
شرایط عمومی تحصیل در استرالیا در سال 2023
ضمن آنکه کشور استرالیا سالیان سال و به ویژه در 10 الی 15 سال اخیر آمار بالایی را در جذب مهاجران از جمله جذب ایرانیان داشته که از این بین، درصد بسیار و قابل توجهی از طریق تحصیل وارد این کشور شدهاند، باید گفت که متاسفانه همانطور که میدانید، از ابتدای سال 2020 با شیوع ویروس کرونا، دولت همه کشورها از جمله کشور استرالیا شرایط سختگیرانهای را در زمینه مقررات منع رفت و آمد برقرار ساخته و امکان سفر، تردد و در عمل مهاجرت به این کشور در آن بازه زمانی وجود نداشت. به عبارتی نه صرفا پروندههای مسافرتی و تردد بلکه حتی پروندههای مهاجرتی در زمینه تحصیلی، کاری و... تقریبا به حالت تعلیق در آمده بود و یا حداقل اگر هم به فرجام میرسید، به دلیل منع تردد، متقاضی برای سفر، تاریخ لازم برای حضور و... به مشکل بر میخورد. در طی آن مقررات وضع شده در آن زمان پس از گذشت چند ماه، تنها افراد محدودی اجازه سفر به این کشور را داشتهاند که البته همگی آنها باید به مدت 14 روز پس از ورود در قرنطینه باقی میمانند و با وضعیت آن موقع امکان اخذ ویزای تحصیلی استرالیا و سفر به این کشور برای دانشجویان بینالمللی امکانپذیر نبود و آموزشهای در جریان نیز به صورت آنلاین برگزار میشد. حال با انجام واکسیناسیون سراسری در طی سال 2021 میلادی در این کشور و همچنین برطرف شدن بسیاری از محدودیتهای کرونایی برای انواع سفر و صدور هر نوع ویزا از ابتدای سال 2022 به ویژه برای دانشجویان، نیروی کار ماهر، خانواده شهروندان استرالیا و... اوضاع تردد به کشور استرالیا و همچنین روند پیگیری پروندههای مهاجرتی از جمله پروندههای مربوط به پذیرش تحصیلی و اعطای ویزای دانشجویی به مانند سابق گردیده و بنابراین در حال حاضر هیچ منعی در زمینه اقدام برای ویزای دانشجویی و تحصیل در استرالیا برای دانشجویان بینالمللی به شرط واکسیناسیون وجود ندارد. بنابراین بدین ترتیب کلیه افراد به شرط تزریق 2 دوز از یکی از واکسنهای مورد تایید استرالیا و همچنین گذشت حداقل 14 روز از تزریق دوز دوم برای سفر به این کشور منعی ندارند.
لیست واکسنهایی که تا به امروز مورد تایید کشور استرالیا برای سفر به این کشور قرار دارند واکسنهای فایزر، آسترازنکا، جانسن اند جانسن، مدرنا، سینوفارم، سینوواک، کوواکسین و اسپاتنیک هستند که خبر خوب، اضافه شدن واکسن سینوفارم در اواخر سال 2021 میلادی به این لیست بوده؛ چرا که اکثر ایرانیان این واکسن را تزریق کردهاند. البته با گسترش سویه جدید اومیکرون و ابتلایان جدیدی به ویروس کرونا، قوانین سفر به ویژه برای توریستها یا حتی برای دیگر انواع سفرها ممکن است گاه به گاه تغییر کرده و این تغییرات در صورتی که اگر مجددا مانند اوایل همهگیری وخیم گردد، ممکن است بر انواع پروسههای مهاجرتی از جمله پروسه صدور ویزای دانشجویی شخص تاثیرگذار باشد، محدودیتهای رفت و آمد درون شهری تغییر کنند و یا تحصیل برای مدتی به صورت آنلاین و در بهترین حالت از راه دور برگزار گردد. اما فارغ از فرض این سناریوی ناخوشایند، در هر حالت توصیه میشود متقاضی در هنگام سفر از آخرین اخبار و قوانین پیرامون قوانین تردد، ایرلاینها، قوانین درون شهری و ایالتی و... به طور کامل و دقیق مطلع گردد. به ویژه آنکه در بهار سال 2023 با وجود بر چیده شدن تقریبا تمام و کمال کرونا، موجهای جدیدی از این بیماری در بسیاری از کشورها مجددا آغاز شده است.
واکسنهای مورد تایید دولت استرالیا
|
فایزر
|
آسترازنکا
|
جانسن اند جانسن
|
مدرنا
|
سینوفارم
|
سینوواک
|
کوواکسین
|
اسپاتنیک
|
چرا تحصیل در استرالیا بهترین روش مهاجرت به این کشور میباشد؟
از میان روشهای مختلف مهاجرت به استرالیا، چند روش قانونی بسیار بیشتر از همه تقاضا دارد که از این بین، 3 مورد مهاجرت تحصیلی، مهاجرت کاری و مهاجرت سرمایه گذاری و/یا استارتاپ و کارآفرینی طرفدار بیشتری دارد. البته ویزای مخصوص نخبگان، هنرمندان و مشاهیر هم محبوبیت خود را داشته اما این نوع ویزا از نظر تعداد، بسیار محدود به افراد خاص و واقعا واجد شرایط خاصی میشود. ویزاهای مربوط به سرمایهگذاری و کارآفرینی نیز واقعیت نیازمند به مبالغ بالایی بوده که معمولا شامل قشر کمی از متقاضیان میگردد. به طوری که مهاجرت به استرالیا از طریق روش سرمایهگذاری از حداقل مبلغ لازم 1.5 میلیون دلار شروع شده و 2 گزینه دیگر 5 میلیون و 15 میلیون دلاری نیز دارد که طبیعتا سختی، مدت زمان و دیگر چالشها برای مبالغ هرچه بالاتر کمتر و بهتر خواهد بود. بنابراین از میان روشهای مذکور، 2 مورد مهاجرت تحصیلی و مهاجرت کاری بیشترین محبوبیت را به ویژه در میان متقاضیان جوان و زیر 35 سال دارد. اما چرا از دید بسیاری از جمله موسسه مهاجرتی ادب، مهاجرت تحصیلی بهترین روش برای مهاجرت به استرالیا است؟ آیا شخص با داشتن مدرک تحصیلی دانشگاهی، بهتر نیست که به طور مستقیم از روش کاری اقدام کرده و سپس وارد پروسه اخذ اقامت و شهروندی کشور استرالیا شود؟
در پاسخ به این قضیه و سوال، باید گفت که یک موضوعی تمام و کمال؛ چه تلخ یا چه شیرین حقیقت داشته و همچنین آگاهی شما متقاضیان به این موضوع، کاملا حق مسلم شماست. در این راستا به طور خلاصه باید بگوییم که راحت ترین و بهترین راه و طریق دست یافتن به یک مجوز شغلی، پیدا کردن کار مرتبط با مهارت و تخصص با حقوق، درآمد و مزایای بالا و به دنبالهی آن اخذ اقامت دائم و شهروندی کشور استرالیا آن هم از روشی بدون سختی مفرط برای متقاضی و در کل طی کردن مسیر مهاجرت با سرعتی بیشتر، مهاجرت تحصیلی است؛ در طی این پروسه شما ابتدا در استرالیا در یک دورهای دانشگاهی و یا مرکز آموزشی معتبری تحصیل کرده و پس از پایان دوره مورد بحث، به راحتی میتوانید مجوز کار پس از تحصیل اخذ نمایید، وارد بازار کار و سپس وارد روند اخذ اقامت و شهروندی و دریافت پاسپورت استرالیا آن هم با سرعت و راحتی بسیار قابل توجه نسبت به دیگر روشها از جمله روش مهاجرت کاری شوید. البته روش کاری هم پروسه مشابه دارد اما مشکل اصلی آن، اخذ ویزای کاری و آن هم برای ایرانیان میباشد که فارغ از مدرک تحصیلی، میزان تخصص، سابقه کار و دیگر صلاحیتهای شخص واقعیت در حال حاضر و به ویژه چند سال اخیر این امر بسیار سخت شده است. حال دلایل برتری مهاجرت تحصیلی و اینکه چرا صدور ویزای کاری استرالیا به ویژه برای ایرانیان سختتر شده را بیشتر، بهتر و با تفکیک دقیقتر بیان خواهیم نمود:
- صدور ویزای تحصیلی به ویژه برای ایرانیان بسیار نرخ بالاتری نسبت به کلیه سابکلسهای ویزای دیگر این کشور دارد. در واقع پیرامون این موضوع اگر بخواهیم رک سخن گفته باید گفت که این قضیه ناشی از سیاستهای اقتصادی تقریبا همهی کشورهای دنیا از جمله همین کشور مورد بحثمان یعنی استرالیا بر میگردد. چون شمای متقاضی تحصیل در استرالیا با ورود به این کشور پول و ارز قابل توجهی را به این کشور وارد نموده اما با ویزای کاری قضیه کمی فرق دارد؛ چرا که اگرچه که نیروی کار بینالملل برای اقتصاد استرالیا همواره مفید، سازنده و کمک کننده بوده اما آن شخص هم از آن اقتصاد مورد بحث نیز، پول و درآمد دریافت خواهد نمود و در راستای تقسیم پول و ثروت بدست آمده از اقتصاد و نظام کاری و شغلی یک کشور، باید این را در نظر داشت که افرادی دیگر با حق تقدم بیشتر و در اولویت بالاتر در مورد ویزای کار، پیدا کردن شغل و بهتر بودن حقوق و مزایا قرار دارند؛ از جمله شهروندان استرالیا و یا فارغالتحصیلان از دانشگاههای این کشور؛ خواه بخواهد استرالیایی بوده یا یک دانشجوی بینالمللی از جمله ایرانی.
- جدای از پروسه صدور ویزا برای هر نوع روش مهاجرتی مورد بحث، از این مورد باید آگاه بود که در واقع هر کشور پیشرفته و مهاجرپذیر از جمله همین کشور استرالیا در بحث صدور مجوز کاری که این مجوز در واقع یک پروسه قبل از صدور ویزا است، قوانین و سیاستها، مراحل و به زبان ساده، دردسرهای خودش را به همراه داشته؛ برای مثال برای همین استرالیا، معمولا در مسیر پیدا کردن شغل و اخذ مجوز شغلی، بیشتر مواقع، به سختی کارفرمایی پیدا شده که بخواهد از بین اولویتهای بالاتر مانند شهروندان استرالیا و یا فارغالتحصیلان از دانشگاههای این کشور، شما را به صورت ندید بپذیرد، ریسک کند و دردسرهای پروسه صدور مجوز کاری برای شما را به عنوان یک کارفرما از طرف خود پیگیری نماید. به ویژه در این مسیر تفاوتهای بسیار زیاد و واضح؛ حداقل از نظر کشور مقصد یعنی استرالیا در زمینه سطح اعتبار مدرک تحصیلی اخذ شده از ایران و در نتیجه زیر سوال رفتن کامل تخصص فرد وجود دارد؛ حال میخواهد حتی شخص دکترای از یک دانشگاه سراسری در تهران را داشته باشد که این قضیه موضوعی آزار دهنده هم برای فرد خواهد بود.
- از طرفی به این موضوع هم باید آگاهی داشت که سیاست اکثر مقاصد محبوب شغلی (از جمله همین استرالیا یا کانادا، آمریکا و...) در قبال صدور ویزای کاری برای ایرانیان بسیار سختتر از دیگر روشهای مهاجرتی گردیده است و این موضوع بیشتر به روابط سیاسی نه چندان خوش میان کشورهای ذکر شده با کشور خودمان بر میگردد اما جالب اینجاست که همواره ویزای تحصیلی از این قضیه مستثنی بوده؛ در این راستا واضحترین و میشود گفت حتی عجیبترین نمونه، زمان ریاست جمهوری ترامپ و صدور فرمان ممنوعیت ورود ایرانیان به خاک آمریکا بوده که حتی در آن وضعیت نیز پروندههای تحصیلی؛ حداقل به صورت تک و توک و با انتظار بیشتر، پیش برده شده و به سرانجام هم میرسید!
- به دنبالهی قضیه ذکر شده در بندهای فوق که ارزش مدرک تحصیلی اخذ شده از ایران در استرالیا آنطور که شخص تصور دارد به چشم نمیآید، برعکس آن قضیه بسیار صادق است و بدین ترتیب که شخص با تحصیل در یکی از موسسات یا دانشگاههای دارای اعتبار این کشور، به دلیل اخذ مدرک از خود استرالیا و همچنین بالاتر رفتن سطح علمی و تحصیلی فرد تا قبل از ورود به بازار کار، از اعتبار علمی و به پشتوانهی آن از اعتبار بیشتر برای موقعیتهای شغلی، شانس استخدام، حقوق و درآمد بالاتر، بهرهمندی از رضایت شغلی بیشتر و... برخوردار خواهد بود.
- قضیه بعدی شاید آنقدر به صورت قواعد و به قانون مکتوب نباشد اما فارغ از بحث قاعده و قوانین، باید گفت که تجربه حضور و زندگی در استرالیا از دید حضور در جامعه و فرهنگ استرالیایی، تقویت بهتر مهارت زبان و شیوه برقراری ارتباط با جامعه، کسب تجربههای شغلی یا موقعیتهای مشابه آن در طول درس و چندین و چند مورد پیشرفت دیگر که فقط با حضور در استرالیا میتواند بدست آید، از دیگر امتیازات ارجح مهاجرت تحصیلی نسبت به مهاجرت مستقیم کاری و در نتیجه ورود ناگهانی و بدون تجربه به جامعه استرالیایی میباشد.
مزایای ویزای تحصیلی استرالیا به ویزای کاری
|
سهولت صدور ویزای تحصیلی به ویژه برای ایرانیان
|
شرایط راحتتر اقدام روش تحصیلی نسبت به کاری (امکان اقدام از هر سن و مقطع)
|
امکان انتقال اعتبار بهتر نسبت به روش کاری (اعتبار تحصیلی، شغلی و...)
|
مسیر راحتتر برای اخذ مجوز کار در استرایا
|
مسیر راحتتر برای اخذ اقامت دائم کشور استرالیا
|
فرصتهای شغلی بیشتر و بهتر پس از پایان درس (به نسبت روش مستقیم)
|
کسب تجربه زندگی به سبکی بهتر برای اقامت در استرالیا
|
امکان اشتغال دانشجویی و کسب تجربه کاری همزمان با تحصیل
|
تجربه مهاجرت با توجه به رده سنی اطرافیان و فضای دانشجویی، جذابتر خواهد بود.
|
چرا باید استرالیا را برای تحصیل انتخاب کنیم؟
کشور استرالیا یکی از پرطرفدارترین کشورهای پیشرفته جهان برای مهاجرت تحصیلی میباشد؛ به طوری که در چندین سال اخیر جز 3 الی 5 مقصد تحصیلی برتر در جهان در میان متقاضیان تحصیل در خارج از کشور بوده است.. از جمله عوامل اصلی این محبوبیت، انگلیسی زبان بودن این کشور، دارا بودن یکی از قویترین سیستمهای آموزشی در جهان، تجربه زندگی و تحصیل بسیار بی نظیر در محیطی بسیار مرفه، پیشرفته و سازگار با جوامع چند فرهنگی و... را میتوان نام برد. هزینه زندگی در استرالیا در مقیاس جهانی نسبت به بسیاری از کشورهای دنیا به نسبت بالا است اما در بین کشورهای پیشرفته انگلیسی زبان هزینه زندگی و شهریه پایینتری نسبت به آمریکا و انگلستان دارد. بنابراین تحصیل و زندگی در این کشور به نسبت کشورهای انگلیسی زبان هم ردهی خود آسانتر است.
اما همین امر یعنی گرانی هزینههای تحصیل و زندگی در استرالیا باعث نگرانی برخی از متقاضیان ادامه تحصیل در این کشور شده که البته برای آن راه حلهایی نیز وجود دارد. برای مثال با توجه به شرایط اقتصادی این کشور دانشجویان بینالمللی در استرالیا اجازهی اشتغال و داشتن شغل دانشجویی را دارند تا بخشی از مخارج زندگی خود را تامین کنند. همچنین در هر سال تحصیلی صدها بورسیه تحصیلی از نوع دولتی و یا ارائه شده از سمت دانشگاه در دسترس دانشجویان با صلاحیتهای بالاتر بوده که دارای کمک هزینههای تحصیلی متنوعی هستند.
