ویدیو صفر تا صد مهاجرت (انتخاب مسیر مهاجرت، بهترین کشور ها)
مهاجرت یکی از مهمترین تصمیماتی است که میتواند به صورت مستقیم بر آینده تحصیلی، کاری و زندگی شما تاثیر بگذارد. طبق آمارهای رسمی، امروزه بیش از ۳۰۰ میلیون مهاجر در جهان وجود دارد که بیشتر آنها در کشورهای توسعه یافتهای مانند آمریکا، آلمان، فرانسه، بریتانیا، کانادا و استرالیا ساکن هستند.
افراد به خاطر دلایل مختلفی اقدام به مهاجرت به کشوری خارجی میکنند که از جمله آن میتوان به عوامل تحصیلی، اقتصادی، سیاسی، خانوادگی و اشاره کرد. برای مهاجرت به هر کشوری باید قوانین و شرایط مختلفی را رعایت کنید که با مهمترین آنها خواهیم پرداخت. مهاجرت همچنین در مجموع نیز دارای مزایا و معایب گوناگونی است که تمام آنها را جزئيات کامل مورد بررسی قرار خواهیم داد.
اما چگونه مهاجرت کنیم؟ انواع مهاجرت کدامند؟ مهاجرت چه مزایا و معایبی دارد؟ رایجترین روشهای مهاجرتی کدامند؟ اگر شما هم مانند بسیاری از افراد پاسخ این پرسشها و یک سری سوال مشابه دیگر را نمیدانید، شما را به خواندن ادامه این مقاله دعوت میکنیم.
آمارهایی در رابطه با مهاجرت
در ادامه توجه شما را به مهمترین آمارهای مرتبط با مهاجرت در سال ۲۰۲۵ جلب میکنیم:
جمعیت کل مهاجران جهان |
۳۰۵ میلیون نفر |
درصد مهاجران به کل جمعیت |
(۳.۸%) |
تعداد دانشجویان بینالمللی |
۷ میلیون نفر |
نیرو کار بینالمللی |
۱۷۲ میلیون نفر |
انواع مهاجرت
برخی افراد به اشتباه فکر میکنند که مهاجرت تنها به معنای خروج از کشور و داشتن کار و زندگی در کشوری دیگر است، اما مهاجرت دارای انواع مختلفی است که در ادامه جزئيات آنها را مشاهده میکنید:
- مهاجرت داخلی
- مهاجرت خارجی
- مهاجرت اقتصادی
- مهاجرت اختیاری
- مهاجرت ناخواسته
مهاجرت داخلی
این نوع مهاجرت همانگونه که از نام آن مشخص است، به صورت داخلی و درون یک کشور انجام میشود. به عنوان مثال وقتی فردی محل زندگی خود را از شهری به شهر دیگر تغییر میدهد، مهاجرت داخلی (Internal migration) کرده است. مهاجرت داخلی به دو صورت اجباری و داوطلبانه صورت میپذیرد. مهاجرت روستا به شهر، شهر به روستا و شهر به شهر از روشهای رایج مهاجرت داخلی هستند.
مهاجرت خارجی
مهاجرت خارجی (External migration) نیز به معنای اقدام افراد برای ورود و اقامت در سایر کشورها به صورت دائم یا مدت زمان مشخص است. در مجموع وقتی از مهاجرت صحبت میشود، بیشتر منظور همان مهاجرت خارجی است. این روش مهاجرتی با انگیزههای اقتصادی، اجتماعی، خانوادگی و سیاسی انجام میشود.
مهاجرت اقتصادی
در روش مهاجرت اقتصادی (Economic migration)، افراد به خاطر پیدا کردن فرصتهای شغلی بهتر و زندگی در مقصدی با ثبات اقتصادی خوب، از مرزهای بینالمللی عبور کرده و برای مدت موقت یا دائم وارد سایر کشورها میشوند.
مهاجرت اختیاری
در مهاجرت اختیاری (Voluntary migration)، فرد به صورت خود خواسته و بدون هیچ اجباری به کشور دیگر مهاجرت میکند. بیشتر مهاجرتها به صورت داوطلبانه یا همان اختیاری انجام میشود.
مهاجرت ناخواسته
در مهاجرت ناخواسته نیز افراد از روی اجبار به دیگر کشورها میروند. جنگ و بلایای طبیعی از مهمترین دلایل مهاجرت ناخواسته (Forced migration) هستند.
شرایط مهاجرت
شرایط مهاجرت مهمترین مسئلهای است که باید به آن توجه داشته باشید. آیا اصلا من از شرایط لازم برخوردار هستم؟ چگونه شرایط مورد نیاز را برآورده کنم؟ شرایط لازم برای شیوه مهاجرتی انتخابی کدام است؟ حتما باید قبل از مهاجرت به این پرسشها پاسخ دهید. شرایط مهاجرتی بستگی مستقیم به شیوه انتخابی دارد.
به عنوان مثال شرایط دو روش مهاجرت کاری و تحصیلی، تفاوتهایی با هم دارند. برخی از شرایط نیز میان مسیرهای مهاجرتی یکسان است. در ادامه برخی از مهمترین شرایط مورد نیاز برای مهاجرت به سایر کشورها را مشاهده میکنید. موارد زیر کلی هستند؛ در نتیجه باید شرایط مورد نظر را از طریق وبسایت رسمی اداره مهاجرت کشور انتخابی بررسی کنید.
- تکمیل بودن مدارک
- اثبات تسلط کافی به زبان کشور مقصد
- پرداخت هزینه ثبت درخواست ویزا
- داشتن سلامت جسمی و روانی
- نداشتن سوء پیشینه و تخلف مهاجرتی
- مشخص بودن هدف از مهاجرت
- رعایت قوانین مهاجرتی مرتبط با ویزا
- تمکن مالی کافی
- داشتن ویزای معتبر
- ارائه پاسپورت معتبر
- موفقیت در مصاحبه سفارت
- سایر شرایط اختصاصی ویزا
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت
امروزه هر کشوری در رابطه با مهاجرت دارای الزامات مدرکی مخصوص به خود است و نمیتوان یک نسخه کلی برای آنها در نظر گرفت، با این حال ما در بررسیهای خود متوجه شدیم که مدارک زیر معمولا برای مهاجرت مورد استفاده قرار میگیرند.
- مدارک تحصیلی، کاری یا هر دو
- پاسپورت و سایر مدارک شناسایی معتبر
- ۲ یا تعداد بیشتری عکس پاسپورتی
- گواهی عدم سوء پیشینه
- گواهی تمکن مالی
- مدرک زبان
- فرم مهاجرتی
- رسید هزینههای پرداختی
- مدارک پزشکی
- مدارک مرتبط با سوابق مهاجرتی
- مدارک ازدواج و تولد
- مدارک مرتبط با بیومتریک
- ویزای معتبر
- بیمه درمانی
مراحل مهاجرت
برای مهاجرت به هر روش و کشوری باید یک سری مراحل را انجام دهید. ترتیب و تعداد این مراحل بستگی به شیوه مهاجرتی انتخابی و کشور مورد نظر شما دارد. با این حال ما در بررسیهای خود متوجه شدیم که به طور کلی برای مهاجرت نیاز به طی کردن مراحل زیر داریم:
- انتخاب مناسب ترین روش مهاجرتی
- تحقیق در مورد کشور مقصد
- بررسی شرایط ویزا
- جمعآوری مدارک
- ثبت درخواست ویزا
- پرداخت هزینه ویزا
- شرکت در مصاحبه سفارت
- دریافت ویزا
- جمعآوری وسایل مورد نیاز
- سفر به کشور مقصد
- اسکان در محل مشخص شده
انتخاب مناسبترین روش مهاجرتی
ابتدا باید با توجه به شرایط و اهداف خود مناسبترین روش مهاجرتی را انتخاب کنید. اگر نمیدانید کدام روش مناسب شماست، میتوانید از یک موسسه مهاجرتی معتبر مشورت بگیرید. همچنین باید مشخص کنید که بهترین کشور برای شیوه مهاجرتی انتخابی کدام است. علاوه بر این، باید در رابطه با بودجه مورد نیاز برای مهاجرت به خوبی برنامهریزی کنید.
تحقیق در مورد کشور مقصد
به خوبی در مورد مزایا و معایب روش مهاجرتی و زندگی در کشور مورد نظرتان تحقیق کنید. در هنگام تحقیقات خود باید به عواملی مانند آبوهوا، نرخ بیکاری، هزینه زندگی و علایق فردی توجه کنید.
بررسی شرایط ویزا
تقریبا برای مهاجرت از طریق بیشتر روشهای مهاجرتی نیاز به ویزا داریم. برخی ویزاها بر روی پاسپورت درج میشوند. شرایط ویزای مورد نظرتان را با دقت بسیاری مورد بررسی قرار دهید و آنها را برآورده کنید، زیرا مهمترین مدرکی است که برای مهاجرت به آن نیاز دارید.
جمعآوری مدارک
حال نوبت جمعآوری مدارک است که شامل پاسپورت، مدارک تحصیلی، کاری، ازدواج، گواهی تمکن مالی، گواهی سوء پیشینه و یک سری موارد دیگر میشود. نوع مدارک درخواستی بسته به نوع ویزا متفاوت است.
ثبت درخواست ویزا
باید درخواست خود برای دریافت ویزا را ثبت کنید. فرایند ثبت درخواست در بیشتر کشورها به صورت آنلاین انجام میشود، با این حال ممکن است نیاز باشد به سفارت یا کنسولگری مراجعه کنید. برای ثبت درخواست اغلب نیاز به ایجاد یک حساب کاربری در وبسایت اداره مهاجرت کشور مقصد دارید. در این مرحله باید مدارک را همراه با فرم مهاجرتی تکمیل شده ارسال کنید.
