- نویسنده: ملیکا برزوئی
- اخبار مهاجرت
درخواست مشاوره رایگان مهاجرت
بهترین دانشگاه های جهان کدامند؟ این سوالی است که حتی اگر دانشجو نباشید هم ممکن است باعث کنجکاوی شما شود. سازمانهای مختلفی در جهان هر ساله دانشگاهها را بر اساس معیارهای مدنظر خود رده بندی میکنند. یکی از معتبرترین این سازمان ها در جهان، سیستم رتبهبندی QS است. این سازمان به صورت سالانه بهترین دانشگاههای جهان را بر اساس معیارهایی چون اعتبار دانشگاه، تعداد دانشجویان بینالمللی، مقالات منتشر شده و دستاوردهای علمی پژوهشی آن دانشگاه ارزیابی و رتبهبندی میکند. جدیدترین لیست اعلام شده توسط این سازمان مربوط به بهترین دانشگاههای جهان در سال 2024 است. در ادامه این مطلب از بلاگ ادب ویزا بهترین دانشگاههای جهان، اروپا و آسیا را معرفی میکنیم.
بهترین دانشگاه های جهان
تحصیل در بهترین دانشگاههای جهان، خواسته اصلی بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان سراسر دنیا است. مدرک معتبر این دانشگاهها نوید داشتن فرصتهای شغلی درخشان را در آینده میدهد و درهای بسیاری از شرکتهای بزرگ جهان به روی فارغ التحصیلان دانشگاههای برتر جهان باز است.
رتبه بندی دانشگاهها بر اساس معیارهایی مثل شهرت جهانی، شیوه تدریس، فرصتهای مطالعاتی و سایر عوامل مهم دیگر سنجیده میشود. منابع و سایتهای مختلفی هر چند وقت یک بار لیستی از بهترین دانشگاه های جهان منتشر میکنند که از جمله معروفترین آنها رتبه بندی سایت US News، رتبه بندی شانگهای، رتبه بندی Times Higher Education و ... است. اما در بین همه این منابع رتبه بندی دانشگاهی QS یکی از معروفترین آنهاست. بهترین دانشگاه های جهان بر اساس رتبه بندی QS در سال 2024 معرفی کنیم.
- موسسه فناوری ماساچوست (MIT)
- امپریال کالج لندن
- دانشگاه آکسفورد
- دانشگاه هاروارد
- دانشگاه کمبریج
- دانشگاه استنفورد
- موسسه فناوری فدرال زوریخ
- دانشگاه ملی سنگاپور
- کالج دانشگاهی لندن
- موسسه فناوری کالیفرنیا
1- موسسه فناوری ماساچوست (MIT)
دانشگاه MIT همواره به عنوان یکی از بهترین دانشگاههای جهان شهرت داشته و محل پرورش نوابغ بزرگی بوده است. این دانشگاه در سال 1863 تاسیس شد اما به دلیل آغاز جنگهای داخلی آمریکا، افتتاح آن تا سال 1865 به تعویق افتاد.
- نخستین کلاس برگزار شده در این دانشگاه با حضور 15 دانشجو در شهر بوستون برگزار شد، اما در سال 1916 کمپس اصلی دانشگاه به شهر کمبریج ماساچوست انتقال یافت.
- در طول دوران ریاست کارل، تی کامپتون این دانشگاه از یک مدرسه علوم فنی و مهندسی تبدیل به موسسه بینالمللی و شناخته شده گشت که پیشتاز پژوهشهای نوآورانه بود.
- این دانشگاه از زمان رکود بزرگ، جنگ جهانی دوم، جنگ سرد و تا به امروز به عنوان یکی از قطبهای پژوهشی آمریکا در علوم فیزیک، کامپیوتر، هوافضا و مهندسی شناخته میشود.
- دانشگاه MIT مقاطع مختلف تحصیلی را از کارشناسی تا پست داک ارائه میدهد.
- این دانشگاه متشکل از 5 دانشکده معماری و برنامهریزی، دانشکده مهندسی، دانشکده علوم انسانی، هنر و علوم اجتماعی، دانشکده مدیریت، دانشکده علوم پایه و البته کالج علوم بهداشتی و تکنولوژی است.
