دانشگاه اتاوا | University of Ottawa
  • نویسنده: نریمان پارسا
  • دانشگاه های کانادا

درخواست مشاوره رایگان مهاجرت

آنچه در این مقاله می خوانید:
    اطلاعیه اداره مهاجرت (آپدیت دی 1402): بر طبق آخرین اخبار اداره مهاجرت کانادا، اجازه کار تمام وقت دانشجویی تا آوریل سال 2024 برای کلیه دانشجویان بین المللی در حال تحصیل در کانادا تمدید شد. جهت اطلاع از آخرین شرایط مهاجرت با شماره 02171400111 تماس بگیرید.

    دانشگاه اتاوا (به انگلیسی: University of Ottawa و به فرانسوی: Université d'Ottawa)، که اغلب با نام‌های اختصاری uOttawa یا U of O نیز شناخته می‌شود، یک دانشگاه تحقیقاتی عمومی دو زبانه در شهر اتاوا واقع در استان انتاریوی کانادا می‌باشد. پردیس اصلی دانشگاه اتاوا در مساحتی معادل 42.5 هکتار مستقیما در شمال شرقی مرکز شهر اتاوا و در سراسر کانال ریدو در محله سندی هیل مقرر شده است. تاسیس دانشگاه اتاوا به سال 1848 میلادی باز می‌گردد که در آن زمان برای اولین بار به عنوان کالج بای تاون توسط اولین اسقف اعظم کاتولیک اتاوا، جوزف برونو گیگ، در سال مذکور تاسیس شد.

    این دانشگاه در اوایل آغاز فعالیت خود تحت حمایت و هدایت Oblates of Mary Immaculate که یک جماعت مذهبی از مبلغان دینی بوده، قرار گرفت، کالج بای تاون در سال 1861 میلادی به کالج اتاوا تغییر نام داد و پنج سال بعد از طریق منشور سلطنتی، وضعیت دانشگاه را دریافت نمود. در تاریخ 5 فوریه 1889، این دانشگاه توسط پاپ لئون سیزدهم منشور پاپ دریافت کرد که این موسسه را به یک دانشگاه پاپی ارتقا داد. در نهایت دانشگاه اتاوا در تاریخ 1 ژوئیه 1965 به عنوان یک شرکت مستقل از هر نهاد یا سازمان مذهبی خارجی سازماندهی شد. در نتیجه، منشورهای مدنی و پاپی توسط دانشگاه تازه تاسیس سنت پل حفظ شد. دانشکده‌های مدنی باقی مانده از دانشگاه اتاوا توسط همین دانشگاه تجدید سازماندهی و حفظ شده‌اند. دانشگاه اتاوا جزء 10 دانشگاه برتر کانادا و به عنوان یکی از بهترین گزینه‌ها برای تحصیل در کانادا تلقی می‌گردد.

    دانشگاه اتاوا بزرگترین دانشگاه دو زبانه‌ی انگلیسی-فرانسوی در کل جهان می‌باشد. این دانشگاه طیف گسترده‌ای از برنامه‌های دانشگاهی و رشته‌های تحصیلی را ارائه می‌دهد که توسط 10 دانشکده اداره می‌شود: دانشکده هنر، آموزش، مهندسی، علوم بهداشتی، حقوق مدنی، حقوق عمومی، پزشکی، علوم، علوم اجتماعی و دانشکده مدیریت Telfer. کتابخانه بزرگ دانشگاه اتاوا شامل 12 شعبه است که مجموعه‌ای از بیش از 4.5 میلیون عنوان و نسخه کتاب را در خود جای داده است. این دانشگاه یکی از اعضای گروه دانشگاه‌های پژوهش فشرده زیر 15 سال کانادا است که دارای درآمد تحقیقاتی بالغ بر 420 میلیون دلار کانادا در سال 2022 میلادی بوده است.

    این دانشگاه تقریبا 40 هزار دانشجو در مقطع کارشناسی و بیش از 8 هزار دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد را در سال تحصیلی جاری ثبت نام کرده است. همچنین دانشگاه اتاوا 2300 دانشجو را در برنامه مطالعات غوطه‌وری فرانسه در پاییز 2022 ثبت نام کرده است. دانشگاه اتاوا تقریبا 10600 دانشجوی بین المللی را از 150 کشور مختلف جهان دارد که 21 درصد از جمعیت دانشجویان را تشکیل می‌دهند. این دانشگاه شبکه‌ای متشکل از 195 هزار نفر فارغ التحصیل دارد و همچنین تیم‌های ورزشی این دانشگاه به لقب Gee-Gees شناخته می‌شوند که اکثرا اعضای U Sports نیز هستند.