پرداخت هزینه ویزا
برای نهایی کردن ثبت درخواست ویزا، باید هزینهای پرداخت کنید. هزینه پرداخت ویزا را باید از سایت اداره مهاجرتی کشور مورد نظرتان بررسی کنید. پرداخت هزینه ویزا نیز باید از طریق روشهای مورد تایید انجام شود.
شرکت در مصاحبه سفارت
دولت کشور مقصد ممکن است از شما بخواهد که در مصاحبه سفارت شرکت کنید. انجام این کار برای اطمینان از کامل بودن شرایط و مدارک شما انجام میشود. موفقیت در مصاحبه را میتوان آخرین مرحله مهم برای دریافت ویزا به شمار آورد.
دریافت ویزا
اگر شرایط و مدارک شما کامل باشد، پس از گذشت مدتی برای شما ویزا صادر خواهد شد. طی این مدت میتوانید با ورود به حساب کاربری آخرین وضعیت ویزای خود را چک کنید.
جمعآوری وسایل مورد نیاز
پس از موافقت با صدور ویزا باید اقدام به جمعآوری وسایل مورد نیاز برای مهاجرت کنید. همچنین باید یک سری کارها را قبل از مهاجرت انجام دهید.
سفر به کشور مقصد
در زمان مشخص شده اقدام به تهیه بلیط کرده و همراه با تمام وسایل و مدارک لازم به کشور انتخابی خود سفر کنید. توجه داشته باشید که در هنگام رسیدن به فرودگاه یا نقطه صفر ورودی کشور مقصد بازرسی خواهید شد.
اسکان در محل مشخص شده
پس از ورود به خاک کشور مقصد نیز باید کارهای اسکان خود را تکمیل کنید. ممکن است امکان اسکان موقت نیز برای شما فراهم شود.
چگونه مهاجرت تحصیلی کنیم؟
برای مهاجرت تحصیلی معمولا باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
۱. تحقیق در مورد دانشگاه
۲. انتخاب دوره تحصیلی
۳. بررسی شرایط دوره
۴. جمعآوری مدارک
۵. ایجاد حساب کاربری
۶. ارسال مدارک
۷. ثبت درخواست اپلای
۸. انتظار برای دریافت پاسخ
۹. دریافت نامه پذیرش
۱۰. اقدام برای اخذ ویزا
۱۱. تهیه بلیط و مهاجرت
چگونه مهاجرت کاری کنیم؟
اگر قصد مهاجرت کاری دارید، مراحل زیر را معمولا باید به ترتیب طی کنید:
۱. تحقیق در مورد بازار کار، نرخ بیکاری، نرخ مالیات، تنوع فرصتهای شغلی و قوانین کاری
۲. بررسی شرایط کار و نحوه دریافت ویزای کاری در کشور انتخابی خود
۳. ایجاد یک کاورلتر و رزومه کاری حرفهای
۴. ارسال رزومه همراه با سایر مدارک به شرکت مورد نظر
۵. دریافت جاب آفر معتبر از شرکت
۶. جمعآوری تمام مدارک مورد نیاز
۷. ایجاد درخواست ویزا و ارسال مدارک
۸. دریافت ویزای کاری
انواع ویزا برای مهاجرت
مهمترین انواع ویزا برای مهاجرت عبارتند از:
- ویزای کاری
- ویزای تحصیلی
- ویزای توریستی
- ویزای ترانزیت
- ویزای سرمایهگذاری
- ویزای همراه
- ویزای درمانی
- سایر انواع ویزا
روشهای مهاجرت
افراد امروزه میتوانند به روشهای مختلفی برای مهاجرت اقدام کنند که هر یک دارای مزایا، معایب و ویژگیهای مخصوص به خود بوده و در ادامه به صورت خلاصه با آنها آشنا میشوید:
- مهاجرت تحصیلی
- مهاجرت کاری
- مهاجرت از طریق ازدواج
- مهاجرت از طریق پناهندگی
- مهاجرت از طریق تولد فرزند
- مهاجرت از طریق سرمایهگذاری
- مهاجرت خانوادگی
- مهاجرت از طریق ثبت شرکت
- مهاجرت از طریق خود اشتغالی
مهاجرت تحصیلی
مهاجرت تحصیلی را میتوان یکی از بهترین روشهای مهاجرتی به شمار آورد. طبق جدید برآوردها، نزدیک به ۷ میلیون دانشجوی بینالمللی در جهان مشغول به تحصیل هستند. از میان پرطرفدارترین مقاصد مهاجرتی تحصیلی میتوان به کانادا، استرالیا، انگلیس، فرانسه و آمریکا اشاره کرد.
برای مهاجرت تحصیلی نیاز به مدارکی مانند نامه پذیرش، ویزای تحصیلی، ریز نمرات، مدرک زبان، رزومه تحصیلی و... دارید. امکان تحصیل در دانشگاههای برتر دنیا، دریافت بورسیه تحصیلی، آسانی اقدام و پیشرفت علمی از جمله مزایای مهاجرت تحصیلی هستند.
مهاجرت کاری
مهاجرت کاری نیز به دلایل گوناگونی مانند افزایش درآمد، فرصت کار در شرکتهای بزرگ، افزایش تخصص، کسب دانش، تقویت رزومه و... یکی دیگر از روشهای خوب لیست ما میباشد. مهاجرت کاری به دو صورت موقت و دائمی بوده و معمولا طیف گستردهای از ویزاها را شامل میشود.
در صورت اقدام از طریق مهاجرت کاری مطمئن شوید که حقوق شما به خوبی هزینههای زندگی را پوشش میدهد. همچنین در رابطه با شرکتهایی که پیشنهاد جاب آفر میدهند، تحقیقات کامل انجام دهید.
مهاجرت از طریق ازدواج
کشورهای مختلفی این فرصت را برای افراد فراهم میسازند که از طریق ازدواج اقدام به مهاجرت کنند. البته باید ثابت کنید که هر دو طرف واقعا قصد ازدواج دارید و معمولا برای انجام این امر نیاز است مراحل مختلفی را طی کنید. ازدواج با یک فرد شهروند اغلب به دریافت اقامت دائم و شهروندی منجر میشود.
مهاجرت از طریق پناهندگی
اقدام از طریق پناهندگی به هیچ عنوان توصیه نمیشود و میتوان دلایل مختلفی را برای این موضوع برشمرد. به عنوان مثال احتمال دیپورت شدن شما بالاست. همچنین خطرات مسیر پناهندگی بسیار زیاد بوده و ممکن است سرمایه شما حتی به صورت کامل از بین برود. علاوه بر این، کشورها معمولا قوانین سختگیرانهای در رابطه مهاجرت از طریق پناهندگی دارند.
مهاجرت از طریق تولد فرزند
فرزند شما با تولد در برخی کشور میتواند تابعیت دریافت کند. این قانون در واقع اصل خاک نام دارد. کانادا را میتوان بهترین کشور برای دریافت تابعیت از طریق تولد فرزند به شمار آورد، زیرا شرایط بسیار سادهای دارد. برای اقدام از این روش در بیشتر کشورها حداقل یکی از والدین باید دارای تابعیت کشور مقصد باشد.
مهاجرت از طریق سرمایهگذاری
مهاجرت از طریق سرمایهگذاری یکی دیگر از روشهای مهاجرتی مهم است. البته این روش نیاز به سرمایه بالایی دارد و چندان رایج نیست. مهاجرت از طریق سرمایهگذاری معمولا به صورت مستقیم منجر به دریافت اقامت دائم میشود، زیرا شما در این روش به اقتصاد کشور انتخابی خود کمک میکنید. همچنین اعضای خانواده نیز میتواند بدون هیچ مشکلی به متقاضی اصلی ملحق شوند. میزان سرمایه مورد نظر بستگی به روش و کشور دارد.
مهاجرت خانوادگی
برخی کشورها این امکان را به افراد میدهند که به صورت خانوادگی مهاجرت کنند. البته شما به عنوان متقاضی اصلی باید ثابت کنید که میتوانید از پس هزینههای خود و خانواده خود برآیید. همچنین اعضای خانواده نیز باید یک سری شرایط را رعایت کنند.
از میان بهترین کشورها برای مهاجرت خانوادگی میتوان به کانادا، نیوزلند و استرالیا اشاره کرد. اعضای خانواده در روش مهاجرت خانوادگی معمولا شامل همسر و فرزندان میشود.
مهاجرت از طریق خود اشتغالی
برخی از افراد نیز از طریق خود اشتغالی به دیگر کشورها مهاجرت میکنند. در این روش باید اقدام به خرید یا راهاندازی یک کسبوکار جدید در کشور مقصد کنید. برای مهاجرت از طریق خود اشتغالی نیاز به یک پلن اقتصادی جامع دارید و همچنین باید ثابت کنید که از منابع مالی کافی برخوردار هستید. با این گزینه مهاجرتی اغلب امکان دریافت اقامت دائم به صورت مستقیم وجود دارد.
نکته: مجموع روشهای مهاجرتی به سایر کشورها به صدها عدد میرسد و امکان اشاره به تمام آنها وجود ندارد. برخی روشهای مهاجرتی نیز خود شامل چند مسیر فرعی میشوند.
رایجترین اصطلاحات مهاجرتی
برخی از رایجترین اصطلاحات مهاجرتی عبارتند از:
- فرم مهاجرتی
- اپ فی
- اسپانسرشیپ مهاجرتی
- ویزا
- تابعیت
- اقامت
- شهروندی
- ریجکتی
- اپلای
- مقیم دائم
- پناهنده
- اداره مهاجرت
- افسر مهاجرت
- دیپورتی
- شماره پرونده
- دعوتنامه
- جاب آفر
فرم مهاجرتی: ما برای ورود موقت یا دائم به دیگر کشورها نیاز به فرم مهاجرتی داریم. این فرم معمولا از سایت اداره مهاجرت کشور مورد نظر قابل دانلود است. ما در واقع با ارسال این فرم درخواست خود را ثبت میکنیم.
