
- نویسنده: هانیه طهماسب زاده
- آموزشی
درخواست مشاوره رایگان مهاجرت
رزومه تحصیلی (CV) نامهای مهم است که جز مدارک اصلی دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاههای سراسر دنیا محسوب میشود. شما در رزومه تحصیلی میتوانید از سوابق کاری مرتبط با رشته تحصیلی، سوابق دانشگاهی، تواناییها و جوایز و افتخارات خود به صورت خلاصه صحبت کنید. پس در واقع رزومه تحصیلی خلاصهای از زندگی تحصیلی شما میباشد که میتواند شما را بر اساس تواناییها و سوابقی که دارید، از سایر افراد جدا کند. با توجه به اهمیت بالای رزومه در فرآیند پذیرش، داشتن یک رزومه تحصیلی خوب میتواند نقش قابل توجهی درموفقیت متقاضی ایفا کند.
نوشتن رزومه تحصیلی شرایط و نکات مهمی دارد که توجه به هر یک از آنها، میتواند در فرآیند گرفتن پذیرش تحصیلی و اپلای کمک بزرگی به دانشجویان بکند. اما شرایط نوشتن یک رزومه حرفهای برای دریافت پذیرش تحصیلی چیست؟ بخشهای مختلف رزومه تحصیلی کدامند؟ تفاوت رزومه با سایر مدارک اپلای مانند انگیزه نامه و کاورلتر چیست؟ برای یافتن پاسخ سوالات خود تا انتهای این مقاله از وبلاگ، همراه ما باشید.
رزومه تحصیلی چیست؟
رزومه تحصیلی (CV) شامل خلاصهای از سوابق تحصیلی و آکادمیک و همچنین تجربیات آموزشی یا پژوهشی، جوایز و افتخارات میباشد و هویت تحصیلی و سوابق شما را مشخص میکند. در نوشتن رزومه تحصیلی باید جزئیات مهم نوشته شود تا فرد خواننده حتی با یک نگاه گذرا نیز تا حدودی با سوابق تحصیلی شما آشنایی پیدا کند.
بخشهای رزومه تحصیلی
یک رزومه تحصیلی باید شامل اطلاعات دقیق در مورد شما باشد که مربوط به سوابق دانشگاهی شما است. یک رزومه تحصیلی خوب باید به گونهای نوشته شود که اطلاعات کلیدی درباره سوابق و مهارتهای شما در آن گنجانده شود. در این بخش از مقاله به مهمترین بخشهای یک رزومه تحصیلی میپردازیم:
- عنوان
- خلاصه اطلاعات و معرفی
- تحصیلات
- سوابق شغلی
- کتابها، مقالات و پژوهشها
- افتخارات و جایزهها
- سایر اطلاعات مرتبط
- تواناییها و مهارتهای زبانی
- رفرنس
عنوان
رزومه خود را با درج نام و اطلاعات تماس خود در قسمت بالای صفحه شروع کنید. اطلاعاتی مانند نام، آدرس، ایمیل و شماره تلفن خود را وارد کنید.
نکته: از اندازه فونت بزرگتر استفاده کنید و متن را بولد کنید.
خلاصه و معرفی
در این بخش یک توضیح کلی درمورد خودتان و چشماندازی که برای آینده تحصیلی خود دارید و هدفتان از اپلای دانشگاه مورد نظر را بنویسید تا خواننده به طور مختصر با شما آشنا شود.در نظر داشته باشید که از جملات و صفات کلیشهای مثل علاقه مند، با اراده و صفاتی از این قبیل و از به کار بردن جملات تکراری پرهیز کنید.
از بخش خلاصه رزومه استفاده کنید تا موارد مهم دستاوردهای علمی و حرفهای خود را به طور خلاصه به اشتراک بگذارید. لازم نیست همه چیز را در این قسمت بنویسید.
نکته: فقط مهارتها، تجربه و آنچه را که بیشتر شما را در جهت اهداف تحصیلیتان هستند را، بنویسید.