    مشخصات دانشگاه اتاوا

    مشخصات دانشگاه اتاوا

    سال تاسیس دانشگاه

    سال 1848 میلادی

    شهر و استان

    اتاوا، استان انتاریو

    نوع دانشگاه

    دولتی، عمومی و تحقیقاتی

    تعداد کل دانشجویان

    بیش از 48 هزار نفر

    تعداد دانشجویان بین‌المللی

    بیش از 10 هزار نفر (21 درصد)

    نرخ پذیرش

    42 درصد

    مساحت

    42.5 هکتار

    تعداد پردیس‌ها و دانشکده‌ها

    3 پردیس و 10 دانشکده

    نسبت دانشجویان مرد به زن

    60 به 40

    مقاطع تحصیلی

    کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا

    دانشجویان مقطع کارشناسی و مقاطع بالاتر

    حدود 40 هزار دانشجویی کارشناسی و بیش از 8 هزار نفر دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری

    مدیر دانشگاه

    ژاک فرومون

    آدرس دانشگاه

    Ottawa, Ontario, Canada 45.4222°N 75.6824°W

    سایت دانشگاه

    www.uottawa.ca

    تاریخچه دانشگاه اتاوا

    دانشگاه اتاوا در تاریخ 26 سپتامبر 1848 تحت عنوان کالج بای تاون (Bytown) توسط اولین اسقف کاتولیک رومی اتاوا به نام جوزف برونو گیگ، تاسیس شد. وی اداره امور را به مبلغان مریم مقدس سپرد. این کالج در ابتدا در منطقه مسکونی لوور تاون در شهر اتاوا و در یک ساختمان چوبی در کنار کلیسای جامع نوتردام در این شهر قرار داشت. با این حال، نیاز به فضای بیشتر به سرعت تبدیل به یک مسئله برای مدیران این مرکز آموزشی شد که منجر به دو نقل مکان؛ یکی در سال 1852 و دیگری به سمت منطقه سندی هیل در سال 1856 میلادی شد. ملک سندی هیل به این دانشگاه توسط لویی تئودور اهدا شد. لویی تئودور همچنین میزان قابل توجهی از دارایی‌های دیگر خود را برای کالج اهداء کرد. این کالج در سال 1861 از کالج بای تاون (Bytown)، به کالج اتاوا تغییر نام داد. در سال 1866، کالج اولین منشور خود و همچنین وضعیت دانشگاه را دریافت کرد، و بدین ترتیب به آخرین موسسه در کانادا تبدیل شد که منشور سلطنتی خود را از لندن دریافت نمود.

     از قبل 1872، دانشگاه شروع به اعطای مدارک خود در مقطع کارشناسی کرده بوده و همچنین اعطای مدارک کارشناسی ارشد خود را در سال 1875 و مدرک دکتری را در سال 1888 میلادی آغاز نمود. همچنین در 5 فوریه 1889، به دانشگاه منشور پاپ از طرف پاپ لئون سیزدهم اعطا شد، که دانشگاه را به یک دانشگاه پاپ ارتقا داد. در تاریخ 2 دسامبر 1903، یک سانحه آتش سوزی، ساختمان اصلی دانشگاه را نابود کرد. پس از این سانحه‌‌ی تلخ در دانشگاه، معمار نیویورکی A. O. Von Herbulis برای طراحی جایگزین قسمت‌های آسیب دیده و طراحی و ساخت تالار تابارت، استخدام شد. طراحی و معماری جایگزین برای این دانشگاه پس از سانحه اشاره شده یکی از اولین سازه‌های کانادایی بود که کاملا نسوز بود که از بتن ساخته شده بود. دانشجویان زن برای اولین بار در سال 1919 میلادی به این دانشگاه راه یافتند.