اپ فی: هزینهای است که برای ثبت ارسال درخواست ویزا باید پرداخت کنید.
اسپانسرشیپ: به حمایت مالی از فرد مهاجر اسپانسرشیپ میگویند. اسپانسر میتواند یک فرد، موسسه یا دولت باشد.
ویزا: روادید یا ویزا در واقع مجوز ورود شما به سایر کشورها برای اهدافی مانند کار، تحصیل و... میباشد.
تابعیت: شهروندی یا تابعیت وضعیت و رابطه قانونی میان یک فرد با دولت است که شامل یک سری حقوق و وظایف میشود.
وکیل مهاجرتی: فردی است که به صورت تخصصی در حوزه مهاجرت به کشوری خاص فعالیت دارد.
اقامت: به معنای کار، زندگی یا تحصیل در کشوری برای مدت مشخص یا دائمی است.
تابعیت دوگانه: به وضعیتی گفته میشود که فردی همزمان تابعیت دو کشور را دارد.
ریجکتی: به معنای رد شدن درخواست افراد برای مهاجرت است.
اپلای: اپلای در اصطلاح معنی ثبت درخواست را میدهد، اما بیشتر به معنای اقدام به دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاههای خارجی میباشد.
مقیم دائم: به فردی گفته میشود که دارای اقامت دائم است.
پناهنده: فردی است که به خاطر مشکلات سیاسی و اقتصادی و به صورت ناخواسته به کشوری دیگر میرود. معمولا امکان بازگشت پناهنده به کشور مبدا وجود ندارد.
اداره مهاجرت: سازمانی است که وظیفه بررسی پروندههای مهاجرتی را برعهده دارد. هر کشور دارای اداره یا وزارت مهاجرت مخصوص به خود است.
افسر مهاجرت: فردی است که به صورت حضوری و دقیق شرایط و مدارک شما را برای تصمیمگیری نهایی در رابطه با صدور ویزا مورد بررسی قرار میدهد.
دیپورتی: به معنای بازگرداندن اجباری فرد مهاجر به کشور مبدا است.
شماره پرونده: کد چند رقمی است که برای هر پرونده مهاجرتی یا درخواست ویزا در نظر گرفته میشود.
دعوتنامه: در اصطلاح مهاجرتی، دعوتنامه مدرکی از یک فرد یا اسپانسر در کشور مقصد است که در آن فرد دیگر را برای مهاجرت موقت یا دائم و حمایت مالی دعوت میکند.
جاب آفر: به پیشنهاد شغلی از طرف یک سازمان، شرکت یا کارفرمای خارجی جاب آفر میگویند.
تراول داکیومنت: به هر مدرک رسمی مسافرتی، تراول داکیومنت میگویند. به عنوان مثال پاسپورت یک تراول داکیومنت است.
قوانین مهاجرت
قوانین مهاجرتی در هر کشور متفاوت است که باید آنها را قبل و بعد و در هنگام ورود به کشور مورد نظرتان رعایت کنید. قوانین مهاجرتی به دو صورت اختصاصی و عمومی هستند. قوانین اختصاصی مربوط به ویزا یا شیوه مهاجرتی شما میشوند. به عنوان مثال شما به عنوان یک دانشجوی بینالمللی باید قوانین مرتبط با ویزای تحصیلی را رعایت کنید.
قوانین عمومی نیز حالت کلی داشته و تمام مهاجران ملزم به رعایت آنها هستند. توجه داشته باشید که قوانین مهاجرتی ممکن است به صورت منظم دچار تغییراتی شوند؛ بنابراین آگاهی از این تغییرات از اهمیت بسیار برخوردار است. سیاستهای دولتها، نیازهای جامعه مقصد و یک سری عوامل دیگر بر قوانین مهاجرتی تاثیر میگذارند.
برخی از قوانین مهاجرتی بینالمللی هستند. میزان پیچیدگی قوانین مهاجرتی نیز بستگی به کشور انتخابی دارد. برخی کشورها در با رابطه قوانین مهاجرتی بسیار سختگیرانه عمل میکنند و برخی نیز رویکرد آسانی نسبت به این موضوع دارند. فراموش نکنید که رعایت نکردن قوانین مهاجرتی میتواند در مواقعی باعث جریمههای سنگین مانند دیپورتی شود.
تحقیق در مورد مهاجرت
تحقیق در مورد مهاجرت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. اما دقیقا چگونه باید در مورد مهاجرت یا کشور مورد نظر خود تحقیق کنیم؟ برای تحقیق میتوانید از یک موسسه یا وکیل مهاجرتی، افراد با سابقه مهاجرت موفق، وبسایتهای مهاجرتی و شبکههای اجتماعی معتبر و... استفاده کنید. تحقیقات شما باید موارد زیر را پوشش دهد:
- نحوه دریافت اقامت و شهروندی
- کیفیت زندگی
- شرایط اخذ ویزا
- هزینههای زندگی
- نرخ بیکاری
- سرانه درآمدی
- زبان رایج
- سیستم درمانی
- سیستم آموزشی
- بازنشستگی
- شرایط کار
- میزان حمایتهای اجتماعی
- آبوهوا
- میزان مهاجرپذیری
- آسانی مهاجرت
- قوانین مهاجرتی
- فرهنگ جامعه
هزینه مهاجرت
برای مهاجرت به هر کشوری نیاز به صرف هزینههای مختلفی دارید. برخی از این هزینهها به قبل و برخی از آنها نیز به بعد از مهاجرت مربوط میشوند. میزان هزینه مهاجرتی بسته به کشور و شیوه مهاجرتی انتخابی میتواند بسیار تفاوت کند.
به عنوان مثال هزینه مهاجرتی تحصیلی به کانادا و مهاجرت کاری به استرالیا قطعا یکی نیست. توصیه میشود که قبل از مهاجرت به صورت دقیق در مورد تمام هزینههای مهاجرتی تحقیق کنید. برای انجام این کار میتوانید یک چک لیست تهیه کرده و هزینهها را داخل آن بنویسید. فراموش نکنید که هزینههای مهاجرتی معمولا هر سال افزایش پیدا میکنند.
در مجموع هزینههای مهاجرت و زندگی در خارج شامل اجاره منزل، خرید بلیط هواپیما، تهیه مواد غذایی، ترجمه مدارک، هزینههای خانه (آب، برق، گاز، سیمکارت، اینترنت و...) ثبت درخواست ویزا، تهیه بیمه درمانی، هزینه گمرک، خرید کفش و لباس، خدمات بهداشتی و درمانی، واکسیناسیون و انجام معاینات پزشکی قبل از مهاجرت، تفریح و سرگرمی، تحصیل و استفاده از حملونقل عمومی میشود.
هزینه اجاره، تحصیل و زندگی برای هر فرد مجرد در خارج |
|||
نام کشور |
هزینه ماهانه اجاره منزل |
هزینه ماهانه زندگی (بدون اجاره) |
هزینه سالانه تحصیل |
کانادا |
۲۱۹۳ دلار کانادا |
۱۳۵۰ دلار کانادا |
۳۰،۰۰۰ دلار کانادا |
استرالیا |
۲۶۰۴ دلار استرالیا |
۱۹۵۰ دلار استرالیا |
۳۵،۰۰۰ دلار استرالیا |
آمریکا |
۱۸۱۳ دلار |
۹۶۹ دلار |
۳۷،۵۰۰ دلار |
آلمان |
۸۹۲ یورو |
۹۹۰ یورو |
رایگان تا ۲۰ هزار یورو |
فرانسه |
۱۸۰۰ یورو |
۹۵۰ یورو |
۳۲۵۰ یورو |
هلند |
۱۴۵۰ یورو |
۷۸۷ یورو |
۱۵،۰۰۰ یورو |
ایتالیا |
۸۰۰ یورو |
۶۵۶ یورو |
۵۰۰ تا ۳۶ هزار یورو |
انگلیس |
۱۲۸۴ پوند |
۶۴۵ پوند |
۱۰ تا ۳۸ هزار پوند |
نیوزلند |
۲۲۱۶ دلار نیوزلند |
۱۳۰۷ دلار نیوزلند |
۲۲ تا ۳۵ هزار دلار نیوزلند |
اسپانیا |
۱۰۵۸ یورو |
۷۰۰ تا ۱۱۰۰ یورو |
۷۰۰ تا ۱۰۵ هزار یورو |
نکته: هزینههای فوق به صورت میانگین و برای یک فرد مجرد در نظر گرفته شده است. هزینه زندگی به صورت خانوادگی قطعا بسیار بیشتر است.
هزینه ترجمه مدارک برای مهاجرت
هزینه ترجمه مدارک برای مهاجرت بستگی به دارالترجمه رسمی، تعداد اسناد و زبان انتخابی دارد. معمولا هزینه ترجمه مدارک به انگلیسی ارزانتر از سایر زبانها است. مطمئن شوید که موسسهای که مدارک شما را قرار است ترجمه کند، مجوز رسمی دارد.
همچنین مدارک شما باید دارای مهر رسمی باشند. مدت زمان ترجمه بستگی به تعداد مدارک و یک سری عوامل دیگر دارد. ریز نمرات، مدارک تحصیلی، گواهی اشتغال به تحصیل، سابقه بیمه و گواهی ازدواج، از جمله مدارکی هستند که ممکن است نیاز به ترجمه رسمی داشته باشند. هزینه ترجمه یک مدرک میتواند بین چند ده تا چند صد هزار تومان متغیر باشد.