از دیگر دلایل مهم محبوبیت استرالیا در بین دانشجویان و محصلان که به آن اندک اشارهای نیز شد، نظام آموزشی قوی و تنوع رشتههای تحصیلی ارائه شده در نظام آموزشی استرالیا میباشد. این نظام آموزشی مسبب شناخته شدن استرالیا به عنوان یک کشور فرهنگی و زبانزد شدن دانش آموختگان این کشور در عرصههای بینالمللی شده است. اساس نظام آموزشی استرالیا بر پایه تحقیق در رابطه با علوم مختلف توسط محصلان و دانشجویان است.
ویژگیهای تحصیل در استرالیا
استرالیا یکی از مشهورترین مقاصد تحصیلی در بین دانشجویان بینالمللی است. این کشور زیبا که هر فردی را شیفتهی خود میکند علاوه بر جاذبههای طبیعی خود و اوج پیشرفت و رفاه در شهرهای بزرگ و زیبای آن به خصوص سیدنی و ملبورن، ویژگیهای دیگری نیز دارد که دانشجویان را مجذوب خود میکند که برخی از آنها عبارتند از:
دارا بودن یکی از بهترین سیستم های آموزشی جهان
|
انگلیسی زبان بودن این کشور است و لهجه بسیار روان مردم آن.
|
شهرهای استرالیا از جمله شهرهای بزرگ آن مانند سیدنی و ملبورن برای دانشجویان بینالمللی بسیار امن و ایدهآل هستند.
|
استاندارد بسیار بالای زندگی در استرالیا.
|
امکان اخذ ویزای تحصیلی برای کلیه مقاطع تحصیلی
|
امکان همراهی خانواده با دانش آموز زیر 18 سال در حین دوره تحصیل در استرالیا.
|
امکان همراهی همسر و فرزند زیر 18 سال با دانشجو در حین دوره تحصیل در استرالیا.
|
امکان مجوز کار و Work Permit برای همسر متقاضی.
|
وجود فرصتهای شغلی زیادی پس از پایان تحصیل برای دانشجویان در این کشور
|
امکان اقدام برای اخذ اقامت دائم این کشور پس از مدتی کار (1 سال) + امکان اخذ شهروندی و تابعیت استرالیا
|
مختصر اطلاعات کلیدی استرالیا

نام رسمی
|
قلمرو همسود استرالیا (Commonwealth of Australia)
|
پایتخت
|
کانبرا (Canberra)
|
نوع حکومت
|
پادشاهی مشروطه پارلمانی فدرال
|
واحد پول
|
دلار استرالیا (AUD)
|
زبان رسمی
|
انگلیسی
|
مساحت کل کشور
|
7.692 میلیون کیلومتر مربع (ششمین کشور بزرگ جهان)
|
تعداد ایالات
|
شامل 6 ایالت و 2 قلمرو
|
جمعیت
|
حدود 26 میلیون نفر (آمار سال 2023 - رتبه 51 در جهان)
|
بزرگترین شهر
|
سیدنی
|
معروف ترین شهرها
|
سیدنی، ملبورن، بریزبین، پرث، کانبرا، آدلاید، هوبارت، گلدکوست و...
|
شرایط اب و هوایی
|
عموما معتدل، تابستانهای گرم و گاها مرطوب، زمستانهای خنک و به نسبت کوتاهتر
|
میزان تولید ناخالصی
|
1.32 تریلیون دلار در سال اخیر میلادی (رتبه 13ام در جهان)
|
متوسط درآمد
|
الی 70 هزار دلار استرالیا در سال
|
متوسط هزینه زندگی برای دانشجو در سال
|
15 تا 20 هزار دلار استرالیا
|
متوسط هزینه تحصیل برای دانشجو در سال
|
33 هزار دلار استرالیا
|
تعداد دانشگاههای معتبر
|
43
|
وضعیت آزادی، حقوق بشر و رضایت مردمی
|
از میان 195 کشور جهان، کشور استرالیا دارای رتبه 9 در زمینه دموکراسی، رتبه 18 در امنیت، رتبه 17 در زمینه آزادی بیان و مطبوعات، رتبه 11 در زمینه شادی و رضایت مردم، رتبه 12 در ضد نژادپرستی و رتبه 15 در حقوق زنان
|
استرالیا کوچکترین قاره و یکی از بزرگترین کشورهای روی کره زمین است. این قاره در نیمکرهی جنوبی زمین و در بین دو اقیانوس آرام و هند واقع شده است. پایتخت استرالیا (کانبرا Canberra) در بین دو منطقه مهم اقتصادی و فرهنگی ملبورن و سیدنی واقع میباشد. همانطور که گفته شد استرالیا قاره کوچکی است؛ فاصلهی شرقی ترین نقطه تا غربی ترین نقطه استرالیا تقریبا 2500 مایل و فاصلهی شمالی ترین نقطه تا جنوبی ترین نقطه استرالیا تقریبا 2000 مایل میباشد. با اینکه استرالیا قارهی کوچکی است اما به عنوان ششمین کشور بزرگ جهان حقایق، عجایب و جذابیتهای زیادی را در خود جای داده است. برای مثال:
- جزیرهی تاسمانی واقع در جنوب استرالیا، پاکیزه ترین هوای جهان را به خود اختصاص داده است.
- بزرگترین اکو سیستم جامع جهانی در استرالیا به ثبت رسیده است.
- 80 درصد حیواناتی که در استرالیا وجود دارند، منحصر به فرد هستند و در سایر نقاط کره زمین وجود ندارند.
- بزرگترین جزیرهی ماسهای جهان (فرازر Fraser) در استرالیا واقع است.
- به علت وجود صحرایی بزرگ در مرکز استرالیا 90 درصد مردم استرالیا در سواحل این کشور زندگی میکنند.
- رشته کوههای آلپ استرالیا برف گیرتر از رشته کوههای آلپ سوئیس هستند.
- بسیاری از حقایق استرالیا همچنان نهفته است و همین دلیل باعث شده تا بسیاری از محققان و دانشمندان و دانشجویان علاقهمند به پژوهش در این کشور شوند.
شرایط تحصیل در استرالیا
- برای تحصیل در استرالیا در مقاطع پیش از دانشگاه، یعنی مدرسه که شامل همان پیش دبستان، دبیرستان و دبستان شده، از سن 6 سالگی (سن اجباری شروع تحصیل دبستان در استرالیا) تا 17 الی 18 سالگی فرصت خواهید داشت که تحصیل در این مقاطع را سپری نمایید. همچنین بدانید که مقاطع مدرسه بر خلاف رایگان بودن آن برای شهروندان استرالیا (البته صرفا در مدارس دولتی) برای دانشجویان بینالمللی هزینه دارد.
- برای حضور و تحصیل در مدارس استرالیا بایستی والدین شما یا مقیم دائم و یا شهروند استرالیا باشند و یا اینکه ویزای آنها (یک والد هم کافی است) اجازه تحصیل فرزند زیر 18 سال در استرالیا را بدهد و در حالت سوم یعنی خود والدین برای فرزند خود اخذ پذیرش نموده و سپس به عنوان همراه با فرزند زیر 18 سال تحت عنوان ویزای گاردین به استرالیا میروند.
- برای ثبت نام و تحصیل در مدرسه شبانهروزی، دانش آموز نیاز به همراه و گاردین ندارد؛ چرا که محل اقامت، خورد و خوراک و... را خود این مدارس برای دانش آموز تامین میکنند.
- برای تحصیل در مقاطع دانشگاهی یا کالجهای استرالیا به مدرک دیپلم کامل 12 ساله نیاز خواهید داشت و سن ورود به دانشگاه، حداقل 18 سال بوده و در استرالیا برای تحصیل و همچنین اعطای ویزای تحصیلی محدودیت سنی در نظر گرفته نشده است (البته به شرط فراهم آوردن الزامات و شرایط دیگر از جمله نداشتن گپ تحصیلی و...) اما با این حال شانس برای پذیرش دانشجویان بینالمللی برای سنین بین 18 تا 34 بیشتر است.
- برای ادامه تحصیل در هر مقطع تحصیلی، شخص متقاضی نباید گپ تحصیلی داشته باشد و اگر هم داشته، این گپ قابل توجیه باشد. مواردی نظیر سابقه کار، خدمت سربازی برای آقایان، آموزش زبان، صدمه حاد فیزیکی با مدرک پزشکی و... چند مثال از مواردی برای توجیه گپ تحصیلی بودند؛ در ادامه و در بخشی مجزا به طور کامل مواردی که برای توجیه گپ تحصیلی قابل استناد هستند را بیان خواهیم نمود.
- داشتن اصل مدرک تحصیلی مقطع ماقبل به همراه ریز نمرات و ترجمه آن برای ارائه در هر مقطعی توسط متقاضی اجباری بوده که این ریز نمرات باید خوب و قابل قبول باشند که معدل ملاک دقیق و از طرفی ریز نمرات نمره برخی دروس به عنوان ملاک بسته به دانشگاه یا موسسه آموزشی مقصد، رشته انتخابی و... بوده اما عموما حداقل معدل پیشنهادی برای کارشناسی، معدل 14 الی 15 و برای مقطع کارشناسی ارشد و دکترا نیز معدل 15 یا 16 به بالا برای شانس بهتر توصیه میگردد.
- برای تحصیل در دانشگاههای استرالیا، ارائه مدرک زبان با نمره قابل قبول برای دانشجویان بینالمللی غیر انگلیسی زبان اجباری است؛ بدین ترتیب که بیشتر دانشگاههای استرالیا به عنوان حداقل ملاک، مدرک زبان آیلتس با نمره 6.5 را از متقاضی خواهند خواست (یا معادل این نمرات برای دیگر مدارک زبان معتبر و مورد قبول در دانشگاه مد نظر) و در صورتی که نمره مدرک زبان متقاضی کمتر از حداقل میزان اعلام شده باشد، شانس پذیرش بسیار پایینی خواهد داشت و یا بهتر است برای پذیرش مشروط اقدام نماید. (در بخشی در ادامه مطلب درباره پذیرش مشروط از استرالیا توضیحات لازم داده شده است)
- داشتن تمکن مالی لازم برای تحصیل در استرالیا؛ به طوری که هم هزینه تحصیل و هم هزینه مخارج زندگی در این کشور را پوشش دهد و ارائه مدارک آن توسط متقاضی الزامی میباشد. این تمکن مالی باید به وضوح نشان دهد که دارایی متقاضی برای تحصیل در استرالیا به میزان شهریه تحصیلی سالانه موسسه آموزشی مد نظر + هزینه زندگی سالانه (که معمولا شامل محل اقامت، خورد و خوراک، لوازم، کتب و وسایل تحصیلی و... میگردد)، میرسد. از طرفی در این راستا یک هزینه ثابت و کلی وجود نخواهد داشت و در واقع هزینه تحصیل در هر دانشگاه، کالج و... در استرالیا با دیگری تفاوت داشته و همچنین وجود تفاوت در شهریه در بین برخی رشتهها نیز وجود دارد؛ اما به صورت کلی متوسط هزینه تحصیل برای یک دانشجو بینالمللی در استرالیا با میانگینگیری از کلیه مقاطع، دانشگاهها و کالجها و... 32 هزار دلار استرالیا در سال بوده و همچنین میانگین هزینه زندگی سالانه (در حالت به صرفه و خرج صرفهجویانه) سالیانه بین 15 تا 20 هزار دلار استرالیا است. در ادامه مطلب پیرامون کلیه هزینهها برای تحصیل و زندگی در استرالیا صحبت خواهد شد.
- داشتن یک سری مدارک بدیهی دیگر از سوی متقاضی نیز واجب هستند از جمله: ترجمه کلیه مدارک هویتی، ارائه گواهی سوء سابقه، داشتن انگیزهنامه، توصیه نامه، ارائه مدارک سابقه کار، ارائه مقالات چاپی، پروژهها و... که برخی از این مدارک برای مقاطع و رشتههای خاص بیشتر نیاز هستند. همه مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش تحصیلی و ویزای دانشجویی استرالیا در بخشی ویژه به طور کامل توضیح داده خواهد شد.
مدارک لازم برای تحصیل در استرالیا
قبل از ادامه مطلب جا دارد بگوییم که به طور کلی برای تحصیل در استرالیا باید 2 مرحله طی شود:
- مرحله اول: اقدام برای اخذ پذیرش تحصیلی از یکی از دانشگاهها، کالجها و یا موسسات آموزشی در استرالیا
- مرحله دوم: درخواست ویزای تحصیلی بعد از اخذ پذیرش تحصیلی
مدارک مورد نیاز برای هر 2 مورد یعنی اخذ پذیرش تحصیلی و دیگری صدور ویزای تحصیلی از سوی سفارت بدین ترتیب هستند:
مدارک مورد نیاز برای پذیرش تحصیلی از دانشگاه
ارائه پاسپورت معتبر
|
ارائه مدرک تحصیلی به صورت ترجمه و معادلسازی شده به همراه ریز نمرات به طوری که معدل و نمرات برای دانشگاه مقصد قابل قبول باشد.
|
ارائه مدرک زبان معتبر انگلیسی با نمره قابل قبول برای دانشگاه مقصد
|
تکمیل و ارسال فرم پذیرش دانشگاه مورد نظر
|
پرداخت هزینه اپلیکیشن فی (هزینه ثبت نام) و ارائه فیش واریزی آن
|
ارائه انگیزه نامه (SOP) و رزومه تحصیلی
|
ارائه کاور لتر برای قوت بیشتر پرونده پذیرش تحصیلی شما
|
ارائه توصیهنامه برای مقاطع ارشد و دکتری و ارائه حداقل 2 الی 3 توصیهنامه
|
ارائه رزومه و سوابق کاری و بیمه در صورت وجود یا لزوم
|
ارائه حداقل 2 مقاله isi برای مقطع دکتری و برخی از رشتههای کارشناسی ارشد
|
ارائه مقالات، کتب و مجلات چاپی، اسناد پروژههای تحقیقاتی و پژوهشی دیگر برای قوت بیشتر پرونده
|
مدارک مورد نیاز برای ویزا تحصیلی
ارائه پاسپورت دارای اعتبار و اسکن صفحه اول و صفحات مهردار
|
ارائه مدارک شناسایی و هویتی ترجمه شده
|
ارائه عکس پرسنلی 3 در 4 مربوط به 6 ماه اخیر
|
ارائه مدرک زبان
|
تکمیل فرمهای تکمیل شده مربوط به ویزای تحصیلی و پرداخت هزینه ویزا
|
ارائه مدرک تحصیلی به صورت ترجمه و معادلسازی شده همراه با ریزنمرات
|
ارائه نامه پذیرش تحصیلی از دانشگاه مد نظر در استرالیا
|
ارائه فیش واریزی ودیعه و شهریه دانشگاه
|
ارائه مدارک تمکن مالی به میزان شهریه تحصیلی و هزینه زندگی به ازای هر سال تحصیلی که به طور متوسط ارائه حداقل 50 هزار دلار استرالیا تمکن مالی لازم است.
|
مدارک مالی از دارایی شخصی مانند سند خانه، ماشین، مغازه، زمین برای قوت بیشتر پرونده (اختیاری)
|
انگیزه نامه (SOP) و Study Plan
|
ارائه ترجمه رزومه کاری، سوابق کاری و بیمه در صورت وجود یا لزوم
|
ارائه توصیهنامه اختیاری بوده و به قوت پرونده کمک مینماید.
|
همچنین ارائه مقالات و دیگر دستاوردهای علمی اختیاری بوده و به قوت پرونده کمک مینماید.
|
مراحل اخذ پذیرش تحصیلی در استرالیا

حال که با شرایط تحصیل در استرالیا و همچنین مدارک الزامی در این راستا آشنا شدید و اکنون که با تهیه این مدارک و فراهم آوردن شرایط مذکور آماده برای اقدام برای تحصیل در استرالیا هستید، جا دارد که مراحل اصلی برای اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی استرالیا را هم به شکل مختصر و ساده در 5 مرحله توضیح دهیم. کلیه این مراحل بهتر است برای هدر نرفتن زمان، پول و شانس بیشتر متقاضی، توسط یک موسسه مهاجرت تحصیلی انجام شود:
مرحله اول: آزادسازی و آمادهسازی مدرک تحصیلی
اگر که همچنان در حال تحصیل و در شرف فارغالتحصیلی هستید، توصیه میگردد که دوره تحصیل خود را با معدل و ریز نمرات خوبی به اتمام رسانید. اگر هم که تحصیل شما به اتمام رسیده و گپ تحصیلی ندارید (یا گپ تحصیلی توجیه پذیر دارید)، برای آزاد سازی مدرک تحصیلی خود از سوی دانشگاهی که تحصیل کردهاید اقدام نمایید. توجه نموده که در این راستا هم به آزادسازی خود مدرک تحصیلی و هم ریز نمرات آن نیاز خواهد بود.