    در پاییز سال 1939، یک گروه آموزشی از افسران کانادایی در دانشگاه اتاوا شکل گرفتند که آموزش آن‌ها از تاریخ ژانویه 1940 آغاز شد. سپاه آموزش افسران کانادایی در دانشگاه اتاوا که در سال 1939 شامل یک گروهان، ستاد فرماندهی و سه جوخه می‌شد، توانست در سال 1940 مجوز نظامی برای تبدیل شدن به یک گردان را دریافت نماید. تعداد افسران این واحد در سال 1941 تا به 550 نفر افزایش یافت. در سال 1964 کالج آلگونکوین سایت جدید خود را به مساحت 12 هکتار در منطقه خیابان لیز افتتاح کرد. اما پس از چند سال بلااستفاده ماندن این فضا، مجتمع دانشگاهی مذکور در ژانویه 2007 به دانشگاه اتاوا فروخته شد.

    پردیس‌های دانشگاه اوتاوا

    پردیس‌های دانشگاه اوتاوا

    پردیس اصلی دانشگاه اتاوا به عنوان یکی از گزینه‌های برتر برای مهاجرت تحصیلی به کانادا در همسایگی سندی هیل در شهر اتاوا مقرر شده است. پردیس اصلی از شمال با منطقه بازار بیوارد، از شرق با منطقه مسکونی سندی هیل و از جنوب غربی با خیابان نیکلاس که در مجاورت کانال ریدو در نیمه غربی دانشگاه قرار دارد، هم‌جوار است. از سال تحصیلی 2010–2011 میلادی پردیس اصلی دانشگاه مساحت 35.3 هکتار را اشغال کرده بود. از طرفی دانشگاه مالک و مدیر چندی از اماکن دیگر در سراسر شهر اتاوا است که در مجموع مساحت دانشگاه را به 42.5 هکتار می‌رساند. پردیس اصلی دانشگاه دو بار قبل از استقرار در مکان نهایی خود، در سال 1856 دچار تغییر مکان و جابه‌جایی شد. زمانی که این موسسه آموزشی برای اولین بار تاسیس شد، پردیس اصلی دانشگاه در کنار کلیسای جامع نوتردام قرار گرفت. در سال 1852 میلادی که گسترش فضای دانشگاه تبدیل به یک مسئله مهم شده بود، پردیس دانشگاه به مکانی دیگر منتقل شد که روبه‌روی مکان فعلی گالری ملی کانادا قرار گرفت. در نهایت دانشگاه اتاوا در سال 1856، به مکان کنونی خود نقل مکان نمود.

    ساختمان‌های دانشگاه از نظر قدمت، دارای تفاوت‌هایی با یکدیگر هستند. در حال حاضر میانگین سنی ساختمان‌های دانشگاه به بیش از 75 سال می‌رسد. در سال تحصیلی 2011–2012، دانشگاه مالک و مدیریت 30 ساختمان اصلی، 806 آزمایشگاه تحقیقاتی، 301 آزمایشگاه آموزشی و 257 کلاس درس و اتاق سمینار شده بود. پردیس اصلی دانشگاه بین پردیس قدیمی‌تر سندی هیل و پردیس لیز که در سال 2007 خریداری شد، تقسیم شده است. پردیس لیز که در فاصله کمی از سندی هیل قرار داشته، در واقع قبل از خریداری یک پردیس ماهواره‌ای متعلق به کالج آلگونکوین بود. همچنین یک ایستگاه‌های O-Train و ایستگاه دانشگاه اتاوا، در حاشیه غربی پردیس در مجاورت خیابان نیکلاس و کانال ریدو واقع شده‌اند. در مجموع 126 ساختمان در محوطه پردیس دانشگاه وجود دارد که برای دفاتر، کلاس‌های درسی، آزمایشگاه‌های آموزشی، عملی و تحقیقاتی، خوابگاه‌ها، فضاهای مطالعه و تفریحی در فضای باز، امکانات پارکینگ و امکانات ورزشی استفاده می‌شود.