مهمترین نکات مهاجرت
پیش از هر اقدامی برای مهاجرت بهتر است به نکات زیر حتما توجه کنید:
- در مورد فرهنگ، زبان، آداب و رسوم، بازار کار، هزینههای زندگی و آبوهوای کشور انتخابی خود تحقیق کنید.
- از مدتها قبل به مطالعه زبان پرداخته و آن را به خوبی تقویت کنید.
- مطمئن شوید که کشور انتخابی شما، نرخ بیکاری پایینی دارد و پیدا کردن کار در آن دشوار نیست.
- با سیستم درمانی، هزینههای پزشکی و نحوه تهیه بیمه کشور مورد نظرتان آشنا شوید.
- به مقدار کافی ارز رایج همراه خود ببرید.
- با شرایط دریافت ویزا، اقامت دائم و شهروندی آشنا شوید.
- از بردن وسایل اضافی و بدون استفاده خودداری کنید.
- مدارک شما باید به صورت دقیق ترجمه شوند.
- با مهمترین چالشهای مهاجران در کشور انتخابی خود آشنا شوید.
- از انجام خرجهای بیهوده به ویژه در ماههای ابتدایی خودداری کنید.
- سعی کنید دوستانی را در شهر محل زندگی خود در خارج پیدا کنید.
- از مدتها قبل برای مهاجرت برنامه ریزی کنید.
- به موسساتی که وعده مهاجرت تضمینی میدهند، مراجعه نکنید.
- مطمئن شوید که مقصد مورد نظرتان برخورد خوبی با مهاجران دارد.
- از اشتباهات مهاجرتی دیگران درس بگیرید.
- ارتباط خود با خانواده و دوستانتان را بعد مهاجرت حفظ کنید.
- مهمترین نکات مرتبط با افزایش شانس مهاجرت را بدانید.
- با اصطلاحات مهاجرتی مهم آشنا شوید.
- فرایند مهاجرت میتواند طولانی باشد؛ بنابراین باید صبور باشید.
- با حقوق قانونی خود در کشور مقصد آشنا شوید.
ارزیابی مهاجرتی
با کمک یک ارزیابی دقیق مهاجرتی میتوانید متوجه شوید که شانس شما برای مهاجرت چقدر است. ۳ روش برای ارزیابی مهاجرت وجود دارد. در روش اول خودتان به مطالعه الزامات شیوه مهاجرتی پرداخته و سپس با توجه به شرایطی که دارید، میتوانید به یک نتیجهگیری کلی برسید.
روش دوم که مطمئنتر است، مراجعه به یک موسسه مهاجرتی معتبر است. مطمئن شوید که حتما موسسه مورد نظرتان از تخصص کافی برای انجام امور مهاجرتی کشور انتخابی شما برخوردار است. در روش سوم نیز میتوانید از ابزارهای آنلاین ایرانی و خارجی ارزیابی استفاده کنید.
ارزیابی مهاجرتی شامل عواملی مانند سن، تحصیلات، سابقه کاری، داشتن همسر، میزان تمکن مالی، سابقه تحصیل، کار و زندگی در کشور مقصد و تعدادی مورد دیگر میشود. در مجموع توصیه میشود که از مدتها قبل این ارزیابی را انجام دهید و مانع از هدر رفتن وقت و هزینه شوید. انجام ارزیابی همچنین این امکان را به شما میدهد که نقاط ضعف خود برای مهاجرت را شناسایی کنید.
پرونده مهاجرتی چیست؟
به مجموعه شرایط، مدارک، درخواست ویزا، مصاحبه سفارت، پروسههای انجام شده، بازرسیها، پرداختها و هر آنچه به فرایند مهاجرت شما مربوط میشود، پرونده مهاجرتی میگویند. هر درخواستی که برای دریافت ویزا ارسال میشود ، دارای یک شماره پرونده است.
دولت یا اداره مهاجرت کشورها در واقع پرونده مهاجرتی متقاضیان را مورد بررسی قرار میدهند. با بررسی دقیق این پروندهها میتوان گفت که آیا شما از شرایط لازم برای مهاجرت برخوردار هستید یا خیر. هر پرونده مهاجرتی در نوع خود متفاوت است.
قبل از مهاجرت چکار کنیم؟
آمادگی برای مهاجرت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. قبل از مهاجرت باید کارهای مختلفی را انجام دهید که مهمترین آنها شامل موارد زیر میشود:
- تحقیق در مورد کشور مقصد
- آشنایی با شرایط دریافت ویزا
- شناسایی بهترین روشها برای انتقال پول
- ترجمه رسمی مدارک
- جمعآوری وسایل مورد نیاز
- تهیه مدارک درخواستی
- اطمینان از اعتبار پاسپورت
- فروش وسایل غیر ضروری
- گرفتن کپی از مدارک مهم
- انجام خریدهای لازم
- خرید بلیط هواپیما
- ایجاد چک لیست مراحل مهاجرت
- تحقیق در مورد گزینههای اسکان
- انجام تستهای پزشکی مورد نیاز
- شرکت در مصاحبه سفارت
- مطالعه منظم زبان
- چک کردن منظم وضعیت ویزا
- ذخیره پول کافی
- تبدیل پول به ارز رایج کشور مقصد
- آمادگی ذهنی برای مهاجرت
بعد از مهاجرت چکار کنیم؟
بعد از مهاجرت نیز نیاز به انجام کارهای گوناگونی دارید که در ادامه با برخی از آنها آشنا میشوید:
- دریافت گواهینامه رانندگی (در صورت نیاز)
- مراجعه به اداره مهاجرت (در صورت نیاز)
- پیدا کردن خانه یا تکمیل فرایند اسکان
- شناسایی مهمترین مکانهای شهر
- یادداشت شماره تلفنهای مهم
- انجام کارهای اداری مورد نیاز
- تلاش برای پیدا کردن دوستان جدید
- پیدا کردن گزینههای حملونقل عمومی
- تحقیق در مورد سیستم مالیاتی
- بودجهبندی هزینهها
- ادامه مطالعه زبان
- تهیه بیمه درمانی
- تهیه سیم کارت
- ایجاد حساب بانکی
مهاجرت بدون مدرک زبان
ارائه مدرک زبان معمولا یکی از مهمترین شرایط بیشتر روشهای مهاجرتی به سایر کشورها میباشد. با این وجود، ممکن است بتوانید بدون مدرک زبان برای برخی روشهای مهاجرتی اقدام کنید. آمریکا، انگلیس، کانادا، استرالیا و نیوزلند از جمله کشورهایی است که میتوان تحت شرایط خاصی بدون مدرک زبان نیز به آنها مهاجرت کرد.
با این حال توجه داشته باشید که در مجموع داشتن مدرک زبان میتواند شانس شما را افزایش دهد. علاوه بر این، تلاش شما برای دریافت مدرک زبان میتواند به تقویت سطح زبانی شما منجر شود و در نتیجه برای ارتباط با دیگران در کشور مورد نظرتان مشکلی نخواهید داشت.
حداقل سرمایه برای مهاجرت
حداقل سرمایه برای مهاجرت بستگی به شیوه انتخابی دارد. برخی روشهای مهاجرتی ارزانتر و برخی نیز گرانتر هستند. در مجموع نیز امکان مهاجرت رایگان وجود ندارد. برای مهاجرت نیاز به ارائه گواهی تمکن مالی دارید. این گواهی به اشکال مختلفی مانند رسید حساب بانکی میباشد. در واقع با ارائه این گواهی ثابت میکنید که میتوانید از پس هزینههای خود برآیید.
به عنوان مثال برای مهاجرت تحصیلی به کانادا نیاز است ثابت کنید که حداقل ۲۰،۶۳۵ دلار (CAD) در سال سرمایه در اختیار دارید یا برای دریافت ویزای توریستی کشور آلمان، ۴۵ دلار در روز سرمایه لازم خواهد شد. از میان روشهای مهاجرتی که نیاز به سرمایه بالایی دارند، میتوان به اقدام از طریق تحصیلی، راهاندازی کسبوکار و سرمایهگذاری اشاره کرد.
نمره آیلتس برای مهاجرت
برای دریافت ویزا معمولا نیاز به مدرک زبان دارید. نوع مدرک درخواستی بستگی به قوانین و زبان کشور مقصد دارد. امروزه مدرک آیلتس مورد پذیرش بسیاری از کشورهای دنیا است. بیشتر کشورهای انگلیسی زبان مانند کانادا، استرالیا و بریتانیا مدرک آیلتس را قبول دارند.
همچنین برخی کشورهای غیر انگلیسی زبان امکان استفاده از مدرک آیلتس را برای برخی روشهای مهاجرتی فراهم کردهاند. در ادامه نمره آیلتس مورد نیاز برای مهاجرت (کاری، تحصیلی یا اقامت) را به تفکیک کشور مشاهده میکنید:
نام کشور |
نمره آیلتس مورد نیاز |
کانادا |
حداقل ۶ به بالا |
استرالیا |
نمره ۶ و بیشتر |
آلمان |
حداقل ۶ یا ۶.۵ |
آمریکا |
نمره ۶ یا ۶.۵ و بیشتر |
نیوزلند |
حداقل ۶.۵ |
هلند |
معمولا ۶ تا ۷ |
ایتالیا |
حداقل ۶ یا ۶.۵ |
انگلیس |
۶ تا ۷ |
حداقل معدل برای مهاجرت
معدل نیز میتواند نقش مهمی در مهاجرت به ویژه برای دریافت پذیرش و ویزای تحصیلی ایفا کند. هر مدرسه، کالج، دانشگاه، مرکز یا موسسه آموزشی یا تحقیقاتی معدل خاصی را برای درخواست میکند. این موضوع را حتما باید با مرکز آموزشی مورد نظرتان چک کنید.
