
- نویسنده: علیرضا لهفتان
- مدرک زبان
درخواست مشاوره رایگان مهاجرت
آیلتس یا IELTS (مخفف International English Language Testing System) نوعی آزمون زبان انگلیسی در جهان است که سالانه نزدیک به ۴ میلیون نفر در آن شرکت میکنند. آزمون آیلتس برای اهداف مختلفی مانند مهاجرت تحصیلی، اپلای کاری، اثبات مهارتهای زبانی، استخدام در شرکتهای خارجی و... مورد استفاده قرار میگیرد.
آیلتس توسط موسسه British Council و با مشارکت IDP Education و Cambridge Assessment English برگزار میشود و در مجموع میتوان آن را محبوبترین آزمون زبان انگلیسی در جهان به شمار آورد. آزمون آیلتس دارای انواع مختلفی است که از میان مهمترین آنها می توان به آیلتس آکادمیک و جنرال اشاره کرد.
در آزمون آیلتس، ۴ مهارت مهم زبانی لیسنینگ (Listening)، ریدینگ (Reading)، رایتینگ (Writing) و اسپیکینگ (Speaking) مورد سنجش قرار میگیرد. این آزمون شامل ۸۵ سوال و تسک مختلف میشود و در کل حدود ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه به طول میانجامد. بر اساس آخرین آمارهای موجود در سال ۲۰۲۴، هزینه شرکت در آزمون آیلتس بین ۲۸۰ تا ۳۴۰ دلار میباشد که باید از طریق یکی از روشهای مورد تایید پرداخت کنید.
اما آزمون آیلتس دقیقا چه کاربردها و مزایایی دارد؟ چگونه خود را به صورت کامل برای این آزمون آماده کنیم؟ انواع و ساختار این آزمون کدامند؟ آیلتس و تافل چه تفاوتهایی دارند؟ در ادامه به این سوالات و یک سری پرسش دیگر پاسخ میدهیم و شما را با هر آنچه باید در مورد این آزمون زبان بینالمللی بدانید، آشنا خواهیم کرد.
کاربردهای آزمون آیلتس
آزمون آیلتس دارای کاربردهای گوناگونی است که در ادامه با برخی از مهمترین آنها آشنا میشوید:
- اپلای تحصیلی
- اپلای کاری
- اثبات مهارتهای زبانی
- اهداف مهاجرتی
اپلای تحصیلی: منظور از اپلای تحصیلی، مجموعه مراحلی است که دانشجویان برای اخذ پذیرش از کالجها، داشگاهها و موسسات آموزشی عالی انجام میدهند. یکی از مهمترین شرایط دریافت اپلای تحصیلی در دانشگاههای انگلیسی زبان، داشتن مهارتهای زبانی است. این کار از طریق روشهای مختلفی مانند ارائه مدارک بینالمللی زبان انگلیسی انجام میپذیرد. آیلتس مهمترین آزمون زبان برای تحصیل در کانادا و کشورهایی مانند استرالیا و نیوزلند است.
اپلای کاری: برای اپلای کاری و پیدا کردن شغل مورد نظرتان در کشورهای انگلیسی زبان نیاز به سطح زبانی خوبی دارید. بسیاری از سازمانها، شرکتها و موسسات علمی و پژوهشیها در این کشورها، افراد را ملزم به شرکت در آزمونهای زبان انگلیسی مانند آیلتس میکنند. این امر کاملا طبیعی است، زیرا شما بدون دانش زبان انگلیسی نمیتوانید با سایر همکاران، مشتریان، مراجعین و کارفرماها ارتباط برقرار کنید.
اثبات مهارتهای زبانی: برای فعالیت در برخی از مشاغل مانند تدریس زبان، مترجمی و سایر کارهای مشابه در ایران و دیگر کشورها ممکن است نیاز به مدرک زبان انگلیسی مانند آیلتس داشته باشید.
اهداف مهاجرتی: در کل آیلتس یکی از مهمترین زبانها برای اهداف مهاجرتی به کشورهایی مانند کانادا، استرالیا و نیوزلند است. نمره درخواستی نیز بستگی به شرایط ویزای شما دارد.
انواع آزمون آیلتس
آزمون آیلتس دارای انواع مختلفی است که میتوانید متناسب با نیازهای خود در یکی از آنها شرکت کنید. در ادامه به صورت خلاصه با انواع آزمون IELTS آشنا میشوید.
آزمون آیلتس جنرال
آزمون آیلتس جنرال (IELTS General Training) بیشتر مناسب مهاجرت به کشورهایی مانند استرالیا، کانادا، انگلیس و نیوزلند است. همچنین کسانی که میخواهند در سطح مدرسه یا کالج به تحصیلات خود ادامه دهند نیز میتوانند از آزمون آیلتس جنرال استفاده کنند. معمولا نیز امکان استفاده از آیلتس جنرال برای استخدام در محیطهای کاری عادی نیز وجود دارد.
آزمون آیلتس آکادمیک
آزمون آیلتس آکادمیک (IELTS Academic) معمولا برای دریافت اپلای تحصیلی از دانشگاههای انگلیسی زبان مورد استفاده قرار میگیرد. لغات و اصطلاحات آزمون آکادمیک بیشتر مرتبط با موضوعات دانشگاهی هستند. این آزمون همچنین برای استخدام در سازمانها و مراکز علمی و پژوهشی یا محیطهای کاری حرفهای نیز استفاده میشود.
آیلتس UKVI
این نسخه از آزمون آیلتس مناسب کسانی است که میخواهند در کشور انگلیس، کار، تحصیل یا زندگی کنند. برای دریافت انواع مختلفی از ویزاهای مهاجرتی کشور انگلیس نیاز به مدرک آیلتس UKVI دارید.
مزایای آزمون آیلتس
مهمترین مزایای آزمون آیلتس عبارتند از:
- مورد پذیرش بیش از ۱۲،۵۰۰ شرکت، سازمان، دانشگاه و موسسه در سرتاسر جهان است.
- با استفاده از آن میتوانید به شکلی استاندارد مهارتهای زبانی خود را بسنجید.
- مهمترین آزمون زبان برای مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان (به جز آمریکا) میباشد.
- با دریافت نمره خوب در آزمون آیلتس میتوانید شانس استخدام خود را افزایش دهید.
- نتایج آن در مدت زمان کوتاهی منتشر میشوند.
- در سطح جهانی شناخته شده است.
- با مطالعه برای آیلتس، میتوانید سطح زبانی خود را تقویت کنید.
- به روشهای مختلفی میتوانید در آزمون آیلتس شرکت کنید.
- بیش از ۴۰۰۰ مرکز در جهان اقدام به برگزاری آزمون آیلتس میکنند.
- بهترین آزمون زبان انگلیسی برای اپلای تحصیلی است.
ساختار آزمون آیلتس
در آزمون آیلتس، ۴ مهارت Listening، Reading، Writing و Speaking مورد ارزیابی قرار میگیرند. بخشهای لیسنینگ، ریدینگ و رایتینگ در یک روز برگزار میشوند. مهارت اسپیکینگ یا همان گفتاری نیز در تاریخ برگزاری آزمون آیلتس یا هفت روز قبل یا بعد از آن مورد سنجش قرار میگیرد.
