جهت دریافت آنی مشاوره رایگان مهاجرت می توانید در ساعات کاری مجموعه با ما تماس بگیرید. در غیر این صورت اطلاعات خود را وارد نمایید تا در اسرع وقت مشاورین ادب ویزا با شما تماس بگیرند.
روند کلی اخذ ویزای تحصیلی استرالیا
برای تحصیل در استرالیا، باید مجوز تحصیل در این کشور یا همان Study Permit را اخذ نموده که این مجوز در نهایت به مدرکی تحت عنوان ویزای تحصیلی استرالیا (شناخته شده با ویزای ساب کلاس 500) برای مدت اقامت و همچنین مدت تحصیلتان بسته به مقطع و رشتهی تحصیلی شما خواهد رسید. نکته قابل تامل این است که ویزای تحصیلی استرالیا صرفا برای کسانی که در یک دوره تحصیلی تمام وقت و به مدت حداقل 10 ماه ثبت نام شده و پذیرش اخذ نموده اعطا خواهد شد و نهایت مدت زمان اعتبار این ویزا 5 الی 6 ساله است؛ مگر مجاز به تمدید آن تحت شرایطی خاص باشید. برای اخذ ویزای تحصیلی استرالیا متقاضی میبایست قبل از حضور در خاک استرالیا ، درخواست پذیرش تحصیلی و مجوز تحصیل دهد و بعد از اخذ آن وارد پروسه صدور ویزا خواهد شد. اگر شما اجازه تحصیل در استرالیا و به دنباله آن ویزای تحصیلی دریافت کردید، آنگاه قادر خواهید بود برای شروع و یا ادامه تحصیل، از حتی 3 ماه (90 روز) قبل ار شروع ترم وارد خاک استرالیا شوید. از مزایای داشتن ویزای تحصیلی و تحصیل در استرالیا همچنین میتوان به این مورد اشاره نمود که اگر شما به صورت تمام وقت در یک دانشگاه و موسسه آموزشی معتبر ثبت نام شده باشید، اجازه خواهید داشت که در حین تحصیل در استرالیا، هر هفته تا سقف 40 ساعت در دوران تحصیل خود به کار دانشجویی بپردازید.
برای استارت پروسه اخذ ویزای تحصیلی استرالیا، متقاضی در آغاز باید برای اخذ پذیرش تحصیلی از یک دانشگاه، کالج و یا هر نوع موسسه آموزشی معتبر در استرالیا اقدام نموده و در این راستا مسلما برای ارسال درخواست اخذ پذیرش تحصیلی خود به یک دانشگاه، یا کالج در این کشور به یک سری مدارک واجب و بدیهی و همچنین صلاحیتهای علمی و آکادمیک بالا از جمله مدرک تحصیلی با نمرات بالا، مدرک زبان با نمره قابل قبول، تمکن مالی لازم و کافی و... نیاز خواهد داشت. همچنین متقاضی حتما باید این را هم در نظر بگیردد که به دلیل زمانبر بودن مراحل و روند اخذ پذیرش تحصیلی و بعد از موفقیت در این زمینه، زمان بردن مجدد به مدت چند هفته برای موافقت و صدور ویزای دانشجویی شخص، توصیه ما این بوده که شما به عنوان متقاضی تحصیل در این کشور بینظیر از حداقل 6 الی 8 ماه قبلتر از زمان و ترم مد نظرتان برای مهاجرت و آغاز تحصیل، در راستای پذیرش تحصیلی اقدام کنید.
شما با دریافت پذیرش تحصیلی از یک دانشگاه یا کلج در استرالیا و پس از آن ارسال نامه پذیرش به همراه دیگر مدارک مورد نیاز به اداره مهاجرت این کشور، وارد پروسهی اخذ ویزای دانشجویی شده و در عرض چند هفته که زمان معمول آن بین 1 تا 2 ماه بوده ویزای دانشجویی شما صادر شده و شما اجازهی ورود به خاک این کشور از 90 روز قبل از شروع ترم تحصیلی را خواهید داشت که این امر اجباری نبوده اما در صورت تمکن مالی خوب شخص از نظر هزینه زندگی و تهیه مسکن، حضور در خاک استرالیا قبل از شروع دانشگاه؛ حتی نه به مدت 90 روز اما حداقل برای یک ماه یا دو سه هفته برای آشنایی با محیط کشور، یکسری قوانین و دیگر مواردی که صد در صد کاربردی برایتان خواهد بود، پیشنهاد میگردد.