    دانشکده‌های دانشگاه اوتاوا

    همانطور که پیش‌تر نیز اشاره شد، دانشگاه اتاوا در کل دارای 10 دانشکده و مرکز آموزشی تحت نظر خود از قرار زیر می‌باشد:

    • دانشکده هنر
    • دانشکده حقوق (حقوق عمومی)
    • دانشکده حقوق (حقوق مدنی)
    • دانشکده آموزش و پرورش
    • دانشکده فنی و مهندسی
    • دانشکده علوم بهداشت
    • دانشکده مدیریت
    • دانشکده پزشکی
    • دانشکده علوم
    • دانشکده علوم اجتماعی

    رتبه و اعتبار دانشگاه اتاوا

    رتبه و اعتبار دانشگاه اتاوا

    دانشگاه اتاوا در تقریبا همه رتبه بندی‌های دانشگاهی معتبر و مشهور، همه ساله رتبه و اعتبار بسیار خوبی را از آن خود می‌کند. رتبه بندی جهانی QS برای دانشگاه‌ها در سال 2024 میلادی این دانشگاه را در رتبه 203 جهانی و رتبه 10 در کانادا قرار داد. همچنین دانشگاه اتاوا در رتبه‌بندی دانشگاهی Academic Ranking of World Universities rankings یا همان ARWU در سال 2022، در رتبه 201-300 جهان و رتبه 9-12 در کانادا قرار گرفت. از طرفی رتبه بندی دانشگاه‌های جهانی تایمز (THE) در سال 2023، دانشگاه اتاوا را در رتبه 137 جهان و در رتبه هفتم کشوری قرار داد. رتبه بندی 2022-23 US News & World Report نیز این دانشگاه را در رتبه 215 جهان و رتبه 9 در کانادا قرار داده است.

    از نظر رتبه‌بندی ملی Maclean's، دانشگاه اتاوا در لیست بهترین دانشگاه‌های دکترای پزشکی در سال 2023 در رتبه ششم کشوری قرار گرفت. دانشگاه اتاوا با وجود انصراف از شرکت در نظرسنجی فارغ التحصیل Maclean در رتبه بندی سال 2006 نیز رتبه بندی شد. دانشگاه اتاوا همچنین در تعدادی از رتبه بندی‌های مربوط به چشم انداز اشتغال فارغ التحصیلان نیز توانسته رتبه‌های خوبی را از آن خود نماید. این دانشگاه دارای میانگین نرخ اشتغال 97 درصد فارغ التحصیلان است که مزایای آموزشی، پژوهشی و اقتصادی قابل توجهی را برای کشور، استان و این منطقه‌ی پایتختی ملی یعنی شهر اتاو فراهم می‌کند. چندی از معروف ترین رتبه بندی‌های تخصیص داده شده به این دانشگاه عبارتند از:

    معیار رتبه بندی

    رتبه

    رتبه در کانادا (QS)

    10

    رتبه جهانی کیو اس (QS)

    203

    رتبه بندی شانگهای

    201 تا 300

    رتبه جهانی THE

    137

    رتبه جهانی Usnews

    215

    خوابگاه و شرایط اسکان در دانشگاه اتاوا

    دانشگاه اتاوا مسکن، اقامتگاه و خوابگاه دانشجویی و کلیه خدمات مربوط به آن از جمله سرویس غذا، امکانات ضروری و رفاهی مورد نیاز، امکانات تفریحی، ورزشی، پشتیبانی از دانشجویان و... را به دانشجویان خود ارائه می‌دهد. خدمات مربوط به مسکن و خوابگاه دانشجویی برای اغلب دانشجویان بین‌المللی که از کشورهای دیگر مهاجرت به کانادا می‌کنند، امری مهم و حتی در مواردی به عنوان یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌ها تلقی می‌شود. اگرچه اکثر دانشجویان دانشگاه اتاوا به ویژه دانشجویان مقطع دکتری و کارشناسی ارشد خارج از محوطه دانشگاه زندگی می‌کنند، اما این دانشگاه 11 اقامتگاه دانشجویی را اداره می‌دهد که گزینه‌های مختلف و متنوعی از مسکن دانشجویی را ارائه می‌دهند:

    • اقامتگاه Leblanc Hall
    • اقامتگاه Marchand Hall
    • اقامتگاه Stanton
    • اقامتگاه Thompson Hall
    • اقامتگاه Hyman Soloway
    • اقامتگاه Friel
    • اقامتگاه Henderson
    • اقامتگاه Rideau
    • اقامتگاه 45 Mann
    • اقامتگاه 90 University
    • اقامتگاه Annex

