آنچه در این مقاله می خوانید:
تحصیل در کانادا را میتوان بهترین روش مهاجرتی به این کشور به شمار آورد، زیرا آسانتر از سایر روشها است و پیچیدگی چندانی ندارد. کانادا همچنین یکی از بهترین مقاصد مهاجرت تحصیلی میباشد و بر اساس دادههای سال ۲۰۲۵، بیش از یک میلیون دانشجوی بینالمللی در آن مشغول به تحصیل هستند.
علاوه بر این، کانادا بر اساس آمارهای مختلفی دارای یکی از با کیفیتترین سیستمهای آموزشی در جهان است. بسیاری از دانشگاههای این کشور پیشرفته و پهناور در رتبههای برتر جهان قرار دارند که از میان آنها میتوان مواردی مانند دانشگاه تورنتو، مکگیل، واترلو را نام برد.
تحصیل در کانادا دارای مزایای متعددی است که همین موضوع باعث میشود که هر ساله دهها هزار نفر در دانشگاهها، کالجها، موسسات و مدارس این کشور اپلای کنند. برای تحصیل در کانادا باید با دقت مراحل مختلفی را طی کنید که شامل مواردی مانند ارسال مدارک، دریافت نامه پذیرش و استادی پرمیت میشود.
اما چگونه برای تحصیل در کانادا اقدام کنیم؟ برای تحصیل در کانادا نیاز به چه مدارک و شرایطی داریم؟ هزینه تحصیل در این کشور چقدر است؟ در ادامه به این پرسشها و یک سری سوال دیگر پاسخ میدهیم و شما را با هر آنچه باید برای تحصیل در کانادا بدانید، آشنا میکنیم.
اپلای تحصیلی در کانادا
منظور از اپلای یا پذیرش تحصیلی کانادا، مجموعه فرایندهایی است که باید برای دریافت پذیرش از موسسات آموزشی این کشور (مانند دانشگاهها) انجام دهید. هر دانشگاهی در رابطه اپلای تحصیلی شرایط خاص خود را دارد. کانادا و دانشگاههای آن در رابطه با اپلای تحصیلی بسیار قانونمند عمل میکنند؛ بنابراین توصیه میشود که مراحل اخذ پذیرش تحصیلی را با نهایت دقت انجام دهید. توجه داشته باشید که تحصیل در برخی رشتهها و دانشگاهها بسیار رقابتی است و لزوما رعایت حداقل شرایط درخواست منجر به اخذ پذیرش نمیشود.
مزایای تحصیل در کانادا

با تحصیل در کانادا میتوانید از مزایای متعددی بهرهمند شوید که مهمترین آنها شامل موارد زیر میشود:
- رتبه 6 سیستم آموزشی در جهان
- امکان مهاجرت خانوادگی
- تنوع بورسیه و دورههای تحصیلی
- تجربه زندگی در شهرهای مدرن مانند تورنتو
- تحصیل در دانشگاههای با رتبه برتر جهانی
- دسترسی به معلمان و اساتید سطح بالا
- امکان کار پس از تحصیل
- فرصتهای پژوهشی متعدد
- امکان کار در حین تحصیل
- بالا بودن استانداردهای زندگی
معایب تحصیل در کانادا
در ادامه نیز با برخی از معایب تحصیل در کانادا آشنا میشوید.
- تحصیل در کانادا تقریبا گران است.
- هزینههای زندگی و اجاره منزل در کانادا نسبتا بالا است.
- آبوهوای کانادا در بیشتر روزهای سال سرد است.
- کانادا از بیشتر کشورهای دنیا دور است و تنها با آمریکا مرز دارد.
- سازگاری فرهنگی میتواند برای برخی از مهاجران دشوار باشد.
- نرخ مالیات در آن نسبتا بالاست.
- برقراری تعادل میان کار و زندگی دشوار است.
سیستم آموزشی کانادا
سیستم آموزشی کانادا جزو بهترینها در جهان به شمار میآید که این امر باعث میشود که فارغالتحصیلان دانشگاهها و موسسات پژوهشی این کشور همواره به شدت مورد توجه کارفرمایان، سازمانها، شرکتها و... قرار گیرند.
سیستم آموزشی کانادا از مهد کودک تا مقطع فوق دکتری را شامل میشود. اگر قصد تحصیل در کانادا را دارید، بهتر است قبل از مهاجرت کمی در مورد سیستم آموزشی این کشور مطالعه کنید. سیستم آموزشی کانادا به چهار دوره مهد کودک، آموزش ابتدایی، آموزش متوسطه و آموزش پس از متوسطه (کالج و دانشگاه) دستهبندی میشود.
مهد کودک اولین دوره آموزشی در کانادا به حساب میآید، اما ثبتنام در آن برای همه کودکان اجباری نمیباشد. آموزش ابتدایی معمولا از سن ۶ سالگی آغاز شده و شامل ۶ پایه تحصیلی مختلف (پایه یکم تا ششم) میشود.
در طول این ۶ سال، دانشآموزان معمولا اصول ریاضی، علوم، زبان و یک سری دروس دیگر را یاد میگیرند. دوره متوسطه نیز معمولا از ۱۲ سالگی شروع میشود. در دوره متوسطه، دانشآموزان باید ترکیبی از دروس اجباری و اختیاری را مطالعه کنند.
دانشآموزان در کانادا پس از پایان دبیرستان میتوانند به کالج یا مدارس فنی بروند. دورههای کالج و مدارس فنی معمولا ۲ سال به طول میانجامند و دانشآموزان با شرکت در آنها میتوانند خود برای ورود به بازار کار آماده کنند.
مقاطع تحصیلی دانشگاههای کانادا نیز شامل دورههای کارشناسی، ارشد، دکتری و فوق دکتری میشود که هر یک رشتههای مختلفی را از مهندسی گرفته تا علوم انسانی پوشش میدهند.
مهد کودک و پیش دبستانی در کانادا
مهدکودکها در کانادا معمولا در دو دوره به نامهای مهدکودک ابتدایی (Junior Kindergarten) و مهدکودک پیشرفته (Senior Kindergarten) برگزار میشود. کودکان برای ورود به مهدکودک ابتدایی، باید تا پایان ماه دسامبر چهار ساله باشند. همچنین کودکانی که واجد شرایط مهدکودک پیشرفته هستند نیز باید پنج ساله سن داشته باشند.
دوره پیش دبستانی در کانادا نیز مخصوص کودکان در سنین ۳ تا ۵ سال میباشد. در واقع دوره پیش دبستانی قبل از مهدکودک میباشد. ثبت نام دورههای پیش دبستانی در تمام استانها اختیاری است. تحصیل مهد کودک نیز تنها در ۳ استان بریتیش کلمبیا، نیوبرانزویک و جزیره پرنس ادوارد اجباری میباشد.
تحصیل در مدارس کانادا

دوران مدرسه برای تمام کودکان ۶ تا ۱۸ ساله اجباری است. تمام مدارس در کانادا ملزم به پذیرش دانشآموزان بینالمللی هستند. امروزه کانادا میزبان مدارس بینالمللی با کیفیت جهانی و معتبری است که فرزند شما با تحصیل در آنها میتواند خود را برای ورود به دانشگاه یا بازار کار این کشور آماده کند.