- توجه فرمایید که جز کمی اشارات لازم انجام شده تا به اینجای مطلب و همچنین کمی نیز در ادامه مطلب پیرامون پذیرش تحصیلی، از آنجا که موضوع مورد بحث ما درباره اخذ پذیرش نبوده و بلکه درباره اخذ ویزای دانشجویی (ویزای ساب کلاس 500) بوده پس از شرح نحوه اخذ پذیرش تحصیلی و مراحل آن صرف نظر خواهیم نمود.
صدور ویزای دانشجویی / سفر به استرالیا در دوران کرونا 2022
در جهت رسیدگی به امور مربوط به درخواست ویزا و صدور انواع ویزای اقامت کوتاه یا بلند مدت مانند ویزای کاری، دانشجویی، سرمایهگذاری و... باید گفت که در حال حاضر دیگر محدودیت خاصی مانند دوران همهگیری وجود ندارد و از طرفی در استرالیا واکسیناسیون سراسری در طول سال 2021 و سایر اقدامات بهداشتی و پیشگیرانه به نحو احسنت انجام گردیده و وضعیت سراسری کشور در بهبود خوبی به سر میرود و در این راستا نیز محدودیتهایی در رابطه با سفر به این کشور لغو گردیده است. اگرچه که همچنان و به ویژه با شیوع سویه جدید اومیکرون درباره صدور ویزای توریستی این کشور و شروع چرخه صنعت گردشگری همانند سابق جای بحث بوده و قوانین مدام در حال تغییر هستند اما دستهایی از افراد شامل افراد دارای اقامت دائم و شهروندی این کشور، دانشجویان دارای ویزای تحصیلی (ویزای ساب کلاس 500)، نیروی کار بینالمللی دارای ویزای کاری چه موقت و چه غیر موقت، مشاهیر، ورزشکاران، سیاستمداران و افراد خود اشتغال واجد شرایط، خانواده افراد مقیم استرالیا و... به شرط تزریق 2 دوز از یکی از واکسنهای مورد تایید استرالیا و گذشت حداقل 14 روز از تزریق دوز دوم برای مسافرت به این کشور منعی ندارند. لیست واکسنهایی که تا به امروز مورد تایید کشور استرالیا برای سفر به این کشور قرار دارند شامل واکسنهای فایز، آسترازنکا، جانسن اند جانسن، مدرنا، سینوفارم، سینوواک، کوواکسین و اسپاتنیک میباشد که خبر خوب در این راستا حضور (اضافه شدن) واکسن سینوفارم در اواخر سال 2021 میلادی به این لیست میباشد؛ چرا که این واکسن، واکسنی بوده که اکثر ایرانیان از آن استفاده نمودهاند. البته توجه داشته باشید که با شیوع ویروس کرونا در میان مبتلایانی جدید و همچنین حضور معضل سویه اومیکرون، درباره قانون قرنطینه 14 روزه (که قبلتر برای افراد 2 دوز واکسن زده شده از یکی از واکسنهای مذکور برداشته شده بود) هم باید گفت که ممکن است قوانین هر هفته یا حتی هر روز در این راستا تغییر کنند و به عبارتی حتی با برآورد شرایط فوق نیاز به قرنطینه 14 روزه را داشته باشید که در این راستا بهتر است قبل از سفر خود از آخرین بروزرسانی اخبار و قوانین مطلع گردید.