مهارت Listening آزمون آیلتس
بخش Listening آزمون آیلتس دارای ۴۰ سوال است که برای پاسخ به آنها ۳۰ دقیقه زمان در اختیار دارید. ۱۰ دقیقه نیز برای انتقال پاسخها اختصاص مییابد. سوالات نیز دارای فرمتهای مختلفی هستند که از جمله آنها میتوان به پرسشهای چند گزینهای، Matching، تکمیل جمله و.... اشاره کرد. با پاسخ درست به هر سوال یک امتیاز دریافت میکنید. بخش لیسنینگ یا Listening برای سنجش طیف وسیعی از مهارتهای شنیداری داوطلبان طراحی شده است و با کمک آن میتوان متوجه شد که چقدر در موارد زیر خوب عمل میکنید.
- درک ایدههای اصلی و اطلاعات خاص
- درک نظرات، نگرشها، رویکردها و هدف فرد سخنران
- توسعه یک گفتگو
شما در بخش شنیداری باید به ۴ فایل ضبط شده گوش دهید و سپس پاسخهای خود را به پاسخنامه انتقال دهید. نوع زبان انگلیسی استفاده شده در مهارت لیسنینگ، نیتیو یا همان مادری است.
فایل صوتی ۱: این فایل صوتی شامل یک گفتگو روزانه اجتماعی بین دو نفر میشود.
فایل صوتی ۲: یک مونولوگ با موضوعی اجتماعی است. به عنوان مثال فردی سخنران در مورد امکانات یک محله صحبت میکند.
فایل صوتی ۳: این فایل صوتی در واقع یک مکالمه با موضوع آموزشی یا تحصیلی میان حداکثر ۴ نفر است. به عنوان مثال یک دانشجو و استاد در مورد تکلیفی صحبت میکنند.
فایل صوتی ۴: مونولوگی در مورد یک موضوع آکادمیک (مانند یک سخنرانی علمی) میباشد.
مهارت Reading آزمون آیلتس
در بخش ریدینگ یا همان درک مطلب باید با سرعت بالایی متون را بخوانید و زمان خود را به شکلی مناسب مدیریت کنید. بخش Reading شامل ۳ متن مختلف میشود که پس از خواندن آنها باید به یک سری پرسش پاسخ دهید. متون ارائه شده طولانی بوده و به سبکهای مختلفی مانند توصیفی و تحلیلی نوشته شدهاند. این بخش از آزمون آیلتس نیز دارای ۴۰ سوال میباشد که برای پاسخ به آنها نزدیک به ۶۰ دقیقه زمان دارید.
مخاطبین متون بخش ریدینگ افراد غیر متخصص هستند، اما میتوانند برای کسانی که قصد اپلای تحصیلی را دارند نیز مورد استفاده قرار بگیرد. پر کردن جای خالی، تکمیل جدول، تطابق متن با نمودار، تکمیل جملات، پاسخ به سوالات باز و چند گزینهای از جمله روشهای ارزیابی در بخش ریدینگ آزمون هستند. هر پاسخ درست در مهارت ریدینگ نیز یک امتیاز دارد.
محتوای بخش ریدینگ در آزمونهای آیلتس جنرال و آکادمیک متفاوت است. بخش Reading با هدف سنجش مهارت درک مطلب طراحی شده است و داوطلبان با شرکت در آن میتوانند متوجه شوند که چقدر در انجام موارد زیر خوب عمل میکنند.
- درک معنای کلی یک متن
- فهمیدن ایدههای اصلی موجود در یک متن
- درک جزئيات موجود در متون
- شناسایی نظرات، نگرشها و اهداف نویسنده
- درک استنتاجها و معنای ضمنی متون
- توانایی توسعه یک استدلال
بخش ریدینگ آزمون آیلتس آکادمیک
بخش ریدینگ آزمون آیلتس آکادمیک شامل ۳ متن طولانی در قالب توصیفی، واقعی و تحلیلی میشود که از کتابها، مجلات، روزنامهها و ژورنالها برگرفته شدهاند. این متون برای افراد غیر متخصص انتخاب شدهاند اما مناسب افرادی هستند که میخواهند وارد دانشگاه شوند یا در یک شغل حرفهای فعالیت کنند.
بخش ریدینگ آزمون آیلتس جنرال
بخش ریدینگ آزمون آیلتس جنرال نیز از مجلات، کتابها، تبلیغات، آگهیها، بروشورهای شرکتی و... برگرفته شدهاند. بخش درک مطلب آیلتس جنرال بیشتر شامل متونی میشود که احتمالا به صورت روزانه در محیطی انگلیسی زبان با آنها مواجه هستید. سطح بخش Reading آزمون جنرال آسانتر از نسخه آکادمیک است.
مهارت Writing آزمون آیلتس
بخش رایتینگ یا نوشتاری نیز شامل ۲ تسک میشود که هر ۲ نیز باید تکمیل شوند. این بخش از آزمون آیلتس برای سنجش طیف گستردهای از مهارتهای نوشتاری ایجاده شده است و با استفاده از آن میتوان متوجه شده که عملکرد فرد در موارد زیر خوب چقدر خوب است. در مجموع انجام بخش رایتینگ، ۶۰ دقیقه زمان میبرد و ارزش امتیازی تسک دوم، ۲ برابر تسک اول است.
- نوشتن یک پاسخ مناسب
- سازماندهی ایدهها
- استفاده درست از طیف گستردهای از واژگان و گرامر زبان انگلیسی
پاسخهای خود را باید با استفاده از جملات کامل بنویسید. پاسخهای شما نباید به صورت یادداشت یا بولت پوینت باشند. داوطلبان میتوانند روی برگه سوالات یادداشت بنویسند. پاسخهای شما در بخش رایتینگ توسط یک ممتحن مورد تایید سازمان برگزار کننده آزمون آیلتس با دقت بررسی میشوند.
مهارت رایتینگ آیلتس آکادمیک
مهارت رایتینگ آیلتس آکادمیک کمی دشوارتر از نسخه جنرال این آزمون است. سبک نوشتاری مهارت Writing آزمون آیلتس آکادمیک رسمی است. در تسک اول، باید یک سری اطلاعات بصری را با کلمات و جملات خود توصیف کنید.
این اطلاعات بصری شامل یک گراف، جدول، چارت یا نمودار میشود. انجام تسک اول، ۲۰ دقیقه زمان میبرد و باید در این مدت حداقل ۱۵۰ کلمه بنویسید. پاسخ شما ممکن است شامل ارائه توضیحات در مورد یک اطلاعات بصری، تشریح مراحل یک فرایند یا توصیف عملکرد یک شئ یا رویداد باشد.
در تسک دوم رایتینگ نیز، نوشتهای متشکل از یک نقطه نظر، استدلال یا مشکلی خاص به شما داده میشود که باید در مورد آن بحث کنید و متنی را بنویسید. تسک دوم مهارت نوشتاری نیز حدود ۴۰ دقیقه به طول میانجامد و باید حداقل شامل ۲۵۰ کلمه شود. زمان خود را باید به گونهای مدیریت کنید که در ۲۰ دقیقه ابتدایی، تسک اول را به صورت کامل انجام دهید و فورا مشغول انجام تسک دوم شوید.