مرحله دوم: دانش کافی در زبان انگلیسی و اخذ مدرک زبان
از آنجا که در استرالیا امکان تحصیل صرفا به زبان انگلیسی امکانپذیر است پس برای تحصیل در استرالیا به مهارت زبان به میزانی خوب و بالا و در حد آکادمیک و کافی برای تحصیل نیاز خواهید داشت. پس اگر که هم اکنون دارای مهارت کافی در زبان انگلیسی در هر 4 زمینه اصلی صحبت کردن، گوش دادن، خواندن و نوشتن هستید نسبت برای شرکت در آزمون زبانی معتبر در دانشگاههای استرالیا (مانند آیلتس، تافل و...) اقدام نموده و در آنها نمره بالایی کسب نمایید؛ همانطور که در بخش شرایط هم اشاره کردیم، حداقل نمره آزمون معادل آیلتس 6.5 یا در بدترین حالت یعنی 6 را شما میبایست کسب نمایید و در غیر این صورت یا شانس پذیرش بسیار پایینی آن هم از دانشگاههای با رتبه و اعتبار کمتری را خواهید داشت و یا شانستان برای پذیرش مشروط خواهد بود. اگر هم که هنوز در زمینه تسلط به زبان انگلیسی خود را آماده نکردهاید، از طریق شرکت در کلاسهای زبان، معلم خصوصی، پکیجهای آموزشی، خودآموزی و... در این راستا اقدام نمایید.
مرحله سوم: انتخاب رشته، مقطع تحصیلی و موسسه(ها) آموزشی مورد نظر
مقطعی که قرار است در آن تحصیل نمایید، بستگی به آخرین مقطع تحصیلی شما دارد که از آن مقطع به بعد را ادامه تحصیل دهید؛ مگر آنکه بخواهید مقطعی را مجددا تحصیل نمایید (مانند تحصیل مجدد ارشد). همچنین رشته تحصیلی مد نظر و دلخواهتان برای تحصیل (و طبیعتا آینده شغلی خود) انتخاب نموده، حال با توجه به مقطع تحصیلی و رشتهی انتخابیتان یک یا چند دانشگاه، کالج و یا موسسه آموزشی را برای اخذ پذیرش انتخاب نمایید. شما هیچ محدودیتی درباره اینکه به چند دانشگاه برای اخذ پذیرش تحصیلی درخواست میدهید، ندارید اما ترجیحا موسسات آموزشی و دانشگاههایی را انتخاب نمایید که از نظر شرایط و الزامات مد نظرشان، شهریه تحصیلی انها، موقعیت جغرافیاییشان و... به شرایط و خواستههای شما بخورد. در این مرحله یعنی با مشخص شدن مقطع و رشته تحصیلی و دانشگاه و موسسه آموزشی مد نظر، تقریبا همه مدارک و الزامات ذکر شده در بخش مدارک مورد نیاز برای متقاضی مشخص خواهد شد.
مرحله چهارم: تهیه و ترجمه مدارک و ارسال درخواست (اخذ پذیرش تحصیلی)
پس از طی کردن 3 مرحله فوق، کلیه مدارک و الزامات مورد نیاز و همچنین رشته، مقطع و دانشگاه و موسسههای آموزشی برای متقاضی مشخص خواهد شد. از مدارک ابتدایی مانند مدارک هویتی گرفته تا مدرک تحصیلی، مدرک زبان و دیگر مدارک مورد نیاز از سوی دانشگاه و... که در این مرحله متقاضی باید با دقت فراوان کلیه این مدارک را به طور دقیق و مطابق با آنچه که اعلام شده بدون هیچگونه اشتباهی تهیه نموده و کلیه این مدارک باید به صورت ترجمه رسمی به زبان انگلیسی باشند. حال که کلیه مدارک الزامی از سوی دانشگاه(ها)ی مد نظر را برای رشته و مقطع مد نظر تهیه و ترجمه کردید، به همراه فرمهای مربوط به درخواست پذیرش تحصیلی، به دانشگاه ارسال نموده و هزینههای لازم را مانند هزینه ثبت نام، ودیعه و... را پرداخت نمایید و فیشها و رسیدهای الکترونیکی را نزد خود محفوظ نگه دارید.
مرحله پنجم: اقدام برای اخذ ویزای تحصیلی
پس از آن که از دانشگاه و یا هر نوع موسسه آموزشی مد نظرتان در استرالیا با درخواست پذیرش تحصیلی شما موافقت گردیده و نامه پذیرش برایتان ارسال گردید، شما میبایست در این مرحله نامه پذیرش تحصیلی دریافتی به همراه سایر مدارک لازم که در بند مربوط به مدارک مورد نیاز "ویزای تحصیلی" آمده است را بدون هیچگونه نقص یا اشتباه برای ورود به پروسه و صدور ویزای دانشجویی به سفارت ارسال نمایید؛ نکته مهم در این مرحله آن بوده که بر خلاف تصور اکثریت، اخذ پذیرش تحصیلی لزوما به معنای صدور قطعی ویزای دانشجویی نخواهد بود؛ به بیان واضحتر، شما هنگامی که وارد مرحله صدور ویزای دانشجویی پس از اخذ پذیرش تحصیلی میشوید، کاملا امکان دارد که با حتی یک اشتباه ساده (مانند نقص مدارک، ارائه مدارک جعلی، داشتن سوء سابقه، اشتباه در ترجمه مدارک و ...)، ریجکت شوید؛ به بیان واضحتر درخواست ویزای شما رد شود! پس در صورتی که کلیه دستورالعملهای ذکر شده را به درستی و کامل و بدون کمترین اشتباهی دنبال کنید، آنگاه میتوان گفت که در این وضعیت معمولا بعید است که با داشتن نامه پذیرش تحصیلی از موسسه آموزشی معتبر ، درخواست ویزای دانشجوییتان توسط اداره مهاجرت استرالیا رد و ریجکت شود.
مراحل اصلی مهاجرت تحصیلی
|
آمادهسازی مدرک تحصیلی
|
اخذ دانش زبان و مدرک زبان کشور مقصد
|
انتخاب رشته، مقطع تحصیلی و موسسه(های) آموزشی مد نظر
|
تهیه و ترجمه مدارک و ارسال درخواست (اخذ پذیرش تحصیلی)
|
اقدام برای اخذ پذیرش تحصیلی
|
اگر به دنبال تحصیل در استرالیا هستید، همانطور که قبلا و در بندهای فوق اشاره کردیم، قبل از هر کاری لازم است به دنبال اخذ پذیرش یکی از دانشگاههای استرالیا باشید تا بتوانید برای اخذ ویزای تحصیلی استرالیا اقدام نمایید. برای صدور ویزای دانشجویی و تحصیل در استرالیا مواردی چون شرایط مالی، سوابق شغلی، سوابق تحصیلی، وضعیت تاهل و به زبان ساده تقریبا همه موارد شخص که مربوط به امور تحصیلی و مهاجرتی وی شود، بررسی میشود.
با تکمیل مدارک ویزای تحصیلی استرالیا و ارائه آن به موسسات مهاجرتی یا سفارت استرالیا میبایست کلیه مراحل ارزیابی صدور ویزا را گذرانده و حداکثر تا سه ماه منتظر پاسخ نهایی سفارت استرالیا بمانید. مدت زمان پاسخگویی سفارت استرالیا مبنی بر ویزا شدن یا نشدن متقاضی معمولا بین یک تا سه ماه است اما در برخی موارد استثنا ممکن است روند اخذ ویزا طولانیتر شود. چنانچه متقاضی موفق به اخذ ویزای تحصیلی استرالیا شود میتواند 90 روز قبل از شروع ترم تحصیلی وارد استرالیا شود و در طول یک هفته اول، آدرس محل سکونت خود را به دانشگاه محل تحصیل خود اعلام نماید. سفر در این فرصت 90 روزه مازاد به استرالیا در صورتی که متقاضی مشکلی از نظر هزینه اسکان و زندگی تا شروع ترم خود را نداشته باشد، بهترین فرصت برای آشنایی با محیط و فرهنگ استرالیا خواهد بود.
- توجه فرمایید که هزینه ثبت ویزا دانشجویی یا همان ویزای SubClass 500 در سفارت استرالیا 620 دلار استرالیا است. این مبلغ میبایست توسط متقاضی در محل سفارت استرالیا یا به صورت آنلاین پرداخت شود. توجه داشته باشید که اقدام به دریافت ویزای دانشجویی از طریق Agent دانشگاههای استرالیا میتواند تاثیر بسزایی در قبول شدن درخواست ویزای دانشجویی متقاضی داشته باشد. گروه مهاجرتی ادب Agent و نمایندگی رسمی چندی از دانشگاههای نامی و بسیار معتبر استرالیا است که میتواند خدمات ارزنده ای به متقاضیان تحصیل در استرالیا ارائه دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با ویزای دانشجویی استرالیا بیشتر بخوانید
همچنین اگر مایلید شرایط شما جهت ادامه تحصیل در دانشگاهها یا مدارس بینالمللی بررسی شود، میتوانید با شماره 02171400111 تماس گرفته و از مشاوره رایگان کارشناسان گروه مهاجرتی ادب بهرهمند شوید و یا با تکمیل فرم ارزیابی اخذ ویزای تحصیلی رایگان منتظر دریافت مشاوره دقیق تر از سوی کارشناسان باشید.
ویزای همراه استرالیا
یکی از دغدغههای همیشگی علاقهمندان مهاجرت تحصیلی از جمله برای تحصیل در استرالیا، همراهی اعضای خانواده آنهاست. کشور استرالیا یکی از کشورهایی است که برای دارندگان ویزای تحصیلی این کشور، امکان اخذ ویزای همراه را نیز فراهم کرده است. به طور کلی ویزای همراه برای والدین، همسر و فرزندان متقاضی صادر گشته و به آنها اجازه میدهد تا در مدت زمان تحصیل متقاضی در کنار او در کشور مقصد زندگی کنند.
ویزای همراه اغلب به دو شکل توریستی و کاری صادر میگردد. والدین دانشآموزان زیر 18 سال میتوانند به عنوان همراه فرزند خود درخواست دهند، اگرچه فرآیند اقامت پیچیدهای دارد. همسر دانشجویان کارشناسی در استرالیا تنها اجازه دارند تا 40 ساعت در هفته کار کنند، اما در صورتی که متقاضی دانشجوی مقطع تحصیلات تکمیلی باشد، همسر او میتواند به صورت تمام وقت به کار مشغول شود. لازم به ذکر است که برای دریافت ویزای همراه کاری نیاز به ارائه SOP جداگانه به سفارت استرالیاست که در آن همسر فرد متقاضی هدف خود را از اخذ ویزای کاری همراه شرح دهد. دلایلی که در این SOP یا همان انگیزهنامه مطرح میشود معمولا شامل حمایت از همسر در هنگام تحصیل و پرداخت هزینههای مورد نیاز است.
همچنین دریافت ویزای همراه کاری راهحل مناسبی برای افرادی است که قصد دارند با هزینههای کمتری مهاجرت کنند و در کشور مقصد منبع درآمدی مجزا داشته باشند. از آنجایی که فرد دانشجو تنها به صورت محدود (20 ساعت در هفته) اجازه کار خواهد داشت، داشتن همسری که در کنار او کار کرده و درآمد کسب کند، میتواند در جلب نظر مساعد آفیسر مهاجرت تاثیرگذار باشد.
هزینهی تحصیل در استرالیا کاملا بستگی به رشته، دانشگاه، مقطع و شهر و ایالت تحصیل دانشجو دارد. اما به طور کلی مبلغ شهریه دانشگاههای استرالیا برای دوره کارشناسی بین 20 تا 45 هزار دلار استرالیا در سال و در دورههای کارشناسی ارشد و دکترا بین 22 الی 50 هزار دلار استرالیا در سال میباشد.
متوسط شهریه مدرسه دولتی
|
7 تا 20 هزار دلار استرالیا در سال
|
متوسط شهریه مدرسه خصوصی
|
9 تا 30 هزار دلار استرالیا در سال
|
متوسط شهریه کالجها
|
15 تا 39 هزار دلار استرالیا در سال
|
متوسط شهریه مقطع کارشناسی
|
17 تا 40 هزار دلار استرالیا در سال
|
متوسط شهریه مقطع کارشناسی ارشد
|
20 تا 37 هزار دلار استرالیا در سال
|
متوسط شهریه مقطع دکتری
|
14 تا 40 هزار دلار استرالیا در سال
|
متوسط شهریه رشتههای پزشکی
|
83 تا 158 هزار دلار استرالیا در سال
|
متوسط شهریه رشتههای مهندسی
|
20 تا 60 هزار دلار استرالیا در سال
|
متوسط شهریه رشته MBA
|
50 تا 115 هزار دلار استرالیا در سال
|
شهریه کلاس زبان انگلیسی
|
200 تا 300 دلار استرالیا در هفته
|
متوسط هزینه بیمه دانشجویی
|
شروع از 480 دلار استرالیا در سال
|
مقرون به صرفهترین دانشگاهها برای تحصیل در استرالیا به ترتیب زیر میباشد:
- دانشگاه فلیندرز
- کالج کسب و کار IPAG
- دانشگاه ولونگونگ
- دانشگاه نیو انگلند
- دانشگاه ویکتوریا
و همچنین گرانترین دانشگاهها برای تحصیل در استرالیا به ترتیب زیر میباشد:
- دانشگاه ملی استرالیا
- دانشگاه سیدنی
- دانشگاه ملبورن
- دانشگاه موناش
- دانشگاه کوئینزلند
- و...
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هزینه تحصیل در استرالیا بیشتر بخوانید
هزینههای زندگی در استرالیا
برای تحصیل و یا مهاجرت، هزینههای تحصیل و زندگی نقش پررنگی در انتخاب کشور مقصد بازی میکنند. در جدول زیر میتوانید برخی از هزینههای زندگی در استرالیا برای دانشجویان بینالمللی را مشاهده کنید:
عنوان
|
هزینه (به دلار استرالیا)
|
هزینه زندگی ماهانه بدون احتساب مسکن
|
1400
|
هزینه زندگی ماهانه دانشجویی
|
900 تا 1100
|
متوسط هزینه اجاره خانه 1 خوابه در مرکز شهر
|
1990
|
متوسط هزینه اجاره خانه 1 خوابه دور از مرکز شهر
|
1575
|
هزینه سالانه خوابگاه دانشجویی
|
5 تا 13 هزار
|
هزینه ماهانه اینترنت پرسرعت نامحدود
|
78
|
هزینه ماهانه رفت و آمد شهری
|
150
|
هزینه ماهاهانه تسهیلات (آب، برق، گاز و...)
|
230
|
هزینه یک دست لباس کامل (پیراهن، شلوار وکفش)
|
310
|
متاسفانه تحصیل رایگان در استرالیا برای دانشجویان بینالمللی در هیچ مقطع تحصیلی ارائه نمیگردد و تحصیل در کلیه مقاطع تحصیلی در استرالیا نیازمند پرداخت شهریه میباشد؛ چه بسا که دانشگاههای این کشور حتی برای شهروندان استرالیایی نیز هزینه دارد. تنها در مقطع دکتری (یا با شانسی کمتر در مقطع ارشد) دانشجویان ممتاز میتوانند از بورسیه تحصیلی استفاده کنند تا تمام یا بخشی از هزینههای تحصیل آنها توسط دانشگاه تامین شود.