    گزینه‌های مسکن دانشجویی در این دانشگاه دارای تنوع زیادی هستند. چهارتا از هفت اقامتگاه‌های معمولی این دانشگاه، دارای اتاق‌های یک و دو خوابه هستند. همچنین اقامتگاه‌های بروکس و هیمن این دانشگاه نیز خانه‌های آپارتمانی 2 تا 4 خوابه را در خود دارند. در حالی که اقامتگاه 90 University یک اقامتگاه به سبک سوئیت‌های دو خوابه است. در تاریخ 24 ژانویه 2018، ساخت اقامتگاه جدید دانشگاه به نام Annex به طور رسمی در یک خبرنامه ایمیلی از رسانه خبری "The Gee" به دانشجویان این دانشگاه اعلام شد. کار ساخت و آماده‌سازی اقامتگاه جدید در سپتامبر 2018 به پایان رسید. این اقامتگاه دارای واحدهای 1 تا 5 خوابه از جمله اتاق‌های یک نفره به سبک استودیویی می‌باشد. طبق یک آمار در تاریخ سپتامبر 2010، 26.2 درصد از دانشجویان سال اول این دانشگاه در اماکن اقامت دانشجویی زندگی می‌کردند. همچنین داده‌های سال 2019 نشان داد که بیش از 4 هزار دانشجو در محوطه دانشگاه زندگی می‌کنند (طبق آمار، جمعیتی در حدود 8.8 درصد از کل دانشجویان)

    دانشجویان ساکن در اقامتگاه‌های این دانشگاه توسط انجمن ساکنان دانشگاه اتاوا با نام RAUO نمایندگی می‌شوند. همچنین با هدف کمک به بهبود کیفیت زندگی در اقامتگاه‌ها، هر اقامتگاه نماینده‌ای را برای انجمن RAUO  انتخاب می‌کند. انجمن RAUO همچنین یک نماینده اجتماعی از طرف ساکنان دانشجویان می‌باشد. این انجمن‌ها ممکن است هزینه اندکی را به عنوان صندوق ویژه پرداخت هزینه گروه دریافت کنند. همچنین مرکز دانشگاه جوک تورکو (UCU) که مرکز زندگی دانشجویی و برنامه نویسی است، بین سالن مون پتیت و کتابخانه موریست دانشگاه اتاوا واقع شده است. این مرکز در سال 1973 با هزینه بیش از 6 میلیون دلار کانادا تکمیل و احداث شد.

    همچنین در بهار سال 2017، ساخت یک پاسیوی بزرگ روی پشت بام مرکز "UCU" دانشگاه به اتمام رسید که به دانشجویان این امکان را می‌دهد یک پردیس آزادتری را در مرکز شهر داشته باشند. این مرکز به افتخار رئیس سابق فدراسیون دانشجویی دانشگاه اتاوا به نام جوک تورکو، که در سال 1965 در یک تصادف رانندگی جان خود را از دست داد، نامگذاری شد. دانشگاه اتاوا دارای بیش از سی و پنج رستوران است که در قسمت‌های مختلف دانشگاه از جمله در نزدیکی اماکن اقامتی خود قرار داشته که شامل چندین رستوران زنجیره‌ای بزرگ نیز می‌شوند.

    شرایط پذیرش در دانشگاه اتاوا کانادا

    شرایط پذیرش در دانشگاه اتاوای کانادا

    برای اخذ پذیرش از دانشگاه اتاوا در مقاطع تحصیلی مختلف باید شروط عمومی و کلی زیر را به تفکیک مقاطع تحصیلی داشته باشید:

    شرایط اخذ پذیرش برای مقطع کارشناسی:

    • ارائه مدرک معتبر دیپلم 12 ساله 
    • حداقل معدل 14 و ترجیحا 15 به بالا
    • ارائه مدرک مهارت زبان آیلتس حداقل 6.5 (یا معادل آن برای دیگر مدارک زبان قابل قبول نزد این دانشگاه)
    • انگیزه‌نامه، کاور لتر و دیگر مدارک بدیهی مورد نیاز مانند مدارک هویتی و...