شرایط تحصیل در مدارس کانادا بر خلاف دانشگاهها چندان پیچیده نیستند. همچنین تمام مدارس این کشور مبتنی بر DLI هستند. علاوه بر این، هر مدرسه در کانادا دارای شرایط و قوانین منحصر به فردی است. امروزه، انواع مختلفی از مدارس در کانادا وجود دارد که از میان آن به مدارس دولتی، خصوصی و شبانهروزی اشاره کرد.
تحصیل در مدارس ابتدایی کانادا
دوره ابتدایی در کانادا معمولا از سن ۶ سالگی شروع میشود و در سن ۱۲ سالگی نیز پایان مییابد. پس از دوره ابتدایی میتوانید وارد دبیرستان شوید. زبان مدارس ابتدایی نیز انگلیسی یا فرانسه است. برخی مدارس ابتدایی نیز در این کشور دو زبان هستند. ارزیابی در مدارس ابتدایی معمولا به صورت کوئیز و تکالیف کلاسی انجام میشود. دروس مدارس ابتدایی اغلب شامل تاریخ، جغرافیا، ریاضی، خواندن و نوشتن، ورزش، علوم و هنر میشود.
تحصیل در دبیرستانهای کانادا
مقطع دبیرستان در کانادا معمولا در سن ۱۲ آغاز میشود و در سن ۱۸ نیز پایان مییابد. ممکن است برای تحصیل در دبیرستان مورد نظرتان در کانادا نیاز به شرکت در یک آزمون ورودی داشته باشید. از میان بهترین دبیرستانهای کانادا میتوان به کالج روسو لیک، مدرسه کالج بیشاپ، دبیرستان VIC و آکادمی بلایت اشاره کرد.
زبان، ریاضیات، علوم، ورزش و موسیقی از مهمترین دروس ارائه شده در دبیرستانهای کانادا هستند. کلاسهای دبیرستانهای کانادا به یکی از دو روش آکادمیک و کاربردی برگزار میشوند. تمرکز دورههای آکادمیک بیشتر بر روی یادگیری اصول تئوری متمرکز هستند و در دورههای کاربردی نیز دانشآموزان به صورت عملی مشغول یادگیری دروس مختلف میشوند.
تحصیل در دانشگاههای کانادا

بیشتر موارد اپلای تحصیلی در کانادا به دانشگاههای این کشور مربوط میشوند. اغلب دانشگاههای کانادا جزو بهترینها در جهان هستند و برای اثبات این موضوع کافی است به وبسایتهای معتبری مانند QS، Times و Webometrics مراجعه کنید.
اکثر دانشگاهای کانادا دولتی هستند و تعدادی از آنها نیز به صورت خصوصی اداره میشوند. در ادامه به صورت خلاصه با جزئيات مقاطع تحصیلی کارشناسی، ارشد، دکتری و فوق دکتری در کانادا آشنا میشوید.
تحصیل کارشناسی در کانادا
دوره کارشناسی در کانادا بین ۳ تا ۴ سال به طول میانجامد. این مدت زمان ممکن است بر اساس نوع دوره تغییر کند. برای تحصیل دوره کارشناسی کانادا باید با موفقیت مقطع دبیرستان را پشت سر گذاشته باشید. توجه داشته باشید که شهریه دورههای کارشناسی معمولا بیشتر از ارشد و دکتری است.
از میان محبوبترین رشتههای مقطع کارشناسی نیز میتوان به معماری، رسانه، هنر، حسابداری، مدیریت بازرگانی، پرستاری و مهندسی نرمافزار اشاره کرد. برای تحصیل کارشناسی در کانادا حداقل به نمره ۵/۶ آیلتس و معدل ۱۳ دبیرستان نیاز دارید. شهریه تحصیل کارشناسی در کانادا نیز ۳۵ هزار دلار در سال است. همچنین دریافت پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی آسانتر از ارشد و دکتری است.
تحصیل کارشناسی ارشد در کانادا
طول دوره تحصیل کارشناسی ارشد یا همان فوق لیسانس در کانادا بین ۱ تا ۲ سال میباشد. دورههای ارشد در دانشگاههای کانادا به یکی از دو صورت آموزش محور و پژوهش محور ارائه میشوند. دورههای آموزش محور بیشتر بر روی دروس نظری متمرکز هستند، اما در دورههای پژوهش محور اغلب باید فعالیتهای تحقیقاتی انجام دهید.
داشتن حداقل نمره ۵/۶ آیلتس و معدل کارشناسی ۱۴ به بالا از جمله مهمترین شرایط تحصیل فوق لیسانس در کانادا هستند. همچنین ممکن است نیاز به ارائه ۲ یا تعداد بیشتری توصیه نامه داشته باشید. هزینه تحصیل سالانه در مقطع ارشد بین ۲۰ تا ۵۰ هزار دلار در سال میباشد، با این حال ممکن است برای ثبتنام در برخی دورهها مانند MBA نیاز به پرداخت ۸۰ هزار دلار شهریه داشته باشید.
تحصیل دکتری در کانادا
دریافت پذیرش تحصیلی در مقطع دکتری (PhD) بسیاری رقابتی بوده و در مجموع نیز دشوارتر از کارشناسی و ارشد است. تحصیل دکتری در کشور کانادا بین ۴ تا ۶ سال زمان میبرد. امروزه بیشتر دانشگاههای کانادا دورههای دکتری برگزار میکنند، اما تنوع برنامههای تحصیلی در این مقطع پایینتر از برنامههای تحصیلی لیسانس و فوقلیسانس میباشد.
با تحصیل در مقطع دکتری میتوانید در کنار اساتید حرفهای مشغول انجام طیف گستردهای از فعالیتهای پژوهشی شوید. با اینکه اخذ پذیرش در مقطع دکتری دشوار است، اما با تحصیل در آن میتوانید از گزینههای بورسیه بسیار بیشتری بهرهمند شوید.
برای تحصیل دکتری باید معدل ۱۴ به بالا را در مقطع ارشد بدست آورید و نمره زبان آیلتس شما نیز حداقل ۵/۶ یا ۷ باشد. شهریه دورههای دکتری نیز میانگین ۱۴۵۰۰ دلار در سال است.
تحصیل در استان کبک

سیستم آموزشی کبک کمی با سایر استانهای کانادا تفاوت دارد. برای تحصیل در کبک باید با ارائه مدرک ثابت کنید که سطح زبان فرانسه شما خوب است. TCF، TEF و DELF از مهمترین آزمونهای زبان فرانسه مورد تایید دانشگاههای این استان هستند.
البته توجه داشته باشید که برخی دانشگاههای استان کبک مانند مکگیل، انگلیسی زبان هستند. تحصیل در مدارس استان کبک، ۱۱ سال به طول میانجامد و پس از آن باید وارد دورهای به نام CEGEP شوید که میتوان آن را معادل پایه دوازدهم به شمار آورد. شهریه دانشگاههای کبک و هزینه زندگی در استان کبک، کمی پایینتر از سایر استانهای مهم کانادا است.
برای اپلای در استان کبک نیاز به دریافت CAQ و نامه پذیرش (Offre d’admission) دارید. از میان بهترین دانشگاههای استان کبک نیز میتوان به دانشگاه مونترال، لاوال، مکگیل و مونترال اشاره کرد. اگر میخواهید در این رابطه بیشتر بدانید، میتوانید مقاله تحصیل در کبک را بخوانید.
شرایط مورد نیاز برای تحصیل در کانادا

برای تحصیل در کانادا باید شرایط مختلفی را رعایت کنید که در ادامه با جزئيات کامل آنها آشنا میشوید.