برای اخذ بورسیه تحصیلی مواردی چون دانشگاههای محل تحصیل در مقاطع قبل، مقالات علمی نوشته شده توسط دانشجو، معدل و ریزنمرات، سابقه کاری، مهارت زبان و... حائز اهمیت هستند. در ادامه بیشتر به بررسی بورسیه تحصیل در استرالیا خواهیم پرداخت.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با تحصیل در استرالیا رایگان بیشتر بخوانید

بسیاری از دانشجویان بینالمللی برای تامین برخی از هزینههای تحصیل خود به دنبال دریافت بورسیه تحصیلی برای ادامه تحصیل در استرالیا هستند. شرایط خاص و تقریبا سختی برای اخذ بورسیه دانشگاههای استرالیا وجود دارد و بیشترین درخواست بورسیه تحصیلی استرالیا برای مقطع دکتری است. بورسیههای تحصیلی برای هر ترم یا سال تحصیلی از طرف دانشگاه و همچنین دولت استرالیا معین میشوند و دانشجویان متقاضی دریافت این بورسیهها میتوانند در طرحهای بورسیه دانشجویی شرکت کنند و در صورتی که واجد شرایط دریافت بورسیه باشند میتوانند از بورسیه تحصیل استفاده کنند. مبلغ کمک هزینه بورسیه تحصیلی میزان دقیقی ندارد، برای مثال ممکن است بخش کوچکی از هزینههای تحصیل دانشجو را پوشش دهد یا کل هزینههای دانشجو در هنگام تحصیل در استرالیا را پوشش دهد. بورسیه تحصیلی هر دانشگاه با دانشگاه دیگر متفاوت است، حتی ممکن است بورسیه تحصیلی برای برخی ملیتها یا رشتههای خاص در یک دانشگاه ارائه شود. در جدول زیر شرایط اخذ بورسیه تحصیلی از استرالیا به طور خلاصه آورده شده است:
شرط معدل و ریزنمرات بالا
|
نمره بالای مدرک زبان
|
کسب نمرات بالا برای ازمونهای ورودی ویژه دانشگاه یا رشتهی مورد نظر
|
(حداقل 2 عدد) ISI ارائه مقالات بینالمللی
|
داشتن سابقه کار درخشان
|
افتخارات ورزشی، فرهنگی، هنری، علمی و... در سطح کشوری یا بینالمللی
|
سابقه انجام خدمات اجتماعی داوطلبانه
|
ارائه هرگونه دستاوردهای علمی دیگر مانند انواع مقاله، مجله و کتب چاپی، نتایج پروژه تحقیقاتی، دستاوردهای مجازی (مانند نرم افزاری ساخته شده توسط شما) و...
|
انتخاب دوره تز محور و مکاتبه و ارتباط مستقیم با استاد (ویژه ارشد و دکتری)
|
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با بورسیه تحصیلی استرالیا بیشتر بخوانید
برای بررسی فرم ارزیابی تحصیلی روی فرم ارزیابی اخذ ویزا کلیک کنید.
تحصیل در استرالیا بدون مدرک زبان / پذیرش مشروط
تحصیل در استرالیا بدون مدرک زبان معتبر مانند آیلتس برای ایرانیان و در کل دانشجویان بینالمللی غیر انگلیسی زبان مقدور نیست. کشور استرالیا برای دانشجویان کشورهایی چون استرالیا، کنیا، نیوزلند، سنگاپور، آمریکا و... که زبان انگلیسی جز زبانهای رایج کشورشان است، امکان تحصیل بدون مدرک معتبر زبان را فراهم کرده است. اما دانشجویان ایرانی میبایست برای تحصیل در دانشگاههای استرالیا مدرک زبان تهیه کنند یا قبل از اقدام به تحصیل در استرالیا در دورههایی برای آموزش زبان تحت عنوان "پذیرش مشروط" شرکت کنند که اخذ پذیرش مشروط نیز به راحتی گفتن آن نیست.
اغلب دانشگاههای استرالیا، مدرک زبان آیلتس را به عنوان مدرک زبان معتبر قبول دارند. همچنین حداقل نمره آیلتس مورد قبول برای تقریبا اکثر دانشگاههای استرالیا 6.5 یا حداقل 6 است. حال سوال پیش میآید که آیا فردی که مدرک آیلتس با نمره زیر 6 (5 یا 5.5) دارد امکان تحصیل در استرالیا را دارد؟ در پاسخ باید گفت بله؛ باید بدانید که اگر میزان مهارت شما از نظر زبان نسبت به معیارهای استرالیا پایین تر باشد اما از نظر سایر معیارهای علمی دیگر در سطح خوبی باشید، مراکز آموزشی استرالیا برای شما دورههای زبان با هزینه خودتان برگزار میکنند تا سطح زبان انگلیسی شما به حد نصاب برسد و پس از آن بتوانید در دورههای آکادمیک خود شروع به تحصیل کنید. این موضوع به طور خلاصه همان پذیرش مشروط نام دارد.
حال ممکن است سوال پیش آید که چه دانشگاههایی دورههای زبان انگلیسی را مطابق آنچه که در بند فوق گفته شد برای دانشجویان خود برگزار میکنند؟ در پاسخ باید گفت که تقریبا اکثر دانشگاههای استرالیا این امکان را برای دانشجویان خود فراهم کرده اما در بین دانشگاههای برتر استرالیا دانشگاههای زیر به عنوان دانشگاههای برجسته این کشور، دورهها و کلاس زبان انگلیسی را به دانشجویان خود ارائه میدهند:
دانشگاه کوئینزلند
|
دانشگاه آدلاید
|
دانشگاه نیو ساوت ولز
|
دانشگاه مک کواری
|
دانشگاه باند
|
دانشگاه استرالیای جنوبی
|
دانشگاه صنعتی سوئینبرن
|
دوره زبان در استرالیا
تحصیل زبان انگلیسی در استرالیا چیزی بیشتر از روخوانی کلمات در کلاس است. رویکرد آموزش زبان انگلیسی و به طور کلی تحصیل در استرالیا، آموزش گروهی و پروژه محور میباشد. با شرکت در دورههای زبان استرالیا مهارتهای مکالمهای و همچنین نوشتاری کارآمدی را یاد میگیرید. از مزایای تحصیل در استرالیا آن هم در دوره زبان انگلیسی میتوان به هم صحبتی و کارگروهی با هم کلاسیانی از سراسر دنیا اشاره کرد که همراه با شما به حل مسائل و آموزش میپردازند.
به طور کلی 6 نوع دوره آموزش زبان انگلیسی در استرالیا وجود دارد:
نوع دوره |
شرح |
دوره زبان انگلیسی عمومی
|
تقویت زبان انگلیسی در مکالمه، نوشتن و خواندن که مطالبی کاربردی برای اشتغال به کار، تحصیل در مدرسه، سفر و به طور کلی زندگی روزمره آموزش میدهند.
|
دورههای آکادمیک زبان انگلیسی
|
تحصیل در استرالیا به عنوان دانشجوی دورههای زبان انگلیسی برای دانشگاهها و مراکز فنی حرفهای استرالیا
|
دورههای زبان انگلیسی هدفمند
|
شرکت در دورههای زبان انگلیسی برای تقویت مهارت گفتاری و نوشتاری در یک زمینه خاص
|
دورههای آمادگی آزمون
|
آمادگی برای آزمونهای زبان انگلیسی مانند آیلتس یا تافل
|
دورههای انگلیسی برای مربیان
|
مربیان زبان انگلیسی میتوانند برای افزایش دانش خود در این دورهها شرکت کنند.
|
تورهای آموزشی
|
دانش آموزان میتوانند در دوره تعطیلات خود مشغول به تحصیل در استرالیا در یک دوره برای افزایش مهارت زبان انگلیسی خود شرکت کنند.
|
- هزینه شرکت در دورههای زبان انگلیسی عمومی هفتهایی بین 200 تا 300 دلار استرالیا است. اما بسته به شهر محل تحصیل ممکن است دورههای زبان انگلیسی با هزینه هفتهای 150 دلار نیز پیدا کنید.
آزمونهای زبان مورد قبول برای تحصیل در استرالیا
یکی از مهمترین مدارکی که برای تحصیل در استرالیا به آن نیازمندید، مدرک زبان انگلیسی است. به طور کلی دانشگاههای این کشور آزمونهای آیلتس، تافل، PTE ،CAE و OET را برای پذیرش تحصیلی میپذیرند که از آن میان آزمونهای آیلتس، تافل و PTE شهرت بیشتری دارند. نمره مورد نیاز در این آزمونها بستگی به مقطع و دانشگاه انتخابی داشته، اما به طور کلی برای دریافت ویزای تحصیلی استرالیا حداقل نمره قابل قبول در آیلتس 6 الی 6.5 است. توجه داشته باشید که به طور مثال برای تحصیل در مقطع لیسانس، کسب نمره 6-6.5 آیلتس و یا 60-90 تافل یا 50-64 PTE اغلب مورد نیاز است. به خاطر داشته باشید که پیش از اپلای، باید ابتدا ضرورتهای دانشگاه مقصد برای دانش زبان انگلیسی را به خوبی مطالعه کنید.
روشهای پر کردن گپ تحصیلی
از جمله شروط لازم و اصلی برای تحصیل در استرالیا همانطور که در ابتدای مقاله نیز به آن اشاره کردهایم، نداشتن گپ تحصیلی یا همان فاصله زمانی بین دو مقطع تحصیلی است و یا اگر هم گپ تحصیلی وجود دارد، این گپ و فاصله قابل توجیه باشد. در نظر داشته باشید که حداکثر فاصله مجاز بین دو مقطع تحصیلی برای آنکه گپ تحصیلی ایجاد به حساب نیاید، 1 سال میباشد؛ اما اگر این فاصله بیش از 1 سال گردد، به همان مقدار زمانی که فاصله اضافه به وجود آمده، گپ تحصیلی محسوب خواهد شد که توصیه میشود تا حد امکان از ایجاد آن پرهیز کرده و یا در غیر این صورت، این گپ توجیه پذیر باشد. گپ تحصیلی از نظر اداره مهاجرت هر کشوری با یک سری موارد خاصی قابل توجیه بوده که اکثر این موارد، جزء موارد مشترک و البته بدیهی برای توجیه گپ تحصیلی بین کشورهای مختلف است که کشور استرالیا نیز شامل حال این موارد شده و عموما روشهای پر کردن گپ تحصیلی برای تحصیل در استرالیا شامل موارد زیر میگردد:
سابقه کار
|
به میزان زمانی که سابقه کار داشتهاید.
|
انجام پژوهش تحقیقاتی و یا شرکت در پروژههای علمی
|
به مدت انجام پروژه
|
خدمت سربازی
|
به مدت زمان خدمت
|
از دست دادن خانواده درجه یک
|
به طور متوسط 1 سال
|
فرصت برای آموزش زبان
|
به طور متوسط 1 سال
|
آسیب فیزیکی
|
اگر آسیب، مانع یا مختل کننده برای ادامه تحصیل متقاضی باشد، به مدت زمان نقاهت مشکل مذکور، لحاظ خواهد شد.
|
ازدواج / طلاق / تولد فرزند
|
برای مسائل مربوط به ازدواج یا طلاق و همچنین تولد فرزند مدتی در حدود 6 ماه (تا نهایت 1 سال) را در نظر خواهند گرفت.
|
شرکت در دورهی آموزشی فنی حرفهایی
|
شرکت در دورهای آموزشی برای اخذ مدرک فنی و حرفهای به عنوان مهارت در یک زمینه خاص (مانند شرکت در دورهای در مجتمع فنی) که برای این مورد نیز گپ تحصیلی به مدت زمانی که دورهی آموزش طی شده، قابل توجیه میباشد.
|
موارد ذکر شده فوق جزء اصلیترین موارد برای توجیه گپ تحصیلی در کشور استرالیا هستند؛ حال ممکن است بنا به یکسری قوانین و تبصرهها، مورد یا موارد دیگری به این لیست اضافه گردیده و یا بالعکس و بدین صورت که موردهای فوق باز هم بنا به برخی از تبصرهها و قوانین برای یک فرد لحاظ نگردد.
- نکته: تصوری اشتباه از نظر بسیاری وجود داشته که سابقه داشتن یا مبتلا بودن به مشکلات و بیماریهایی روحی، روانی یا مواردی مانند افسردگی، مصرف داروهای خاص و دیگر موردها از این قبیل میتواند به عنوان گپ تحصیلی با ارائه گواهی پزشکی محسوب شود که متاسفانه این مورد درباره کشور استرالیا صدق نکرده و چه بسا مشکلات حاد روحی و روانی؛ حتی داشتن سابقه ابتلا به آنها؛ ممکن است پروسه صدور ویزا را با احتمال ریجکتی مواجه کند.
آشنایی با سیستم آموزشی استرالیا
به طور کلی تحصیل در استرالیا و نظام آموزشی این کشور به 3 بخش دبستان، دبیرستان و دانشگاه تقسیم میشود.
مفاد آموزش مدارس استرالیا (دبستانها و دبیرستانها) در سراسر کشور یکسان است مگر در جزییات کوچکی که در آموزش استانهای مختلف متفاوت است. دانش آموزان استرالیایی در سنین 6 تا 16 سالگی مشغول به تحصیل در مدارس میشوند که تحصیلات آنها به 3 قسمت تقسیم میشود:
دبستان: بین 7 تا 8 سال به طول میانجامد.
دبیرستان: بین 3 یا 4 سال بطول میانجامد و مقاطع هفتم تا دهم یا هشتم تا دهم محسوب میشوند.
پیش دانشگاهی: 2 سال به طول میانجامد و مقطع یازدهم یا دوازدهم محسوب میشوند.
تحصیل در مقطع دانشگاهی استرالیا نیز شامل دورههای آکادمیک دانشگاهها و مراکز آموزش فنی و حرفهای است.
زبان مورد استفاده در کل سیستم آموزشی استرالیا زبان انگلیسی است. اما در برخی ایالات برخی واحدهای درسی به زبان های دیگری نیز ارائه میشوند. برای تحصیل در استرالیا میبایست به زبان انگلیسی تسلط خوبی داشته باشید.
سوالی که بسیاری از متقاضیان ایرانی دارند آن است که "آیا با مدرک دانشگاههای ایران میتوان به ادامه تحصیل پرداخت یا خیر؟!" در پاسخ به این عزیزان باید گفت که دانشگاههای دولتی ایران در نوبتهای روزانه و شبانه، آزاد اسلامی، غیرانتفاعی و فنی و حرفهای دارای اعتبار جهانی بوده و میتوان با داشتن مدرک یکی از دانشگاههای مذکور به ادامه تحصیل در کشورهای دیگر پرداخت.
تحصیل در مدارس استرالیا یک بازه 13 ساله را طی میکند و هر کودک استرالیایی از سن 6 یا 7 سالگی وارد محیط مدرسه میشود. در این دوره مباحثی از قبیل علوم، ریاضیات، هنر، ارتقا سطح ارتباطات، جامعه شناسی، آشنایی با محیط زیست، تکنولوژی، زبانهای غیر انگلیسی، رشتههای ورزشی مختلف و... در طول تحصیل به صورت تیمی و یا به صورت تجربه فردی به دانش آموزان تعلیم داده میشود.
مدارس استرالیا به 2 دسته کلی دولتی و غیر دولتی تقسیم میشود که در مدارس دولتی آموزش به صورت رایگان در اختیار دانش آموزانی قرار میگیرد که والدین بومی استرالیا داشته باشند و یا والدین اقامت استرالیا را داشته باشند و در حالتی دیگر شخص زیر 18 سال ویزای تحصیلی گرفته و والدین با عنوان ویزای گاردین وی را همراهی کنند. اما مدارس غیردولتی که شامل مدارسی چون مدارس شبانهروزی و حتی مدارس مذهبی هستند مبلغی به عنوان شهریه از محصلان دریافت میکنند. اکثر محصلان خارجی ترجیح میدهند که از خدمات مدارس شبانهروزی استفاده کنند تا در دوره تحصیل نیازی به حضور والدین خود نداشته باشند. ناگفته نماند که فقط افراد زیر 18 سال میتوانند از تحصیل در مدارس استرالیا استفاده کنند. متوسط شهریه مدارس استرالیا برای دانش آموزان در یک سال 10 هزار دلار است. لازم به ذکر است که شهریه مدارس استرالیا در هر استان و در هر مقطع متفاوت میباشد.
با پذیرش دانش آموز خارجی برای تحصیل در استرالیا، به والدین دانش آموز و خواهر و برادر زیر 18 سال او نیز ویزای همراهی یا ویزای گاردین تعلق میگیرد که البته واژه گاردین اشاره به والدین دارد. توجه داشته باشید که اثبت مهارت و ارائه مدرک زبان انگلیسی برای متقاضیان تحصیل در استرالیا که زیر 18 سال دارند الزامی نیست.
در مدارس استرالیا معمولا تعداد کلاسها کوچک بوده و حداکثر تعداد دانش آموزان در یک کلاس 30 نفر میباشد. همچنین در این مدارس از آخرین تکنولوژی روز دنیا جهت آموزش محصلان استفاده میشود. مقاطع تحصیلی مدارس استرالیا به این صورت طبقهبندی میشوند که در بدو ورود به مدرسه در دوره Primary School قرار میگیرند و تا 13 سالگی مشغول به تحصیل در این مقطع هستند. پس از اتمام این دوره، وارد دوره High School میشوند و تا 17 الی 18 سالگی در این مقطع مشغول به تحصیل میشوند. و در آخر بعد از پایان دوره High School یا همان دبیرستان، دانش آموزان میتوانند اقدام به ثبت نام در دانشگاههای استرالیا کنند.