همچنین مقطع، رشته و برنامه تحصیلی نیز بر روی معدل درخواستی تاثیر میگذارند. بیشتر مراکز آموزشی از جمله دانشگاهها الزامات معدلی چندان دشواری ندارند. برای فعالیت در بخشی مشاغل نیز ممکن است از شما مدرک تحصیلی با معدل خاصی درخواست شود.
به عنوان مثال این احتمال وجود دارد که برای کار در موقعیت شغلی مهندسی نیاز به نمره خاصی در مدرک لیسانس خود داشته باشید. علاوه بر این، شرکتها و دانشگاهها به ریز نمرات شما در برخی دروس بسیار اهمیت میدهند. دانشگاهها معمولا از معیار GPA برای بررسی معدل دانشجویان بینالمللی استفاده میکنند.
گواهی سلامت برای مهاجرت
برای مهاجرت به هر کشوری باید از سلامت جسمانی و روانی برخوردار باشید. همچنین ممکن است از شما یک سری آزمایشات پزشکی و تستهای شخصیتی گرفته شود. علت انجام این کار کاملا مشخص است. دولتها نمیخواهند مهاجران هزینه پزشکی و درمانی بر آنها تحمیل کنند.
علاوه بر این، دولتها مانع از ورود افراد با بیماریهای واگیردار میشوند. همچنین مانع شدن از ورود افراد با مشکلات روانی و سوء سابقهدار میتواند از هزینهها و مشکلات بسیاری جلوگیری کند.
در صورت نیاز تمام مدارکی که سلامت شما را تایید میکنند را جمعآوری کرده و پس از ترجمه در اختیار اداره مهاجرت کشور انتخابی قرار دهید. علاوه بر این، ممکن است گواهی ارائه کنید که نشان میدهد که از لحاظ روانی سالم هستید.
نقش سفارتها در فرآیند مهاجرت
سفارتها نقش بسیار مهمی در فرایند مهاجرت ایفا میکنند. ثبت بیومتریک (انگشت نگاری و عکاسی دیجیتال)، انجام مصاحبه، پیگیری وضعیت پرونده مهاجرتی، ارائه اصل مدارک و پرسش در مورد قوانین از جمله خدمات ارائه شده توسط سفارتخانهها و کنسولگری ها هستند.
برای مراجعه به سفارت نیاز به گرفتن وقت دارید. دریافت ویزا مهمترین دلیل مراجعه به سفارتخانهها است. در مجموع سفارتخانهها و ادارات مهاجرتی با هماهنگی یکدیگر فرایند صدور ویزا را مدیریت میکنند. سفارتها همچنین ممکن است دارای دفاتر مختلفی در کشورهای گوناگونی باشند که خدمات فرعی ارائه میدهند.
اقامت چیست؟
اقامت (Residency)، همانطور که از نام آن پیدا است، به معنای ماندن شما در یک کشور مشخص است. کشورهای جهان دو نوع اقامت موقت و دائم را به متقاضیان مهاجرت اعطا میکنند که در ادامه جزئيات آنها را به صورت خلاصه مشاهده میکنید:
اقامت موقت
اقامت موقت (Temporary residence) اشاره به وضعیتی دارد که در آن شما تنها میتوانید برای مدت زمان مشخصی در کشوری دیگر بمانید و مشغول بازدید، کار یا تحصیل شوید. در چنین حالتی برای شما یک ویزا با وضعیت اقامت موقت صادر میشود. ممکن است بتوانید در برخی ویزاها و تحت شرایط خاصی اقامت موقت خود را تبدیل به اقامت دائم کنید.
اقامت دائم
اقامت دائم (Permanent residence)، نیز بر خلاف اقامت موقت، امکان مهاجرت دائم را برای شما فراهم میکند. دریافت اقامت دائم معمولا دشوارتر از اقامت موقت است. همچنین در بیشتر کشورها، داشتن اقامت دائم یکی از شرایط اصلی اخذ شهروندی میباشد. با داشتن اقامت دائم میتوانید بدون محدودیت خاصی کار و تحصیل کنید. توجه داشته باشید که امکان لغو شدن اقامت دائم در صورت رعایت نکردن شرایط درخواستی وجود دارد.
بهترین سن برای مهاجرت
در مجموع چیزی با عنوان بهترین سن برای مهاجرت به سایر کشورها وجود ندارد. با این حال، سن یکی از شرایط مهم مهاجرتی است که باید آن را رعایت کنید. اقدام برای برخی روشهای مهاجرتی تنها در یک بازه سنی خاصی امکانپذیر است. با این وجود مهاجرت در سنین جوانی بیشتر توصیه میشود.
به عنوان مثال افراد در این سنین راحتتر میتوانند اپلای تحصیلی کرده و کار پیدا کنند. افراد جوان همچنین راحتتر با فرهنگ کشورهای دیگر سازگار میشوند و دوست پیدا میکنند. با این حال چنین متقاضیانی به دلیل نداشتن تجربه بالا در زندگی ممکن است نتوانند به خوبی از عهده بسیاری از مسائل در کشور مقصد برآیند.
افراد با سنین بالاتر نیز از ثبات مالی بهتری برخوردار هستند و این مسئله میتواند کار مهاجرت را برای آنها آسانتر کند. در کل نیز بهتر است به محض کامل شدن شرایط و مدارک و آمادگی روانی فرایند مهاجرت را آغاز کنید.
منظور از سیتیزن شیپی چیست؟
شهروندی یا سیتیزن شیپی (Citizenship)، اشاره به وضعیتی دارد که بر اساس آن یک فرد میتواند به صورت قانونی در یک کشور زندگی کند و دولت نمیتوان شهروند مورد نظر را دیپورت کند. روشهای مختلفی برای دریافت شهروندی وجود دارد. همچنین دارندگان سیتیزن شیپی از حق رای نیز برخوردار هستند. شهروندی را میتوان آخرین مرحله مهاجرت به شمار آورد.
مهمترین موانع مهاجرت
مهمترین موانع مهاجرت به کشورها خارجی عبارتند از:
- تفاوتهای فرهنگی
- نداشتن انگیزه کافی
- وابستگی به خانواده
- مشکلات مالی
- نداشتن آمادگی روانی
- مشکلات خانوادگی
- ترس از شکست
- دشواری مهاجرت
- وابستگیهای عاطفی
- ترس از تنهایی
- دلایل شخصی
مراحل روانی مهاجرت
مهاجرت از لحاظ روانی نیز مراحلی دارد که در ادامه با آنها آشنا میشوید:
- فاز تصویرسازی
- فاز آمادگی روانی
- فاز هیجان
- فاز شوک فرهنگی
- فاز سرخوردگی
- فاز سازگاری
- مرحله پذیرش
- فاز معکوس شوک فرهنگی
فاز تصویرسازی: در مرحله اول، فرد برای مدتها ممکن است به ساختن رویا و تصویرسازی در مورد زندگی در کشور مقصد روی بیاورد.
فاز آمادگی روانی: فرد سعی میکند خود را از لحاظ روانی برای مهاجرت آماده کند. این مرحله شامل انجام کارهایی مانند مراجعه به روانشناس، دیدار با دوستان و آشنایان، برنامهریزی برای مراحل مهاجرت و... میشود.
فاز هیجان: فرد پس از دریافت ویزا و مدتی پس از زندگی در کشور مورد نظر خود دچار هیجان زیادی میشود. این مرحله را میتوان لذت بخشترین قسمت مهاجرت دانست.
فاز شوک فرهنگی: فرد با گذشت زمان دچار شوک فرهنگی میشود. این شوک به دلیل تفاوتهای فرهنگی زیاد رخ میدهد. البته بعضی افراد در برابر این شوک فرهنگی مقاوم هستند.
فاز سرخوردگی: فرد ممکن است به دلیل بروز مشکلات اقتصادی، ناتوانی در انجام وظایف کاری و تحصیل، فشار مالی بر خانواده، دشواریهای زندگی در خارج، وجود تبعیضهای پنهان، تنهایی و یک سری موارد دیگر دچار سرخوردگی شود.
فاز سازگاری: بیشتر افراد با وجود تمام سختیها با مردم، قوانین جامعه، مشکلات، تفاوتهای فرهنگی و... با شرایط زندگی سازگار میشوند.
مرحله پذیرش: فرد در این مرحله وارد فاز پذیرش شده و تمام شرایط و تفاوتها را میپذیرد.
فاز معکوس شوک فرهنگی: در پایان نیز فرد مهاجر به مرور و به صورت کامل یا جزئي از شوک فرهنگی خارج میشود.
چگونه از لحاظ روانی برای مهاجرت آماده شویم؟
مهاجرت میتواند از لحاظ روانی بر روی شما تاثیر منفی بگذارد. با استفاده از تکنیکهای زیر میتوانید تا حدی از فشارهای روانی خود در حین زندگی به عنوان یک مهاجر در کشور دیگر بکاهید:
- با یک روانشناس صحبت کنید.
- قبل از مهاجرت از کشور مقصد بازدید کنید.
- برای بازگشت به کشور خود برنامهریزی کنید.
- اهداف خود را به صورت واضح مشخص کنید.
- به خوبی در مورد کشور مقصد و محل زندگی جدید تحقیق کنید.
- تمام چالشهای زندگی در خارج را بررسی کنید.
- خود را نسبت به تغییر سازگار کنید.
- خودتان را برای تنهایی و دلتنگی آماده کنید.
- به خودتان زمان بدهید.
- انگیزههای خود برای مهاجرت را مرور کنید.
- ارتباط خود را به صورت منظم با دوستان و خانواده حفظ کنید.