تحصیلات
بخش سوابق تحصیلی خود را باید به صورت کامل بنویسید. تجربه تحصیلی خود را به ترتیب زمانی معکوس فهرست کنید و از آخرین مدرک تحصیلی یا تجربه خود شروع کنید. نام کالج یا دانشگاه، محل (شهر، استان)، تاریخ فارغ التحصیلی، رشته و مدرک تحصیلی با هر ورودی را بنویسید.
همچنین میتوانید اطلاعات مرتبط دیگری مانند معدل، افتخارات تحصیلی و عنوان پایان نامه خود را نیز بنویسید. بخشهایی مانند معدل را هم طبق سیستم آموزشی کشور خود و هم طبق GPA محاسبه کنید.
سوابق شغلی مرتبط با تحصیلات آکادمیک در رزومه تحصیلی
سوابق شغلی خود را فهرست کنید، از آخرین تجربه خود شروع کنید و به عقب برگردید. از آنجایی که این یک رزومه آکادمیک است باید فقط شامل تجربیات شغلی مرتبط با تحصیلات آکادمیک شما باشد.
برای هر کدام، موقعیت شغلی، نام موسسه، بخش، تاریخهای کار و شرحی از مسئولیتهای خود را درج کنید. برخلاف رزومه سنتی، از بولت گذاری سوابق کاری خود خودداری کنید. در یک CV آکادمیک، باید اطلاعات دقیقتری از تجربیات خود را بنویسید.
نکته: نشان دادن مشارکت در محیط دانشگاهی، هر چند جزئی، میتواند رزومه شما را بسیار تقویت کند.
کتابها، مقالات، پژوهشها
از این بخش برای فهرست کردن هر یک از تحقیقات خود که منتشر شده است، استفاده کنید. این کار به شما کمک میکند تا به عنوان یک متخصص در زمینه حرفهای خود شناخته شوید. آثاری که منتشر کردهاید بر اساس تاریخ انتشار تقسیم کنید. در صورت تمایل میتوانید نشریات را به بخشهای فرعی مانند کتاب، مقالات ، مجلات و ... تقسیم بندی کنید.
اگر تجربهای به عنوان دستیار پژوهشی دارید، پروژههای تحقیقاتی را در این بخش فهرست کنید. نام پروژه تحقیقاتی، موقعیت شغلی، نام موسسه، و تاریخ را بنویسید. همچنین، خلاصهای از تحقیق و هرگونه وظایفی را که در پروژه انجام دادهاید، بنویسید.
نکته: اگر هیچ کتابی به تنهایی یا به طور مشترک با شخص دیگری ننوشتهاید، هر فعالیتی که ماهیتی آکادمیک دارد، بنویسید. گنجاندن فعالیتهای مرتبط در این بخش به مسئولان پذیرش نشان میدهد که شما به رشته تحصیلی خود علاقهمند هستید، حتی اگر تاکنون فرصتی برای انتشار کتاب و مقاله نداشتهاید.
دستاوردها و افتخارات
افتخارات و جوایز میتواند شامل بورسیهها، کمک هزینههای تحصیلی و آموزشی و معدل برتر بودن در دانشگاه باشد! نام جایزه، موسسه اعطا کننده و تاریخهای دریافت آن را نیز فهرست کنید.
دستاوردهایی را انتخاب کنید که به بهترین وجه شما را به عنوان یک کاندیدا برای موقعیت علمی نشان میدهد. نام دستاوردها و تاریخی که آنها را دریافت کردهاید را ذکر کنید.
نکته: دستاوردها را به ترتیب اهمیت قرار دهید، نه لزوما به ترتیب زمانی.
سایر اطلاعات مرتبط
بسته به تجربه شما، ممکن است اطلاعات دیگری وجود داشته باشد که بخواهید در رزومه تحصیلی یا CV خود بگنجانید. شاید از شما دعوت شده باشد تا در زمینه تخصصی خود صحبت کنید یا در کنفرانسها و رویدادهای مرتبط با رشته تحصیلی خود شرکت کرده باشید. در این صورت، یک بخش جداگانه برای گنجاندن این اطلاعات ایجاد کنید.