- علاوه بر مهندسی و فیزیک، دانشگاه MIT در رشتههای اقتصاد، علوم سیاسی، مطالعات شهری، زبانشناسی و فلسفه نیز از شهرت زیادی برخوردار است.
اخذ پذیرش تحصیلی در این دانشگاه به دلیل رقابت گسترده، بسیار دشوار بوده و دانشجویان کارشناسی نیز اغلب میتوانند بر ایدههای پژوهشی و تحقیقاتی خود تمرکز کنند. این دانشگاه به طور کلی سالیانه 10 هزار دانشجو میپذیرد.
2- امپریال کالج لندن (Imperial College London)
امپریال کالج لندن یکی از دانشگاههای دولتی و پژوهش محور انگلیسی است که در سال 1907 توسط منشور سلطنتی از ادغام چندین کالج تاسیس شد. این دانشگاه به تدریج گسترش یافت و در حال حاضر تمرکز اصلی آن بر روی علوم پایه، تکنولوژی، پزشکی و تجارت است.
- پردیس اصلی دانشگاه در کنزیKگتون جنوبی قرار گرفته است و چندین دپارتمان و مراکز دیگر در سراسر لندن دارد.
- امپریال کالج در ابتدا بخشی از دانشگاه لندن بود، اما در سال 2007 از آن مستقل گشت.
- امپریال کالج از تنوع قومی بسیار بالایی برخوردار بوده، به نحوی که حدود 59% دانشجویان آن را دانشجویان بینالمللی از 140 کشور دنیا تشکیل دادهاند.
- این دانشگاه 14 برنده جایزه نوبل، 3 برنده مدال فیلدز، 1 برنده جایزه تورینگ و بسیاری دیگر از افتخارآفرینان در عرصههای مختلف علمی را در خود جای داده است.
- 91% از پژوهشهای انجام شده در این دانشگاه در سطح جهانی پیشتاز بودهاند.
امپریال کالج از چندین دانشکده و دپارتمان تخصصی ایجاد شده که شامل دانشکده مهندسی، دانشکده علوم طبیعی، دانشکده پزشکی و دانشکده تجارت میشود. همچنین دپارتمانهای تخصصی چون آزمایشگاه انرژیهای آینده، انستیتو تغییرات آب و هوایی، انستیتو امنیت و اطلاعات، انستیتو علوم داده و بسیاری دیگر شده که مطالعات جهانی را در حوزههای مختلف علمی سازمان میدهند.
3- دانشگاه آکسفورد (Oxford University)
دانشگاه آکسفورد در برخی از سیستمهای رتبهبندی همچون تایمز به عنوان بهترین دانشگاه جهان شناخته میشود. این دانشگاه مشهور انگلیسی یکی از قدیمیترین دانشگاههای جهان است که حدودا در قرن 11 میلادی تاسیس شد.
- دانشگاه آکسفورد یکی از جاذبههای توریستی انگلستان نیز به شمار میآید که به عنوان لوکیشن فیلمهای هری پاتر نیز استفاده شده است.
- برای پذیرش در دانشگاه آکسفورد رقابت بسیار شدیدی وجود دارد و دانشجویان بینالمللی تقریبا نیمی از دانشجویان این دانشگاه را تشکیل میدهند که از 160 کشور مختلف جهان به دانشگاه آکسفورد آمدهاند.
- این دانشگاه قدیمیترین موزه و بزرگترین روزنامه دانشگاهی جهان را در اختیار دارد.
- دانشگاه آکسفورد به عنوان بزرگترین کارفرمای آکسفورد شایر انگلستان شناخته میشود که حدود 33.700 شغل را سازمان داده و حدود 2.3 بیلیون پوند را به اقتصاد منطقه واریز کرده است.
- دانشگاه آکسفورد تا به حال 28 نخستوزیر انگلستان، از جمله مارگارت تاچر، تونی بلر و بوریس جانسون را در خود پرورش داده است.
- 72 برندهی جایزه نوبل، 3 برنده مدال فیلدز و 6 برنده جایزه تورینگ در این دانشگاه تحصیل کردهاند.
دانشگاه آکسفورد بورسیههای متنوعی را به دانشجویان مستعد و نیازمند ارائه میدهد که به ویژه برای دانشجویان بینالمللی بسیار مناسب است. دانشکدهها، ساختمانها، موزهها و کتابخانهها دیگر اجزای دانشگاه آکسفورد در سراسر شهر قرار گرفتهاند.