- سعی کنید پس از مهاجرت با دیگران ارتباط برقرار کنید.
جمعیت ایرانیان خارج از کشور
با کمک جدول زیر میتوانید متوجه شوید که ایرانیان بیشتر در کدام کشورهای خارجی زندگی میکنند. همانگونه که مشخص است آمریکا، کانادا و آلمان دارای بیشترین جمعیت ایرانی هستند. همچنین کشورهای کانادا و استرالیا بیشترین رشد جمعیتی را در سالها اخیر تجربه کردهاند.
نام کشور |
جمعیت |
آمریکا |
۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر |
کانادا |
۴۰۰ هزار نفر |
آلمان |
۲۷۰ هزار نفر |
استرالیا |
۱۲۶ هزار نفر |
فرانسه |
۱۱۸ هزار نفر |
بریتانیا |
۱۱۴ هزار نفر |
هلند |
۵۲ هزار نفر |
اتریش |
۴۰ هزار نفر |
ایتالیا |
۱۹ هزار نفر |
رتبه ایران در مهاجرت
جمعیت مهاجران ایرانی در سایر کشورها طبق آخرین آمارها حدود ۴ میلیون نفر میباشد. بیشتر ایرانیان از طریق کاری و تحصیلی اقدام به مهاجرت میکنند و مقصد اکثر آنها اغلب قاره اروپا و آمریکای شمالی است.
جمعیت ایرانیان که در سالهای اخیر مهاجرت کردهاند، افزایش یافته است. طبق بررسیها، ایرانیان مهاجر در کشورهای دیگر جزو باسوادترین قشر در میان مهاجران به شمار میآیند. ایران در مجموع از لحاظ اعزام دانشجو و مهاجرت به خارج جزو رتبههای بالا نیست.
نمودار مهاجرت ایرانیان
در ادامه نمودار مهاجرت ایرانیان در سالهای گذشته را مشاهده میکنید:
بهترین روشهای مهاجرت
بررسیها نشان میدهند که بهترین روشها برای مهاجرت در سال ۲۰۲۵ عبارتند از:
- مهاجرت تحصیلی
- مهاجرت کاری
- مهاجرت از طریق تولد فرزند
- مهاجرت خانوادگی
- مهاجرت از طریق استارتاپ
مهمترین دلایل مهاجرت
مهمترین دلایل مهاجرت به سایر کشورها شامل موارد زیر میشود:
رسیدن به اهداف درآمدی: افزایش سطح درآمد یکی از مهمترین دلایل مهاجرت است. بیشتر کشورهای مهاجرپذیر دنیا از سطح درآمدی بالایی برخوردار هستند.
عامل ازدواج: درصدی از افراد با هدف ازدواج با فرد مورد نظر خود که ساکن کشوری دیگری است، مهاجرت میکنند.
افزایش کیفیت زندگی: یکی از مهمترین دلایل مهاجرت افزایش کیفیت زندگی میباشد. شاخص توسعه انسانی در بیشتر مقاصد مهاجرتی مهم بالا میباشد.
ماموریت کاری: برخی افراد به خاطر ماموریت کاری به کشور دیگری مهاجرت میکنند. به عنوان مثال میتوان به خبرنگاران، سفرا و دیپلماتها اشاره کرد.
عوامل تحصیلی: بخش بزرگی از جامعه مهاجران در سایر کشورها را دانشآموزان، دانشجویان و فارغالتحصیلان تشکیل میدهند.
نا امیدی نسبت به آینده: این گزینه در کشورهای با سطح درآمدی پایین رایج است. فرد در واقع هیچ امیدی به آینده خوب در کشور خود ندارد و در نتیجه به دنبال آرزوها و رویاهای خود در کشوری دیگر میرود.
بی عدالتی: یکی دیگر از عوامل مهاجرت بیعدالتی است. فرد بر این باور است که با زندگی در کشوری دیگر میتواند به حق و حقوق بهتر و بیشتری دست پیدا کند.
مشکلات آبوهوایی: برخی از کسانی که در کشورهایی با آبوهوای خیلی سرد یا گرم زندگی میکنند، به دنبال مهاجرت به کشوری با آبوهوای متعادل هستند.
علاقه به کشور مقصد: افراد ممکن است صرفا به دلیل علاقه زیاد به فرهنگ، زبان، مردمان و آداب و رسوم یک کشور، به آن مهاجرت کنند.
فرصتهای شغلی بهتر: وقتی فردی با تخصص بالا رضایت شغلی ندارد، ممکن است به دنبال فرصتهای کاری بهتر در سایر کشورها برود.
ماجراجویی: برخی افراد نیز بدون هیچ دلیل خاصی و تنها با هدف ماجراجویی یا علاقه به کشوری خاص مهاجرت میکنند.
عامل رقابت: برخی افراد به دلیل رقابت با نزدیکان خود و تاثیرپذیری از سایر افراد اقدام به مهاجرت میکنند.
مزایا و معایب مهاجرت چیست؟
مهاجرت دارای مزایا و معایبی گوناگونی است که با دانستن آنها میتوانید بهترین تصمیم را بگیرید. توجه داشته باشید که این مزایا و معایب تا حد زیادی بستگی به کشوری دارد که برای مهاجرت انتخاب کردهاید.
مزایای مهاجرت
با مهاجرت میتوانید از مزایایی مختلفی بهرهمند شوید که مهمترین آنها شامل موارد زیر میشود:
- بالا بودن کیفیت زندگی
- امکان مهاجرت خانوادگی
- افزایش درآمد
- بهبود مهارتهای کاری
- تحصیل در دانشگاههای برتر دنیا
- بهرهمندی از سیستم درمانی پیشرفته
- افزایش آزادیهای فردی و مدنی
- رسیدن به اهداف تحصیلی و کاری
- تجربه زندگی در کشوری امن
- رسیدن به استقلال فردی
- بهرهمندی از فرصتهای تحصیلی بینظیر
بالا بودن کیفیت زندگی: بیشتر ایرانیان به کشورهایی با کیفیت زندگی بالا مهاجرت میکنند که از میان آنها میتوان به کانادا، استرالیا، آلمان و آمریکا اشاره کرد. بیشتر این کشورها از لحاظ شاخصهای مرتبط با کیفیت زندگی مانند HDI جزو بهترینها در جهان هستند.
امکان مهاجرت خانوادگی: فرصت مهاجرت خانوادگی واقعا مزیت بسیار مهمی به شمار میآید. البته برای مهاجرت خانوادگی باید شرایط گوناگونی را رعایت کنید. ممکن است همسر شما نیز بتواند در کشور مقصد مشغول به کار و تحصیل شود.
افزایش درآمد: یکی از مهمترین مزایای مهاجرت، افزایش درآمد میباشد. فرض کنید درآمد ماهانه شما به یکباره از چند صد دلار به چند هزار دلار افزایش پیدا کند. البته میزان افزایش درآمد به نوع شغل، تعداد مهارتها و سابقه کاری شما نیز بستگی دارد.
بهبود مهارتهای کاری: کار کردن در شرکت، سازمان یا در مجموع کشوری با امکانات پیشرفته میتواند طی مدت کوتاهی یا حداکثر ۲ تا ۳ سال مهارتهای کاری شما را در حد قابل توجهی افزایش دهد.
تحصیل در دانشگاههای برتر دنیا: اگر از طریق مهاجرت تحصیلی اقدام میکنید، میتوانید این شانس را داشته باشید که در دانشگاههای برتر دنیا مشغول به تحصیل شوید.
بهرهمندی از سیستم درمانی پیشرفته: با مهاجرت میتوانید به سیستم درمانی بهتری دسترسی داشته باشید. به عنوان مثال کشورهای کانادا، استرالیا، آلمان و فرانسه از لحاظ سیستم درمانی جزو رتبههای برتر جهان قرار دارند.
افزایش آزادیهای فردی و مدنی: یکی از مهمترین مزایای مهاجرت، افزایش آزادیهای فردی و مدنی میباشد.
تجربه زندگی در کشوری امن: بیشتر کشورهای محبوب مهاجرتی (به جز آمریکا) از لحاظ امنیت جزو رتبههای برتر جهان هستند؛ بنابراین افراد به ويژه کسانی که از کشورهای نا امن مهاجرت میکنند، میتوانند از این مزیت بهرهمند شوند.
رسیدن به استقلال فردی: با مهاجرت قطعا استقلال فردی بیشتر خواهید داشت، به خصوص اگر تنهایی مهاجرت کنید.
معایب مهاجرت
برخی از مهمترین معایب مهاجرت نیز عبارتند از:
- پیچیدگی شرایط مهاجرت
- احساس دلتنگی و دوری از خانواده
- ناسازگاری فرهنگی
- مشکلات اقتصادی
- تبعیضهای پنهان
- دشواری عادت کردن به قوانین جدید
- گرانی اجارهها
- دشواری در پیدا کردن دوستان جدید
- ناسازگاری با شرایط آبوهوایی
- استرس پیدا نکردن کار
- هزینهبر بودن مهاجرت
- ایجاد افسردگی
پیچیدگی شرایط مهاجرت: فرایند مهاجرت به برخی کشورها میتواند کمی پیچیده و دشوار باشد. در مجموع نیز نمیتوان مهاجرت را فرایند آسانی به شمار آورد.
احساس دلتنگی و دوری از خانواده: برخی افراد پس از مهاجرت دچار احساس دلتنگی و دوری از خانواده و دوستان میشوند، البته این احساس تا حدی زیادی به نوع شخصیت فرد مهاجر بستگی دارد.
ناسازگاری فرهنگی: قطعا میان فرهنگ و آداب و رسوم ما و کشورهای با نرخ مهاجرپذیری بالا تفاوتهایی وجود دارد که همین امر باعث میشود که نتوانید تا مدتها خود را با فرهنگ جامعه کشور مقصد سازگار کنید.