- شرط معدل برای تحصیل در کانادا
- نمره زبان برای تحصیل در کانادا
- شرط سنی برای تحصیل در کانادا
- ارائه مدرک تحصیلی معتبر
- داشتن نامه پذیرش، استادی پرمیت و ویزای تحصیلی
- نداشتن یا پایین بودن گپ تحصیلی
- تمکن مالی کافی
- سایر شرایط درخواستی
شرط معدل برای تحصیل در کانادا
هر دانشگاهی دارای شرط معدل مخصوص به خود است. به عنوان مثال برای تحصیل در مقطع کارشناسی دانشگاه باید حداقل معدل ۱۳ (GPA 3) را در دوره دبیرستان کسب کرده باشید. اگر هم قصد اپلای در دوره کارشناسی ارشد را دارید، باید معدل کارشناسی شما حداقل ۱۴ باشد. شرط معدل حداقلی برای تحصیل در مقطع دکتری نیز ۱۴ میباشد. فراموش نکنید که هر رشته نیز دارای الزامات معدلی خاص خود میباشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه، مقاله شرط معدل دانشگاههای کانادا را بخوانید.
نمره زبان برای تحصیل در کانادا
کانادا کشوری با دو زبان رسمی انگلیسی و فرانسوی است و تمام دورههای دانشگاه در آن به یکی از این دو زبان برگزار میشوند، البته توجه داشته باشید که بیشتر دانشگاههای فرانسوی زبان در استان کبک هستند. در مجموع میتوان گفت که شانس تحصیل در این کشور بدون مدرک زبان بسیار پایین است.
برای تحصیل در کانادا معمولا بهتر است حداقل نمره 6/5 را در آزمون آیلتس یا معادل آن در سایر آزمونهای مورد تایید بدست آورید. برای تحصیل در دانشگاه های فرانسوی زبان نیز اغلب به سطح B2 در آزمونهایی مانند TCF نیاز دارید. مدارس کانادا معمولا از دانشآموزان مدرک زبان درخواست نمیکنند، با این حال وجود ممکن است برای اطمینان از سطح زبانی آنها یک آزمون آنلاین برگزار کنند.
شرط سنی برای تحصیل در کانادا
برای تحصیل در دانشگاههای کانادا باید حداقل ۱۸ سال سن داشته باشید. در مجموع کانادا در رابطه با شرط سنی چندان سختگیری نمیکند، البته اگر سن شما زیاد بالا باشد، در این صورت باید با ارائه مدرک محکم علت گپ تحصیلی خود را ثابت کنید.
برای تحصیل در مقطع کارشناسی بهتر است بین ۱۸ تا ۲۳ سال سن داشته باشید. سن مناسب برای تحصیل مقطع ارشد نیز ۲۳ تا ۲۸ سال میباشد. اگر هم قصد تحصیل دکتری را دارید، توصیه میشود در سنین ۲۸ تا ۳۵ اقدام کنید. دولت کانادا هیچ قانونی برای سن تحصیل ارائه نکرده است و تمام این اعداد به منظور افزایش شانس اپلای موفق هستند. سن تحصیل در مدارس نیز معمولا بین ۶ تا ۱۸ میباشد.
ارائه مدرک تحصیلی معتبر
دانشجویان برای تحصیل در کانادا نیاز به ارائه مدرک تحصیلی معتبر دارند. به عنوان مثال برای اپلای کارشناسی نیاز به ارسال مدرک دیپلم دارید. ارائه مدرک کارشناسی نیز از الزامات مهم تحصیل در مقطع ارشد میباشد. دانشجویان متقاضی تحصیل دکتری نیز ملزم به داشتن مدرک ارشد هستند. کسانی که قصد تحصیل در مدارس را دارند نیز باید آخرین مدرک تحصیلی خود را به مدرسه مورد نظر خود بفرستند.
داشتن نامه پذیرش، استادی پرمیت و ویزای تحصیلی

بدون داشتن نامه پذیرش، استادی پرمیت و ویزای تحصیلی امکان ثبتنام در مدارس و دانشگاههای کانادا وجود ندارد. تمام این مدارک به نوعی به یکدیگر مربوط هستند. به عنوان مثال برای دریافت استادی پرمیت نیاز به نامه پذیرش دارید. در استان کبک، علاوه بر نامه پذیرش باید اقدام به دریافت مدرکی به عنوان CAQ کنید. همچنین در بیشتر مواقع برای دریافت استادی پرمیت نیز باید گواهی استانی یا اتستیشن (PAL) داشته باشید.
نداشتن یا پایین بودن گپ تحصیلی
منظور از گپ تحصیلی، در واقع فاصله زمانی میان آخرین مدرکی که کسب کردهاید و تاریخ تکمیل فرایند اپلای تحصیلی است. هر چه این فاصله بیشتر شود، شانس شما برای اخذ پذیرش کاهش پیدا میکند، مگر اینکه با ارائه دلایل محکم (مانند سربازی، تولد فرزند، بارداری، بیماری و...) بتوانید گپ تحصیلی را توجیه کنید. میزان گپ تحصیلی مجاز بستگی به مقطع انتخابی دارد.
تمکن مالی کافی
باید با ارائه مدارک بانکی ثابت کنید که از تمکن مالی کافی برای تحصیل و زندگی در کانادا برخوردار هستید.
سایر شرایط درخواستی
موسسه آموزشی مورد نظرتان ممکن است علاوه بر موارد فوق، یک سری شرایط دیگر را نیز از شما درخواست کند.
مدارک مورد نیاز برای تحصیل در کانادا

مهمترین مدارک مورد نیاز برای تحصیل در کانادا شامل موارد زیر میشود:
- آخرین مدرک تحصیلی
- مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی
- بیمه دانشجویی معتبر
- کارنامه یا همان ریزنمرات تحصیلی
- ۲ قطعه عکس ۳ در ۴
- گواهی سوء پیشینه
- گواهی تمکن مالی
- مدارک مرتبط با فرد همراه (در صورت درخواست)
- مدرک آزمون ورودی (در صورت لزوم)
- رسید پرداخت هزینه اپلای و شهریه
- مدارک مرتبط با بیومتریک کانادا
- نامه پذیرش مدرسه، کالج یا دانشگاه
- پایان نامه (مخصوص دورههای دکتری)
- رزومه یا CV (در صورت نیاز)
- انگیزهنامه و توصیهنامه
- مدارک مرتبط با سوابق کاری (در صورت نیاز)
- مدارک پزشکی برای اثبات سلامت جسمی و روانی
- فرمهای تکمیل شده برای اپلای
- گواهی اتستیشن (PAL)
- نامه کاستودین (برای دانشآموزان)
- گواهی پذیرش CAQ (مخصوص استان کبک)
- تراول داکیومنت مانند پاسپورت
- سایر مدارک درخواستی از طرف موسسه آموزشی یا اداره مهاجرت کانادا
نکته: ممکن است دانشگاهی ۲ مدرک آخر تحصیلی را از شما درخواست کند.
آزمونهای ورودی دانشگاههای کانادا

هر دانشگاهی در کانادا دارای آزمونهای ورودی مخصوص به خود است. دانشگاهها با کمک این آزمونها میتوانند متوجه شوند که آیا شما فردی مناسب برای اپلای تحصیلی هستید یا خیر. نمره مورد نیاز برای هر آزمون نیز بستگی به شرایط دوره و دانشگاه دارد. مهمترین آزمونهای ورودی دانشگاههای کانادا عبارتند از:
آزمونهای ورودی عمومی برای تحصیل در کانادا
این آزمونها بیشتر ماهیت عمومی دارند و با استفاده از آنها میتوان مهارتهای مختلفی را مورد ارزیابی قرار داد.