4- دانشگاه هاروارد (Harvard University)
دانشگاه هاروارد یکی دیگر از دانشگاههای معروف آیوی لیگ و معتبرترین دانشگاههای ایالات متحده آمریکا برای مهاجرت تحصیلی است که در شهر کمبریج ماساچوست قرار دارد. این دانشگاه در سال 1636 توسط جان هاروارد، یکی از نمایندگان مجلس ماساچوست تاسیس شد.
- دانشگاه هاروارد از 10 دانشکده به همراه موسسه مطالعات پیشرفته رادکلیف تشکیل شده که رشتههای متنوعی را در تمامی مقاطع تحصیلی ارائه میدهد و پیشتاز پژوهشهای نوآورانه در علوم مختلف است.
- هشت عضو اعلامیه استقلال آمریکا شامل John Hancock، Robert Tree Paine، Elbridge Gerry,، William Hooper، William Williams، John Adams، Samuel Adams، و William Ellery در دانشگاه هاروارد تحصیل کرده بودند.
- این دانشگاه تا به حال چندین رئیس جمهور آمریکا از جمله باراک اوباما، جورج دابلیو بوش، جان اف کندی، فرانکلین روزولت، تئودور روزولت و جان آدامز را در خود پرورش داده است.
- شهریه تحصیل در دانشگاه هاروارد بسیار بالاست، با این حال دانشجویان میتوانند برای دریافت انواع بورسیههای تحصیلی اقدام کنند.
- متوسط حقوق فارغالتحصیلان این دانشگاه 60 هزار دلار در سال است.
- بزرگترین کتابخانه دانشگاهی جهان نیز در دانشگاه هاروارد واقع شده است.
تنوع قومی فرهنگی این دانشگاه نیز بسیار بالاست به نحوی که تا به حال بیش از 85% از دانشجویان هاروارد از خارج از ایالات متحده آمریکا بودهاند.
5- دانشگاه کمبریج (University of Cambridge)
دانشگاه کمبریج یکی دیگر از دانشگاههای معتبر و مشهور انگلستان است که در زمینههای مختلف، از مسائل علمی و آکادمیک گرفته تا مسابقه قایقرانی، با دانشگاه آکسفورد رقابت میکند. این دانشگاه نیز همچون دانشگاه آکسفورد، یکی از قدیمیترین دانشگاههای جهان است که قدمت آن به سال 1209 بازمیگردد.
- دانشگاه کمبریج از 150 دانشکده و 31 کالج دانشگاهی تشکیل شده است.
- دانشگاه کمبریج در تاریخ خود چهرههای برجسته علمی، ادبی، سیاسی، فرهنگی، هنری و حتی سلطنتی را پرورش داده است.
- 121 برنده جایزه نوبل، 11 برنده مدال فیلدز، 7 برنده جایزه تورینگ، 14 نخستوزیر انگلستان و 194 مدالآور المپیک بخشی از درخشش فارغ التحصیلان دانشگاه کمبریج است.
- سیستم آموزشی دانشگاه کمبریج در دسته دانشگاههای کالجی قرار میگیرد، یعنی دانشگاههایی که از کالجهای مستقل تشکل شدهاند و هر کدام داراییها و درآمدی مجزا دارند.
کلاسهای درس دانشگاه کمبریج در مقطع کارشناسی بر مدار کلاسهای کوچک آموزشی سازمان یافته برگزار میشود که توسط یک سوپروایزر اداره میشوند. این گروههای کوچک با انواع کلاسها، سمینارها، آزمایشگاهها و حتی گاهی سوپروایزرهای بیشتر همراه میشود. در حالیکه مقطع تحصیلات تکمیلی به صورت متمرکز اداره میشود.
6- دانشگاه استنفورد (Stanford University)
دانشگاه استنفورد از دیگر دانشگاههای آمریکایی مشهور در جهان است که در رتبه ششم بهترین دانشگاه های جهان قرار دارد. این دانشگاه در سال 1885 تاسیس و در سال 1891 افتتاح شد. دانشگاه استنفورد در قلب سیلیکون ولی، ایالت کالیفرنیا واقع شده است.