اسامی برخی از بهترین مدارس استرالیا برای تحصیل دانش آموزان بینالمللی:
- St Hilda's School
- Oakleigh Grammar
- St James’ Anglican School
- Pittwater House
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با اخذ اقامت استرالیا از طریق تحصیل بیشتر بخوانید
شرایط عمومی تحصیل در مدارس استرالیا
|
مدرک تحصیلی 3 سال آخر
|
مدارک شناسایی متقاضی و والدین
|
مدرک زبان (عموما برای 3 سال آخر اغلب خواسته میگردد)
|
کارت واکسن اطفال کودک
|
تحصیل دبیرستان در استرالیا
همانطور که قبلا گفته شد تحصیل در استرالیا آن هم در دوره دبیرستان در استرالیا بین 3 تا 4 سال به طول میانجامد. همچنین دوره پیش دانشگاهی نیز دو سال به طول میانجامد. در این دوره به دانش آموزان علومی مانند اقتصاد، دانش مدنی و اجتماعی، بهداشت، ریاضیات، جغرافیا، تجارت و ... آموزش داده میشود.
شرایط تحصیل در استرالیا به ویژه در دوره دبیرستان بسته به مدرسه و ایالت محل تحصیل متفاوت است اما بدانید که شرایط دانشجو، میزان مهارتهای فوق برنامهای و میزان مهارتهای ورزشی دانشجو از جمله معیارهای حاشیهای ورود به دبیرستانهای استرالیا است. متوسط هزینه تحصیل در دبیرستانهای استرالیا برای دانشجویان بینالمللی بین 9 تا 11 هزار دلار در سال است. اما اگر دانش آموز در مدارس ویژه نخبگان خصوصی ثبت نام کند ممکن است برای آن تا حتی 30 هزار دلار استرالیا در سال شهریه پرداخت کند. شهریهای که دانش آموز پرداخت میکند برای پوشش هزینههایی مانند ثبت نام، خوش آمدگویی و معرفی، گزارش کارنامه ترم تحصیلی، خدمات مشاوره تحصیلی و شغلی و... است.
دانش آموزان بعد از گذراندن دوره دبستان و دبیرستان و پیش دانشگاهی در نهایت مدرک تحصیل 12 ساله خود را دریافت میکنند که در هر ایالت استرالیا نام متفاوتی دارد. مثلا برای ایالت تاسمانیا، نام مدرک Tasmanian Certificate of Education است و یا در ایالت نیو ساوت ولز، نام مدرک Higher School Certificate است. اما در نهایت کاربرد و ارزش کلیه مدارک تحصیل در استرالیا یکسان است.
در نهایت باید گفت که انتخاب مدرسه بر عهده دانش آموز است و او میتواند مدرسه مناسب خود برای ادامه تحصیل را انتخاب کند اما اگر ضعیف ترین مدرسه استرالیا را نیز برای ادامه تحصیل انتخاب کند همچنان از خدمات آموزشی ارزشمندی بهره مند میشود چرا که نظام آموزشی استرالیا یکی از بهترین، غنی ترین و مفرح ترین نظامهای آموزشی بینالمللی است. اغلب دانش آموزانی که به دنبال تحصیل در استرالیا به این کشور مهاجرت میکنند، تمایل دارند که در مدارس شبانهروزی این کشور به تحصیل بپردازند. تفاوت این مدارس با مدارس معمولی در آن است که به دانش آموزان خوابگاه و سایر خدمات نیز ارائه میشود. این دبیرستانها معمولا شهریه بالاتری نسبت به شهریههای دبیرستانهای عادی دارند. اما هزینه اسکان و تحصیل دانش آموزان بینالمللی در دبیرستانهای شبانهروزی استرالیا به نسبت دانش آموزان بینالمللی که در دبیرستانهای معمولی استرالیا در حال تحصیل هستند بسیار کمتر است.
تحصیل در دانشگاههای استرالیا

گام اول برای تحصیل در دانشگاههای استرالیا دریافت پذیرش تحصیلی از یکی از دانشگاههای استرالیا میباشد. دریافت پذیرش دانشگاهها برای تحصیل در استرالیا نیازمند جمع آوری مدارکی است که در ادامه در بخش مدارک مورد نیاز به برخی از آن مدارک اشاره کردهایم. با ارسال مدارک خود برای دانشگاه مورد نظر و اخذ پذیرش شما از طرف دانشگاه میبایست اقدام به دریافت ویزای تحصیلی استرالیا نمایید. لازم به ذکر است که بهتر است قبل از ارسال هرگونه مدارک به دانشگاه مورد نظر با یک مشاور با سابقه و یا موسسات مهاجرتی معتبر در این خصوص مشورت نمایید تا درصد پذیرش شما از سمت دانشگاه بالاتر باشد.
- توجه داشته باشید که بعد از اخذ ویزای تحصیلی استرالیا میتوانید از 90 روز قبل از شروع دوره تحصیلی خود به استرالیا سفر کنید.
تحصیل در استرالیا در مقطع دانشگاهی 3 دوره کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا را ارائه میدهند. در این دوره دانشجویان میتوانند همراه با تحصیل خود مشغول به کار پاره وقت نیز باشند (حداکثر 20 ساعت در هفته) تا بخشی از مخارج تحصیل و زندگی خود را تامین کنند. همچنین اغلب دانشگاههای استرالیا در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری بورسیه تحصیلی بهتری نسبت به دوره کارشناسی به دانشجویان خود ارائه میدهند و این شانس به مراتب برای دوره دکتری نسبت به دوره کارشناسی ارشد نیز بیشتر است.
تحصیل مقطع کارشناسی در استرالیا
سیستم آموزشی کشور استرالیا بسیار شبیه به سیستم آموزشی بریتانیا و کانادا است. در این سیستم آموزشی مقاطع تحصیلی به درجات مختلفی تقسیم شده و افراد میتوانند بسته به مدت زمان تحصیل خود، مدرک تحصیلی متفاوتی را اخذ کنند. مقطع کارشناسی در استرالیا به دو دسته Bachelor’s Degree و Bachelor Honours Degrees تقسیم میشود. دسته اول همانند دوره کارشناسی در دیگر کشورها چهار سال به طول میانجامد و تمامی دانشجویان تا پایان دوره تحصیل، مدرک خود را دریافت میکنند. اما دسته دوم شرایط به خصوصی را در بر میگیرد که در آن ممکن است دانشجویان 1 سال از مدت زمان تحصیل خود را به انجام پژوهش یا شرکت در پروژههای تحقیقاتی دانشگاه گذرانده باشند.
دانشجویان بینالمللی که قصد ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی در استرالیا را داشته باشند، اغلب توسط دانشگاه مورد بررسی قرار گرفته و نسبت به تعیین نوع کارشناسی آنها تصمیمگیری میگردد. تحصیل در مقطع کارشناسی محبوبیت زیادی در استرالیا دارد. اگرچه اخذ بورسیه تحصیلی در این مقطع نسبت به مقاطع بالاتر کمتر است، اما تحصیل در مقطع کارشناسی بهترین راه برای ورود به بسیاری از رشتههایی است که نیازمند گذراندن پیشنیازها و یا مجوزهایی ویژه هستند، مانند رشته داروسازی. همچنین این مقطع طیف وسیعی از رشتهها را در بر گرفته و در برخی از دانشگاههای استرالیا امکان شرکت در برنامههای Co-Op نیز وجود دارد.
تحصیل مقطع کارشناسی ارشد در استرالیا
بسیاری از دانشجویان کارشناسی برای ادامه تحصیلات آکادمیک خود، تحصیل در استرالیا را انتخاب مینمایند. برخی از علل علاقهمندی دانشجویان برای شرکت در مقاطع کارشناسی ارشد دانشگاههای استرالیا به شرح زیر است:
- شهرت جهانی دانشگاههای استرالیا در این مقطع
- وجود 7 دانشگاه از 100 دانشگاه برتر جهان در استرالیا
- کیفیت بالای زندگی، اقلیم آب و هوای عالی، ثبات و امنیت بالای جامعه استرالیا در کلیه مقاطع از جمله مقطع ارشد
- فرصتهای تحقیقاتی وسیع و متنوع در جامعه و اقلیم بی نظیر استرالیا
- برنامههای آموزشی مبتنی بر استاندارد های بینالمللی در این مقطع
- بالاتر بودن شانس اخذ پذیرش یا بورسیه در این مقطع نسبت به مقطع کارشناسی (و شانس بهتر در آینده برای اشتغال)
- و...
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در هر یک از دانشگاههای استرالیا، اعتباری بینالمللی برای فارغالتحصیلان به همراه داشته و آنها میتوانند در سراسر جهان به کار مشغول شوند. همچنین بر طبق قوانین جدید مهاجرتی استرالیا، فارغالتحصیلان میتوانند برای دریافت ویزای کاری پس از تحصیل اقدام کنند که به آنها اجازه میدهد تا به مدت چهار سال در استرالیا اشتغال داشته باشند. اگرچه این قانون به معنای آن نیست که تمامی دانشجویان بینالمللی میتوانند پس از پایان تحصیلات دوره کارشناسی ارشد ویزای کاری دریافت کرده و به استرالیا مهاجرت کنند و در واقع فرآیند پیدا کردن شغل و دریافت ویزای کاری دارای پیچیدگیهای مختص خود خواهد بود و بلکه ملاک و منظور اصلی، ورود به دنیای اشتغال پس از اتمام تحصیل در استرالیا میباشد.
برای دریافت ویزای تحصیلی در مقطع ارشد، متقاضیان باید در دورههای مورد تایید دپارتمان مهاجرت و شهروندی استرالیا ثبتنام کرده و دورههای کوتاه مدت کمتر از سه ماه شامل دریافت ویزای تحصیلی نمیشوند. تحصیل در استرالیا در مقطع کارشناسی ارشد در زمینه مربوط به رشتههای علوم انسانی، علوم اجتماعی، هنر و رشتههای علمی و تخصصی شهرت و وسعت زیادی داشته و دانشجویان میتوانند در طیف وسیعی از رشتههای ارائه شده توسط دانشگاههای استرالیا در این مقطع اقدام کنند.
در سال 2019 استرالیا پذیرای بیش از 330 هزار دانشجو بینالمللی بوده است که این رقم خود یک نوع رکورد محسوب میگردد. تحصیل در مقطع دکتری در استرالیا بسته به رشته انتخابی معمولا بین 3 سال به طول میانجامد (به طور واضحتر 3 سال و 3 ماه). همچنین امکان تحصیل تا سقف 6 سال نیز برای دورههای نیمه وقت در دوره دکترا نیز وجود دارد. از طرفی شروع سال تحصیلی در مقطع دکترا در هر سال از ماه فوریه بوده و در ماه نوامبر نیز به پایان خواهد رسید.
برخی از علل علاقهمندی دانشجویان برای شرکت در مقاطع دکترای دانشگاههای استرالیا به شرح زیر است:
- وجود 7 دانشگاه از 100 دانشگاه برتر جهان در استرالیا
- شهرت جهانی دانشگاههای استرالیا در مقطع دکتری
- وجود برخی از رشتههای تحصیلی منحصر به فرد در استرالیا برای مقطع دکتری که در سایر دانشگاههای جهان ارائه نمیشوند.
- حداقل 4 سال اجازه اقامت و کار در استرالیا پس از اخذ دکترا
- بالاترین شانس برای اخذ بورسیه تحصیلی در این مقطع
- امکان بسیار آسان و سهل برای ورود به دنیای اشتغال و اقدام برای اقامت دائم نسبت به دیگر مقاطع تحصیلی
- آینده شغلی بسیار درخشان و تضمین شده پس از اتمام تحصیل در این مقطع
- و...
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با تحصیل مقطع دکترا در استرالیا بیشتر بخوانید
جهت دریافت مشاوره رایگان از سمت کارشناسان ادب ویزا با شماره 02171400111 تماس بگیرید
خوابگاههای دانشجویی در استرالیا

دانشجویان بینالمللی در هنگام اقامت خود در استرالیا میتوانند روشهای مختلفی را برای اسکان انتخاب کنند. از آنجایی که خوابگاههای دانشجویی چندان در استرالیا مرسوم نبوده و تعداد قابل توجهی از دانشگاهها خوابگاهی را ارائه نمیکنند، زندگی خارج از پردیس دانشگاهی محبوبیت بیشتری دارد. اما از طرفی دانشگاههای زیادی نیز در داخل پردیس یا در نزدیکی آن ساختمانها و خوابگاههایی را برای اسکان دانشجویان در نظر گرفتهاند و هزینه خوابگاه در دانشگاههای استرالیا هفتهایی بین 110 تا 280 دلار بسته به نوع خوابگاه میتواند باشد. مرسومترین روش اسکان دانشجویان هنگام تحصیل در استرالیا عبارتند از:
خوابگاههای داخل دانشگاه
|
برخی از دانشگاههای استرالیا مانند دانشگاه ملی استرالیا برای دانشجویان بینالمللی خود خوابگاههای به شکل خانه، آپارتمان و یا ساختمان مسکونی در نظر گرفتهاند. دانشجویان میتوانند از قبل نوع خوابگاه انتخابی خود را با توجه به خدماتی که در آنها ارائه میشود، انتخاب کنند. هزینه این خوابگاهها از هاستلها گرانتر بوده و بسته به نوع انتخابی متغیر است.
|
زندگی با خانوادهای استرالیایی
|
برخی از خانوادههای استرالیایی یک یا چندین اتاق خانه خود را به دانشجویان اجاره میدهند. دانشجویان از این طریق میتوانند به خوبی با محیط فرهنگی استرالیا ادغام و حتی از تسهیلاتی چون غذای آماده و تمیز کردن اتاق بهرهمند شوند. قیمت اجاره هفتگی این اتاقها 110-270 دلار استرالیا بوده و دانشجویان میتوانند از طریق موسسه آموزشی محل تحصیل خود در مورد آنها مطلع شوند.
|
هاستلها و مسافرخانهها
|
یکی دیگر از اقامتگاههای محبوب در میان دانشجویان بینالمللی هاستل ها و مسافرخانهها هستند. آشپزخانه و سرویس بهداشتی در این مکانها به صورت مشترک است و دانشجویان خود وظیفه آشپزی را برعهده دارند. هزینه این اقامتگاهها هفتهای 80-135 دلار بوده و دانشجویان فرصتی عالی برای تعامل با دیگر دانشجویان بینالمللی به دست میآورند.
|
خانه اجارهای
|
اجاره یک واحد آپارتمان یا خانه به صورت مشترک با چندین همخانه نیز گزینه دیگر اقامت در زمان تحصیل در استرالیا است. این واحدها اغلب مبله نبوده و دانشجویان خود باید وسایل مورد نیازشان را همراه ببرند. هزینه آنها 100-400 دلار در هفته است که معمولا به صورت پیشاپیش در ابتدای ماه دریافت میشود.
|
بیمه دانشجویی در استرالیا
در استرالیا کلیه دانشجویان بینالمللی باید تحت پوشش بیمه درمانی قرار بگیرند و در واقع تهیه بیمه دانشجویی اجباری است. یکی از ملزومات اخذ ویزای دانشجویی استرالیا ارائه مدرک پوشش درمانی دانشجویان بینالمللی Overseas Student Health Cover (OSHC) است. دانشجو میبایست این پوشش درمانی را برای کل مدت تحصیل خود در استرالیا تهیه نماید.
هزینه خدمات درمانی در استرالیا خصوصا برای دانشجویان که مشغول به تحصیل در استرالیا هستند و درآمد و سرمایه آنچنانی ندارند بالا است. از آنجایی که ممکن است تامین هزینههای درمان برای مهاجرین خصوصا دانشجویان سخت باشد، تهیه بیمه دانشجویی در استرالیا الزامی شده است. این بیمه درمانی میتواند یک نوع آرامش روحی هم برای دانشجو باشد. چرا که در دوران تحصیل در استرالیا در صورت لزوم بدون داشتن استرس هزینههای درمانی میتواند، به مراکز درمانی مراجعه کند.
OSHC همانند نظام جامع سلامت استرالیا بیشتر خدمات درمانی را پوشش میدهند در ادامه به بررسی دقیق تر خدماتی که بیمه دانشجویی در استرالیا ارائه میکند می پردازیم:
- ویزیت دکتر: بیمه دانشجویی استرالیا کمک هزینه ویزیت پزشکان عمومی و متخصص دانشجویان در حال تحصیل در استرالیا را پرداخت میکند.
- آمبولانس اورژانس: بیمه دانشجویی استرالیا، هزینه انتقال به بیمارستان با آمبولانس اورژانس را تامین میکند.
- هزینههای بیمارستان: بیمه های دانشجویی استرالیا هزینه درمان و بستری در بیمارستان را تامین میکنند.
- هزینه دارو: اگر نسخه تجویز دارو از پزشک دارید میتوانید هزینه داروهای تحت پوششPharmaceutical Benefits Scheme (PBS) را از بیمه دریافت کنید.