مشکلات اقتصادی: مشکلات اقتصادی مانند تبعیض در محیط کار، درآمد کمتر نسبت به افراد بومی و دشواری نسبی پیدا کردن شغل مناسب از جمله معایب مهاجرت هستند.
تبعیضهای پنهان: مهاجران ممکن است در کشور انتخابی خود با تبعیضهای پنهان مختلفی رو به رو شوند.
دشواری عادت کردن به قوانین جدید: یکی دیگر از چالشهای مهاجرت دشواری عادت کردن به قوانین کشور جدید میباشد.
گرانی اجارهها: هزینه اجاره در بیشتر کشورهای مهاجرپذیر دنیا بالا میباشد.
دشواری در پیدا کردن دوستان جدید: برخی از افراد با توجه به عواملی مانند ناسازگاری فرهنگی، احساس دلتنگی، ضعیف بودن سطح زبان و یک سری موارد دیگر ممکن است نتوانند به آسانی دوست پیدا کنند.
ناسازگاری با شرایط آبوهوایی: فراموش نکنید که قبل از مهاجرت حتما وضعیت آبوهوایی کشور انتخابی خود را مورد بررسی قرار دهید. زندگی در کشوری با آبوهوای بسیار سرد یا گرم یا شرجی میتواند دشوار باشد.
استرس پیدا نکردن کار: پیدا کردن شغل در برخی از مقاصد محبوب مهاجرتی میتواند سخت باشد که همین امر میتواند باعث ایجاد استرس و فشارهای روانی مختلفی در متقاضیان کار شود.
هزینهبر بودن مهاجرت: برای مهاجرت قطعا باید هزینههای مختلفی کنید. میزان هزینه مهاجرت بستگی به کشور و شیوه انتخابی دارد.
ایجاد افسردگی: برخی افراد ممکن است به خاطر معایب، مشکلات و چالشهایی که به آنها اشاره کردیم، پس از مدتی زندگی در کشور مقصد دچار افسردگی شوند.
بهترین کشورها برای مهاجرت تحصیلی
در ادامه نیز فهرست بهترین کشورهای دنیا برای مهاجرت تحصیلی را مشاهده میکنید.
بهترین کشورهای جهان برای مهاجرت تحصیلی |
||||
کانادا |
استرالیا |
آمریکا |
ژاپن |
فرانسه |
آلمان |
انگلیس |
نیوزلند |
ایتالیا |
اسپانیا |
مطالعه بیشتر: مقاله مهاجرت تحصیلی
بهترین کشورها برای مهاجرت ایرانیان
بررسیها نشان میدهند که بهترین کشورها برای مهاجرت ایرانیان عبارتند از:
بهترین کشورها برای مهاجرت ایرانیان |
|||
کانادا |
استرالیا |
آمریکا |
فرانسه |
انگلیس |
نیوزلند |
آلمان |
سوئیس |
ارزانترین کشورها برای مهاجرت
مهاجرت به برخی کشورها ارزانتر است، البته کشورهای ارزان برای مهاجرت گزینه مناسبی نیستند و باید همیشه علاوه بر هزینه فاکتورهای مختلفی را در نظر بگیرید. منظور از ارزانترین کشورها برای مهاجرت این است که شما نیاز به تمکن مالی سنگینی ندارید و هزینههای تحصیل و زندگی در آنها نیز مناسب است. در ادامه با ارزانترین کشورها جهان برای مهاجرت در سال ۲۰۲۵ آشنا میشوید:
ارزانترین کشورهای جهان برای مهاجرت |
|||
ویتنام |
چین |
کلمبیا |
اندونزی |
پاناما |
فیلیپین |
تایلند |
برزیل |
بهترین کشورهای برای مهاجرت خانوادگی
بسیاری از افراد ترجیح میدهند که همراه با اعضای خانواده خود اقدام به مهاجرت کنند. در ادامه بهترین کشورها برای مهاجرت خانوادگی را مشاهده میکنید.
بهترین کشورها برای مهاجرت خانوادگی |
|||
کانادا |
استرالیا |
آلمان |
سوئد |
نیوزلند |
دانمارک |
نروژ |
هلند |
بهترین کشورها برای مهاجرت کاری
بهترین کشورهای جهان برای مهاجرت کاری نیز به شرح جدول زیر میباشد:
بهترین کشورها برای مهاجرت کاری |
||||
کانادا |
استرالیا |
آلمان |
نیوزلند |
هلند |
کره جنوبی |
آمریکا |
سوئد |
سوئیس |
فرانسه |
بهترین رشتهها برای مهاجرت
هر رشته تحصیلی مزایا و معایب مخصوص به خود را دارد، اما برخی رشتهها در کشورهای مهاجرپذیر دنیا مانند کانادا، آلمان و استرالیا از بازار کار بهتری برخوردار هستند. البته لزوما شما با تحصیل در یک رشته خاص نمیتوانید آینده شغلی خود در کشور مورد علاقهتان را تضمین کنید و همزمان نیاز به تقویت مهارتهای مختلفی دارید. در ادامه نیز بهترین رشتههای تحصیلی برای مهاجرت را مشاهده میکنید. فراموش نکنید که شما تقریبا میتوانید در هر رشته و زمینهای مشغول به تحصیل شوید.
بهترین رشتهها برای مهاجرت |
||||
مهندسی |
پزشکی |
پرستاری |
علوم کامپیوتر |
کسبوکار و فاینانس |
ژنتیک |
علوم انسانی |
حقوق |
روانسناسی |
دندانپزشکی |
امنترین کشورها برای مهاجرت
مسئله امنیت نیز از اهمیتی بالایی برخوردار است و شامل امنیت اجتماعی، شغلی و... میشود. طبق بررسیها صورت گرفته توسط ادب ویزا، امنترین کشورها جهان برای مهاجرت عبارتند از:
امنترین کشورها جهان برای مهاجرت |
|||
ایسلند |
دانمارک |
ایرلند |
نیوزلند |
اتریش |
سوئیس |
پرتغال |
اسلوونی |
آسانترین کشورها برای مهاجرت
آسانترین کشورها برای مهاجرت عبارتند از:
آسانترین کشورها برای مهاجرت |
||||
کانادا |
استرالیا |
نیوزلند |
ایرلند |
مالت |
آلمان |
کاستاریکا |
سنگاپور |
هلند |
سوئد |
دشوارترین کشورها برای مهاجرت
اسامی دشوارترین کشورهای جهان برای مهاجرت نیز به شرح جدول زیر میباشد:
دشوارترین کشورها برای مهاجرت |
||||
لیختن اشتاین |
بوتان |
سوئیس |
چین |
ژاپن |
آمریکا |
موناکو |
لوکزامبورگ |
انگلیس |
دانمارک |
بهترین مشاغل برای مهاجرت در سال ۲۰۲۵
در ادامه لیست بهترین مشاغل برای مهاجرت را مشاهده میکنید:
بهترین مشاغل برای مهاجرت |
|||
توسعه دهنده نرمافزار |
معلم |
حسابدار |
نماینده فروش |
وکیل |
مهندس |
پرستاری |
راننده کامیون |
برقکار |
لوله کش |
کارشناس امور مشتریان |
مدیر بازاریابی |
آشپز حرفهای |
تحلیلگر داده |
مدیر هتل |
کارشناس IT |
مهاجرپذیرترین کشورهای جهان
بر اساس دادههای موجود، مهاجرپذیرترین کشورهای جهان عبارتند از:
نام کشور |
درصد مهاجران |
استرالیا |
۳۰% |
سوئیس |
۲۹% |
نیوزلند |
۲۹% |
کانادا |
۲۱% |
آلمان |
۱۹% |
ایرلند |
۱۸% |
پشیمانی از مهاجرت
افراد زیادی به امید رسیدن به اهداف کاری و تحصیلی یا سایر دلایل به کشوری دیگر مهاجرت میکنند، اما همیشه درصد کوچکی از آنها پس از مدتی به کشور مقصد خود باز میگردند. برخی نیز زندگی در کشور دیگری را انتخاب میکنند. به عنوان مثال ممکن است فردی ابتدا به کشور فرانسه مهاجرت کند، اما پس از آن وارد آلمان شود. پشیمانی از مهاجرت در برخی کشورها رایج و در برخی نیز کمتر اتفاق میافتد. البته فراموش نکنید که میزان پشیمانی از مهاجرت تا حد زیادی بستگی به تایپ شخصیتی افراد دارد. توجه داشته باشید که مهاجرت تصمیم مهمی است؛ بنابراین برای جلوگیری از پشیمانی و مشکلات مختلف به خوبی در رابطه با مزایا و معایب آن در کشور مقصد تحقیق کنید.
مهاجرت غیر قانونی
تحت هیچ شرایطی برای مهاجرت غیر قانونی اقدام نکنید. ورود به کشوری دیگر از طریق مهاجرت غیر قانونی بسیار دشوار است. علاوه بر این، افسران مهاجرتی به آسان متوجه مهاجرت غیر قانونی شده و شما را به کشور مبدا دیپورت خواهند کرد. حتی در صورت موفق بودن مهاجرت غیر قانونی باز هم با مشکلات مختلفی در کشور مقصد مواجه خواهید شد و نمیتوانید از بسیاری از امکانات و مزایای رفاهی و اجتماعی بهرهمند شوید. علاوه بر این، کشور مقصد مانند افراد با وضعیت اقامت عادی برخورد نخواهد کرد.