- از مهمترین مزیتهای این دانشگاه میتوان به آب و هوای آفتابی آن و نزدیکی به شهرهای سانفرانسیسکو و سان جوز اشاره کرد که اوقات فراغت دانشجویان را پر کرده است.
- جیمز و لیلاند استنفورد این دانشگاه را به یاد پسرشان برپا ساخته و میخواستند که موسسهای از آموزشهای عملی باشد که شهروندانی مطلع، آگاه و مفید تربیت کند.
- امروزه دانشگاه استنفورد همچنان هدف اولیه خود را دنبال میکند؛ تمامی دانشجویان کارشناسی، فارغ از رشته تحصیلی خود باید دروس نگارش، زبان خارجی، علوم انسانی و مسائل مربوط به جامعه و مسائل فرهنگی را پاس کنند.
- دانشجویان استنفورد از 55 کشور مختلف جهان به این دانشگاه پا گذاشتهاند که بیانگر تنوع فرهنگی موجود در این دانشگاه است.
- دانشگاه استنفورد تا به حال 84 برنده جایزه نوبل، 28 برنده جایزه تورینگ و 8 برنده مدال فیلدز را در خود پرورش داده است. همچنین این دانشگاه کارآفرینانی برتر را پرورش داده که کمپانیهای بزرگی چون Nike، PayPal، Netflix، Yahoo، HP و NVidia را ایجاد کردهاند.
دانشگاه استنفورد از هفت دانشکده تشکیل شده است: دانشکده علوم انسانی، دانشکده مهندسی، دانشکده محیط زیست، انرژی و زمین، دانشکده حقوق، دانشکده پزشکی، دانشکده آموزش و دانش تجارت. این دانشگاه سالانه حدود 7000 دانشجوی کارشناسی و 9000 دانشجوی تحصیلات تکمیلی را پذیرش میکند.
7- موسسه فناوری فدرال زوریخ (ETH Zurich institute of technology)
بهترین دانشگاه کشور سوئیس و هفتمین دانشگاه برتر جهان، موسسه تکنولوژی زوریخ است. این دانشگاه در سال 1854 توسط دولت فدرال سوئیس با هدف آموزش مهندسان و دانشمندان تاسیس شد. دانشگاه زوریخ به طور ویژه بر علوم پایه، مهندسی، تکنولوژی و ریاضیات تمرکز دارد و همراه با موسسه EPFL بخشی از دامنه موسسه فدرال فناوری سوئیس هستند.
- این دانشگاه به دلیل شهریه نسبتا پایین آن برای دانشجویان بینالمللی بسیار محبوب است.
- فارغالتحصیلان ارشد و دکتری دانشگاه ETH درآمدهای بسیار بالا دارند و از اعتباری زیاد در حیطه تخصصی خود برخوردار خواهند بود.
- تا به حال 21 برنده جایزه نوبل، 2 برنده مدال فیلدز، پریتزکر و 1 برنده جایزه تورینگ عضوی از این دانشگاه بودهاند که از جمله آنان میتوان به آلبرت انیشتین اشاره کرد.
دانشگاه ETH از 16 دانشکده تشکیل شده است که در آنها آموزش تئوری با مهارتهای عملی ادغام شده و در اکثر آنها ریاضیات به عنوان پایه اساسی رشته به شمار میرود. رشتههای دوره کارشناسی بیشتر به زبان آلمانی و تحصیلات تکمیلی به زبان انگلیسی تدریس میشوند.
8- دانشگاه ملی سنگاپور (National University of Singapore)
دانشگاه ملی سنگاپور با عنوان اختصاری (NUS) یک دانشگاه دولتی ملی و دانشگاه تحقیقاتی در کشور سنگاپور است. دانشگاه ملی سنگاپور که در سال 1905 به عنوان دانشکده پزشکی دولتی فدرال ایالات مالایی تاسیس شد، قدیمیترین دانشگاه خودمختار در کشور سنگاپور است.
- این دانشگاه برنامههای درجه یکی را در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، از جمله علوم، پزشکی و دندانپزشکی، طراحی و محیط زیست، حقوق، هنر و علوم اجتماعی، مهندسی، تجارت، محاسبات، و موسیقی ارائه می دهد.