بیمه دانشجویی استرالیا چه هزینههایی را پوشش نمیدهد؟
جراحی زیبایی تحت پوشش بیمه دانشجویی قرار نمیگیرد.
|
خدمات درمانی یا نسخههایی که مورد تایید و تجویز پزشک نباشد.
|
بیماریهای مزمن یا شرایط پزشکی که از قبل برای دانشجو وجود داشته است.
|
نسخههای دارویی که شامل داروهای مورد حمایت Pharmaceutical Benefits Schedule (PBS) نباشند.
|
فیزیوتراپی ، پوکی استخوان ، کایروپراکتیک و سایر درمانهای جانبی تحت پوشش بیمه دانشجویی قرار نمیگیرند.
|
خدمات دندانپزشکی
|
خدمات چشم پزشکی
|
خدمات بیمه دانشجویی برای یک دانشجوی مجرد سالانه (حداقل هزینه) 478 دلار و برای دانشجوی متاهل 2400 دلار به میزان 1 سال را پوشش خواهد داد. بیمه دانشجویی 100% هزینه ویزیت دکتر عمومی، 85% هزینه ویزیت پزشک متخصص و 85% هزینه آزمایشهای پزشکی مانند آزمایش خون را پرداخت میکند. هزینه بستری شدن و جراحی های سرپایی نیز تحت پوشش بیمه دانشجویی قرار میگیرد و اگر در جراحی نیاز به استفاده از پروتز باشد، بخشی از پروتزها بر اساس ضوابط بیمه درمانی تحت پوشش بیمه دانشجویی قرار میگیرد و به طور کلی و خلاصه:
- هزینه بیمههای درمانی دانشجویی بستگی به شرکت بیمه گذار، ایالت محل زندگی و میزان پوشش درمانی بیمه فرد دارد. اما کمترین میزان بیمه در سال برای دانشجوی مجرد 478 دلار استرالیا، برای یک خانواده دو نفره 2400 دلار استرالیا و برای یک خانواده بیش از دو نفر 4200 دلار استرالیا است.
کار هنگام تحصیل در استرالیا
در استرالیا کار نیمه وقت برای دانشجویان بینالمللی بسیار رایج است. کار در دوره تحصیل در استرالیا میبایست در مدت زمان معین تعریف شده در قوانین ویزای دانشجویی انجام شود که این مدت در شرایط فعلی استرالیا حداکثر 40 ساعت در هر دو هفته میباشد. اگر دانشجویی بیشتر از مدت تعیین شده مشغول به کار پاره وقت شود ممکن است منجر به باطل شدن ویزای دانشجویی خود شود. همچنین دانشجویان در بدو ورود نمیتوانند مشغول به کار پاره وقت شوند مگر در حالتی که دوره تحصیلی آنها شروع شده باشد.
- حداقل دستمزد دانشجویان مشغول به تحصیل در استرالیا برای 38 ساعت کار در 2 هفته، در حدود 700 دلار استرالیا در هفته میباشد.
در استرالیا پرداخت مالیات برای کلیه کارمندان و افراد دارای دستمزد الزامیست. میزان پرداخت مالیات بستگی به درآمد هر فرد دارد که مبلغ مالیات در هر دوره پرداخت حقوق بطور خودکار از حقوق آن فرد کسر میشود. کسر مالیات از حقوق هر فرد از طریق کد پرونده مالیاتی (TFN) وی انجام میگیرد. دانشجویان بینالمللی که تمایل به فعالیت اقتصادی در استرالیا میباشند میتوانند بعد از تعیین شدن محل سکونت خود به دفاتر مالیاتی (ATO) مراجعه کرده و اقدام به تشکیل پرونده مالیاتی نمایند. در ماه ژوئن که در استرالیا پایان سال مالی در نظر گرفته میشود، افراد میتوانند با ارائه اظهار نامه مالیاتی نسبت به بازگرداندن مبلغ کسرشده مالیاتی به حساب خود نمایند. در صورتی که فرد کد پرونده مالیاتی نداشته باشد ممکن است بانک نیمی از حقوق وی را بلوکه نماید تا فرد اقدام به دریافت کد پرونده مالیاتی نماید. برخی از پیمانکاران در استرالیا پرداخت حقوق را به صورت نقدی انجام میدهند. مالیات شامل این نوع پرداخت حقوق نیز میشود و پیمانکاران موظف به اخذ کد پرونده مالیاتی کارمندان و کارگران خود میباشند. از همکاری با پیمانکارانی که نسبت به پرداخت مالیات کوتاهی میکنند جدا خودداری کنید چرا که عواقب سختی در پی دارد.
نرخ بیکاری در استرالیا به شدت پایین است به طوری که این نرخ بیکاری در این کشور کمتر از 6 درصد میباشد. با این اوصاف پیدا کردن کار در استرالیا کار سختی بنظر نمیرسد. عموما دانشجویان بینالمللی در استرالیا به دنبال مشاغلی همچون مشاغل خدماتی (مانند کافه داری، پیک رستوران، گارسون، نظافت و ...)، مشاغل خرد (فروشندگی، صندوقداری، بازاریابی و ..) و مشاغل خانگی (پرستاری از کودکان، نگهداری و گردش حیوانات خانگی و...) و کارهای اداری (تایپ، ترجمه، طراحی گرافیکی، طراحی سایت و...) میپردازند.
اشتغال در استرالیا پس از تحصیل
پس از اتمام دورههای آموزشی دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در استرالیا، دانشجو میتواند با انتخاب یکی از چند راه پیشرو، ادامه مسیر زندگی خود را تغییر دهد. برخی از تصمیماتی که دانشجویان برای بعد از پایان تحصیل خود انتخاب میکنند، موارد زیر است:
1. بازگشت به وطن خود
2. شرکت در دورههای تحصیلات تکمیلی
3. تمدید اقامت موقت در استرالیا
4. درخواست اقامت دائم استرالیا
لازم به ذکر است که دانشجویان بینالمللی، بعد از پایان تحصیل در استرالیا میتوانند تا حداکثر 18 ماه در استرالیا اقامت داشته باشند و به عبارتی این زمان بسته به نوع ویزای دانشجو و دوره تحصیلی دانشجو ممکن است متغیر باشد. برخی از مراکز دانشجویی مشاورانی دارند که میتواند دانشجو را در هر یک از تصمیماتش به طور کاملا راهنمایی کند.

متقاضیان تحصیل در استرالیا در هر مقطعی میبایست ویزای تحصیلی استرالیا را دریافت نمایند. ویزای تحصیلی استرالیا یکی از انواع ویزای استرالیا است که به فرد اجازه ورود و اقامت موقت به فرد را میدهد. این ویزا بسته به مدت زمان تحصیل فرد تعیین میشود. متقاضی پس از پایان دوره تحصیلی خود در استرالیا نیز میتواند درخواست اقامت موقت در استرالیا برای تحصیل دورههای تکمیلی یا کار را داشته باشد. این نوع ویزا معمولا به ویزای 485 موقت فارغالتحصیلان نیز معروف است. مدت زمان این ویزا برای دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد آموزش محور 2 سال، برای کارشناسی ارشد تحقیقات محور 3 سال و برای دوره دکترا 4 سال میباشد.
اخذ اقامت دائم استرالیا کار چندان راحتی نیست. شرایطی چون سن متقاضی، میزان مهارت زبان انگلیسی، مدارک تحصیلی، میزان اقامت فرد در استرالیا، رشته تحصیلی و ... تعیین کننده تعلق گرفتن اقامت دائم به فرد متقاضی است. بهترین سن برای دریافت اقامت دائم کشور استرالیا سنین بین 25 تا 30 سال است. اما لازم است بدانید که دوران تحصیل در استرالیا زمان کمی برای شناخت استرالیا و اقدام به اخذ اقامت دائم این کشور است. پس بهتر است بعد از پایان تحصیل در استرالیا حتما نسبت به اخذ ویزای 485 اقدام نموده و قبل از پایان اقامت موقت خود در استرالیا اقدام به اخذ اقامت دائم استرالیا نمائید. اما در هر حالت در استرالیا پس از اتمام تحصیل، با 1 سال اشتغال به کار میتوانید برای اقامت دائم خود اقدام نمایید.
برای تحصیل در استرالیا ویزاهای زیر ارائه میشوند:
ویزای دانش آموزی یا Subclass500
|
ویزای تحصیل تمام وقت دانشجویی استرالیا که حداکثر تا 5 سال میتواند اعتبار داشته باشد.
|
ویزای بخش وابسته به ELICOS یا Subclass570
|
این ویزا مربوط به افرادی است که میخواهند یک دوره زبان انگلیسی تمام وقت را در استرالیا بگذرانند یا دانشجویانی که درخواست تحصیل در رشتههای دانشگاهی را دارند اما تسلط آن ها بر زبان انگلیسی کم است ارائه میشود.
|
ویزای بخش مدارس یا Subclass571
|
این ویزا برای آن دسته از متقاضیانی ارائه میشود که به دنبال تحصیل در استرالیا به ویژه مقاطع دبستان و دبیرستانهای استرالیا برای یک دوره تحصیلی تمام وقت هستند، صادر میشود.
|
ویزای بخش آموزش فنی و حرفهای یا Subclass 572
|
این ویزا برای دانشجویانی ارائه میشود که در دورههای فنی و حرفهای مراکز آموزشی استرالیا شرکت میکنند. این دورهها شامل آموزش فنی و حرفهای تمام وقت از جمله گواهینامه I ، II ، III و IV ، دیپلم یا دیپلم پیشرفته است.
|
ویزای بخش آموزش عالی یا Subclass573
|
این ویزا برای آن دسته از دانشجویان بینالمللی که می خواهند در استرالیا بمانند و به تحصیل یک دوره آموزش عالی تمام وقت مانند مقطع لیسانس ، گواهی فارغ التحصیل یا دیپلم تحصیلات تکمیلی است.
|
ویزای بخش تحقیقات بعد از فارغ التحصیلی یا Subclass574
|
این ویزا برای آن دسته از دانشجویان بینالمللی که می خواهند برای تحصیل در استرالیا به این کشور مهاجرت کنند و برای انجام پروژه ها و تحقیقات پس از فارغ التحصیلی بپردازند، ارائه میشود.
|
ویزای بخش دورههای غیر اختصاصی یا Subclass575
|
این ویزا برای دانشجویانی است که میخواهند یک دوره آموزشی غیر اختصاصی را در استرالیا بگذرانند.
|
ویزای تحت حمایت وزارت امور خارجه یا وزارت دفاع یا Subclass576
|
این ویزا برای دانشجویان بینالمللی که تحت حمایت دفاع خارجه AusAID یا دفاع قرار دارند صادر میشود و برای تحصیل یک دوره تمام وقت از هر نوع در استرالیا میباشد.
|
ویزای همراه دانشجو یا Subclass580
|
ویزایی که برای والدین دانشجوی زیر 18 سال (در موارد استثنا بالای 18 سال) که ویزای تحصیل در استرالیا را اخذ کرده اند، صادر میشود.
|
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با اخذ اقامت استرالیا از طریق تحصیل بیشتر بخوانید
ریجکتی ویزای تحصیلی استرالیا
بعد از دریافت نامه پذیرش دانشگاه نوبت اقدام برای ویزای تحصیلی استرالیا است. توجه داشته باشید که شاید مدارک مورد نیاز اخذ ویزا و پذیرش دانشگاه بسیار شبیه به هم باشند اما تفاوت زیادی در روند و حساسیت به مدارک در اخذ پذیرش دانشگاه و ویزای تحصیلی است. هدف دانشگاه از بررسی پرونده دانشجو کشف دلایل انتخاب رشته و دانشگاه مد نظر دانشجو است. اما هدف اداره مهاجرت از بررسی پرونده ویزای دانشجو آن است که بداند چرا تحصیل در خارج از کشور خصوصا تحصیل در استرالیا را انتخاب کردهاید. بنابراین توجیه هر دو مرکز و اخذ پذیرش هر دو اپلای، کاملا متفاوت میباشند.
اگر بعد از اقدام به دریافت ویزای تحصیلی استرالیا با نامه ریجکتی مواجه شدید، میتوانید مجددا برای دریافت ویزا اقدام کنید. سه گام اصلی که در دوره بعد از دریافت نامه ریجکتی باید انجام دهید به شرح زیر است:
گام اول: علت ریجکت درخواست شما چه بود؟
گام اول آن است که شما متوجه شوید مشکل پرونده شما چه بوده. اینکه دقیقا مشکل پرونده شما چه بوده از طرف سفارت به شما اعلام نمیشود و تنها یک اشاره ساده به آن میشود. امید است با پیدا کردن مشکل و اصلاح آن بتوانید در برای بار دوم درخواست ویزا را داشته باشید. توصیه میشود بدون رفع مشکل به هیچ عنوان دوباره درخواست ویزا ندهید چرا که احتمال ریجکت دوباره پرونده بسیار بالاست. در ادامه به برخی از رایج ترین مشکلات ریجکت ویزای تحصیلی استرالیا می پردازیم:
- عدم اثبات تمکن مالی
- عدم وجود دلیل مناسب برای بازگشت متقاضی بعد از تحصیل
- عدم ارائه مدارک مورد نیاز سفارت
- نداشتن دلایل کافی برای ادامه تحصیل
- نقص مدارک / ارائه مدارک جعلی
- نداشتن مهارت کافی در زبان انگلیسی
- ترجمه ضعیف مدارک
- رزومه تحصیلی با انگیزه نامه ضعیف حتی با وجود اخذ پذیرش تحصیلی از یک موسسه
- توضیحات ناکافی درباره هدف انتخاب دانشگاه، رشته و کشور مقصد
- عدم وجود وابستگی خانوادگی در ایران
- فاصله زمانی (گپ تحصیلی)
- پناهندگی حتی یکی از اقوام درجه 1 در استرالیا
گام دوم: مشکلات پرونده خود را حل کنید
در صورتی که علت رد شدن درخواست ویزای خود را پیدا کردید باید به دنبال یک راه حل برای رفع مشکل باشید. البته با پیدا کردن دقیق مشکل ریجکتی حل مشکلات چندان سخت نیست. برای مثال میتوان:
- اگر ویزا به دلیل مالی رد شده است، قبل از درخواست بعدی، مطمئن شوید که امور مالی شما کاملا واضح و مشخص است.
- اگر اطلاعات نامناسبی را ارائه داده اید که میتواند اصلاح شود ، بهتر است قبل از درخواست مجدد، آن را کاملا بررسی کنید.
گام سوم: دوباره برای ویزا اقدام نمائید
گام آخر تلاش مجدد برای اخذ ویزاست. بعد از آنکه مشکلات پرونده خود را حل کردید میتوانید برای بار دوم درخواست ویزای استرالیا را داشته باشید.
دانشگاههای برتر استرالیا

ردیف |
نام دانشگاه |
رتبه جهانی دانشگاه |
سال تاسیس |
موقعیت جغرافیایی |
1 |
Australian National University (ANU) |
24th |
1946 |
کانبرا |
2 |
University of Melbourne (UM) |
39th |
1853 |
ملبورن |
3 |
University of Sydney(USYD) |
42th |
1850 |
سیدنی |
4 |
University of New South Wales (UNSW) |
45th |
1841 |
سیدنی |
5 |
University of Queensland (UQ) |
48th |
1900 |
کوئینزلند |
6 |
Monash University (MON) |
59th |
1958 |
ملبورن |
7 |
University of Western Australia (UWA) |
91th |
1911 |
پرث |
8 |
University of Adelaide (AU) |
114th |
1874 |
ادلاید |
9 |
University of Technology Sydney (UTS) |
160th |
1998 |
سیدنی |
10 |
University of Newcastle (UON) |
214th |
1965 |
نیوکاسل |
ائتلاف گروه هشت (Go8)، مجموعه ای از هشت دانشگاه بزرگ و قدیمی استرالیا میباشد که در جوامع آموزشی بینالمللی، بالاترین رتبههای جهانی را بخود اختصاص دادند به طوری که در سال 2020 این هشت دانشگاه جز 110 دانشگاه برتر جهان بودند. این دانشگاهها برای انجام تحقیقات در اکثر زمینههای علمی در استرالیا پیش قدم هستند و تقریبا 70% از بودجهی تحقیقاتی دولت را به خود اختصاص میدهند. جالب است بدانید که بیش از 50 درصد مقالات علمی استرالیا توسط این دانشگاهها تهیه و ثبت میشود و اکثر محققان و مخترعان استرالیا در استخدام این دانشگاههای هستند. به طبع دانشجویانی که علاقهمند به تحصیل در این دانشگاهها هستند میبایست از سوابق تحصیلی بسیار قوی برخوردار باشند. 8 عضو اصلی این گروه دانشگاههای زیر می باشند:
- دانشگاه ملی استرالیا
- دانشگاه موناش
- دانشگاه آدلاید
- دانشگاه ملبورن
- دانشگاه نیو ساوت ولز
- دانشگاه کوئینزلند
- دانشگاه سیدنی
- دانشگاه وسترن استرالیا
تحصیل در دانشگاههای عضو ائتلاف گروه 8 استرالیا به علت نظام آموزشی جامع، برنامههای آموزشی کامل، اعتبار بینالمللی این دانشگاهها و... میتواند یک امتیاز بزرگ برای فارغالتحصیلان این دانشگاهها باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با دانشگاههای گروه هشت استرالیا بیشتر بخوانید
ارزانترین دانشگاههای استرالیا
کشور استرالیا یکی از مهمترین مقصدهای مهاجرت تحصیلی در جهان است اما هزینههای تحصیل و زندگی در این کشور برای دانشجویان بینالمللی بسیار بالاست. برخی از دانشجویان، به ویژه در رشتههای مهندسی، که از سوابق تحصیلی درخشانی برخوردار باشند، میتوانند برای انواع بورسیههای تحصیلی درخواست دهند. اما رقابت شدیدی برای دریافت این بورسیهها وجود داشته و افراد کمی موفق به اخذ آنها میشوند. با این حال اگر علاقهمند به تحصیل در استرالیا هستید، همواره روشهای دیگری برای کاهش هزینههای خود در این کشور وجود دارد.