روشهای درخواست ویزای تحصیلی استرالیا
برای ویزای تحصیلی میتوان به 2 روش حضوری در سفارت و روش آنلاین اقدام نمود که روش آنلاین بیشتر رواج دارد. در واقع همه دانشجویان بینالمللی برای ویزایی یکسان درخواست میکنند که آن هم ویزای تحصیلی زیر کلاس 500 نام دارد. برای اخذ ویزای تحصیلی استرالیا قبل از درخواست ویزا، باید تاییدیه ثبت نام (COE) یا تاییدیه نامه پیشنهادی که در یک دوره در فهرست ثبت نام مشترک موسسات دوره ها (CRICOS) ثبت شدهاید را نیز دریافت کنید. COE به صورت یک كد آنلاين خواهد بود كه به وارد كردن آن در اپلیکیشن فرم ويزای آنلاين نیاز خواهید داشت . همچنین ممکن است لازم باشد که در این راستا مبلغی را برای این کار پرداخت کنید. تقریبا کلیه درخواستها از جمله از ایران به روش آنلاین صورت پذیرفته و از طرفی مدت زمانی برای رسیدگی به پرونده ویزای تحصیلی با روش قدیمی یعنی فرمهای کاغذی در حالت عمومی 2 برابر بیشتر از روش نوین و آنلاین زمان خواهد برد. بدیهی است که برای اجرای پروسه به روش آنلاین، به داشتن کارت اعتباری برای پرداختیهای لازم سایت سفارت و همچنین به تهیه نسخه دیجیتالی اسناد مورد نیاز برای ویزای تحصیلی خود توسط اسکنر یا دوربین با کیفیت و رزولوشن بالا نیاز خواهید داشت. همچنین در طول پروسه ویزای تحصیلی خود در صورتی که خودتان مستقیم اقدام مینمایید حتما دستورالعملهای دقیق و لازم را برای تهیه و جمعآوری و همچنین نحوه ارائه مدارک و درخواستها دقت نمایید و اگر هم در این باره دچار چالش شدهاید، بدانید که شما میتوانید از نزدیکترین مرکز درخواست ویزا یا سفارتخانه این کشور کمک خواسته و سوالات خود را مطرح نمایید و خوشبختانه کشور استرالیا بر خلاف دیگر مقاصد تحصیلی محبوب مانند آمریکا، کانادا و... دارای سفارت و کنسولگری فعال در خود خاک ایران میباشد.
- آدرس سفارت استرالیا در تهران، خیابان خالد اسلامبولی، خیابان بیست و سوم، پلاک ۲ و تلفن تماس آن ۰۲۱-۸۸۷۲۴۴۵۶ میباشد.
شرایط دریافت ویزای تحصیلی استرالیا
برای اخذ ویزای تحصیلی استرالیا در حالت کلی به دو شرط اساسی نیاز خواهید داشت:
- دارایی و تمکن مالی برای ساپورت هزینههای مقطع تحصیلی، شهریه دانشگاه و رشته مورد نظر تحصیلی و زندگی در کشور مقصد یعنی استرالیا
- اخذ پذیرش تخحصیلی از یک دانشگاه، کالج (در کل یک موسسه آموزشی معتبر) در استرالیا
البته شرط دیگری هم ممکن است ایجاب شود که گاها ممکن است از برخی دانشجویان خواسته شود معاینه پزشکی و یا رادیولوژی انجام دهند تا نشان دهد که از نظر سلامتی شرایط مطلوبی دارند (این امر مثلاً برای کسانی است که قصد دارند به عنوان پزشک، دندانپزشک یا پرستار آموزش ببینند بیشتر صادق است). حال اگر به شما گفته شود که این کار را انجام دهید، باید در یک ملاقات حضوری با پزشکی که در بخش مهاجرت استرالیا تأیید شده است همکاریهای لازم را بنمایید.