مهارتهای زبانی و سایر تواناییها
در این بخش میتوانید به مهارتهای زبانی خود (به عنوان مثال نمرات آزمونهای تافل و آیلتس و...) ، نمرات امتحانات ورودی ( GRE و...) و سایر تواناییهای خود (آشنایی با کامپیوتر،برنامه نویسی و...) اشاره کنید.
رفرنس
در بخش رفرنس باید نام معرفهای خود را به همراه پوزیشن شغلی و اطلاعات تماس و راههای ارتباطی آنها بنویسید.
نکات مهم نوشتن رزومه تحصیلی
موارد زیر، نکاتی هستند که در نوشتن رزومه تحصیلی باید به آنها توجه کنید:
- اولین موردی که فرد خواننده باید در نگاه اول آنرا مشاهده کند، نام و مشخصات شماست،پس اولین چیزی که باید بنویسید این بخش است.
- این که رزومه تحصیلی باید طولانیتر باشد به این معنی نیست که شما باید تمام جزئیات زندگی خود را در آن بنویسید.
- کار و سایر تجربیات خارج از محیط آکادمیک در رزومه تحصیلی جای ندارند و نباید در آن گنجانده شوند.
- در نوشتن رزومه خود صادق باشید، از اغراق پرهیز کنید و سعی کنید رزومهای که مینویسید، عاری از هرگونه اشکال گرامری و املایی باشد.
- از یک نوع فونت در رزومه خود استفاده کنید.
- از نوشتن توضیحات زیاد پرهیز کنید.
- حتما از ایمیل رسمی به نام خود استفاده کنید و از نوشتن ایمیلهای متفرقه با اسامی عجیب و غریب خودداری کنید.
- از نوشتن "رزومه" و یا CV در عنوان خودداری کنید و اجاره دهید تنها نام شما به عنوان تیتر نوشته شود.
- حاشیه 2/5 سانتی برای حاشیه هر طرف رزومه در نظر بگیرید.
- نام فایل رزومه را با عناوین متفرقه سیو نکنید، بلکه نام خود را روی فایل رزومه بگذارید، به عنوان مثال: sara-rezaei-CV
- از نوشتن بیش از حد عبارات و کلمات تخصصی خودداری کرده و ساده و روان بنویسید.
استفاده از هوش مصنوعی در نوشتن رزومه تحصیلی
پاسخ این سوال «بله» است! اما این کار باید با احتیاط و دقت کامل انجام گیرد. رزومههای عمومی، غیرشخصی، رباتیک و آنهایی که از هوش مصنوعی کپی شدهاند ، بعید است که دیگران را تحت تاثیر قرار دهد.
همانطور که استفاده از هوش مصنوعی رایجتر میشود، مسئولان پذیرش نیز در تشخیص آن مهارت بیشتری پیدا میکنند. بنابراین هرگز سعی نکنید یک رزومه کاملا تولید شده با هوش مصنوعی را به عنوان رزومه خود به اشتراک بگذارید.
نمونه رزومه تحصیلی
در تصویر زیر میتوانید فرمت یک رزومه تحصیلی را مشاهده کنید:
رزومه تحصیلی مقاطع مختلف
در نوشتن رزومه تحصیلی در هر مقطع باید نکاتی را در نظر بگیرید:
رزومه تحصیلی مقطع لیسانس
اگر برای مقطع لیسانس اپلای میکنید و رزومه میفرستید طبیعی است که تجربیات و سوابق زیادی نداشته باشید، پس بهتر است دستاوردهای دوران تحصیل خود مانند معدل را پررنگ کنید و یا به دورههای آموزشی مرتبط با رشتهی خود بیشتر اشاره کنید تا نشان دهید از دانش کافی در این رشته برخوردار هستید.