- آزمون GRE (سنجش مهارتهای استدلالی، کلامی و...)
- آزمون GMAT (ارزیابی مهارتهای ریاضی، تحلیلی، شفاهی و...)
- آزمون MCAT (مخصوص رشتههای پزشکی)
- آزمون SAT (سنجش مهارتهای ریاضی، درک مطلب انگلیسی و...)
- آزمون LSAT (مخصوص رشته حقوق)
آزمون ورودی زبان انگلیسی برای تحصیل در کانادا
مهمترین آزمونهای ورودی زبان انگلیسی برای تحصیل در کانادا عبارتند از:
آزمون ورودی زبان فرانسوی برای تحصیل در کانادا
در ادامه ۴ آزمون ورودی زبان فرانسوی برای تحصیل در کانادا را مشاهده میکنید.
دریافت اطلاعات بیشتر: آزمونهای ورودی دانشگاههای کانادا
خوابگاههای دانشگاههای کانادا

امروزه دانشجویان بینالمللی میتوانند به اشکال مختلفی در کشور کانادا اسکان پیدا کنند که در ادامه به صورت خلاصه با آنها آشنا میشوید:
- اسکان On - Campus
- اسکان Off - Campus
- خانههای اشتراکی
- خانههای شهری
- اسکان با خرید خانه
- هوم استی
اسکان On - Campus
منظور از اسکان On - Campus در واقع همان زندگی در خوابگاههای داخل دانشگاه است. این روش رایجترین شیوه اسکان دانشجویی است و هزینه آن نیز ماهانه بین ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار متغیر میباشد. خوابگاهها معمولا ساختمانهای بزرگی هستند که تعداد زیادی دانشجو در آنها زندگی میکنند.
بیشتر خوابگاهها داخل پردیسهای دانشگاهها یا در نزدیکی آنها قرار دارند. تجربه نشان میدهد که زندگی در خوابگاه مناسبترین گزینه برای دانشجویان کانادایی است. این خوابگاهها معمولا مجهز به امکانات و وسایلی مانند آشپزخانه، اینترنت، تخت، کمد، حمام، دستشویی و یک سری موارد دیگر هستند.
اسکان Off - Campus
اسکان Off - Campus نیز اشاره به اجاره آپارتمان یا خوابگاه در خارج از دانشگاه دارد. برای دریافت لیست واحدها یا خوابگاههای خصوصی داخل شهرها بهتر است با دانشگاه خود تماس بگیرید. هزینه اجاره آپارتمان معمولا گرانتر از خوابگاههای دانشجویی است و اغلب نیز امکانات کمتریتر دارند. هزینه اجاره آپارتمان در حال حاضر ماهانه بین ۹۵۰ و ۱۹۵۰ دلار میباشد.
خانههای اشتراکی
در خانههای اشتراکی نیز ۲ یا تعداد بیشتری دانشجو باید به صورت مشترک از وسایل و امکانات آپارتمان استفاده کنند. هزینه اجاره ماهانه خانههای اشتراکی در کانادا میانگین ۱۱۰۰ دلار در ماه است.
خانههای شهری
خانههای شهری (Townhouses) در واقع خانههایی هستند که به صورت دیوار به دیوار به یکدیگر متصل شدهاند. این گزینه چندان در میان دانشجویان کانادایی محبوب نیست.
اسکان با خرید خانه
هزینه خرید آپارتمان یا خانه در کانادا بسیار گران است؛ در نتیجه دانشجویان بسیار کمی از این گزینه استفاده میکنند.
هوم استی
زندگی در کنار یک خانواده کانادایی میتواند باعث ایجاد حس راحتی و امنیت برای دانشجویان بینالمللی شود. در روش هوم استی (Homestay)، خانواده میزبان معمولا یک اتاق اختصاصی و تک نفره به همراه اینترنت و ۱ تا ۳ وعده غذایی در اختیار شما قرار میدهد.
تحصیل رایگان در کانادا
امکان تحصیل رایگان در کانادا وجود ندارد، مگر اینکه بتوانید از دانشگاه مورد نظرتان بورسیه فول فاند دریافت کنید؛ با این حال دریافت چنین بورسیهای دشوار است و تنها تحت شرایط خاصی به دانشجویان اعطا میشود. البته راه دیگری نیز وجود دارد و آن هم ترکیب چند بورسیه با هم و کار در حین تحصیل است.
با استفاده از این دو گزینه میتوانید هزینههای تحصیلی خود در دانشگاهها و کالجهای کانادا را تقریبا جبران کنید. اگرچه امکان تحصیل رایگان در کانادا وجود ندارد، اما برخی دانشگاهها شهریه پایینی از دانشجویان دریافت میکنند که از میان مهمترین آنها میتوان به دانشگاههای نیاگارا فالز، گوئلف و ساسکچوان اشاره کرد.
نکته: مراقب تبلیغات کلاهبرداری با عنوان تحصیل رایگان در کانادا باشید.
تحصیل در کانادا بدون مدرک زبان
شما به عنوان یک دانشجوی بینالمللی میتوانید تحت شرایط خاصی بدون مدرک زبان در کانادا تحصیل کنید. مهمترین حالتهای تحصیلی بدون مدرک زبان عبارتند از:
سابقه تحصیل در یک موسسه انگلیسی زبان: اگر در یک مدرسه یا دانشگاه انگلیسی زبان تحصیل کرده باشید، ممکن است نیازی به مدرک زبان نداشته باشید.
تحصیل در مدارس کانادا: برای تحصیل در مدارس کانادا نیازی به مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه ندارید.
گذراندن دورههای زبان در کانادا: با شرکت در برخی دورههای زبان در کشور کانادا دیگر الزامی به داشتن مدرک زبان نیست.
دریافت پذیرش مشروط: رایجترین روش تحصیل بدون مدرک زبان در کانادا است.
ویزای همراه تحصیلی کانادا
با استفاده از ویزای همراه تحصیلی میتوانید همسر و فرزندان قانونی خود را به این کشور بیاورید. شما برای بهرهمندی از این نوع ویزا ملزم به اثبات این موضوع هستید که میتوانید از لحاظ مالی از اعضای خانواده خود حمایت کنید.
هزینه ویزای همراه برای همسر و فرزند به ترتیب ۱۲۰۵ و ۱۷۰ دلار کانادا است. همچنین باید اطمینان حاصل کنید که اعضای خانواده شما نیازمند کمکهای اجتماعی از طرف دولت کانادا نیستند. اعضای خانواده برای ملحق شدن به دانشجو نیاز به انجام بیومتریک دارند.
همچنین اعضای خانواده شما ممکن است نیاز به ویزای اقامت موقت (TRV) یا مجوز الکترونیکی سفر (eTA) داشته باشند. دریافت این نوع ویزا پیچیدگیهای خودش را دارد و میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله ویزای همراه تحصیلی کانادا را بخوانید.
اقامت دائم پس از فارغالتحصیلی از کانادا
دولت کانادا این اجازه را به دانشجویان بینالمللی میدهد که پس از فارغالتحصیلی در این کشور مشغول به کار شوند، البته برای استفاده از این گزینه باید اقدام به دریافت ویزای کار پس از تحصیل (PGWP) کنید. کسانی که در موسسات غیر DLI تحصیل کردهاند، نمیتوانند از این نوع ویزا بهرهمند شوند.