توضیح درباره تمکن مالی: درباره دارایی و تمکن مالی که باید گفت که این هزینه در جهت حمایت مالی از شما در دوران تحصیلتان در استرالیا بوده که حال توسط خود یا یک سرپرست مالی شما (مانند پدر و مادر و...) تامین میگردد. در حال حاضر این مبلغ 20 هزار دلار استرالیا برای هر سال اقامت + هزینه شهریه موسسه آموزشی مقصد از سوی اداره مهاجرت در نظر گرفته شده است (برای مثال اگر شهریه دانشگاه مورد نظر 37 هزار دلار در سال باشد، پس تمکن مالی شما باید داشتن هزینه 57 هزار دلار در سال را اثبات نماید). همچنین از طرف دیگر، شما میتوانید شواهدی را نشان دهید که همسر یا والدینتان مایل به حمایت از شما هستند و حداقل 60،000 دلار استرالیا در سال درآمد دارند که البته اگر بنا به دانشگاه یا رشته انتخابی مجموع شهریه + 20 هزار دلار در سال برای زندگی شخصی از این مبلغ فراتر رود، قدرت و توانایی تمکن مالی نیز باید به اندازه کافی بالا رود. مبالغ مذکور به ازای هر فرد همراه (همسر، فرزند و...) به میزان 7 الی 8 هزار دلار بر مبالغ فوق افزایش مییابد. برای نشان دادن اموال و داراییهای خود نشان دادن اسنادی مانند گردش حساب بانکی، اسناد خانه، زمین، مغازه و... نیز قابل قبول است.
در صورت داشتن تمکن مالی، شما برای اخذ پذیرش در مقطع و رشته تحصیلی مورد نظرتون، به دانشگاه، کالج یا هر نوع موسسه آموزشی مقصدتان در استرالیا درخواست پذیرش داده و الزامات برای اخذ پذیرش از سمت آن دانشگاه و در آن رشته و مقطع تحصیلی را (مانند شرط معدل، شرط زبان، نداشتن گپ تحصیلی غیر قابل توجیه و...) را برآورد میکنید. از آنجایی که موضوع مورد بحث در مطلب پیرامون اخذ ویزای تحصیلی استرالیا بوده پس از شرح مراحل و شرایط اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه صرف نظر میکنیم.
شما پس از اخذ پذیرش تحصیلی از یک موسسه آموزشی معتبر از استرالیا وارد پروسه اخذ ویزای تحصیلی خواهید شد و فقط توجه داشته باشید که برای اخذ ویزای تحصیلی به تهیه بیومتریک (عکس و اثر انگشت) و حضور در سفارت استرالیا نیاز داشته و همچنین ممکن است برخی متقاضیان قبل از ارائه درخواست خود نیاز به معاینه پزشکی و بررسی قضایی داشته باشند. این را هم در نظر داشته باشید که اگر سابقه کیفری دارید، نمیتوانید مجوز تحصیل دریافت کنید و حتما از شما خواسته خواهد شد که گواهی عدم سو پیشینه خود را برای اثبات این قضیه ارائه دهید.
الزام GTE چیست؟
از تاریخ نوامبر 2011 ، الزامات GTE معرفی شد که طبق آن متقاضی ویزا باید بتواند قصد واقعی اقامت در استرالیا را به منظور تحصیل یا همراهی دانش آموز به عنوان یک وابسته (یعنی همسر یا فرزند) یا به عنوان سرپرست نشان دهد. تصمیم گیرندگان در وزارت امور داخلی عوامل زیر را در نظر می گیرند:
-
شرایط موجود در کشور متقاضی
-
موقعیت های بالقوه برای متقاضی در استرالیا
-
ارزش دوره انتخاب شده متقاضی برای آینده او
-
تاریخ مهاجرت متقاضی
برای تعیین اینکه آیا شرایط GTE را برآورده میکنید، ممکن است از شما خواسته شود که در مصاحبه نزدیکترین سفارت یا کنسولگری استرالیا شرکت نمایید. برخی متقاضیان فقط نیاز به تکمیل فرم درخواست ویزای تحصیلی استرالیا دارند.
مدارک لازم برای ویزای تحصیلی استرالیا
- تکمیل فرمها و پرداخت هزینه ویزا: فرمهای مربوط به درخواست ویزای تحصیلی استرالیا به صورت تکمیل شده و به سفارت (به صورت آنلاین یا حضوری) تحویل داده شود که هزینه ویزای تحصیلی استرالیا با احتساب هزینه بیومتریک 620 دلار استرالیا میباشد.