مهارت رایتینگ آیلتس جنرال
مهارت رایتینگ آیلتس جنرال کمی آسانتر از فرمت آکادمیک است و بیشتر شامل موضوعات عمومی میشود. در تسک اول، موقعیتی به شما ارائه میشود که باید با نوشتن نامهای در مورد آن، توضیحات یا اطلاعاتی را درخواست کنید.
میتوانید نامه را به سبک رسمی، نیمه رسمی یا لحنی طبیعی بنویسید. در تسک دوم، از داوطلب خواسته میشود که برای یک مشکل، استدلال یا نظری، مقالهای را بنویسد. سبک نوشتاری تسک دوم نباید خیلی شخصی و با لحن طبیعی باشد. سایر مشخصات مهارت رایتینگ آیلتس جنرال از جمله تعداد کلمات و زمان امتحان مشابه نسخه آکادمیک است.
مهارت Speaking آزمون آیلتس
در مهارت اسپیکینگ، باید با یک ممتحن مورد تایید سازمان آیلتس صحبت کنید. این بخش از آزمون به صورت تعاملی برگزار میشود و محتوای موضوعات آن تقریبا مشابه به رویدادهای روزمره در زندگی واقعی هستند. در مهارت Speaking، ممکن است از لهجههای مختلفی استفاده شود و تمام مکالمات نیز ضبط خواهد شد.
مدت زمان انجام بخش Speaking نیز بین ۱۱ تا ۱۴ دقیقه است. صحبتها و پاسخهای شما توسط افراد آزمون گیرنده مختلفی مورد بررسی قرار خواهند گرفت. نمرات این بخش بر اساس فاکتورهای زیر محاسبه میشوند:
- میزان انسجام و روان بودن صحبتها
- منابع واژگانی به کار رفته
- دقت و گستردگی استفاده از گرامر زبان انگلیسی
- میزان تلفظ درست کلمات
محتوای بخش گفتاری برای هر دو فرمت آزمون آکادمیک و جنرال مشابه است. این بخش از آزمون با هدف سنجش مهارتهای گفتاری زبان انگلیسی برگزار میشود و فرد ممتحن با استفاده از آن میتواند بفهمد که شما در موارد زیر چقد خوب عمل میکنید.
- تبادل نظر و اطلاعات در مورد موضوعات و تجربیات رایج
- صحبت کردن در مورد یک موضوع خاص با استفاده از زبانی مناسب
- سازماندهی منسجم ایدهها و نظرات
- بیان و توجیه ایدهها و نظرات
- آنالیز، بحث و تفکر در مورد مسائل
نکته ۱: برای انجام مورد اول باید به یک سری پرسش پاسخ دهید.
نکته ۲: در حین انجام آزمون اسپیکینگ آرامش خود را حفظ کرده و به صورت روان و طبیعی صحبت کنید.
آزمون اسپیکینگ از ۳ بخش تشکیل شده است که در ادامه به صورت خلاصه با آنها آشنا میشوید.
بخش اول: فرد ممتحن ابتدا به معرفی خود میپردازد و سپس از شما میخواهد که خودتان را معرفی و سپس هویت خود را تایید کنید. در این بخش از مهارت گفتاری، از شما یک سری سوال در مورد موضوعات عادی پرسیده میشود. این سوالات میتوانند مرتبط با خانه، خانواده، کار، تحصیل و علایق شما باشند.
بخش دوم: در این تسک، از شما خواسته میشود که در مورد یک موضوع خاص صحبت کنید. همچنین به شما گفته خواهد شد که چه مواردی را باید داخل صحبتهای خود بگنجانید. ممتحن یک دقیقه به شما فرصت میدهد که خود را آماده کرده و در صورت نیاز یادداشت برداری کنید.
سپس باید بین ۱ تا ۲ دقیقه در رابطه با موضوع انتخابی صحبت کنید. فرد ممتحن صحبتهای شما را قطع نخواهد کرد؛ بنابراین بدون وقفه تسک خود را انجام دهید. در پایان فرد ممتحن در مورد موضوع انتخابی، ۱ یا ۲ پرسش از شما خواهد کرد.
بخش سوم: فرد ممتحن سوالات بیشتری را در مورد موضوع تسک دوم از شما خواهید پرسید. این پرسشها به گونهای طراحی شدهاند که باید بیشتر در مورد موضوعات و ایدههای انتزاعی صحبت کنید.
- برخی مراکز آزمون IELTS، بخش اسپیکینگ را به صورت تماس ویدئویی برگزار میکنند. تمام استانداردهای آزمون حضوری و آنلاین اسپیکینگ هستند و هیچ تفاوتی میان آنها وجود ندارد.
شرایط و مدارک مورد نیاز برای شرکت در آزمون آیلتس
شرکت در آزمون آیلتس نیاز به یک سری شرایط و مدارک بسیار ساده و اولیه دارد. هر فرد بالای ۱۶ سال میتواند بدون هیچ شرایط خاصی در جلسه امتحان آیلتس حاضر شود. برای ثبت نام در آزمون آیلتس نیاز به هیچ مدرک تحصیلی ندارید. اگر میخواهید در آزمون کاغذی شرکت کنید، همراه خود تعدادی خودکار، مداد و پاککن ببرید. در نسخه کامپیوتری، خودکاری و کاغذ در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
تلفن همراه خود را حتما خاموش کنید و سپس آن را همراه با سایر وسایل شخصی در محل مربوطه قرار دهید. از بردن وسایل غیر قانونی مانند گوشی، لپ تاپ، تبلت و... خودداری کنید. برای ثبتنام نیز نیاز به کارت شناسایی یا پاسپورت معتبر دارید که باید همراه خود به جلسه آزمون ببرید. مدرک شناسایی که برای جلسه امتحان و ثبت نام استفاده میکنید، دقیقا باید یکسان باشد. همچین توصیه میشوید که قوانین جلسه امتحان را به صورت دقیق رعایت کنید.
مقایسه آیلتس آکادمیک و جنرال
آیلتس جنرال و آکادمیک دو نوع اصلی آزمون آیلتس هستند. این دو آزمون از جهات مختلفی شباهتها و تفاوتهایی با یکدیگر دارند. دو آزمون جنرال و آکادمیک، از لحاظ محتوا و دشواری در دو مهارت لیسنینگ و اسپیکینگ مشابه هستند، اما سطح رایتینگ و ریدینگ نسخه آکادمیک دشوارتر میباشد.
اگر قصد دریافت اقامت دائم را دارید، باید در آزمون جنرال شرکت کنید. نسخه جنرال در مجموع مناسب اهداف مهاجرتی غیر آکادمیک میباشد. آیلتس آکادمیک نیز آزمون زبان مورد نیاز برای اپلای در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و فوق دکتری در کشورهای انگلیسی زبان میباشد.
از آنجایی که آزمون آکادمیک دشوارتر از نسخه جنرال است، بنابراین توصیه میشود که با کلمات، عبارات و اصطلاحات دانشگاهی آشنا شوید. موضوعات بخش ریدینگ آزمون جنرال، عمومی تر هستند، اما در مقابل محتوای بخش ریدینگ آیلتس آکادمیک بیشتر مرتبط با موضوعات دانشگاهی و علمی هستند.