از تاریخ، ۱۵ فوریه ۲۰۲۴، دانشجویانی که از دورههای ارشد ۲ ساله و کمتر (حداقل ۸ ماه) فارغالتحصیل شوند، ممکن است بتوانند برای مدت ۳ سال ویزای PGWP دریافت کنند. طول PGWP به مقطع و مدت تحصیل و همچنین تاریخ انقضای پاسپورت بستگی دارد.
مطالعه بیشتر: مهمترین دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی کانادا
شرایط کار در حین تحصیل در کانادا

دولت کانادا این امکان را به دانشجویان بینالمللی که در حین تحصیل مشغول به کار شوند. دانشجویان واجد شرایط مجاز به انجام کار تمام وقت (یا بدون محدودیت) در محوطه دانشگاه هستند و این میزان برای کار در خارج از دانشگاه نیز حداکثر ۲۴ ساعت در هفته میباشد.
از تاریخ ۸ نوامبر سال ۲۰۲۴، دانشجویان میتوانند بدون داشتن ورک پرمیت در خارج از محوطه دانشگاه کار کنند، البته باید مطمئن شوید که از شرایط لازم برای بهرهمندی از چنین مزیتی برخوردار هستید. کسانی که شرایط مرتبط با کار در حین تحصیل را رعایت نمیکنند، باید کانادا را ترک کنند.
توجه داشته باشید که قبل از شروع تحصیلات خود در کانادا نمیتوانید به کاری مشغول شوید. شرایط تحصیل در حین کار در استادی پرمیت شما نوشته میشود. اگر در یکی از موسسات DLI ثبتنام نکرده باشید، مجوز کار در حین تحصیل به شما داده نخواهد شد.
سرپرست قانونی برای دانشآموزان
تمام دانشآموزان زیر ۱۷ سال برای تحصیل در مدارس کشور کانادا نیاز به یک سرپرست قانونی دارند که در اصطلاح به آن کاستودین گفته میشود. فرد کاستودین باید شهروند یا مقیم دائم کانادا باشد و وظیفه دارد که از فرزند شما در طول دوره تحصیلی مراقبت و حمایت کند. داشتن کاستودین برای افراد ۱۷ سال و بالاتر اختیاری است، اما افسر مهاجرتی میتواند در مواردی خاصی آن را اجباری کند. فرد کاستودین نیز باید حداقل ۱۹ سال سن داشته باشد.
مطالعه بیشتر: کاستودین کانادا چیست؟
تمدید ویزای تحصیلی در کانادا
ویزای تحصیلی کانادا به اندازه حضور شما در مدرسه یا دانشگاه اعتبار دارد. حداکثر اعتبار آن نیز ۵ سال بعلاوه ۹۰ روز است. اگر میخواهید پس از کسب مدرک در کانادا، به تحصیلات خود ادامه دارید، باید ویزای خود را تمدید کنید، در غیر این صورت یا باید در این کشور مشغول به کار شوید یا آن را ترک کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر، توصیه میشود که مقاله تمدید ویزای تحصیلی کانادا را بخوانید.
بهترین دانشگاههای کانادا در سال ۲۰۲۵
دانشگاههای کانادا در مجموع به دلایل مختلفی مانند بالا بودن سطح پژوهشهای علمی، اساتید حرفهای، امکانات و بسیاری از موارد دیگر در جهان شناخته شدهاند. ما در بررسیهای خود متوجه شدیم که بهترین دانشگاههای کانادا در سال ۲۰۲۵ شامل موارد زیر میشود. همچنین با کمک جدول زیر میتوانید متوجه رنکینگ دانشگاههای کانادا شوید.
نام دانشگاه
|
رتبه کشوری در QS
|
رتبه جهانی در QS
|
نام شهر
|
امتیاز کلی
|
دانشگاه تورنتو
|
۱
|
۲۵
|
تورنتو
|
۸۴.۱
|
دانشگاه مک گیل
|
۲
|
۲۹
|
مونترال
|
۸۳
|
دانشگاه بریتیش کلمبیا
|
۳
|
۳۸
|
ونکوور
|
۸۱
|
دانشگاه آلبرتا
|
۴
|
۹۶
|
ادمونتون
|
۶۱.۲
|
دانشگاه واترلو
|
۵
|
۱۱۵
|
واترلو
|
۵۷.۲
|
دانشگاه وسترن
|
۶
|
۱۲۰=
|
لندن کانادا
|
۵۵.۸
|
دانشگاه مونترال
|
۷
|
۱۵۹=
|
مونترال
|
۵۱.۳
|
دانشگاه مک مستر
|
۸
|
۱۷۶=
|
همیلتون
|
۴۹
|
دانشگاه اتاوا
|
۹
|
۱۸۹
|
اتاوا
|
۴۷.۳
|
دانشگاه کویینز
|
۱۰
|
۱۹۳
|
کینگستون
|
۴۶.۸
|
دانشگاه کلگری
|
۱۱
|
۱۹۸=
|
کلگری
|
۴۶.۳
|
دانشگاه دال هاوزی
|
۱۲
|
۲۷۵=
|
هالیفاکس
|
۳۸.۲
|
دانشگاه سایمون فریزر
|
۱۳
|
۳۱۹
|
برنابی
|
۳۴.۶
|
دانشگاه ساسکاچوان
|
۱۴
|
۳۴۰=
|
ساسکاچوان
|
۳۳.۲
|
دانشگاه ویکتوریا
|
۱۵
|
۳۴۹
|
ویکتوریا
|
۳۲.۶
|
دریافت اطلاعات بیشتر: مقاله رنکینگ دانشگاههای کانادا
ارزانترین دانشگاههای کانادا
در ادامه فهرست ارزانترین دانشگاههای کانادا برای دانشجویان بینالمللی را به همراه شهریه مشاهده میکنید.
نام دانشگاه
|
میزان شهریه سالانه
|
دانشگاه مموریال فاندلند
|
۶۳۹۰ تا ۲۰،۷۹۰ دلار
|
دانشگاه سایمون فریزر
|
ترمی ۲۱۰۷ تا ۱۷،۵۱۴ دلار
|
دانشگاه بریتیش کلمبیای شمالی
|
۷۶۴۵ تا ۲۴،۷۷۱ دلار
|
دانشگاه ساسکاچوان
|
۳۲۸۸ تا ۳۱،۲۱۸ دلار
|
دانشگاه رجاینا
|
۹۵۱۹ دلار
|
دانشگاه وینیپگ
|
۱۴،۷۹۸ تا ۲۱،۱۶۶ دلار
|
دانشگاه کنکوردیا
|
۱۳،۲۸۲ تا ۲۷،۷۶۱ دلار
|
دانشگاه جزیره پرنس ادوارد
|
۸۴۱۰ تا ۱۶،۲۳۶ دلار
|
دانشگاه آلبرتا
|
۱۲،۰۹۳ تا ۳۱،۸۹۵ دلار
|
دانشگاه منیتوبا
|
۱۶،۲۸۰ تا ۲۴،۷۴۰ دلار
|
بهترین رشتهها برای تحصیل در کانادا

هر رشته و دوره تحصیلی دارای مزایا، معایب، نرخ پذیرش، شهریه، بازار کار و نرخ بیکاری مخصوص به خود میباشد و نمیتوان گفت که فلان رشته بهتر یا بدتر است. علاوه بر این، باید در انتخاب رشته به علایق و تمکن مالی خود نیز توجه داشته باشید. ما در بررسیهای خود متوجه شدیم که پر طرفدارترین رشتههای دانشگاهی در کانادا عبارتند از:
- علوم کامپیوتر
- کسبوکار
- علوم مهندسی
- علوم درمانی
- فیزیوتراپی
- فناوری اطلاعات
- انیمیشن و گیمینگ
- حقوق
- ریاضیات
- منابع انسانی
- رسانه و روزنامهنگاری
- فاینانس
- علوم داده
- پرستاری
- هوش مصنوعی
- معماری و طراحی شهری
دورههای زبان در کانادا
کشور کانادا دورههای زبان انگلیسی و فرانسوی مختلفی را برای دانشآموزان و دانشجویان بینالمللی برگزار میکند. با شرکت در این دورهها میتوانید سطح زبانی خود را به آسانی تقویت کرده و خود را برای تحصیل در یک محیط آکادمیک انگلیسی یا فرانسوی زبان آماده کنید. این دورهها معمولا توسط کالجها، دانشگاهها و موسسات خصوصی برگزار میشوند. مهمترین دورههای زبان کشور کانادا عبارتند از:
دورههای ESL کانادا
با شرکت در دورههای ESL (English as a Second Language) میتوانید، سطح زبان خود را برای موقعیتهای روزمره در یک کشور انگلیسی زبان مانند کانادا تقویت کنید.