- مدارک هویتی و پزشکی: ترجمه شناسنامه به همراه تصویر آنها ، پاسپورت معتبر به همراه تصویر صفحه اول آن به صورت کاملا واضح و با کیفیت؛ بطوریکه تاریخ صدور و انقضای آن و لیبل یا مهر ویزاهای قبلی (در صورت وجود) کاملا واضح باشد و دیگر مواردی مانند گواهی سوء پیشینه، مدارک معاینات پزشکی خواسته شده، 4 قطعه عکس پرسنلی با استاندارد پاسپورت، در صورت تاهل ارائه ترجمه سند ازدواج، مدارک هویتی مذکور برای همراهان (همسر، فرزند، والدین برای افراد زیر 18 سال و...)
- برنامه تحصیلی و انگیزه نامه: شما باید برنامه تحصیلی و انگیزهنامه ای را که برای پذیرش به دانشگاه مقصد فرستادهاید را مجدد به سفارت فرستاده و اهداف تحصیلی شما در آنها کاملا مشخص باشد.
- نامه پذیرش دانشگاه: نامه پذیرش اخذ شده که از دانشگاه مد نظرتون اخذ نموده را باید به اداره مهاجرت تسلیم نمایید.
- سوابق تحصیلی: کلیه سوابق و مدارک تحصیلی متقاضی به همراه ریزنمرات آخرین مقطع تحصیلی به صورت ترجمه و معادلسازی شده + برای قویتر نمودن پرونده، ارائه کلیه مدارک فنی حرفه ای و Certificateهای جانبی اخذ شده
- ارائه مدرک زبان
- تمکن مالی: معرفی یک حامی مالی و برآورد نامه تمکن مالی مورد نیاز و مشروح در بند مربوطه در بخشهای قبل و ارائه موجودی و گردش حساب بانکی چهار ماه اخیر، نامه بورسیه تحصیلی (در صورت وجود) و...
- مدارک مالی: ارائه مدارکی که داراییهای شما را در قالب سند خانه، زمین، ماشین، مغازه و... اثبات نماید.
- فیش واریزی شهریه دانشگاه: برای پذیرش تحصیلی و پس از آن، شهریهایی از دانشگاه که معمولا برای 1 ترم یا 1 سال است را از شما هنگام پذیرش تحصیلی خواهند خواست که شما میبایست آن را پرداخت کرده و فیش واریزی را ارائه دهید.
- مدرک دال بر تهیه بیمه دانشجویی
- در صورت وجود و الزام از سوی دانشگاه، ارائه مدارک سابقه کاری و بیمه، مقالات چاپی و پروژهها و پژوهشها و توصیهنامههای اخذ شده
مراحل دریافت ویزای تحصیلی استرالیا
- مرحله اول: اخذ پذیرش تحصیلی از یک موسسه آموزشی معتبر و شناخته شده در استرالیا که میتواند دانشگاه، کالج و... باشد.
- مرحله دوم: مرحله بعدی ثبت درخواست آنلاین ویزای تحصیلی ساب کلاس 500 و دریافت بسته راهنمایی، الزامات، شرایط و مدارک مورد نیاز (چک لیست موارد لازم در طول پروسه) و پرداخت هزینههای لازم به صورت آنلاین
- مرحله سوم: تسلیم کلیه مدارک خواسته شده از جمله نامه پذیرش تحصیلی به سفارت (کلیه مدارک ذکر شده در بند مربوط به مدارک مورد نیاز در فوق)
- مرحله چهارم: انتظار برای جواب اولیه و فراخوانی شما برای حضور در سفارت در جهت مصاحبه، ارائه دیگر مدارک لازم (مانند اصل گذرنامه که در مراحل ابتدایی صرفا تصویر آن را ارسال نموده) و... همچنین انجام امور مربوط به بیومتریک و پرداخت هزینه جانبی دیگر در صورت لزوم
- مرحله پنجم: انتظار برای جواب نهایی ویزا و در عین حال همواره ایمیلهای خود را برای دریافت نامههای مهم احتمالی از سوی دانشگاه یا سفارت چک نمایید. همچنین ممکن است باز از سوی سفارت از شما مدارک دیگری خواسته گردد. پس از مثبت شدن جواب ویزا، شما اجازه سفر به استرالیا را حتی 90 روز پیش از شروع ترم تحصیلی خود خواهید داشت.