این دو آزمون از لحاظ مدت زمان، فرمت و تعداد سوالات تفاوتی با یکدیگر ندارند. اگر میخواهید در این رابطه بیشتر بدانید، مقاله تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک را بخوانید.
سیستم نمرهدهی آزمون آیلتس
متقاضیان شرکت در آزمون آیلتس میتوانند نمرهای بین ۰ و ۹ را بدست آورند. در ادامه با توضیحات مرتبط با هر نمره آزمون آیلتس آشنا میشوید.
نمره دریافتی |
سطح زبانی |
توضیحات |
نمره ۹ |
متخصص |
در این سطح فرد تسلط کاملی به زبان انگلیسی دارد و میتواند به شکلی روان، مناسب و دقیق از این زبان استفاده کند. این فرد همچنین میتوانید به آسانی زبان انگلیسی را درک کند. |
نمره ۸ |
خیلی خوب |
به زبان انگلیسی تسلط کاملی دارید، اما ممکن است گاهی اوقات دچار اشتباهاتی شوید. این احتمال وجود دارد که در موقعیتهای ناآشنا یک سری چیزها را درست متوجه نشوید. شما در این سطح میتوانید از پس مناظرهها و بحثهای پیچیده برآیید. |
نمره ۷ |
خوب |
تسلط نسبتا بالایی به زبان انگلیسی دارید اما گاهی اوقات اشتباهات مختلفی را انجام میدهید. ممکن است در برخی موقعیتها به صورت نادرست از کلمه، قاعده گرامری یا اصطلاحی استفاده کنید. در مجموع میتوانید تقریبا به آسانی پیچیدگیهای زبان را مدیریت کرده و استدلالهای دقیق را درک کنید. |
نمره ۶ |
متوسط رو بالا |
با وجود برخی استفادههای نادرست از قواعد گرامری و انجام یک سری اشتباهات، تسلط خوبی به زبان انگلیسی دارید. میتوانید از زبانی نسبتا پیچیده استفاده کرده و مکالمات و استدلالهای تقریبا دشوار به ویژه در موقعیتهای ناآشنا را درک کنید. |
نمره ۵ |
متوسط |
تسلط نسبی به زبان انگلیسی دارید و در بیشتر موقعیتها، تنها متوجه معنای کلی مکالمات و متون میشوید، با این حال ممکن است دچار اشتباهات زیادی شوید. فرد در این سطح باید بتواند در زمینهای آشنا با دیگران ارتباط برقرار کند. |
نمره ۴ |
محدود |
دانش زبان انگلیسی شما محدود است و تنها میتوانید از پس یک سری موقعیتهای آشنا برآیید. شما نمیتوانید از زبان پیچیده استفاده کنید. |
نمره ۳ |
خیلی محدود |
شما تنها معنای کلی مکالمات و متون را در موقعیتهای بسیار آشنا متوجه میشوید و میتوانید در سطح بسیار پایینی منظور خود را منتقل کنید. معمولا در این سطح اشتباهات متعددی انجام میدهید. |
نمره ۲ |
نسبتا ضعیف |
در درک مکالمات و متون بسیار زیادی، دچار مشکل میشوید. |
نمره ۱ |
ضعیف |
به جز استفاده بسیار محدود از کلمات، هیچ مهارت زبانی دیگری ندارید. |
نمره ۰ |
عدم شرکت در آزمون |
در آزمون شرکت نکردید. |
برای آیلتس از کجا شروع کنیم؟
بسیاری از داوطلبان شرکت در آزمون اصلا نمیدانند از کجا باید فرایند یادگیری و آمادگی برای امتحان آیلتس را شروع کنند. در کل ۳ راه برای شما وجود دارد. در روش اول میتوانید خودتان به صورت خودخوان برای آزمون آیلتس آماده شوید. روش دوم شرکت در کلاسهای عمومی و نیمه خصوصی آیلتس است. در روش آخر نیز میتوانید برای خود معلم خصوصی بگیرید.
این روشها به صورت کلی هستند و هر فرد باید با توجه به عوامل مختلفی مانند سطح زبان انگلیسی، بودجه در دسترس، آسانی یا دشواری دسترسی به کلاس و همچنین زمانی که در اختیار دارد، مناسبترین برنامه را انتخاب کند. اگر سطح زبان شما چندان بالا نیست، توصیه میشود از روش خودخوان استفاده نکنید.
اگر قصد شرکت در کلاسهای خصوصی یا عمومی آیلتس را دارید، مطمئن شوید که آموزشگاه یا مدرس مورد نظرتان سابقه خوبی در برگزاری کلاسهای آمادگی IETLS دارد. حتما نظرات سایر زبان آموزان را نیز جویا شوید. همچنین به یاد داشته باشید که مدرس مورد نظر شما حتما باید با موفقیت دورههای معتبر تدریس زبان انگلیسی را گذرانده یا در صورت امکان دارای مدرک ارشد یا دکتری آموزش زبان باشد.
چگونه برای آزمون آیلتس آماده شویم؟
با کمک راهکارها و تکنیکهای زیر میتوانید به خوبی خود را برای آزمون آیلتس آماده کنید.
- در تستهای ماک آزمون آیلتس شرکت کنید.
- یک برنامه مطالعاتی اصولی و شخصیسازی شده برای خود ایجاد کنید.
- به صورت کامل با ساختار آزمون آیلتس آشنا شوید.
- با محدودیتهای زمانی آزمون آشنا شوید.
- به صورت منظم به تمرین و مطالعه زبان انگلیسی بپردازید.
- از تکنیک غوطهوری در زبان استفاده کنید.
- در صورت نیاز در کلاسهای زبان انگلیسی اختصاصی آیلتس شرکت کنید.
- از منابع آنلاین معتبر کمک بگیرید.
- از مدرسان حرفهای آیلتس مشورت بگیرید.
- از اپلیکیشنها، پادکستها و همچنین ویدئوهای آموزشی یوتیوب استفاده کنید.
- به صورت منظم به مطالعه متون مختلف بپردازید.
- اشتباهات خود را مرور کنید.
- دایره واژگان و اصطلاحات خود را افزایش دهید.
- محیط آزمون را در صورت امکان در منزل شبیهسازی کنید.
- گرامر خود را تقویت کنید.
- با نحوه درست تلفظ لغات انگلیسی آشنا شوید.
- از اپلیکیشنهای تبادل زبانی مانند Hellotalk استفاده کنید.
هزینه آزمون آیلتس
طبق آمارهای سال ۲۰۲۴، هزینه ثبتنام در آزمون آیلتس بسته به موقعیت جغرافیایی شما، بین ۲۸۰ تا ۳۴۰ دلار (۱۳.۵ میلیون تومان ) میباشد. برای شرکت در آزمون آیلتس UKVI نیز باید ۳۰۵ دلار بپردازید. قبل از پرداخت هزینه مطمئن شوید که دقیقا باید در کدام فرمت آزمون آیلتس شرکت کنید. قیمت آزمون آیلتس ممکن است به مرور دچار تغییراتی شود.