- این دانشگاه بیش از 40 هزار دانشجو را در خود جای داده است.
- پردیس اصلی دانشگاه ملی سنگاپور در مجاورت منطقه فرعی کنت ریج در کوئینستون واقع شده است.
- دانشکده پزشکی DUKE این دانشگاه در پردیس اوترام آن واقع شده است.
- پردیس بوکیت تیماه این دانشگاه، دانشکدههای حقوق و مدرسه سیاست عمومی لی کوان یو را در خود جای داده است.
اعضای هیئت علمی و محققان وابسته به دانشگاه ملی سنگاپور شامل یک برنده جایزه نوبل، یک برنده جایزه تانگ و یک برنده واترین لود هستند.
9- کالج دانشگاهی لندن (University College London)
دانشگاه UCL یکی از مهمترین دانشگاههای پژوهشمحور انگلستان است که در شهر لندن قرار دارد. این دانشگاه یکی از اعضای دانشگاه فدرال لندن به شمار میرود. دانشگاه UCL در سال 1826 به عنوان اولین دانشگاه شهر لندن تاسیس شد و نخستین دانشگاه تمام سکولار نیز در آن زمان به شمار میرفت که دانشجویان را بدون توجه به دین آنها پذیرش میکرد.
- این دانشگاه از لحاظ قدمت سومین دانشگاه انگلستان بوده و نخستین دانشگاهی است که زنان را به عنوان دانشجو ثبت نام کرد.
- دانشگاه UCL علاوه بر لندن، در شهر دوحه کشور قطر نیز شعبه دارد و بر آن نظارت میکند.
- این دانشگاه از 11 دانشکده تشکیل شده که بیش از 100 دپارتمان، موسسه پژوهشی و انستیتو را در خود جای داده است.
- دانشگاه UCL از اعضای سازمانهای آکادمیک متعددی همچون راسل گروپ و لیگ دانشگاههای پژوهشمحور اروپایی به شمار میرود و به همراه آکسفورد و کمبریج یکی از سه دانشگاهی است که مثلث طلایی انگلستان را شکل میدهند.
- مهاتما گاندی، الکساندر گراهام بل، فرانسیس کریک، جان استوارت میل، کریس مارتین و کریستوفر نولان همگی از فارغالتحصیلان برتر دانشگاه UCL محسوب میشوند.
- این دانشگاه 34 برنده جایزه نوبل و 3 برنده مدال فیلدز را در طول تاریخ خود پرورش داده است.
دانشگاه UCL یکی از محبوبترین مقصدهای مهاجرت تحصیلی انگلستان برای دانشجویان بینالمللی بوده و بورسیههای متنوعی را نیز برای دانشجویان مستعد و نیازمند اعطا میکند.
10- موسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech)
موسسه فناوری کالیفرنیا یک موسسه تحقیقاتی، علمی و مهندسی مشهور در جهان است که در نزدیکی شهر لس آنجلس قرار دارد. این موسسه در سال 1891 به عنوان یک دانشکده حرفهای و با هدف گسترش دانش بشر و بهرهمندی جامعه از نتایج تحقیقات احداث شد. این مرکز در اوایل قرن بیستم به مرکز تحقیقات علمی ایالات متحده تبدیل شد و در طول جنگ جهانی دوم نقش اساسی را برای آمریکا ایفا کرد.
- Caltech با داشتن خروجی تحقیقاتی زیاد، امکانات آزمایشگاهی پیشرفته مثل رانش جت (متعلق به ناسا)، آزمایشگاه لرزه نگاری و شبکه بین المللی رصد در بین بهترین دانشگاه های جهان قرار دارد.
- پردیس 124 هکتاری این موسسه در شهر قدیمی پاسادنا قرار دارد.
- تعادل بین برنامههای درسی و توسعه فردی از ویژگیهای اصلی این موسسه است.
- فناوری و مهندسی دو حوزه اصلی هستند که در این دانشگاه تدریس میشوند.
در موسسه فناوری کالیفرنیا پژوهش های آلبرت انیشتین دنبال می شود. به طوری که یک مرکز نوآوری انرژی ایجاد شده است که هدف آن تولید سوخت مستقیم از انرژی خورشید است.