یکی از مهمترین راهها برای کاهش هزینههای تحصیل خود در استرالیا، اخذ پذیرش از دانشگاههایی است که رتبه پایینتر و در نتیجه شهریه کمتری دارند. جالب است بدانید که دانشگاههای با رتبه بالا اگرچه از سطح کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند، اما شانس دریافت بورسیه از آنها کمتر بوده، استرس بیشتری برای کسب نمره به دلیل فضای رقابتی در آنها حاکم بوده و همچنین شهریههای سنگینی را به دانشجویان بینالمللی تحمیل میکنند. شما میتوانید از طریق تحصیل در دانشگاههای با رتبه پایینتر، نه تنها همچنان از استانداردهای بالای آموزشی در کشور استرالیا برخوردار شوید، بلکه کمی در هزینههای خود نیز صرفهجویی کنید. ارزانترین دانشگاههای استرالیا برای تحصیل دانشجویان بینالمللی عبارتند از:
دانشگاه دیوینیتی
|
متوسط شهریه 14000 دلار در سال
|
دانشگاه کوئینزلند جنوبی
|
متوسط شهریه 24000 دلار در سال
|
دانشگاه کوئینزلند
|
متوسط شهریه 24000 دلار در سال
|
دانشگاه سان شاین کوست
|
متوسط شهریه 26000 دلار در سال
|
دانشگاه کانبرا
|
متوسط شهریه 26000 دلار در سال
|
دانشگاه چارلز داروین
|
متوسط شهریه 26000 دلار در سال
|
دانشگاه کراس جنوبی
|
متوسط شهریه 27000 دلار در سال
|
دانشگاه کاتولیک استرالیا
|
متوسط شهریه 27000 دلار در سال
|
دانشگاه ویکتوریا
|
متوسط شهریه 28000 دلار در سال
|
دانشگاه نیوانگلند
|
متوسط شهریه 28000 دلار در سال
|
سیدنی شهری چند ملیتی با آب و هوایی، اقلیمی شگفت انگیز و همچنین مراکز تحصیلی بزرگ خود را به مقصدی جذاب برای دانشجویان تبدیل نموده است. شهر سیدنی چهارمین مقصد محبوب دانشجویان بینالمللی در سال 2015 انتخاب شد و اکنون نیز جز 10 شهر برتر برای مهاجرت تحصیلی و محبوب نزد دانشجویان بینالمللی است. این محبوبیت بر اساس میزان دانشجویان در شهر ، کیفیت زندگی ، وضعیت اشتغال به کار و هزینههای زندگی امتیازدهی میشوند. سیدنی یکی از بزرگترین شهرهای کشور استرالیا است که مکانی برای گردهمایی تعداد زیادی از دانشجویان از کشورهای هندوستان، چین، ژاپن، آلمان، هلند، عراق و ایران و ... شده است. تحصیل در استرالیا به ویژه سیدنی برای افرادی که به دنبال آرامش میگردند مناسب است. 35 دانشگاه معتبر این شهر واقع هستند که از محبوب ترین های آن ها میتوان به دانشگاه سیدنی، دانشگاه مک کوئری، دانشگاه صنعتی سیدنی، دانشگاه چارلز استوارت و... اشاره کرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با دانشگاههای سیدنی بیشتر بخوانید
دانشگاههای ملبورن
ملبورن، پایتخت ایالت ویکتوریا، یکی دیگر از بزرگترین و پر جمعیتترین شهرهای استرالیاست که برخی از مهمترین دانشگاههای این کشور را در خود جای داده است. مشهورترین دانشگاه این شهر، دانشگاه ملبورن، در رتبه جهانی 39 قرار گرفته و دومین دانشگاه برتر کشور استرالیا نیز محسوب میشود. پس از آن دانشگاه موناش نیز یکی از برجستهترین موسسات آموزشی این کشور است که همراه با دانشگاه ملبورن، هر دو بخشی از دانشگاههای گروه هشت استرالیا به شمار میروند. دانشگاههای گروه هشت قطب پژوهشی این کشور هستند و در سطح جهانی از شهرت زیادی برخوردارند. طبق سیستم رتبهبندی QS، دانشگاه موناش در رتبه 57 جهان قرار گرفته و یکی از محبوبترین گزینههای تحصیل در استرالیا برای دانشجویان بینالمللی است.
دانشگاه ویکتوریا، لاتروب، RMIT، سوئینبرن، دیوینیتی، دانشگاه کاتولیک استرالیا، چارلز داروین و دانشگاه CQ از دیگر دانشگاههایی هستند که در شهر ملبورن قرار دارند. این شهر نیز همانند سیدنی یکی از 10 شهر برتر دانشجویی جهان بوده و بیش از 200 هزار دانشجوی بینالمللی از 170 کشور مختلف جهان در آن مشغول تحصیل هستند. دلایلی چون شبکههای حمل و نقل بین شهری گسترده، مسکنهای دانشجویی با قیمت مناسب، تنوع قومی و فرهنگی و فعایتهای فوق برنامه مهیج هنری و ورزشی موجب شده تا دانشجویان بینالمللی از سراسر جهان برای تحصیل به این شهر سفر کنند.
بهترین رشتهها برای تحصیل در استرالیا

بهترین رشتهها برای تحصیل در استرالیا عبارتند از:
مهندسی و فناوری
بسیاری از دانشجویان بینالمللی علاقهمند به حوزههای مختلف مهندسی و فناوری به استرالیا میآیند تا در رشتههایی چون مهندسی شهری، مهندسی الکترونیک، مهندسی اتومبیل، فناوری اطلاعاتی، کاربردهای رایانه و... تحصیل کنند. مزایای مختلفی چون تسهیلات پژوهشی پیشرفته، بازار کار پس از فارغالتحصیلی و اعتبار جهانی مدارک دانشگاهی موجب میشوند تا این رشته دانشجویان بینالمللی زیادی را به ویژه از میان ایرانیها و هندیها به خود جذب کند. همچنین بسیاری از دانشگاههای برتر استرالیا در زمره 50 دانشگاه برتر در این حوزه قرار گرفتهاند، به طور مثال دانشگاه نیو ساوت ولز رتبه 37 و دانشگاه ملبورن رتبه 41 جهانی را در علوم کامپیوتر و فناوری کسب کردهاند.
حسابداری و امور مالی
از دیگر رشتههای پرطرفدار در استرالیا در میان دانشجویان بینالمللی، رشته حسابداری و امور مالی بوده که بسیاری از دانشجویان برای تحصیل در استرالیا آن را به مدیریت ترجیح میدهند. مهمترین دلیل این موضوع امکان تحصیل در این رشتهها بدون نیاز به ارائه مدرک پیشین در این زمینه است. همچنین تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد حسابداری یا امور مالی دانشجویان را واجد شرایط شرکت در برنامه حرفهای یک ساله (PYP) میکند که در آن کلاسهای دانشگاهی با تجربه شغلی ترکیب میشوند. بسیاری از دانشگاههای استرالیا برنامههایی مشترک با کسب و کارهای مشهور در حوزه حسابداری همچون CPA Australia برگزار میکنند. برای نمونه برنامه کارآموزی مهاجرت ماهر شامل 44 هفته آموزش شده که 12 هفته آن کارآموزی در یک شرکت مشهور است. دانشجویانی که این دوره را با موفقیت طی کنند، شانس بهتری برای اخذ اقامت دائم در استرالیا خواهند داشت. علاوه بر آن دانشگاههای استرالیا در حوزه حسابداری و امور مالی در رتبههای بالای جهانی قرار دارند؛ دانشگاه نیو ساوت ولز و دانشگاه ملبورن در رتبه 15 و 16 جهانی در این زمینه قرار گرفته و دانشگاه سیدنی، موناش، دانشگاه ملی استرالیا، دانشگاه کویینزلند و دانشگاه آدلاید نیز در زمره 50 دانشگاه برتر این رشته هستند.
مدیریت
رشته مدیریت به ویژه MBA از محبوبترین رشتههای دانشگاهی در سراسر جهان محسوب میشود. دانشگاههای برتر استرالیا نیز همچون دانشگاه ملبورن، دانشگاه ملی استرالیا و دانشگاه مک کواری طیف وسیعی از رشتههای مدیریتی را ارائه داده و در زمره 100 دانشگاه برتر جهان در این زمینه به شمار میآیند. مزیت اصلی تحصیل مدیریت در استرالیا عدم نیاز به شرکت در آزمون GMAT است که در دیگر کشورها ضرورت دارد. همچنین دانشجویان میتوانند در رشته دوگانه حسابداری-مدیریت (MPA-MBA) شرکت کرده و پس از فارغالتحصیلی به عنوان یک حسابدار حرفهای در سمتهای مدیریتی مشغول به کار شوند. دانشگاه کانبرا، دانشگاه جیمز کوک، دانشگاه کوئینزلند جنوبی و دانشگاه کاتولیک استرالیا از جمله دانشگاههایی هستند که این رشته دوگانه را ارائه میدهند.
آموزش و پرورش
وقتی از رشته مطالعات آموزشی صحبت میکنیم، کمتر کشوری به اندازه استرالیا برای تحصیل مناسب به نظر میرسد. با وجود پنج دانشگاه موناش، ملبورن، سیدنی، کوئینزلند و دیکین در لیست پنجاه دانشگاه برتر این رشته، میتوان مطمئن بود که برای تحصیلات تکمیلی در رشته آموزش باید کشور استرالیا را انتخاب نمود.
علوم کامپیوتری و فناوری اطلاعات
پیشرفتهای تکنولوژی در دنیای امروز، دانشجویان زیادی را برای تحصیل در رشتههای علوم کامپیوتری و فناوری اطلاعاتی ترغیب میکند. یکی از مزیتهای بزرگ تحصیل این رشته در استرالیا، وجود رشتههای دوگانه در ترکیب با مدیریت و MBA است. به عبارت بهتر دانشجویان میتوانند در رشتههایی چون کامپیوتر-MBA و یا MBA-فناوری اطلاعات تحصیل کرده و پس از فارغالتحصیلی در مشاغل مدیریتی مراکز پیشگام در صنعت فناوری و کامپیوتر استخدام شوند. دانشگاه ملبورن با رتبه 32 و دانشگاه ملی استرالیا با رتبه 41 در این حوزه، بهترین انتخابها برای تحصیل علوم کامپیوتری و فناوری اطلاعاتی در استرالیا هستند.
تحصیل داروسازی در استرالیا
رشتههای حوزه بهداشت و سلامت به دلیل برخورداری از درآمد و امنیت شغلی بالا تقاضای بسیار زیادی در استرالیا دارند. از طرف دیگر به دلیل فرآیند دشوار مهاجرت کاری در این گروه شغلی، مهاجرت تحصیلی در اغلب موارد گزینه معقولتری به نظر میرسد، زیرا فارغالتحصیلان میتوانند با شرکت در دورههای کارآموزی و یا آزمونهای تخصصی، گواهیهای رسمی مربوطه و مجوز کار در این حوزه را به دست آورند. داروسازی به عنوان یکی از اصلیترین رشتههای این گروه شغلی شناخته میشود که در میان دانشجویان بینالمللی محبوبیت زیادی دارد.
تحصیل داروسازی در استرالیا در تمامی مقاطع تحصیلی، کارشناسی تا دکتری امکانپذیر است. 17 دانشگاه این کشور به ارائه رشته داروسازی پرداخته و دانشجویان بینالمللی میتوانند پس از پایان دبیرستان خود برای اخذ پذیرش در دانشگاههای استرالیا اقدام کنند. برای پذیرش در مقطع کارشناسی داروسازی، متقاضیان باید دیپلم ریاضی یا تجربی داشته و سطح دانش زبان انگلیسی آنها معادل آیلتس 6-6.5 (بسته به دانشگاه محل تحصیل) باشد. فارغالتحصیلان داروسازی پس از پایان تحصیلات و یا در طول تحصیل، باید مدت زمان مشخصی را (حدودا یک سال) در برنامههای کارآموزی در بیمارستانها، داروخانهها، موسسات دارویی یا دیگر مراکز درمانی مرتبط شرکت کرده تا بتوانند از بورد تخصصی داروسازی در استرالیا مجوز کار مربوطه را دریافت کنند. البته توجه داشته باشید که دانشجویان بینالمللی برای دریافت گواهی تخصصی داروسازی باید مدرک آیلتس 7.5 ارائه دهند. تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی و تحقیقاتی داروسازی نیازمند داشتن مدرک کارشناسی داروسازی و گواهی تخصصی بورد داروسازی استرالیا است. به عبارت دیگر دانشجویان تحصیلات تکمیلی باید ابتدا در این کشور register شده باشند.
بهترین دانشگاههای کشور استرالیا برای تحصیل در رشته داروسازی عبارتند از:
-
دانشگاه وسترن استرالیا
-
دانشگاه کورتین
-
دانشگاه سیدنی
-
دانشگاه کوئینزلند
-
دانشگاه گریفیث
-
دانشگاه تاسمانیا
-
دانشگاه موناش
-
دانشگاه کانبرا
-
دانشگاه استرالیای جنوبی
کشور استرالیا یکی از 10 کشور برتر ارائه دهنده رشته تحصیلی دندانپزشکی در سطح بینالمللی است. متقاضیان تحصیل دندانپزشکی در استرالیا هر ساله در حال افزایش است شاید یکی از دلایل افزایش توجه دانشجویان به این رشته درآمد قابل توجه آن در استرالیا و سایر نقاط جهان باشد. دندانپزشکی با متوسط درآمد 200 هزار دلار استرالیا در سال جز پردرآمدترین مشاغل استرالیا میباشد. جالب است بدانید که دندانپزشکی علاوه بر شهریه بالا، شرایط بسیار دشواری برای ادامه تحصیل در دانشگاههای استرالیا دارد و این دانشگاهها حساسیت زیادی روی پذیرش متقاضیان این رشته دارند. شرایط سنی خاصی برای تحصیل در رشته دندانپزشکی در استرالیا وجود ندارد. شهریه دانشگاههای مختلف ارائه دهنده این رشته در سال بسیار متفاوت است. مبالغ شهریه سالانه دانشگاههای این کشور برای تحصیل در رشته دندان پزشکی استرالیا بین 14 تا 37 هزار دلار استرالیا در سال است. حداقل نمره زبانی که دانشجویان برای ورود به رشته دندان پزشکی در آزمون آیلتس 7.0 ، در آزمون تافل 85 و آزمون PTE 65 است.
بطور کلی تحصیل در استرالیا برای رشته دندانپزشکی بین 5 تا 7 سال تمام وقت بطول میانجامد. دانشگاههای برتر ارائه دهنده این رشته در استرالیا به ترتیب زیر میباشد:
- دانشگاه ملبورن
- دانشگاه آدلاید
- دانشگاه سیدنی
- دانشگاه James Cook
- دانشگاه کوئینزلند
- دانشگاه La Trobe
- و ...