برای کسب اطلاعات در مورد آخرین تغییراتی قیمتی صورت گرفته به وبسایت رسمی آزمون آیلتس مراجعه کنید. همچنین ممکن است، هر مرکز آزمون آیلتس دارای نرخ مخصوص به خود باشد. برای جلوگیری از هر گونه مشکلی توصیه میشود که از رسید پرداختی خود یک نسخه کپی تهیه کنید. معمولا قیمت دو نسخه آکادمیک و جنرال یکی است.
مقایسه آیلتس و تافل
تافل نیز مانند آیلتس یکی از مهمترین آزمونهای زبان انگلیسی در جهان است. انتخاب میان این دو آزمون یکی از مهمترین تصمیماتی است که متقاضیان مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان باید بگیرند. هر دو آزمون در کشورها و فرمتهای مختلفی برگزار میشوند.
توجه داشته باشید که تافل مورد تایید ادارههای مهاجرت کانادا و بریتانیا نیست، البته برای اپلای در دانشگاههای کانادا میتوانید از این آزمون استفاده کنید. در جدول زیر مهمترین تفاوتهای این دو آزمون زبان انگلیسی را مشاهده میکنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه، مقاله تفاوت آزمون تافل و آیلتس را بخوانید.
مورد مقایسه |
آزمون IELTS |
آزمون TOEFL iBT |
میزان محبوبیت |
بسیار زیاد |
زیاد |
تعداد افراد شرکت کننده در آزمون |
سالانه ۳.۵ میلیون نفر |
سالانه ۲.۳ میلیون نفر |
هزینه آزمون |
۲۸۰ تا ۳۴۰ دلار (بستگی به محل برگزاری دارد.) |
۲۶۵ دلار (بستگی به محل برگزاری دارد.) |
تعداد سوالات |
۸۰ سوال و ۵ تسک |
۴۸ سوال و ۶ تسک |
مدت زمان آزمون |
۲ ساعت ۴۵ دقیقه |
حدود ۲ ساعت |
دشواری آزمون |
آیلتس کمی دشوارتر است. |
تافل کمی آسانتر از آیلتس است. |
میزان اعتبار |
۲ سال |
۲ سال |
کاربرد |
مناسب اهداف تحصیلی، مهاجرتی و... |
بیشتر برای اپلای تحصیلی به کار میرود. |
دفعات برگزاری |
۴۸ بار در سال |
بیش از ۵۰ بار در سال |
حداقل و حداکثر نمره |
۰ تا ۹ |
۰ تا ۱۲۰ |
مدت زمان دریافت نتیجه |
۳ تا ۱۳ روز |
۴ تا ۱۳ روز |
روش برگزاری |
کاغذی و کامپیوتری |
کامپیوتری |
مهارتها |
Listening، Reading، Writing و Speaking |
Listening، Reading، Writing و Speaking |
جدول مقایسه نمرات آزمون آیلتس و تافل
با کمک جدول زیر نیز میتوانید نمرات آزمونهای IELTS و TOEFL iBT را باهم مقایسه کنید.
IELTS |
TOEFL iBT |
۹ |
۱۱۸ تا ۱۲۰ |
۵/۸ |
۱۱۵ |
۸ |
۱۱۰ |
۵/۷ |
۱۰۲ |
۷ |
۹۴ |
۵/۶ |
۷۹ |
۶ |
۶۰ |
۵/۵ |
۴۶ |
۵ |
۳۵ |
۵/۴ |
۳۲ |
۰ تا ۴ |
۰ تا ۳۱ |
زمان برگزاری آزمون آیلتس
زمان برگزاری آزمون آیلتس بستگی به موسسه برگزار کننده دارد. هر آزمون دارای ظرفیت ظرفیت محدودی است. تاریخ برگزاری آزمونهای آیلتس آکادمیک و جنرال نیز متفاوت است. در هنگام انتخاب تاریخ آزمون مورد نظرتان به ساعت امتحان نیز توجه کنید. برای اطمینان از شرایط روز آزمون و سایر قوانین با مرکز برگزار کننده امتحان تماس بگیرید و سوالات خود را مطرح کنید.
توصیه میشود که حتما ۴۵ دقیقه قبل از شروع آزمون در محل امتحان حاضر شوید. برای کسب اطلاعات دقیقتر در مورد تاریخ آزمون آیلتس میتوانید از کارشناسان ادب ویزا مشورت بگیرید. همچنین با جستجوی عبارت “IELTS test dates in Iran” در گوگل میتوانید وارد وبسایت IDP شوید و تاریخ دقیق آزمونها را مشاهده کنید.
نحوه ثبت نام در آزمون آیلتس
ثبت نام آزمون آیلتس بسیار ساده است و در چند مرحله کوتاه انجام میشود که جزئيات آنها به صورت زیر میباشد.
۱. وارد وبسایت ielts.org شوید.
۲. بر روی گزینه “Book a test” کلیک کنید.
۳. از طریق بخش “Find a Test Centre”، نام ایران را انتخاب کنید.
۴. مناسبترین مرکز آزمون را انتخاب کنید.
۵. در صفحه باز شده، بر روی گزینه “Book a Test”، کلیک کنید.
۶. به وبسایت IDP، منتقل میشوید. به صفحه دوم بروید.
۷. در صفحه باز شده، نوع آزمون را مشخص کنید.
۸. فرمت آزمون را مشخص کنید.
۹. نام کشور و شهر را انتخاب کنید.
۱۰. مناسبترین تاریخ را انتخاب کنید.
۱۱. از بین گزینههای موجود، مناسبترین را انتخاب کرده و سپس بر روی دکمه “Reserve now” کلیک کنید.
۱۲. اطلاعات را چک کنید و بر روی دکمه “Continue”بزنید.
۱۳. مراحل بعدی که شامل ایجاد حساب، مرور اطلاعات، تکمیل پرداخت و نهایی کردن ثبت نام را با دقت و طبق دستورالعملهای موجود انجام دهید.
۱۴. اطلاعات جلسه را در جایی یادداشت کرده و یک نسخه کپی از آنها تهیه کنید.
نکته ۱: آزمونهای برگزار شده توسط IDP و Council British هیچ تفاوتی با هم ندارند.
نکته ۲: مراحل فوق را ممکن است بتوانید از طریق موسسات مورد تایید IDP و Council British در ایران نیز انجام دهید.
دریافت نتایج آزمون آیلتس
برای دریافت نتایج آیلتس لازم نیست زمان زیادی را منتظر بمانید. به عنوان مثال، نتایج آزمون آیلتس کامپیوتری معمولا ظرف دو روز به دست شما میرسد. برای مشاهده نتایج کافی است به پورتال Test Taker Portal مراجعه کنید. نتایج آزمون آیلتس به صورت تلفنی یا ایمیلی اعلام نمیشوند.
با کمک جدول زیر میتوانید متوجه شوید که برای دریافت نتایج آزمون آیلتس چند روز باید منتظر بمانیم. برای دسترسی به نتایج آزمون نیاز به یک شماره شناسایی دارید. نسخه الکترونیکی مدرک آیلتس به آسانی قابل دانلود است. اگر در آزمون آیلتس آنلاین یا کامپیوتری شرکت کردهاید، تنها نسخه الکترونیکی مدرک خود (eTRF) را دریافت خواهید کرد.