شرایط تحصیل در بهترین دانشگاه های جهان
اخذ پذیرش از دانشگاههای برتر جهان، شرایط سختگیرانهای دارد. در واقع این دانشگاهها به دنبال استعدادهای برتر جهانی هستند تا اهداف علمی و پژوهشی را دنبال کنند. اگرچه شرایط مشخصی برای اخذ پذیرش از دانشگاههای برتر جهان تعیین نشده است، اما طبق تجربیات بهترین دانشگاههای جهان شرایط زیر را برای پذیرش دانشجو دارند.
معدل یا GPA با نمره بالا: برای تحصیل در دانشگاههای برتر جهان به بالاترین سطح معدل یعنی GPA معادل 4 نیاز است.
ریزنمرات تحصیلی: ریزنمرات تحصیلی شامل نمرات دیپلم، مدرک لیسانس یا ارشد میشود که برای اخذ پذیرش باید به زبان درخواستی دانشگاه مقصد ترجمه شوند.
توصیه نامه: توصیه نامه از یک یا دو معلم مدرسه یا دانشگاه که در آن از نقاط قوت و ضعف شما صحبت کنند، روی اخذ پذیرش از دانشگاه تاثیر دارد.
انگیزه نامه: اهمیت انگیزه نامه برای پذیرش از دانشگاههای برتر جهان بر کسی پوشیده نیست. در این نامه باید هدف خود از انتخاب دانشگاه مدنظر و آیندهای که برای خود متصور هستید را مطرح کنید.
هزینه درخواست: برای بررسی درخواست پذیرش، بسیاری از دانشگاههای جهان مبلغی را دریافت می کنند.
آزمون های ورودی: برخی از دانشگاهها برای پذیرش دانشجویان، شرکت در آزمون هایی را الزامی میدانند. برخی از این آزمونهای استعدادیابی عبارتند از GRE، GMAT، MCAT و...
شرکت در جلسه مصاحبه: اغلب دانشگاهها برای پذیرش دانشجو جلسه مصاحبهای تدارک میبینند و در این جلسه علاوه بر سوالات عمومی، سوالات تخصصی نیز مطرح شده و تواناییهای متقاضی سنجیده خواهد شد.
بهترین دانشگاه های جهان در رشته پزشکی
پزشکی از محبوبترین و پردرآمدترین رشتههای تحصیلی در جهان است. حال اگر این رشته را در بهترین دانشگاه های پزشکی جهان بخوانید، اعتبار مدرک شما دوچندان شده و بیشک آیندهای روشن در انتظار شما خواهد بود. بهترین دانشگاه های پزشکی جهان در سال 2024 و طبق رتبه بندی QS به شرح زیر هستند:
|
نام دانشگاه |
نام کشور |
1 |
دانشگاه هاروارد |
ایالات متحده آمریکا |
2 |
دانشگاه آکسفورد |
انگلستان |
3 |
دانشگاه استنفورد |
ایالات متحده آمریکا |
4 |
دانشگاه جانز هاپکینز |
ایالات متحده آمریکا |
5 |
دانشگاه کمبریج |
انگلستان |
6 |
کالج دانشگاهی لندن |
انگلستان |
7 |
موسسه کارولینسکا |
سوئد |
8 |
امپریال کالج لندن |
انگلستان |
9 |
دانشگاه کالیفرنیا |
ایالات متحده آمریکا |
10 |
دانشگاه ییل |
ایالات متحده آمریکا |
بهترین دانشگاه های اروپا
کشورهای مختلف اروپایی به داشتن تاریخ غنی، فرهنگ متنوع، معماری نفیس و دانشگاههای برتر جهان شهرت دارند. بسیاری از بهترین دانشگاه های جهان در اروپا قرار دارند و دانشجویان از سراسر جهان اروپا را به عنوان مقصد تحصیلی خود انتخاب میکنند.
بر اساس آخرین رتبه بندی QS که بیش از 688 دانشگاه اروپایی را بررسی کرده است، کشور انگلستان با داشتن دانشگاههای برتر جهانی در بین سایر کشورهای اروپایی میدرخشد. بعد از بریتانیا کشورهایی مثل آلمان، فرانسه، اسپانیا، ترکیه و لهستان دیگر کشورهایی هستند که دانشگاههایی با رتبه برتر جهانی دارند.