دورههای EAP کانادا
دورههای EAP (English for Academic Purposes) نیز بیشتر مناسب محیطهای آکادمیک است و با هدف آمادهسازی دانشجویان برای تحصیل دانشگاهها طراحی شدهاند.
دورههای زبان فرانسه کانادا
دانشگاههای فرانسوی زبان نیز دورههای زبان مختلفی برگزار میکنند. با کمک این دورهها میتوانید به سطح B2 برسید و وارد محیط آکادمیک فرانسوی زبان شوید.
کسب اطلاعات بیشتر: دورههای زبان کانادا
هزینه زندگی دانشجویی در کانادا
هزینه زندگی دانشجویی در کانادا یکی از مهمترین مسائلی است که باید در هنگام اپلای تحصیلی به آن توجه کنید، زیرا به صورت مستقیم بر کیفیت زندگی و تحصیل شما تاثیر میگذارد.
هزینه زندگی دانشجویی در کانادا شامل پرداخت شهریه، تهیه وسایل آموزشی، اسکان در خوابگاه و یک سری موارد دیگر میشود که در جدول زیر با جزئيات کامل آنها آشنا میشوید.
توجه داشته باشید که محل زندگی، میزان استفاده از تکنیکهای مدیریت بودجه، سبک زندگی، نوع رشته و دانشگاه میزان این هزینهها را مشخص میکنند.
هزینه زندگی دانشجویی در کانادا
|
هزینه زندگی دانشجویی
|
میانگین ۴۱۰۰ دلار در ماه
|
هزینه خوابگاه و اسکان دانشجویی
|
۴۵۰ تا ۲۸۰۰ دلار در ماه
|
هزینه تمدید ویزای تحصیلی
|
۱۵۰ دلار
|
کتاب، نوشتافزار و سایر وسایل آموزشی
|
حدود ۶۱۰ دلار
|
بیومتریک کانادا
|
هر نفر ۸۵ دلار
|
بازیابی وضعیت دانشجویی
|
۳۸۹ دلار
|
هزینه تحصیل در مدرسه
|
۷ تا ۳۰ هزار دلار در سال
|
هزینه حملونقل عمومی
|
ماهانه ۸۰ تا ۱۲۰ دلار
|
هزینه تحصیل در کالج
|
میانگین سالانه ۱۴ هزار دلار
|
هزینه استادی پرمیت
|
۱۵۰ دلار
|
هزینه تحصیل در دانشگاه
|
میانگین سالانه ۲۵ هزار دلار
|
باشگاه بدنسازی
|
۲۰ تا ۱۵۰ دلار در ماه
|
اینترنت
|
ماهانه ۳۰ تا ۱۵۲ دلار
|
مواد غذایی
|
ماهانه ۲۰۰ تا ۴۰۰ دلار
|
سیم کارت
|
هر پلن میانگین بین ۳۵ تا ۵۵ دلار
|
هزینه ویزای همراه
|
۱۲۰۵ دلار
|
آب، برق، گاز، گرمایش و...
|
ماهانه ۹۰ تا ۳۲۰ دلار
|
هزینه بیمه
|
۵۰ تا ۸۳ دلار در ماه
|
هزینه تفریح و سرگرمی
|
ماهانه میانگین ۱۳۰ دلار
|
هزینههای بانکی
|
ماهانه بین ۴ تا ۱۵ دلار
|
نکته ۱: تمام هزینههای این مقاله به دلار کانادا محاسبه شدهاند.
نکته ۲: در رابطه با هزینههای زندگی دانشجویی در شهر مورد نظرتان حتما تحقیق کنید.
بورسیه تحصیلی کانادا
با تحصیل در کانادا میتوانید از بورسیههای متعددی بهرهمند شوید. البته دریافت هر بورسیه تحصیلی نیاز به برآوردن شرایط خاصی دارد. علاوه بر این، برای اخذ بورسیه و سایر کمکهزینه های تحصیلی باید در یک بازه زمانی مشخص اقدام کنید.
تعداد هر بورسیه نیز معمولا محدود است. از آنجایی که کانادا کشور گرانی برای تحصیل است، توصیه میشود که تمام تلاش خود را برای دریافت بورسیههای تحصیلی به کار گیرید. در ادامه اسامی برخی از بورسیههای تحصیلی کشور کانادا را مشاهده میکنید.
نام بورسیه
|
مبلغ بورسیه
|
Vanier Canada Graduate Scholarships
|
۵۰ هزار دلار در سال
|
Trudeau Foundation Scholarships
|
۴۰ هزار دلار در سال
|
Lester B. Pearson
|
پوشش شهریه، هزینه اقامت و...
|
Banting Postdoctoral Fellowships
|
سالانه ۷۰ هزار دلار
|
Ontario Trillium Scholarship
|
۴۰ هزار دلار در سال
|
University of Waterloo Scholarship
|
هر ترم ۲۵۰۰ دلار
|
University of Calgary Scholarships
|
۵ تا ۱۵ هزار دلار
|
York University Scholarships
|
متغیر است.
|
Dalhousie University Scholarships
|
متغیر است.
|
دورههای کوآپ کانادا
کوآپ (Co-op) اشاره به دورههای دارد که با ثبتنام در آنها میتوانید به صورت همزمان مشغول تحصیل و کار شوید. در واقع شما با تحصیل در دورههای کوآپ میتوانید تجربه شغلی بسیار ارزشمندی را بدست آورید و خود را به صورت کامل برای استخدام در شرکتهایی کانادایی و ورود به بازار کار این کشور آماده کنید. فعالیتهایی که در دورههای کوآپ کانادا انجام میشوند، بسیار مشابه موقعیتهای کاری در محیطهای واقعی هستند. علاوه بر این، با حضور در برخی دورههای کوآپ کانادا میتوانید حقوق نیز دریافت کنید. دورههای کوآپ در کانادا طیف گستردهای از رشتههای را شامل میشوند که از میان آنها میتوان به حسابداری، دیجیتال مارکتینگ، مهندسی و بازاریابی اشاره کرد.