رزومه تحصیلی مقاطع ارشد و دکترا
اگر برای مقاطع فوق لیسانس و بالاتر اپلای میکنید، باید حوزه مطالعاتی خود را پررنگتر کرده و به نام استاد راهنمای خود نیز اشاره کنید.
رزومه تحصیلی برای مهاجرت
رزومه تحصیلی یکی از مهمترین مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به شمار میرود و برای دریافت پذیرش از دانشگاههای خارج از کشور در تمامی مقاطع، ضروری است. در رزومه به سوابق تحصیلی، سوابق شغلی مرتبط با رشته تحصیلی، معدل، سوابق پژوهشی و هر موضوعی که مرتبط با رشته تحصیلی شماست، باید به صورت بولت نویسی شده و خلاصه، اشاره کنید.
فراموش نکنید که تمام دقت خود را برای نوشتن رزومه تحصیلی به کار بگیرید، زیرا سهل انگاری در تهیه و نوشتن هر یک از مدارک اپلای، امکان رد پذیرش شما از یک دانشگاه، وجود خواهد شد. همچنین ممکن است تفاوتهای جزئی در فرمت نوشتن رزومه برای هر دانشگاه و یا کشور وجود داشته باشد، پس حتما قبل از نگارش رزومه، سایت دانشگاه مورد نظر خود را چک کنید.
تفاوت رزومه تحصیلی ( CV) و رزومه شغلی
مهمترین تفاوت بین رزومههای شغلی و تحصیلی هدف و طول آنها است. رزومههای شغلی معمولا به یک یا دو صفحه محدود میشوند. با این حال، رزومههای تحصیلی اغلب در سه صفحه یا بیشتر نوشته میشوند. به خاطر داشته باشید که بیشتر بودن صفحات رزومه ، به معنای بهتر بودن آن نیست.
شما باید سعی کنید به تمام اطلاعات مربوطه اشاره کنید و همچنین باید تا حد امکان آنها را به طور مختصر ارائه دهید. هدف یک رزومه تحصیلی ساخت هویت حرفهای برای دستیابی به فرصتهای تحصیلی خاص است. بنابراین، باید به طور خاص نشان دهنده تواناییهای شما باشد.
هر دو پیشینهی کوتاهی از فعالیتهای شما هستند، یک رزومه خلاصهای از دستاوردهای حرفهای شما است، در حالی که CV برای درخواست دانشگاه، تمام دستاوردهای دانشگاهی و حرفهای شما را برجسته میکند. در نتیجه، اکثر برنامههای کارشناسی ارشد و دکترا در واقع CV شما را می خواهند.
رزومه شغلی |
رزومه تحصیلی (CV) |
بیشتر برای درخواست موقعیتهای شغلی |
بیشتر برای درخواست موقعیتهای تحصیلی |
طول کمتر (1 تا 2 صفحه) |
محدودیتی ندارد. |
اطلاعات کلیتر |
اطلاعات جزئی و مفصلتر |
تفاوت رزومه تحصیلی و کاورلتر
رزومه و کاورلتر هردو از مدارکی هستند که برای اپلای به دانشگاه ارسال میشوند، کاورلتر به عنوان یک نامهی پوششی همراه با رزومه فرستاده میشود و به صورت مفصلتر اطلاعات موجود در رزومه شما را توضیح خواهد داد.
کاورلتر |
رزومه |
|
کاورلتر تمام تجربیاتی که پشت سر گذاشتهاید و در رزومه قید کردهاید را به طور مفصلتر بیان میکند و به بیان ویژگیهای شخصیتی شما میپردازد تا مسئول پذیرش را متقاعد کند رزومهی شما را بخواند و شما یک کاندیدای قابل قبول هستید. |
رزومه به صورت خلاصه تمام تواناییها و دستاوردها و تجربیات شما را برای کسب موقعیت تحصیلی مورد نظرتان بیان میکند. |
هدف |
توضیح به صورت پاراگراف و مفصل |
به صورت خلاصه و بولت گذاری شده |
فرمت |
اگرچه گاهی اوقات در نامههای پوششی دلایلی که شما یک فرد مناسب هستید ذکر میشود، اما بیشتر بر انگیزه و اهداف آینده شما تمرکز دارد. |
رزومه یک نمای کلی از سابقه تحصیلی و حرفهای شما و شامل تمام تجربیات و مهارتهایی است که ممکن است به شما در موفقیت جایگاهی که درخواست میکنید کمک کند. |
محتوا |
نکته: برای توضیح تفاوتهای رزومه و کاورلتر شرح کامل تفاوت رزومه و کاوررلتر را مطالعه کنید.