نوع آزمون |
مدت زمان دریافت نتایج |
IELTS Online |
۶ تا ۸ روز |
IELTS on computer |
۱ تا ۲ روز |
IELTS on paper |
۱۳ روز |
UKVI |
نسخه کاغذی: ۱۳ روز نسخه کامپیوتری: ۱ تا ۵ روز |
لغو آزمون آیلتس
اگر آزمون خود را تا حداکثر ۵ هفته مانده به تاریخ برگزاری امتحان لغو کنید، معمولا ۷۵% هزینه پرداختی را میتوانید پس بگیرید. دریافت این مبلغ بین ۴ تا ۶ هفته زمان میبرد. اگر فرایند لغو در طول پنج هفته آخر مانده به آزمون انجام شود، هیچ هزینه به شما پرداخت نخواهد شد؛ مگر اینکه به علت بیماری نتوانید در آزمون شرکت کنید. برای لغو کردن آزمون باید وارد پورتال Test Taker آیلتس شوید و درخواستی را برای کنسلی امتحان ایجاد کنید.
مرکز برگزار کننده آزمون ممکن است از شما بخواهد که با ارائه مدرک، علت لغو آزمون را مشخص کنید. قوانین کنسلی آزمون ممکن است به قوانین مرکز برگزار کننده امتحان نیز بستگی داشته باشد. همچنین سازمان British Council این امکان را شما میدهد که تاریخ آزمون آیلتس را تغییر دهید. توجه داشته باشید که آزمون جدید باید حداکثر ۳ ماه بعد از آزمون اصلی برگزار شود.
استعلام مدرک آیلتس
اما چگونه متوجه شویم که مدرک آیلتس ما معتبر است؟ برای جلوگیری از هر مشکلی حتما باید از طریق وبسایت رسمی اقدام کرده و برای ثبت نام به وبسایتهای متفرقه مراجعه نکنید. تحت هیچ شرایطی اقدام به ایجاد یا خرید مدرک تقلبی آیلتس نکنید. برای استعلام نتیجه کافی است به حساب کاربری خود در وبسایت IDP یا British Council مراجعه کنید. اگر مدرک شما در وبسایت موجود بود، یعنی هیچ مشکلی وجود ندارد.
همچنین از ظاهر یک مدرک هم میتوان متوجه اصل یا جعلی بودن آن شد. در هنگام ثبت نام، حتما آدرس IDP یا British Council را به درستی بنویسید. از ارسال مدارک تقلبی نیز خودداری کنید، زیرا دانشگاه، شرکت یا اداره مهاجرت مورد نظرتان میتواند به آسانی اصالت مدرک شما را در وبسایتهای رسمی آیلتس بررسی کند. همچنین به هیچ عنوان اطلاعات ورود به حساب کاربری خود را در اختیار دیگران قرار ندهید.
آزمون IELTS One Skill Retake
موسسات IDP و British Council، قابلیت جدیدی را با نام IELTS One Skill Retake ایجاد کردهاند. اگر نتوانستید در روز آزمون پتانسیل کامل خود برای کسب نمره خوب در یکی از ۴ مهارت ریدینگ، رایتینگ، لیسنینگ یا اسپیکینگ را نشان دهید، جای هیچ نگرانی نیست، زیرا با کمک IELTS One Skill Retake میتوانید دوباره در مهارت مورد نظرتان شرکت کنید، البته باید مطمئن شوید که این آزمون تک مهارتی در مرکز مورد نظر شما برگزار میشود.
علاوه بر این، باید حداکثر ظرف ۶۰ روز از زمان آزمون اصلی در امتحان IELTS One Skill Retake شرکت کنید. توجه داشته باشید که این قابلیت جدید تنها مخصوص آزمون آیلتس نسخه کامپیوتری است. برای کسب اطلاعات در مورد هزینه آزمون تک مهارتی با مرکز برگزار کننده تماس بگیرید. نتایج این آزمون نیز بین ۳ تا ۵ روز قابل دسترس هستند. فراموش نکنید که ممکن است دانشگاه یا شرکت مورد نظرتان مدرک آزمون IELTS One Skill Retake را قبول نداشته باشد.
مراکز برگزار کننده آزمون آیلتس
مراکز مختلفی در سرتاسر جهان اقدام به برگزاری آزمون آیلتس میکنند. در حال حاضر تعداد مراکز برگزار کننده آزمون آیلتس بیش از ۴ هزار عدد از ۱۴۰ کشور جهان است. در برخی کشورها میتوانید آزمون خود را به صورت آنلاین انجام دهید.
طبق آخرین آمارهای موجود، آزمون آیلتس در شهرهای تهران، مشهد، اصفهان، شیراز و زنجان برگزار میشود که البته تعداد آنها ممکن است به مرور افزایش پیدا کند. اگر در مورد اعتبار مرکز انتخابی خود مطمئن نیستید، میتوانید با کارشناسان ادب ویزا تماس بگیرید یا از فیلترهای وبسایت آیلتس استفاده کنید.
آزمون ماک آیلتس
شرکت در آزمونهای ماک یا همان آزمایشی آیلتس (IELTS Mock) میتواند میزان آمادگی شما برای امتحان اصلی را تا حد قابل توجهی افزایش دهد. برخی موسسات اقدام به برگزار آزمونهای ماک آیلتس میکنند، اما قبل از ثبت نام باید مطمئن شوید که میزان دشواری امتحان انتخابی مشابه آزمون اصلی است.
همچنین میان نحوه برگزاری آزمون ماک و اصلی نیز نباید تفاوت چندانی وجود داشته باشد تا بتوانید از قبل با محیط امتحان آیلتس آشنا و نحوه انجام آن آشنا شوید. توصیه میشود که در مورد سوابق، اعتبار، مجوز و کیفیت مرکز برگزار کننده آزمون ماک آیلتس تحقیق کنید و همچنین نظرات زبان آموزان و اساتید زبان را در مورد آنها جویا شوید. همچنین وبسایتهای مختلفی مانند Britishcouncil، Mocktestielts و Mini-Ielts دارای آزمونهای آزمایشی رایگان هستند.
نمره آیلتس مورد نیاز برای مهاجرت
هر کشور، ویزا، اداره مهاجرت، دانشگاه، کالج، مدرسه و شرکتی در رابطه با نمره زبان آیلتس دارای قوانین مخصوص به خود است و نمیتوان برای تمام آنها یک نمره یکسان در نظر گرفت. برای مهاجرت به استرالیا معمولا حداقل نیاز به نمره ۶ دارید، البته شرط زبانی تحصیل در استرالیا معمولا دریافت نمره ۵/۶ در آیلتس آکادمیک است. توجه داشته باشید که نوع مقطع نیز بر نمره آیلتس درخواستی تاثیر میگذارد.
اگر قصد تحصیل در کانادا را دارید، بسته نوع دانشگاه و دوره، معمولا به نمرهای بین ۶ تا ۷ نیاز خواهید داشت. البته نمره درخواستی برای کالجها کمی پایینتر است. حداقل نمره مورد نیاز برای برنامه اکسپرس اینتری کانادا نیز ۶ میباشد. برای اقدام از طریق جاب آفر کانادا نیز بهتر است نمرهای بین ۵ تا ۵/۶ را بگیرید. در کل میتوان گفت که برای مهاجرت به کانادا نیاز به نمرهای بین ۶ تا ۷ دارید.