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با تحصیل دندانپزشکی در استرالیا بیشتر بخوانید

کشور استرالیا یکی از مقاصد محبوب برای تحصیل پزشکی است. استانداردهای برتر آموزشی در این رشته و حقوق بالای پزشکان برخی از مهمترین دلایل این امر هستند. پنج دانشگاه استرالیا شامل دانشگاه سیدنی، دانشگاه ملبورن و دانشگاه کوئینزلند بر طبق سیستم رتبهبندی QS رتبهای زیر 50 را در رشته پزشکی کسب کردهاند و از بهترین دانشگاهها برای تحصیل در استرالیا به شمار میآیند.
طی چند سال اخیر تقاضای تحصیل پزشکی در استرالیا، بسیار افزایش یافته است. تحصیل در دوره پزشکی در استرالیا از دو دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد تشکیل میشود. دوره کارشناسی یا همان لیسانس پزشکی به دو نوع رشته عمومی و جراحی تقسیم میشود. مدت دوره لیسانس پزشکی در استرالیا 6 سال است و دانشجوی پزشکی بعد از گذراندن این دوره میتواند در دوره کارشناسی ارشد پزشکی ادامه تحصیل دهد.
«هزینه شهریه برای رشته پزشکی در دانشگاههای استرالیا چگونه است؟» هزینه شهریه سوالی است که بسیاری از دانشجویان در بدو اقدام برای ادامه تحصیل در استرالیا از کارشناسان میپرسند. در جواب این سوال میتوان گفت که هزینه شهریه دانشگاه بستگی به رشته و دانشگاه فرد دارد. رشتههای پزشکی و پیراپزشکی معمولا بین 55 هزار دلار استرالیا تا 71 هزار دلار استرالیا شهریه تخمین زده میشود. البته لازم بذکر است که دربین رشتههای پزشکی و پیراپزشکی در استرالیا دندانپزشکی بیشترین ترین شهریه را دارد. در دوره تحصیل پزشکی، در بیشتر دانشگاهها، مهمترین واحد درسی "شیمی" است و اساتید دانشگاهی تاکید بسیاری بر درس شیمی دارند. پس از شیمی علوم فیزیک، ریاضیات و زیست شناسی از اهمیت بالایی برخوردار هستند. همچنین شرکت در آزمون ISAT در اغلب دانشگاههای استرالیا ضروری به شمار میآید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با تحصیل پزشکی در استرالیا بیشتر بخوانید
تحصیل در استرالیا با رشتههای Joint Program
رشتههای دوگانه که آن را با نام joint میشناسند، امکان تحصیل همزمان در دو رشته یا دو دانشگاه را برای دانشجویان فراهم میسازند. در کشور استرالیا این رشتهها به ویژه در مقطع دکتری تنوع زیادی را شامل شده و طیف وسیعی از رشتهها همچون پزشکی، مهندسی، علوم اجتماعی، تجارت و علوم پایه را شامل میشود. ساختار این برنامهها به صورتی است که دانشجویان رساله دکتری خود را تحت نظر دو استاد راهنما از دو دانشگاه مختلف تحریر میکنند، که یکی از آنها در استرالیا و دیگری در کشوری متفاوت همچون بریتانیا، چین، آلمان، بلژیک، فرانسه و ... قرار دارند. به عبارت بهتر با اخذ پذیرش مقطع دکتری در یکی از دانشگاههای استرالیا میتوانید به مدت یک سال در یکی دیگر از دانشگاههای برتر جهان نیز تحصیل کنید. دانشگاههای ملبورن، نیو ساوت ولز سیدنی، موناش و نیوانگلند برخی از دانشگاههاتی استرالیایی هستند که امکان تحصیل در استرالیا را از طریق برنامههای joint program فراهم کردهاند.
تحصیل در استرالیا با رشتههای Co-Op
برنامههای co-op یکی از بهترین فرصتهای آموزشی برای دانشجویان بینالمللی هستند، زیرا میتوانند علاوه بر تحصیل در رشته مورد علاقه خود، به طور همزمان در محیط کار، دوره کارآموزی خود را گذرانده و بابت آن حقوق دریافت کنند. در کشور استرالیا ارائه برنامههای co-op برای رشتههای بازرگانی و تجارت بسیار متداول بوده و علاقهمندان میتوانند از دوران کارشناسی در آنها شرکت کنند. دانشگاه نیوساوت ولز، سایمون فریزر، ویکتوریا و موناش برخی از دانشگاههایی هستند که اقدام به ارائه این برنامهها برای دانشجویان میکنند. با تحصیل در رشتههای co-op، دانشجویان میتوانند مهارتهای کاری مورد نیاز برای جذب در بازار کار را به دست آورده و پس از فارغالتحصیلی شانس بهتری برای استخدام داشته باشند.
اینتیکهای دانشگاههای استرالیا
سیستم آموزشی استرالیا کمی با کشورهای دیگر متفاوت بوده و یکی از نشانههای این تفاوت اینتیکهای دانشگاهی در این کشور است. منظور از اینتیک دانشگاهی زمان رسمی آغاز ترم تحصیلی در آن دانشگاه است. دو اینتیک مشهور دانشگاهی در جهان در ماههای سپتامبر و ژانویه قرار دارند، یعنی اغلب دانشگاههای جهان در این دو ماه اقدام به پذیرش دانشجو میکنند. اما در کشور استرالیا ماه فوریه اینتیک اصلی دانشگاهها را تشکیل میدهد و برخی از دانشگاهها و رشتهها نیز مجددا در ماه جولای دانشجو میپذیرند.
توجه داشته باشید که این زمان در تمامی دانشگاهها یکسان نیست و برخی از آنها، مانند دانشگاه ویکتوریا، هماهنگ با سیستم آکادمیک جهانی در دو ماه سپتامبر و ژانویه اقدام به پذیرش دانشجو میکنند. پس حتما پیش از برنامهریزی برای اپلای از طریق سایت دانشگاه، از تقویم دانشگاهی آن و ددلاینها باخبر شوید. منظور از ددلاین آخرین زمانی است که متقاضیان فرصت دارند تا مدارک خود را برای دانشگاه مربوطه ارسال کرده و با تکمیل آن، درخواست خود را ثبت نمایند. از آنجایی که ارسال مدرک پس از ددلاین بسیار سخت و دشوار خواهد بود، بهتر است از ابتدا زمانبندی کارهای خود را با ددلاین دانشگاهی هماهنگ کنید.
شهرهای دانشجویی استرالیا
کشور استرالیا بابت زندگی دانشجویی شهرت زیادی در سطح جهانی دارد، و بارها شهرهای آن در لیست برترین شهرهای دوستدار دانشجو انتخاب شدهاند. منظور از شهرهای دانشجویی یا دوستدار دانشجو، شهرهایی است که زندگی دانشجویی در آنها به صورت پویایی وجود دارد. این شهرها معمولا شامل دانشگاهها و موسسات آموزشی متعدد شده که دانشجویان بینالمللی را از سراسر جهان در خود جای دادهاند. همچنین دانشجویان ساکن در این شهرها میتوانند از انواع تسهیلات همچون تخفیفهای دانشجویی، حمل و نقل آسان و فعالیتهای اجتماعی مختلف بهرهمند شوند. این فعالیتها شامل انواع مسابقات ورزشی، المپیادهای علمی، فستیوالهای فرهنگی، نمایشگاههای هنری و حتی کافههای دانشجویی میشود. کشورهایی همچون استرالیا که یک فضای دانشجویی بسیار زنده و مهیج را درون خود دارند، برای مهاجرت تحصیلی گزینه مناسبتری بوده زیرا به دانشجویان اجازه میدهند تا در محیطی پویا و بالنده تحصیل کنند و در کنار آن مهارتهای ارتباطی بیشتری را فرا بگیرند.
مهمترین شهرهای دانشجویی استرالیا عبارتند از:
-
سیدنی
-
ملبورن
-
بریزبن
-
پرث
-
کنبرا
-
آدلاید
شهرهای محبوب استرالیا برای زندگی

شهر ملبورن
ملبورن پایتخت و پرجمعیتترین شهر ایالت ویکتوریا در کشور استرالیا، با پنج میلیون جمعیت حدود 19% از جمعیت کل این کشور را به خود اختصاص داده است. این شهر یکی از شهرهای ساحلی استرالیا و از بزرگترین مراکز مالی جهان محسوب شده و به عنوان یکی از کلانشهرهای مشهور جهانی از بافت شهری بسیار عظیمی برخوردار است. برخی از مشهورترین دانشگاههای استرالیا همچون دانشگاه ملبورن، دانشگاه موناش، دانشگاه فناوری سوینبرن، دانشگاه دیکن، موسسه سلطنتی فناوری ملبورن، دانشگاه لاتروب و دانشگاه ویکتوریا در ملبورن قرار دارند. در سال 2019 شهر ملبورن به عنوان سومین شهر دانشجویی جهان پس از لندن و توکیو برگزیده شد. همچنین این شهر از نظر جمعیت مهاجر در جایگاه دهم جهانی قرار داشته و از تنوع قومی و زبانی بینظیری برخوردار است. هزینه زندگی در ملبورن بسیار بالاست به نحوی که در سال 2019، به عنوان چهارمین شهر گران جهان شناخته شد.
شهر سیدنی
شهر سیدنی واقع در سواحل شرقی استرالیا، پایتخت ایالت نیو ساوت ولز و پرچمعیتترین شهر استرالیا است. این شهر که نخستین مستعمره اروپاییها در این کشور بود، به سرعت تبدیل به یکی از مراکز مهم مالی و فرهنگی جهان گشت و در حال حاضر یکی از متنوعترین بافتهای جمعیتی و قومی را در بر دارد. به غیر از زبان انگلیسی که زبان رسمی استرالیا است، مردم به بیش از 250 زبان در شهر سیدنی صحبت میکنند و جمعیت مهاجر قابل توجهی در آن قرار دارد. علیرغم اینکه این شهر یکی از گرانترین شهرها بوده و هزینه زندگی در آن بسیار بالاست، به علت شاخصهای اقتصادی، آموزشی و محیط زیستی، به عنوان یکی از ده شهر زیستپذیر در سراسر جهان نیز شناخته میشود. شش دانشگاه دولتی دانشگاه سیدنی، دانشگاه نیو ساوت ولز، دانشگاه تکنولوژی سیدنی، دانشگاه سیدنی غربی، دانشگاه مک کواری و دانشگاه کاتولیک سیدنی که هر ساله دانشجویان بینالمللی زیادی را به خود جذب میکنند، در شهر سیدنی واقع شدهاند.
شهر بریزبن
سومین شهر پرجمعیت استرالیا پایتخت ایالت کوئینزلند به نام بریزبن است که از قدیمیترین شهرهای این کشور به شمار آمده و سابقه تاریخی آن به زمان پیش از استعمار بازمیگردد. همچنین این شهر با معماریهای خیرهکننده خود، پایگاه بسیاری از گردشگران و مهاجرین از گذشته تا به امروز بوده، به نحوی که 32% از جمعیت آن را مهاجرین تشکیل میدهند. علاوه بر آن بریزبن از قطبهای اقتصادی استرالیا و پایگاه بسیاری از شرکتهای بزرگ بینالمللی محسوب شده و بندر دریایی این شهر به همراه صنعت گردشگری مهمترین منابع مالی آن را تشکیل میدهند. پنج دانشگاه بزرگ استرالیا که در این شهر قرار دارند، عبارتند از: دانشگاه کوئینزلند، دانشگاه فناوری کوئینزلند، دانشگاه گریفیث، دانشگاه کوئینزلند جنوبی و دانشگاه سانشاین کوست.
شهر آدلاید
پایتخت ایالت استرالیای جنوبی، آدلاید بوده که پنجمین شهر پرجمعیت استرالیا محسوب میشود. برخلاف دیگر شهرهای این کشور، شهر آدلاید از همان زمان استعمار توسط مهاجران ثروتمند و آزاداندیش برپا شده و تا به امروز سمبل آزادیهای مذهبی و اصلاحات سیاسی به شمار میرود، تا جایی که به دلیل تکثر دینی موجود در آن شهر کلیساها لقب گرفته است. امروزه این شهر مقر فستیوالها و برنامههای بزرگ ورزشی است و شاخصهای سطح زندگی در آن نمره بسیار بالایی کسب کرده است. دانشگاهها بخش مهمی از اقتصاد شهر آدلاید را تشکیل میدهند و فرمانداری ایالت سیاستهای مختلفی را برای تبدیل این شهر به یکی از قطبهای آموزشی استرالیا اجرا کرده است. دانشگاه آدلاید، دانشگاه استرالیا جنوبی و دانشگاه فلیندرز به همراه کالج سنت پیتر از مشهورترین مراکز آموزشی این شهر هستند. علاوه بر دانشگاهها، مراکز پژوهشی بسیاری همچون موسسه سلطنتی استرالیا نیز در این شهر قرار گرفتهاند.
شهر کانبرا
شهر کانبرا پایتخت زیبای کشور استرالیا و بزرگترین جزیره آن است که در شمال قلمرو این کشور قرار دارد. تمامی این شهر به صورت برنامهریزی ساخته شده و همانند واشنگتن دی.سی به کلی از منطقه اصلی استرالیا جدا است. همچنین مراکز اصلی سیاسی و اداری همچون ساختمان مجلس قانونگذاری در شهر کانبرا واقع شدهاند و برخلاف دیگر ایالتهای استرالیا، هیچ حکمرانی مستقلی در این شهر وجود نداشته و شورای قانونگذاری پایتخت به امور آن رسیدگی میکند. در مقایسه با مقیاس ملی، درآمد افراد در این شهر بالاتر، نرخ بیکاری کمتر، تحصیلات دانشگاهی بیشتر و جمعیت جوانتر است. مشاغل خدماتی از جمله مدیریتی دولتی بخش عمده اقتصاد کانبرا را تشکیل میدهند و هزینههای زندگی نسبت به سیدنی کمتر است. دانشگاه کانبرا و دانشگاه ملی استرالیا در این جزیره قرار داشته که از برترین دانشگاههای پژوهش محور جهان به شمار میآیند.
شهر
|
جمعیت
|
متوسط هزینه زندگی
|
متوسط درآمد
|
سیدنی
|
5.3 میلیون نفر
|
4680 دلار استرالیا
|
6300 دلار استرالیا
|
ملبورن
|
5 میلیون نفر
|
3770 دلار استرالیا
|
5200 دلار استرالیا
|
آدلاید
|
1.31 میلیون نفر
|
4000 دلار استرالیا
|
4400 دلار استرالیا
|
بریزبن
|
2.28 میلیون نفر
|
4150 دلار استرالیا
|
5170 دلار استرالیا
|
کانبرا
|
470 هزار نفر
|
4500 دلار استرالیا
|
4800 دلار استرالیا
|
پرث
|
2.11 میلیون نفر
|
4000 دلار استرالیا
|
5100 دلار استرالیا
|
هوبارت
|
250 هزار نفر
|
2800 دلار استرالیا
|
5240 دلار استرالیا
|
سفارت استرالیا در ایران
اغلب مردم وظیفهی سفارت استرالیا در ایران را رسیدگی به امور صدور روادید آن کشور در ایران میدانند اما وظیفهی اصلی سفارت استرالیا در ایران حفظ منافع این کشور در ایران است. این بدین معناست که سفارت استرالیا در تهران علاوه بر ارائه خدمات کنسولگری و گذرنامه ای در ایران وظایفی چون حفظ و تقویت روابط بین ایران و استرالیا، اطلاع رسانی دقیق در رابطه با سیاست های استرالیا و... را نیز انجام میدهد؛ اما امور مد نظر مخاطبین این مقاله از سفارت این کشور مسلما پیرامون همان صدور ویزای دانشجویی خواهد بود.
آدرس دقیق سفارت استرالیا
|
تهران – خیابان ولیعصر – خیابان بهار – خیابان یکتا – پلاک 11
|
شماره تماس سفارت استرالیا
|
00982172068666
|
شماره فکس سفارت استرالیا
|
00982172068777
|
آدرس پست الکترونیکی سفارت استرالیا
|
dfat-tehran@dfat.gov.au
|
وبسایت رسمی سفارت استرالیا
|
www.iran.embassy.gov.au
|
شرایط، هزینهها و مدارک لازم جهت تحصیل در دیگر کشورها:
تحصیل در کانادا
با سلام....من لیسانس علوم کامپیوتر دانشگاه دولتی شهرستان با معدل 15.35 و ارشد مهندسی شبکه دانشگاه آزاد با معدل 16.68 دارم. با 3 مقاله ژورنالی غیر ISI و 4 تا مقاله IEEE و 11 سال سابقه کار به عنوان کارشناس نرم افزار و نمره زبان تافل 111 و اسپیکینگ 26 . متاهل با 39 سال سن. آیا شانسی برای گرفتن پذیرش دکتری فول فاند دارم؟ سپاس