هزینههای لازم برای ویزای تحصیلی استرالیا
- هزینه تقاضای ویزای تحصیلی استرالیا (سابر کلاس 500) برای کلیه سنین و مقاطع تحصیلی 620 دلار استرالیا میباشد.
- هزینه بیومتریک نیز در همان هزینه مذکور برای ویزای دانشجویی شامل شده است.
- کلیه افراد بالای 5 سال خارج از استرالیا (و 10 سال برای داخل استرالیا) ملزم به انجام بیومتریک خواهند بود.
- خوشبختانه به دلیل فعالیت سفارت استرالیا در ایران (بر خلاف کانادا، آمریکا و...) متقاضیان نیازی به هزینه سفر به کشورهای همسایه و اقامت در آن کشورها را برای انجام امور سفارت خود نخواهند داشت
- برای صدور ویزای دانشجویی پرداخت مبلغ سالانه بیمه دانشجویی استرالیا (که معمولا بین 550 تا 650 دلار استرالیا در سال است) نیز الزامی است.
مدت اعتبار ویزای دانشجویی
مدت اعتبار ویزای دانشجویی استرالیا حداکثر 5 الی 6 ساله صادر خواهد شد اما این حالت حداکثر بوده و در حالت کلی به مدت زمانی که مقطع و رشته تحصیلی طول میکشد از نظر اعتبار زمانی صادر خواهد شد؛ پس ویزای تحصیلی استرالیا برای کارشناسی 3 ساله (تا 4 سال)، برای کارشناسی ارشد بین 1 تا 2 سال و برای مقطع دکتری بین 3 تا 6 سال از نظر مدت زمان بنا به هر مقطع تحصیلی صادر میگردد. توجه نمایید که متقاضی تحصیل در استرالیا در هر مقطعی میتواند پس از اتمام تحصیل تا سقف 60 روز مازاد دیگر در خاک استرالیا باقی بماند که طبیعتا در این حالت صرفا اجازه اقامت مانند یک توریست را دارد. مگر آنکه بخواهد ویزای خود را تمدید و تغییر داده (برای مثال به ویزای ساب کلاس 485) تا مدتی بیشتر (تا 18 ماه دیگر) بتواند در استرالیا بماند و یا برای اخذ مجوز کاری اقدام کرده و با ورود به دنیای اشتغال، پس از مدتی کار (1 سال) اقامت دائم این کشور را اخذ نماید.
دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی استرالیا
اصلیترین علل ریجکتی ویزای تحصیلی استرالیا که معمولا برای متقاضیان اتفاق افتاده، موارد زیر بوده است:
- عدم ارائه تمکن مالی کافی به میزان اعلام شده برای تحصیل و زندگی در استرالیا
- عدم ارائه یک یا چند مدرک الزام شده و در کل وجود نقص در مدارک ارسالی؛ حتی نقصی کوچک
- ارائه مدارک با ترجمه ضعیف یا دارای اشتباه
- ارائه مدارک جعلی
- داشتن سوء سابقه
- عدم ارائه مدرک زبان در صورت الزام سفارت برای متقاضی
- عدم داشتن سابقه شغلی در صورتی که برای رشته و مقطع مورد نظر الزامی باشد
- عدم وجود تطابق رشته تحصیلی انتخابی با رشته قبلی در مقطع قبلی حتی با داشتن پذیرش تحصیلی
- رزومه ضعیف تحصیلی
- ارائه برنامه تحصیلی و یا انگیزهنامه ضعیف
- وجود گپ تحصیلی به طوری که قابل توجیه نباشد
- عدم وجود دلایل کافی بیان شده از طرف شما برای ادامه تحصیل
- عدم اطمینان از برگشت دانشجو پس از اتمام تحصیل بنا به تشخیص آفسیر پرونده
- اقدام از سوی یک موسسه مهاجرتی بدون مجوز از وزارت علوم و اعتبارات لازم دیگر
- و...
دیدگاه ها (0 پاسخ)