اگر قصد اپلای در دانشگاههای نیوزلند را دارید، توصیه میشود که حداقل نمره ۶.۵ را در آزمون آیلتس بدست آورید. نمره مورد نیاز برای سایر روشهای مهاجرتی به نیوزلند نیز معمولا ۶.۵ میباشد. برای دریافت اطلاعات دقیقتر در مورد حداقل نمره آیلتس مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی و کاری به کشورهای کانادا، استرالیا و نیوزلند میتوانید از کارشناسان ادب ویزا مشورت بگیرید.
اعتراض به نتایج آزمون آیلتس
اگر از نتایج آزمون خود راضی نیستید، میتوانید درخواستی را برای بررسی دوباره آنها ارسال کنید. برای انجام این کار باید با مرکزی که در آن آزمون دادید، تماس بگیرید. پس از ثبت اعتراض، یکی از ممتحنهای ارشد آیلتس، آزمون شما را مجدد بررسی خواهد کرد. توجه داشته باشید که فرد ممتحن هیچ اطلاعاتی در مورد نمره دریافتی شما ندارد. پس از پایان بررسی آزمون، نتیجه به مرکز برگزار کننده امتحان ارسال میشود.
اگر تغییراتی در نتیجه اعمال شود، مدرک آیلتس جدیدی به حساب کاربری شما فرستاده خواهد شد. مدت زمان بررسی نتایج آزمون آیلتس بین ۲ تا ۲۱ روز میباشد. همچنین باید هزینهای را برای اعتراض پرداخت کنید. اگر اعتراض شما درست باشد، هزینه پرداختی به حساب شما بازگردانده خواهد شد. شما همچنین میتوانید به نتیجه تمام مهارتهای آزمون اعتراض کنید.
ارسال کارنامه آیلتس
ارسال مدرک آیلتس به دانشگاهها، ادارات مهاجرتی یا سازمانها و شرکتها بسیار آسان است. برای انجام این کار کافی است ابتدا وارد پورتال رزرو آیلتس (Booking Portal) شوید و سپس درخواستی را برای ارسال نتایج آزمون ایجاد کنید. نحوه ارسال نتایج آزمون آیلتس به قوانین سازمان یا دانشگاه مورد نظر شما بستگی دارد. ارسال نتایج آزمون آیلتس به دو روش الکترونیکی و پستی امکانپذیر میباشد. لطفا توجه داشته باشید نتایج آزمون آیلتس آنلاین تنها از طریق سامانه IELTS Results Service e-delivery قابل ارسال هستند. در نسخه الکترونیکی معمولا محدودیتی در تعداد مدارکی که میخواهید به دانشگاه یا شرکت انتخابی خود بفرستید، وجود ندارد.
تقلب در آزمون آیلتس
برخی افراد ممکن است به منظور افزایش نمره خود در آزمون آیلتس تقلب کنند. اگر مرکز برگزار کننده متوجه تقلب شما شود، دیگر نمیتوانید آزمون را تمام کنید و همچنین هیچ نتیجه یا مدرکی برای شما ارسال نخواهد شد. علاوه بر این، ممکن است مرکز برگزار کننده آزمون، موضوع تقلب شما را به دانشگاه، شرکت یا اداره مهاجرت مربوطه ارسال کند؛ بنابراین میتوان گفت که تقلب در آزمون آیلتس به هیچ عنوان ارزشش را ندارد، زیرا تنها همین اشتباه میتواند باعث از بین رفتن رویاهای مهاجرتی شما شود. همچنین تحت هیچ شرایطی فرد دیگری را به جای خود به جلسه آزمون نفرستید.
تعیین سطح برای آزمون آیلتس
روشهای مختلفی برای تعیین سطح آزمون آیلتس وجود دارد. با کمک این روشها میتوانید متوجه شوید که چقدر به نتیجه دلخواه خود نزدیک هستید و مهمترین آنها عبارتند از:
- وبسایتهای تعیین سطح آنلاین
- اپلیکیشنهای تعیین سطح
- مراجعه به آموزشگاههای زبان
- شرکت در آزمونهای ماک
اگر مشکل مالی خاصی ندارید، میتوانید به صورت امتحانی یک بار در آزمون اصلی آیلتس شرکت کنید.
منابع آزمون آیلتس
منابع آزمون آیلتس بسیار زیاد هستند که همین باعث میشود که برخی زبانآموزان در انتخاب منابع امتحانی دچار سردرگمی شوند. ما در برررسیهای خود متوجه شدیم که بهترین منابع آنلاین و آفلاین آزمون آیلتس در سال ۲۰۲۵ شامل موارد زیر میشوند.
بهترین کانالهای یوتیوب برای آزمون آیلتس
کانالهای آیلتس یوتیوب، یکی از بهترین منابع برای آمادگی برای این آزمون بینالمللی هستند، البته لزوما هر کانال یوتیوبی ارزش استفاده برای اهداف زبانی به ویژه آیلتس را ندارد. مهمترین کانالهای یوتیوب برای آمادگی آزمون آیلتس عبارتند از:
- IELTS by IDP
- IELTS Simon
- IELTS Liz
- IELTS Advantage
- E2 IELTS
- Fastrack IELTS
- British Council's IELTS playlist
بهترین کتابهای آزمون آیلتس
منابع کاغذی آیلتس را میتوان مهمترین منابع برای آمادگی این آزمون به شمار آورد. تعداد این منابع بسیار زیاد هستند که این امر میتواند باعث سردرگمی شما شود، اما نیاز نیست نگران باشید، زیرا ما در بررسیهای دقیق خود متوجه شدیم که موارد زیر بهترین کتابها برای آمادگی آیلتس هستند.
- The Official Cambridge Guide to IELTS
- Barron’s IELTS Superpack
- Target Band 7: IELTS Academic Module
- Official IELTS Practice Materials Volume 1 and Volume 2
- IELTS 15 (General Training and Academic)
- IELTS Trainer
- IELTS Vocabulary Up to Band 6 (Cambridge)
- IELTS Grammar For Bands 6.5 and Above (Cambridge)
بهترین اپلیکیشنهای آزمون آیلتس
اپلیکیشنهای آیلتس مختلفی در بازار وجود دارد که میتوانید به آسانی بر روی گوشی اندروید و iOS خود نصب کنید و مهمترین آنها شامل موارد زیر میشود:
- IELTS Prep App
- IELTS Word Power
- IELTS Vocabulary Flashcards
- The Official Cambridge Guide IELTS Mobile App
- IELTS Skills
- IELTS Test Pro
- IELTS Exam Prep
- LearnEnglish Apps
بهترین وبسایتهای تمرین آزمون آیلتس
وبسایتهای تمرین آزمون آیلتس نیز میتوانند بسیار کمک کننده باشند. برخی از این وبسایتها شامل نمونه سوالات تمرینی میشوند و در ادامه اسامی برخی از بهترین آنها را مشاهده میکنید.