تمکن مالی مورد نیاز برای تحصیل در کانادا
تمام دانشآموزان و دانشجویان برای تحصیل در کانادا نیاز به تمکن مالی کافی دارند. میزان تمکن مالی دریافتی بستگی به عواملی مانند مقطع، نوع ویزا، شرایط دانشگاه، رشته، شهر محل زندگی و یک سری موارد دیگر دارد. طبق آخرین آمارهای بدست آمده، هر فرد برای تحصیل در کانادا باید ثابت کند که از تمکن مالی ۲۰ هزار دلاری بعلاوه شهریه برخوردار است. اثبات تمکن مالی معمولا از طریق حساب بانکی با موجودی کافی و رسید پرداخت شهریه صورت میپذیرد.
نکته: از تمام رسیدهای پرداختی از جمله هزینه اپلای و شهریه اسکرین شات بگیرید.
افزایش شانس مهاجرت تحصیلی به کانادا
با رعایت نکات زیر میتوانید شانس خود برای مهاجرت تحصیلی به کانادا را افزایش دهید.
- در تمام طول فرایند اپلای تحصیلی و دریافت ویزا اصل راستگویی را رعایت کنید.
- آمادگی برای فرایند اپلای تحصیلی را بهتر است به محض پایان تحصیلات خود در ایران شروع کنید.
- پیش از ارسال مدارک خود با دقت چند بار آنها را چک کنید.
- در صورت مراجعه به موسسات مهاجرتی، با دقت در مورد سوابق و مجوزهای آنها تحقیق کنید.
- به مهلتهای تعیین شده از طرف دانشگاه و اداره مهاجرت کانادا دقت کنید.
- انگیزهنامه شما باید به صورت حرفهای و با دقت بالایی نوشته شود.
- با آخرین تغییرات صورت گرفته در رابطه با تحصیل در کانادا آشنا شوید.
- از ارسال هر گونه مدرک تقلبی خودداری کنید.
- تا حد امکان، در رشتههای نامرتبط با سوابق تحصیلی خود اپلای نکنید.
- سعی کنید نمره زبان بالایی را کسب کنید و در رابطه با با رشته خود تحقیقات علمی انجام دهید.
- داشتن سابقه کار مرتبط، فعالیتهای فوقبرنامه، مقالات ISI و افتخارات علمی میتواند شانس را افزایش دهد.
اخذ پذیرش مشروط از دانشگاههای کانادا
منظور از پذیرش مشروط یا Conditional Admission، این است که شما فاقد یکی از شرایط پذیرش هستید، اما دانشگاه این فرصت را به شما میدهد که در بازه زمانی مشخصی، کم و کاستی را برطرف کرده و دوباره درخواستی را برای اپلای تحصیلی ارسال کنید.
شما به روشهای مختلفی میتوانید پذیرش مشروط دریافت کنید. به عنوان مثال اگر دانشگاهی در کانادا، نمره آیلتس ۷ را درخواست کند، اما نمره ۶/۵ را بدست آورید، در چنین حالتی ممکن است این فرصت به شما داده شود تا تلاش خود را برای کسب نمره درخواستی به کار گیرید.
برای دریافت اطلاعات دقیقتر در این رابطه میتوانید مقاله پذیرش مشروط کانادا را بخوانید. در مجموع توصیه میشود که تمام تلاش خود را برای دریافت پذیرش قطعی به کار گیرید و نه پذیرش مشروط.
مراحل اخذ پذیرش تحصیلی کانادا

مراحل اخذ پذیرش تحصیلی در کانادا بستگی به قوانین و شرایط مدرسه، دانشگاه یا کالج مورد نظرتان دارد و نمیتوان به طور دقیق برای همه موسسات آموزشی یک نسخه در نظر گرفت، با این حال، بررسیهای ادب ویزا نشان میدهند که برای اخذ پذیرش تحصیلی کانادا در کل نیاز به انجام مراحل زیر دارید:
- انتخاب دانشگاه
- بررسی شرایط دوره
- تهیه لیست ددلاینها
- تکمیل فرم اپلای
- ارسال مدارک و ثبت درخواست اپلای
- دریافت نامه پذیرش
- اقدام به دریافت بورسیه
- اقدام به اخذ استادی پرمیت و ویزا
- برنامه ریزی برای سفر
- سفر به کانادا
انتخاب دانشگاه
پیش از هر اقدامی باید با دقت دانشگاههای مختلفی را از لحاظ امکانات، شهریه، موقعیت جغرافیایی، هزینه زندگی، تعداد دورهها و بورسیههای ارائه شده، شرایط عمومی اپلای و یک سری موارد دیگر مورد بررسی قرار دهید و سپس بهترین گزینه را از میان آنها انتخاب کنید.
بررسی شرایط دوره
حال نوبت بررسی شرایط دوره است. در این مرحله باید مطمئن شوید که از تمام شرایط دوره انتخابی (معدل، نمره زبان، ریز نمرات و...) برخوردار هستید.
تهیه لیست ددلاینها
هر دوره تحصیلی در دانشگاههای کانادا دارای یک ددلاین مشخصی است. تمام فرایند و مراحل اپلای تحصیلی را باید در بازههای زمانی تعیین شده از طرف دانشگاه انجام دهید؛ در غیر این صورت، درخواست شما برای اخذ پذیرش به تاخیر میافتد یا به کل ریجکت میشود. ددلاین دانشگاههای کانادا شامل پاییز، زمستان و بهار میشود.
جمع آوری مدارک
حال باید در آزمون زبان انگلیسی مانند آیلتس شرکت کنید و نمره مورد نیاز را بدست آورید. همچنین ممکن است برای اپلای تحصیلی نیاز به شرکت در آزمونی مانند GRE یا GMAT داشته باشید. برای اینکه فرایند اپلای به موقع پیش برود، بهتر است از مدتها قبل آزمون مورد نظرتان را رزرو کنید.
پس از دریافت نتایج آیلتس، نوبت جمعآوری سایر مدارک مانند آخرین مدرک تحصیلی، پاسپورت و یک سری موارد دیگر است. مدارک شما باید توسط یک موسسه معتبر به زبان انگلیسی یا فرانسوی ترجمه رسمی شوند. برای دریافت لیست مدارک درخواستی کافی است با کارشناسان ادب ویزا یا تیم پذیرش دانشگاه تماس بگیرید.
تکمیل فرم اپلای
فرم اپلای دانشگاه را دانلود کرده و سپس اطلاعات درخواستی را با دقت بالایی وارد آن کنید. میتوانید به هر تعداد که میخواهید به دانشگاههای مختلفی درخواست اپلای بفرستید، اما انجام این کار هزینه دارد و باید هر بار بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ دلار بپردازید.
ارسال مدارک و ثبت درخواست اپلای
در این مرحله باید، فرم اپلای را همراه با تمام مدارک درخواستی به دانشگاه بفرستید. ارسال مدارک و تکمیل فرایند اپلای معمولا از طریق حساب کاربری دانشگاه انجام میپذیرد. توجه داشته باشید که برای اپلای در بیشتر دانشگاههای کانادا نیاز به پرداخت هزینه دارید.
دریافت نامه پذیرش

حال باید مدت زمانی را برای دریافت نامه پذیرش منتظر بمانید. در این مدت، دانشگاه با دقت تمام شرایط و مدارک شما را مورد بررسی قرار میدهد. اگر از شرایط خوبی برخوردار باشید، پس از مدتی نامه پذیرش دریافت خواهید کرد. همچنین دانشگاه ممکن است از شما بخواهد که شهریه ترم اول را نیز پرداخت کنید. همچنین باید موافقت خود را برای تحصیل در دانشگاه اعلام کنید.