فرق رزومه تحصیلی و انگیزه نامه
انگیزه نامه (SOP)، نامهای است که درباره ویژگیهای شخصیتی و اهداف و انگیزههای تحصیلی شما صحبت میکند و یکی از مدارکی است که باید به دانشگاه فرستاده شود. مهمترین تفاوتهای رزومه و انگیزه نامه به شرح زیر هستند:
انگیزهنامه |
رزومه تحصیلی |
|
|
عدم نیاز به نوشتن اطلاعات تماس |
نوشتن اطلاعات تماس و راههای ارتباطی |
بیشتر برای مقاطع ارشد و دکترا |
برای تمامی مقاطع تحصیلی و موقعیتهای آکادمیک |
بخش نتیجه گیری و پایان بندی دارد |
دارای نتیجه گیری و پایان بندی نیست. |
نکته: برای توضیح تفاوتهای رزومه تحصیلی و انگیزهنامه شرح کامل تفاوت رزومه و انگیزه نامه را مطالعه کنید.
نگارش رزومه تحصیلی با ادب ویزا
گروه مهاجرتی ادب ویزا با 15 سال سابقه درخشان در زمینه مهاجرت تحصیلی، تحصیل در استرالیا و تحصیل در کانادا، جهت نگارش انگیزه نامه، رزومه و سایر مدارک مهم در فرایند اپلای، با مشاورین با تجربه و متخصص، در کنار شما خواهد بود.
سوالات متداول رزومه تحصیلی چیست؟ + نمونه رزومه تحصیلی (CV) اپلای
تعداد صفحات یک رزومه تحصیلی باید چقدر باشد؟
سایر رزومهها مثل رزومههای شغلی باید حداکثر در دو صفحه نوشته شوند، اما رزومه تحصیلی را میتوانید بیشتر بنویسید.
آیا در رزومه تحصیلی باید به سوابق شغلی هم اشاره کرد؟
در رزومه تحصیلی باید به سوابق شغلی آکادمیک و یا مرتبط با تحصیلات خود اشاره کنید،به عنوان مثال اگر رشتهی شما برنامه نویسی است، به سوابق خود به عنوان سرآشپز یک رستوران اشاره نکنید بلکه به مشاغلی اشاره کنید که به دیدگاه خواننده در مورد زندگی تحصیلی شما کمک کند.
تفاوت رزومه تحصیلی و رزومه شغلی چیست؟
رزومه شغلی و تحصیلی در چند مورد با هم تفاوت دارند. رزومه شغلی از لحاظ طول، کوتاهتر است و نهایتا باید 2 صفحه باشد اما رزومه تحصیلی میتواند بیشتر هم باشد. رزومه شغلی برای درخواست موقعیتهای شغلی است اما رزومه تحصیلی بیشتر برای موقعیتهای آکادمیک به کار میرود.
رزومه تحصیلی (cv) چیست؟
رزومه تحصیلی یا CV خلاصهای است از تجربیات شما در دنیای آکادمیک و تحصیلی که در آن باید به سوابق تحصیلی، مشاغل مرتبط، دستاوردها و افتخارات خود اشاره کنید تا از نظر افراد خواننده که اغلب همان تیم پذیرش دانشگاهها از سایر متقاضیان، مناسبتر شناخته شوید.
دیدگاه ها (0 پاسخ)