    شرایط اخذ پذیرش برای مقطع کارشناسی ارشد و دکتری

    • ارائه مدارک مقاطع تحصیلی ماقبل با حداقل معدل 15 و ترجیحا 16 به بالا برای شانس بیشتر
    • ارائه مدرک مهارت زبان آیلتس 6.5 و ترجیحا 7 به بالا  برای شانس بهتر و همچنین برای یک سری رشته‌های خاص (یا معادل آن برای دیگر مدارک زبان قابل قبول نزد این دانشگاه)
    • ارائه انگیزه‌نامه، کاور لتر، 2 الی 3 توصیه‌نامه معتبر، رزومه تحصیلی، مقالات ISI معتبر برای مقطع دکتری، نتایج پژوهش و تحقیقات برای قوت بیشتر پرونده، ارائه پایان‌نامه و دیگر دستاوردهای علمی...
    • دیگر مدارک بدیهی مورد نیاز مانند مدارک هویتی و...

    الزامات مهارت انگلیسی و فرانسوی دانشگاه اتاوا

    در بند قبل درباره شرایط اخذ پذیرش در هر مقطع تحصیلی، پیرامون مقوله مدرک زبان انگلیسی نیز اندک اشاراتی شد. این دانشگاه درخواست پذیرش دانشجویانی را خواهد پذیرفت که مهارت زبان انگلیسی خود را از طریق یکی از آزمون‌های ذکر شده در جدول زیر با حداقل نمره‌ی ذکر شده ارائه دهد. این دانشگاه همچنین مهارت زبان فرانسه را به عنوان یکی از معیارهای صلاحیت پذیرش قبول دارد:

    آزمون

    نمره

    IELTS

    6.5 (همچنین حداقل 6.5 در نوشتار)

    TOEFL

    86 (همچنین حداقل 22 در نوشتار)

    CAN-test

    4.5 (همچنین حداقل 4 در نوشتار)

    PTE

    60 (همچنین حداقل 60 در نوشتار)

    CAEL

    70 (همچنین حداقل 70 در نوشتار)

    (آزمون زبان فرانسوی) TEF 

    حداقل سطح B2

    بورسیه تحصیلی دانشگاه اتاوا

    بورسیه تحصیلی دانشگاه اتاوا

    بورسیه پیش‌فرض دانشگاه که بر اساس موفقیت تحصیلی و کسب معدل بالا اعطاء شده، برای معدل‌های 95 درصد، مبلغ 4 هزار دلار کانادا، برای معدل 90 تا 94.9 درصد مبلغ 3 هزار دلار کانادا، برای معدل 85 تا 89.9 درصد مبلغ 2 هزار دلار و برای معدل 80 تا 84.9 درصد مبلغ 1000 دلار کانادا را ارائه می‌دهد. بنابراین افرادی که دارای موفقیتپ‌های تحصیلی و معدل بین 80 تا 100 درصد بوده (معدل 16 به بالا)، شانس بیشتری برای دریافت بورسیه‌های تحصیلی این دانشگاه دارند. همچنین، تعدادی بورس تحصیلی و بورسیه آموزش حرفه‌ای برای محصلان فرانسوی زبان نیز در این گروه وجود دارد.

    همچنین بورس تحصیلی پرزیدنت این دانشگاه به ارزش 30 هزار دلار کانادا بر اساس شایستگی در معدل، نمره زبان، مقالات ISI و سایر دستاوردهای تحصیلی برای کسانی که علاوه بر این شرایط دارای معدل بیش از 92 درصد هستند (حداقل معدل 18) نیز اعطا می‌شود. بورس تحصیلی Chancellor دانشگاه نیز به ارزش 26 هزار دلار کانادا یکی دیگر از بورسیه‌های معتبر مبتنی بر شایستگی است که به شش دانش آموز برتری که برای بورسیه درخواست داده و عموما دارای یک سابقه علمی بسیار سطح بالا و عالی هستند، ارائه می‌شود. بورسیه‌های با ارزش‌تر این دانشگاه بیشتر برای مقطع دکتری و در اولویت دوم، کارشناسی ارشد در دسترس هستند.

    بورس تحصیلی دانشگاه اتاوا برای مقطع لیسانس تا مبلغ 5000 دلار کانادا برای رشته‌های تحصیلی مختلف از جمله مهندسی، هنر، علوم اجتماعی ارائه می‌شود. این دانشگاه همچنین به دانشجویان کمک می‌کند تا بتوانند از بورسیه‌های دولتی استفاده کنند. همچنین دانشگاه اتاوا کمک‌های مالی دانشجویی را مبتنی بر نیاز ارائه می‌دهد.