اقدام به دریافت بورسیه
پس از دریافت نامه پذیرش میتوانید گزینههای بورسیه را مورد بررسی قرار دهید. اخذ برخی بورسیهها نیاز به ثبت درخواست دارند و برخی نیاز به صورت خودکار به دانشجویان اعطا میشوند.
اقدام به اخذ استادی پرمیت و ویزا
به محض دریافت نامه پذیرش بهتر است، فرایند شروع ویزای تحصیلی و استادی پرمیت کانادا را شروع کنید. ویزای تحصیلی مدرکی است که با استفاده از آن میتوانید برای اپلای در مدارس و دانشگاههای کانادا، وارد این کشور شوید.
مجوز تحصیلی یا استادی پرمیت نیز در واقع مدرکی است که امکان تحصیل در موسسه آموزشی مورد نظرتان را فراهم میکند. برای تحصیل در کانادا نیاز به هر دو مدرک دارید. برای دریافت ویزا و استادی پرمیت نیز ملزم به ارسال مدارک گوناگونی مانند گواهی تمکن مالی هستید.
برنامه ریزی برای سفر
پس از مصاحبه و به محض اینکه افسر مهاجرتی، استادی پرمیت شما را تایید کرد، باید برای سفر خود به کانادا برنامهریزی کنید. فراموش نکنید که قبل از تاریخ مشخص شده نمیتوانید وارد کانادا شوید.
سفر به کانادا
در پایان نیز باید با جمعآوری وسایل مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی، ماجراجویی خود در کانادا را شروع کنید.
نکته ۱: برای تحصیل در بعضی دورههای آموزشی در دانشگاههای کانادا نیاز به یک سری پیشنیازها، مدارک و شرایط اضافی دارید.
نکته ۲: بدون ثبت اطلاعات بیومتریک کانادا، استادی پرمیت و ویزا برای شما صادر نخواهد شد.
بیمه دانشجویی برای تحصیل در کانادا
دانشجویان بینالمللی در کانادا باید در طول اقامت خود در این کشور بیمه درمانی معتبر داشته باشند. برخی از استانها تحت شرایط خاصی دانشجویان بینالمللی را به صورت رایگان یا پولی تحت پوشش بیمه درمانی قرار میدهند.
معمولاً برای دریافت بیمه باید درخواستی را ارسال کنید. هر استان در کانادا در رابطه با بیمه دانشجویی دارای قوانین مخصوص به خود است. همچنین هزینه و موارد تحت پوشش بیمه درمانی نیز استان به استان متفاوت است.
بیشتر استانهای کانادا نیز دانشجویان را ملزم به تهیه بیمه درمانی خصوصی میکنند. هر دانشجو نیز به طور میانگین سالانه ۶۰۰ تا ۹۰۰ دلار برای تهیه بیمه درمانی هزینه میکند. برای دریافت اطلاعات دقیقتر میتوانید مقاله بیمه دانشجویی کانادا را بخوانید.
ریجکتی ویزای تحصیلی کانادا

عوامل مختلفی باعث میشود که دولت و اداره مهاجرت کانادا با صدور ویزای تحصیلی برای شما مخالفت کند. در ادامه مهمترین دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی کانادا را مشاهده میکنید.
گپ تحصیلی: منظور از گپ تحصیلی فاصله میان دو مقطع تحصیلی است. هر چه این فاصله بیشتر شود؛ شانس دریافت ویزای تحصیلی کمتر میشود.
نمره زبان پایین: افراد با نمره زبان پایین شانسی برای دریافت استادی پرمیت و ویزای تحصیلی کانادا ندارند.
معدل پایین تحصیلی: حتما باید شرط معدل لازم برای تحصیل در دانشگاه مورد نظرتان را رعایت کنید.
نامشخص بودن هدف از تحصیل در کانادا: اگر نتوانید ثابت کنید که تنها با اهداف تحصیلی به کانادا میروید، با صدور ویزای تحصیلی مخالفت میشود.
نداشتن سلامت جسمی و روانی: دولت کانادا از ورود افراد با برخی مشکلات جسمی و روانی جلوگیری میکند.
تحصیل در رشتههای نامرتبط: یکی دیگر از دلایل مهم ریجکتی ویزا، تحصیل در رشتههای نامرتبط است.
تمکن مالی کم: در کشور کانادا، تمکن مالی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. تمکن مالی پایین یعنی این که شما نمیتوانید از پس هزینههای خود برآیید.
نقص پرونده: مطمئن شوید که پرونده مهاجرتی شما کامل است و هیچ گونه نقصی در آن وجود ندارد.
تحصیل در یک دانشگاه غیر DLI: تحصیل در مدارس و دانشگاههایی که نام آنها در DLI موجود نیست، باعث ریجکت شدن درخواست ویزای شما میشود.
نداشتن قصد بازگشت به ایران: باید با دلایل کافی مشخص کنید که پس از تحصیلات قصد بازگشت به کشور خود را دارید.
ارائه مدارک جعلی و نادرست: تحت هیچ شرایطی مدارک جعلی و نادرست به دانشگاه و اداره مهاجرت کانادا ارسال نکنید.
داشتن سوء پیشینه: قبل از اپلای مطمئن شوید که سوء پیشینه ندارید.
نبود وابستگی به خانواده: دولت کانادا از ورود افرادی که هیچ وابستگی به خانواده خود ندارند، جلوگیری میکند.
آخرین تغییرات تحصیل در کانادا در سال ۲۰۲۵
آخرین تغییرات تحصیل در کانادا برای سال ۲۰۲۵ شامل موارد زیر میشود. آگاهی از این تغییرات بسیار مهم است و برای کسب اطلاعات در مورد آنها میتوانید با کارشناسان ادب ویزا در تماس باشید.
- کاهش تعداد استادی پرمیتهای صادره از طرف دولت کانادا از ۴۸۵ هزار به ۴۳۷ هزار عدد
- افزایش تعداد ساعات کار در حین تحصیل از ۲۰ ساعت به ۲۴ ساعت در هفته
- افزایش هزینه تحصیل و تمکن مالی
مشاوره تحصیلی کانادا با ادب ویزا
تحصیل در کانادا یکی از تصمیماتی است که میتواند به صورت مستقیم بر آینده کاری و تحصیلی شما تاثیر بگذارد؛ بنابراین باید فرایند اپلای را با دقت بالایی انجام دهید، زیرا گاهی اوقات حتی یک اشتباه کوچک هم میتواند باعث ریجکتی شود.
موسسه ادب ویزا با بیش از ۹ سال سابقه اعزام دانشجو به مدارس، کالجها و دانشگاههای معتبر کانادا میتواند در این رابطه کمک فراوانی کند و مانع از رد شدن درخواست شما برای دریافت ویزا شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خدمات مهاجرت تحصیلی به کانادا میتوانید با شماره تلفن ۱۱۱ ۴۰۰ ۷۷ ۰۲۱ تماس بگیرید.
سلام وقت بخیر. من 30 سالمه و کارشناسی مهندسی برق رو امسال با معدل 19 تموم کردم و احتمالا تا سال بعد بتونم یه مقاله هم چاپ کنم. میخواستم بدونم شانس فول فاند گرفتن برای مقطع ارشد چقدره؟