- وبسایت رسمی آیلتس
- وبسایت Britishcouncil
- وبسایت Magoosh
- وبسایت Bestmytest
- وبسایت Ielts-up
بهترین پادکستهای آزمون آیلتس
با استفاده از پادکستهای زبان انگلیسی میتوانید سطح زبان انگلیسی خود برای آزمون آیلتس را افزایش دهید. بهترین پادکستهای آزمون آیلتس عبارتند از:
- Espresso English
- Coffee Break English
- All Ears English
- Luke’s English
- Stories Podcast
- SEND7
- English Across the Pond
- 6 Minute English
معادلسازی آزمون آیلتس با معیار CLB
CLB معیاری است که اداره مهاجرت کانادا از آن برای ارزیابی سطح زبان انگلیسی افرادی که میخواهند به این کشور مهاجرت کنند، مورد استفاده قرار میگیرد. امکان تبدیل بیشتر آزمونهای زبان انگلیسی و حتی فرانسه به معیار CLB وجود دارد. نمرات ۰ و ۱۲ به ترتیب کمترین و بیشتر نمره قابل کسب در معیار CLB هستند. معادلسازی آزمون آیلتس با معیار CLB نیز به شرح زیر میباشد.
لیسنینگ |
رایتینگ |
اسپیکینگ |
ریدینگ |
CLB |
۵/۸ |
۵/۷ |
۵/۷ |
۸ |
۱۰ |
۸ |
۷ |
۷ |
۷ |
۹ |
۵/۷ |
۵/۶ |
۵/۶ |
۵/۶ |
۸ |
۶ |
۶ |
۶ |
۶ |
۷ |
۵/۵ |
۵/۵ |
۵/۵ |
۵ |
۶ |
۵ |
۵ |
۵ |
۴ |
۵ |
۵/۴ |
۴ |
۵ |
۳ |
۴ |
ماشین حساب نمرات آزمون آیلتس
با کمک وبسایتهای زیر میتوانید تخمین بزنید که در صورت دریافت نمره مورد نظرتان در هر بخش، در نهایت موفق به اخذ چه نمره کلی در آزمون آیلتس خواهید شد. برای استفاده از این ماشین حسابهای موجود در این دو وبسایت، کافی است، فیلدهای موجود را با نمره دلخواهتان پر کنید.
- ماشین حساب Ieltsadvantage
- ماشین حساب Ieltscalculator
سوالات متداول آزمون آیلتس | کاملترین راهنمای آزمون IELTS
آزمون آیلتس به چه صورتی برگزار میشود؟
آزمون آیلتس به ۳ صورت کامپیوتری، کاغذی و اینترنتی برگزار میشود.
سختترین مهارت آیلتس کدام است؟
پاسخ این پرسش بستگی به میزان تسلط شما به مهارت مربوطه دارد و ممکن است فردی در بخش ریدینگ نمره بالاتری کسب کند و فرد دیگر نیاز در این بخش از آزمون نمره پایینی بدست آورد، با این حال بررسیها نشان میدهند که شرکت کنندگان در آزمون آیلتس معمولا کسب نمره خوب در مهارت رایتینگ را دشوارتر میدانند.
آزمون آیلتس جنرال یا آکادمیک، کدام بهتر است؟
آزمون بهتر یا بدتری وجود ندارد و باید با توجه به نیازهای خود در یکی از دو فرمت آیلتس آکادمیک یا جنرال شرکت کنید. اگر قصد اپلای در دانشگاهی انگلیسی زبان را دارید، آزمون آیلتس آکادمیک مناسب شماست. نسخه جنرال نیز بیشتر برای اهداف مهاجرتی به کشورهایی مانند کانادا و استرالیا به کار میرود.
آیا آزمون آیلتس دشوار است؟
آسانی یا دشواری آزمون آیلتس بستگی به سطح آمادگی شما، میزان استفاده از تکنیکهای مدیریت زمان، سطح آشنایی با سوالات، نوع فرمت امتحان (آکادمیک یا جنرال) و یک سری عوامل دیگر دارد و نمیتوان یک نتیجهگیری کلی در مورد این پرسش انجام داد.
آزمون آیلتس چند سال اعتبار دارد؟
آزمون آیلتس ۲ سال اعتبار دارد و پس از پایان اعتبار باید دوباره در امتحان IELTS شرکت کنید.
در سال چند بار میتوانم در آزمون آیلتس شرکت کنم؟
شما میتوانید حداکثر ۴۸ بار در آزمون آیلتس شرکت کنید، با این وجود توصیه میشوید که تنها در صورت داشتن آمادگی کامل در جلسه امتحان حاضر شوید.
آیا آزمون آیلتس در ایران برگزار میشود؟
بله، امروزه موسسات مختلفی در ایران اقدام به برگزاری آزمون آیلتس میکنند.
بالاترین نمره آیلتس چند است؟
شما حداکثر میتوانید نمره ۹ را در آزمون آیلتس کسب کنید، البته دریافت چنین نمرهای بسیار دشوار است.
نمره قبولی آزمون آیلتس چند است؟
آزمون آیلتس دارای نمره قبولی یا مردودی نیست و هر دانشگاه، کشور و شغلی دارای الزامات نمرهای مخصوص به خود میباشد.
تعداد سوالات آزمون آیلتس چقدر است؟
آزمون آیلتس دارای ۸۵ سوال و تسک مختلف است که در قالب ۴ مهارت اصلی زبان انگلیسی ارائه میشوند.
کدام کشورها مدرک آزمون آیلتس را قبول دارند؟
آیلتس مورد پذیرش بیش از ۱۲،۵۰۰ سازمان، دانشگاه و شرکت از ۱۴۰ کشور مختلف است، اما معمولا بیشتر برای کشورهای بریتانیا، کانادا، استرالیا، ایرلند، نیوزلند و آمریکا مورد استفاده قرار میگیرد.
آزمون آیلتس سختتر است یا تافل؟
هر دو آزمون برای سنجش مهارتهای چهارگانه زبان انگلیسی شما در یک سطح برگزار میشوند و فقط تفاوتهایی بین فرمت آزمون و نحوه برگزاری آنها وجود دارد.
شیوه برگزاری آزمون آیلتس چگونه است؟
آزمون آیلتس به ۲ شیوه حضوری و آنلاین برگزار میگردد که ۴ مهارت خواندن، نوشتن، گفتاری و شنیداری شما را میسنجد. در نوع آنلاین برای بخش مکالمه میبایست از طریق وبکم وصل شده و توسط شخص سنجیده شوید. مدت زمان این آزمون ۲ ساعت و ۴۵ دقیقه است.
هزینه آزمون آیلتس چقدر است؟
هزینه برگزاری آزمون آیلتس در هر کشوری متفاوت است و هزینه برگزاری این آزمون در ایران بین ۲۸۰ تا ۳۳۴۰ دلار میباشد.
آیا آیلتس در آمریکا مورد قبول است؟
هرچند که آزمون تافل بیشتر برای مهاجرت به آمریکا مد نظر است اما آیلتس هم در این کشور از جمله برای مهاجرت تحصیلی و از طرف بیش از ۳۴۰۰ موسسه در این کشور مورد قبول میباشد.
دیدگاه ها (0 پاسخ)