    کتابخانه و کلکسیون دانشگاه اتاوا

    کتابخانه دانشگاه اتاوا شبکه‌ای از دوازده سایت است که مجموعه‌ای از تقریبا دو میلیون نسخه کتاب چاپی، یک میلیون نسخه کتاب الکترونیکی، بیش از 424 هزار نقشه، بیش از 87 هزار فایل موسیقی و موارد دیگر را با بودجه‌ی 15 میلیون دلار کانادا نگهداری می‌کند. کتابخانه دانشگاه اتاوا همچنین بیش از 20 هزار کتاب فرانسوی و برخی از عکس‌های هوایی مجموعه کتابخانه ملی عکس هوایی را دیجیتالی کرده است که در مالکیت عمومی این مرکز قرار دارند. علاوه بر این، با موافقت هیئت مدیره سازمان ملی بهداشت بومیان (NAHO) یک نسخه از آرشیو کامل وب سایت NAHO در کتابخانه‌ی این دانشگاه آرشیو شده است.

    مقر اصلی کتابخانه دانشگاه در سالن موریست (Morisset Hall) است که یک مجموعه‌های ویژه از مرکز رسانه، آرشیوهای عظیم، مرکز اطلاعات جغرافیایی، آماری و دولتی را نیز در خود جای داده است. این دانشگاه همچنین دارای 5 کتابخانه تخصصی دیگر می‌باشد که عبارتند از:

    • کتابخانه حقوقی برایان دیکسون واقع در سالن Fauteux
    • کتابخانه علوم بهداشت واقع در پردیس راجر-گویندون
    • کتابخانه مدیریت واقع در ساختمان دزمرایس
    • کتابخانه موسیقی ایزوبل فایرستون واقع در سالن پرز
    • و یک مرکز ذخیره سازی خارج از سایت که بخش‌های کمتر استفاده شده از این مجموعه بزرگ را در خود جای داده است.

    کتابخانه اصلی دانشگاه یعنی همان کتابخانه موریست از نام آگوست ماری موریست که بین سال‌های 1934 تا 1958 کتابدار ارشد این مجموعه بود، نام‌گذاری شد. همچنین کتابخانه حقوقی برایان دیکسون از روی نام برایان دیکسون که رئیس دادگستری کانادا بوده، نام‌گذاری شد. این کتابخانه علاوه بر نگهداری مجموعه‌های دانشگاه، یک مرکز یادگیری را نیز مدیریت می‌کند که دارای دو سالن سخنرانی و بیش از 1000 اتاق مطالعه فردی و گروهی است. این مجموعه همچنین دارای طیف گسترده‌ای از فناوری‌های پیشرفته مانند یک پرده نمایش است که دارای صفحه نمایش بزرگ با کیفیت 8K، تجهیزات واقعیت مجازی و استودیوهای چند رسانه‌ای می‌باشد. کتابخانه دانشگاه اتاوا یکی از اعضای انجمن کتابخانه‌های تحقیقاتی کانادا و همچنین عضو انجمن کتابخانه‌های تحقیقاتی و شورای کتابخانه‌های دانشگاهی استان انتاریو می‌باشد.

    فارغ‌التحصیلان مشهور دانشگاه اتاوا

    فارغ‌التحصیلان مشهور دانشگاه اتاوا

    فارغ التحصیلان دانشگاه اتاوا توانسته‌اند در بسیاری از زمینه‌های علمی، حرفه‌ای، تخصصی و... موفق‌های زیادی را کسب کرده و به عنوان سرپرست موسسات مختلف در بخش‌های دولتی و خصوصی خدمت می‌کنند. از 18 اکتبر 2011، این دانشگاه 167224 فارغ التحصیل داشته و فارغ التحصیلان این دانشگاه تا به الان به بیش از 195 هزار نفر هم می‌رسند. اساتید و فارغ التحصیلان این دانشگاه جوایز متعددی از جمله جوایز فرماندار کل و جایزه پولیتزر برای ادبیات داستانی را به دست آورده‌اند. دریافت کنندگان جایزه فرماندار کل عبارتند از میشل باک، کریستل وردین و کارول شیلدز.