در ادامه بهترین دانشگاه های اروپا در سال 2024 را بر اساس رتبه بندی QS معرفی میکنیم:
|
نام دانشگاه |
نام کشور |
1 |
موسسه فناوری فدرال زوریخ |
سوئیس |
2 |
امپریال کالج لندن |
انگلستان |
3 |
دانشگاه آکسفورد |
انگلستان |
4 |
دانشگاه کمبریج |
انگلستان |
5 |
کالج دانشگاهی لندن |
انگلستان |
6 |
دانشگاه ادینبورگ |
انگلستان |
7 |
دانشگاه منچستر |
انگلستان |
8 |
کینگز کالج لندن |
انگلستان |
9 |
دانشگاه PSL |
فرانسه |
10 |
دانشگاه پلی تکنیک لوزان |
سوئیس |
بهترین دانشگاه های آسیا
آموزش، علم و فناوری سه مبحث مهم در پیشرفت کشورهای آسیایی هستند و هر سال رقابت بین کشورها برای کسب رتبههای برتر دانشگاهی شدیدتر میشود. در بین کشورهای آسیایی، ژاپن با داشتن 119 دانشگاه رتبه برتر پیشتاز است و هند با 91 دانشگاه و چین 86 دانشگاه برتر در رتبه های بعدی قرار میگیرند.
البته کشورهایی مثل سنگاپور نیز طی سال های اخیر در این رقابت خود را بالا کشیدهاید و چندی از دانشگاههای سنگاپوری نیز در بین دانشگاههای برتر جهان قرار گرفتهاند. بهترین دانشگاه های آسیایی بر اساس رتبه بندی QS در سال 2024 به شرح جدول زیر است:
|
نام دانشگاه |
نام کشور |
1 |
دانشگاه پکن |
چین |
2 |
دانشگاه هنگ کنگ |
چین |
3 |
دانشگاه ملی سنگاپور |
سنگاپور |
4 |
دانشگاه فناوری نانیانگ |
سنگاپور |
5 |
دانشگاه چینهوا |
چین |
6 |
دانشگاه ژجیانگ |
چین |
7 |
دانشگاه فودان |
چین |
8 |
دانشگاه یانسه |
کره جنوبی |
9 |
دانشگاه کره |
کره جنوبی |
10 |
دانشگاه چینی هنگ کنگ |
هنگ کنگ |
سوالات متداول بهترین دانشگاه های جهان در سال 2024+ شرایط پذیرش
برترین دانشگاههای جهان کدام است؟
واقعیت یک سازمان یا سیستم خاصی به عنوان معیار اصلی وجود ندارد اما 4 رتبهبندی QS ،THE، رنکینگ شانگهای و US News از جمله معتبرترین سیستمهای رتبهبندیهای جهان هستند.
10 دانشگاه برتر جهان از کدام کشورها هستند؟
تقریبا همه ساله، 10 دانشگاه برتر جهان به استثنای یک یا دو مورد، دانشگاههای آمریکایی و انگلیسی هستند.
کدام سازمان، دانشگاههای برتر جهان را رتبهبندی میکنند؟
واقعیت یک سازمان یا سیستم خاصی به عنوان معیار اصلی وجود ندارد اما 4 رتبهبندی QS ،THE، رنکینگ شانگهای و US News چهارتا از معتبرترین سیستمهای رتبهبندیهای جهان هستند.
برترین دانشگاه جهان کدام است؟
بهترین دانشگاه های جهان بر اساس رتبه بندی QS در سال 2024 شامل موسسه فناوری ماساچوست (MIT)، امپریال کالج لندن، دانشگاه آکسفورد، دانشگاه هاروارد، دانشگاه کمبریج، دانشگاه استنفورد، موسسه فناوری فدرال زوریخ، دانشگاه ملی سنگاپور، کالج دانشگاهی لندن و موسسه فناوری کالیفرنیا هستند.
ایکاش تو هر رشته ای نمونه سوالات همون رشته مجازی میذاشتن سایت بعد میدادن اساتید اونا هم تبلیغ میکردن سر کلاس یه خورده شهریه هم شهریه گرونتر می کردن عوضش سوالات رو زرتی بتونن مجانی بگیرن