    چندین رئیس دانشگاه قبلا دارای سمت‌های مهم سیاسی مانند فرماندار کل کانادا یا نایب السلطنه کانادا را داشته‌اند. به عنوان مثال در این راستا می‌توان به Pauline Vanier چهل و ششمین همسر نایب السلطنه کانادا، گابریل لجر چهل و هشتمین همسر نایب السلطنه کانادا، موریس سوو پنجاهمین همسر نایب السلطنه کانادا و میشائل ژانور فرماندار کل کانادا اشاره کرد. تعدادی از فارغ التحصیلان نیز با خدمت در دولت به شهرت رسیده‌اند. افراد بزرگ و مهم سیاسی دیگر در کانادا و جهان که در این دانشگاه تحصیل کرده‌اند عبارتند از: ادوارد موریس، بارون موریس دومین نخست وزیر استان نیوفاندلند، دالتون مک گینتی بیست و چهارمین نخست وزیر انتاریو، پل مارتین بیست و چهارمین نخست وزیر کانادا، فیلمون یانگ هشتمین نخست وزیر کامرون و عبدی ولی شیخ احمد، هفدهمین نخست وزیر سومالی.

    همچنین سی و ششمین معاون رئیس جمهور آرژانتین، گابریلا میچتی نیز دوره‌های تخصصی و حرفه‌ای خود را در دانشگاه اتاوا گذرانده است. همچنین شش نفر از فارغ التحصیلان دانشگاه اتاوا در مقام‌های مهم قضایی این کشور منصوب شده‌اند که رد آن‌ها به سمت رئیس دادگستری کل کانادا نیز می‌رسد. قضات مهم فارغ التحصیل از این دانشگاه عبارتند از: لوئیز آربور، میشل باستاراش، لوئیز شارون، لوئیس لیبل، ریچارد واگنر و جرالد فائوکس که فائوکس و واگنر بعدها رئیس کل دادگستری کانادا شده‌اند.

    رهبران برجسته تجاری دنیا که فارغ التحصیل از دانشگاه اتاوا بوده عبارتند از دانیل لامار، رئیس و مدیر عامل شرکت سیرک دو سول، پل دزمرایس رئیس شرکت برق کانادا، آندره دزمرایس رئیس و مدیر عامل شرکت برق کانادا، کالین رووینسکو، رئیس و مدیرعامل شرکت ایر کانادا و آندره اوئلت مدیر کل، مدیر عامل و رئیس شرکت پست کانادا. از چهره‌های هنری هم می‌توان به الکس تربک، مجری برنامه بازی Ueopardy اشاره نمود که حتی ساختمانی به نام او در محوطه این دانشگاه نیز نامگذاری شده است. همچنین فیلیپ فالاردو، کارگردان و فیلمنامه نویس برجسته نیز فارغ التحصیل از این دانشگاه است. کاتلین کرودن استاد شیمی. دافید ویلیامز فضانورد آژانس فضایی کانادا نیز از جمله چهره‌های علمی مطرح فارغ التحصیل از دانشگاه اتاوا هستند

    کلام آخر

    تحصیل در دانشگاه اتاوا می‌تواند به معنای داشتن آینده‌ای درخشان برای دانشجویان آن باشد. هر ساله بسیاری از دانشجویان برای دانش اندوزی و زندگی، به کانادا مهاجرت کرده تا در یک دانشگاه برتر و سطح عالی این کشور مانند دانشگاه اتاوا مشغول به تحصیل شوند. دانشگاه اتاوا جزء بهترین دانشگاه‌های کانادا و جهان است و می‌تواند مکانی عالی برای تجربه ناب زندگی در کانادا باشد. پس اگر می‌خواهید در مورد شرایط تحصیل در دانشگاه اتاوا و نحوه اخذ ویزای تحصیلی کانادا اطلاعات خود را افزایش دهید، همین حالا با تیم مجرب گروه مهاجرتی ادب ویزا با شماره 02171400111 تماس بگیرید.

    سوالات متداول دانشگاه اتاوا | University of Ottawa

    به اشتراک بگذارید
    دیدگاه یا سوال خود را با ما در میان بگذارید
    دیدگاه ها (0 پاسخ)
    مشاوره رایگان مهاجرت