امکان پیدا کردن کار و دریافت حق اقامت در چنین حالتی نیز بسیار دشوار است. فراموش نکنید که مسیر مهاجرت غیر قانونی معمولا نیز پر خطر است. همچنین احتمال زندانی شدن نیز وجود دارد. با وجود به تمام مواردی که اشاره کردیم، بهتر است به صورت قانونی مهاجرت کنید.
مزایا و معایب مهاجرت برای کشورها
مهاجرت برای کشورهای پذیرنده مهاجران نیز مزایای و معایبی دارد که در ادامه با آنها آشنا میشوید:
مزایای مهاجرت برای کشورها
کشورها با پذیرش مهاجران میتوانند از مزایای زیر بهرهمند شوند:
- افزایش سطح علمی کشور با جذب نخبگان
- کاهش نرخ بیکاری
- مقابله با کمبود نیروی کار
- جلوگیری از روند کاهش جمعیت
- جذب سرمایه
- افزایش یا حفظ قدرت اقتصادی
معایب مهاجرت برای کشورها
مهمترین چالشها و معایب مهاجرت برای کشورها نیز عبارتند از:
- برهم خوردن بافت جمعیتی در طولانی مدت
- افزایش رقابت برای پیدا کردن کار
- ایجاد فشار بر حمل و نقل عمومی
- افزایش مشکلات امنیتی
وسایل مورد نیاز برای مهاجرت
رایجترین وسایل مورد نیاز برای مهاجرت عبارتند از:
- مدارک درخواستی از طرف اداره مهاجرت
- پاسپورت و سایر مدارک شناسایی
- گواهی ازدواج و تولد
- برگههای واکسیناسیون
- بیمه درمانی و مسافرتی
- لپ تاپ، گوشی، آداپتور و...
- نسخهها و مدارک پزشکی
- مدارک تحصیلی و کاری
- کارت بانکی و اعتباری
- گواهینامه رانندگی
- داروهای ضروری
- بطری آب
- کمی مواد غذایی
- ارز رایج کشور مقصد
- وسایل بهداشتی و آرایشی ضروری
- کفش و لباس
- سایر وسایل مورد نیاز
نکته: وسایل مورد اشاره کلی بوده و ممکن است به موارد کمتر یا بیشتر نیاز داشته باشید.
آیا تضمینی برای مهاجرت وجود دارد؟
هیچ تضمینی برای مهاجرت وجود ندارد و بهتر است به موسساتی که از عباراتی مانند «تضمین ۱۰۰%» یا «تضمین کتبی مهاجرت» استفاده میکنند، مراجعه نکنید. شما برای مهاجرت باید یک سری قوانین و شرایط را برآورده کرده و مدارک مختلفی را جمعآوری و ارسال کنید. همچنین عوامل متعددی نیز میتوانند شانس شما برای مهاجرت را کاهش یا افزایش دهند. فرض کنید فردی تمکن مالی پایینی دارد و از تحصیلات و تجربه کاری خوبی نیز برخوردار نیست و حتی موفق به کسب نمره مناسبی در آزمون زبان درخواستی نشده است.
قطعا ما نمیتوانیم برای چنین فردی عبارت تضمین را به کار ببریم. حتی افراد با شرایط عالی هم در برخی موارد ممکن است نتوانند به خاطر دلایلی مانند رقابتی بودن مهاجرت با موفقیت برای ویزای تحصیلی یا کاری در کشوری دیگر اقدام کنند.
سایت اداره مهاجرتی کشورهای جهان
برای مهاجرت به بیشتر کشورهای دنیا نیاز به ایجاد یک حساب کاربری دارید. این حساب کاربری را معمولا باید در سایت اداره مهاجرتی کشور مورد نظرتان ایجاد کنید. همچنین آخرین تغییرات مهاجرتی در این وبسایتها به نمایش درمیآیند. در جدول زیر اسامی سایت اداره مهاجرتی برخی از مهاجرپذیرترین کشورهای جهان را مشاهده میکنید:
سایت اداره مهاجرتی کشورهای جهان |
|
سایت اداره مهاجرت کانادا |
|
سایت اداره مهاجرت استرالیا |
|
سایت اداره مهاجرت آمریکا |
|
سایت اداره مهاجرت فرانسه |
|
سایت اداره مهاجرت آلمان |
|
سایت اداره مهاجرت انگلستان |
|
سایت اداره مهاجرت نیوزلند |
|
سایت اداره مهاجرت ایتالیا |
|
سایت اداره مهاجرت هلند |
آیا برای مهاجرت به وکیل نیاز دارم؟
اصطلاح وکیل مهاجرتی برای موسسات و افراد به کار میرود. در واقع میتوانید پرونده خود را به یک موسسه مهاجرتی یا یک وکیل بسپارید. اما فراموش نکنید که اقدام از طریق یک موسسه مهاجرتی معتبر میتواند شانس شما را بسیار افزایش دهد، زیرا بر خلاف وکیل مهاجرتی که به صورت فردی عمل میکند، تیمی از کارشناسان متخصص مسئولیت پرونده شما را بر عهده خواهند گرفت.
فراموش نکنید که هیچ اجباری برای مراجعه به وکیل مهاجرتی وجود ندارد و میتوانید خودتان شخصا اقدام کنید، با این وجود، ریسک ریجکتی در این روش بالاتر است. به یاد داشته باشید که در برخی روشهای مهاجرتی اقدام از طریق یک ایجنت ضروری میباشد. به عنوان مثال مهاجرت تحصیلی به استرالیا ملزم به داشتن یک ایجنت رسمی و معتبر است.
دلایل ناموفق بودن درخواست مهاجرت
لزوما هر درخواستی منجر به مهاجرت و صدور ویزا نمیشود. ریجکتی به دلایل مختلفی اتفاق میافتد که میتواند رویاهای مهاجرتی شما را به شکلی منفی تحت تاثیر خود قرار دهد. مهمترین دلایل ریجکتی ویزا و ناموفق بودن درخواست مهاجرت شامل موارد زیر میشود:
- ناقص بودن اسناد و مدارک
- رعایت نکردن شرایط درخواستی
- رعایت نکردن الزامات زبان
- داشتن سوء پیشینه و تخلف مهاجرتی
- پایین بودن تمکن مالی
- ناموفق بودن مصاحبه سفارت
- نداشتن سلامت جسمی و روانی
- نامشخص بودن هدف از مهاجرت
- نداشتن وابستگی به خانواده و کشور مبدا
مهاجرت موفق با ادب ویزا
مهاجرت میتواند در مواقعی به فرایندی پیچیده و دشوار تبدیل شود. علاوه بر این، پروسه مهاجرتی برای اینکه با موفقیت انجام شود، نیاز به رعایت نکات مختلفی دارد. در برخی موارد ممکن است حتی یک اشتباه ساده باعث ریجکت شدن درخواست شما برای صدور ویزا شود. همچنین قوانین مهاجرتی به صورت منظم تغییر میکنند. با در نظر گرفتن این موارد و برای افزایش شانس مهاجرتی خود توصیه میشود که پرونده مهاجرتی خود را به یک موسسه مهاجرتی معتبر و دارای مجوز رسمی بسپارید. ادب ویزا با ۱۰ سال سابقه موفق به عنوان بهترین موسسه اعزام دانشجو توانسته در کشور توانسته با افتخار به دانشجویان بسیاری در رسیدن به اهداف مهاجرتی خود، کمک فراوانی کند.
اگر شما هم میخواهید با کمترین ریسک ریجکتی به کشور مورد علاقهتان مهاجرت کنید، کافیست پرونده مهاجرتی خود را به ادب ویزا بسپارید. برای برقراری ارتباط با ادب ویزا میتوانید از شماره تلفن ۱۱۱ ۴۰۰ ۷۱ ۰۲۱ استفاده کنید.
خدمات مهاجرت ادب ویزا
مجموعه ادب ویزا خدمات مهاجرتی مختلفی را ارائه میکند که مهمترین آنها عبارتند از:
- ارائه خدمات مشاوره قبل و بعد از مهاجرت
- اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی
- مهاجرت از طریق دعوت نامه
- ارائه مشاوره تخصصی
- ارزیابی مهاجرتی رایگان
- اخذ ویزای همراه تحصیلی
- دریافت بورسیه برای دانشجویان بینالمللی
- رفع گپ تحصیلی
- ارائه بهترین روشهای کاهش احتمال ریجکتی
- سایر خدمات اختصاصی
مشاوره مهاجرت با ادب ویزا
دریافت مشاوره مهاجرتی میتواند مسیر مهاجرتی را برای شما بسیار روشن و سادهتر کند. در جلسه مشاوره میتوانید به آسانی تمام مشکلات و پرسشهای مهاجرتی خود را مطرح کنید. کارشناسان ادب ویزا خود را متعهد به ارائه بهترین پاسخها به کلاینتهای خود میدانند. در جلسات مشاوره میتوانید متوجه شوید که بهترین کشور و شیوه مهاجرتی برای شما کدام است. توجه داشته باشید که این جلسات به صورت کاملا تخصصی برگزار میشوند. برای دریافت جزئيات بیشتر در رابطه با جلسات مشاوره مهاجرت با ما در تماس باشید.
سوالات متداول مهاجرت
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت کدامند؟
برای مهاجرت نیاز به مدارک مختلفی دارید که شامل مدارک تحصیلی و کاری، پاسپورت، ویزا، چند قطعه عکس، مدارک شناسایی و... میشود.
بهترین کشورها برای مهاجرت کدامند؟
بررسیهای ادب ویزا نشان میدهند که کانادا، استرالیا، نیوزلند، آمریکا، هلند، سوئد، فرانسه، آلمان، اسپانیا و انگلیس بهترین کشورهای جهان برای مهاجرت در سال ۲۰۲۵ هستند.
چرا مهاجرت کنیم؟
با مهاجرت میتوانید از مزایای متعددی بهرهمند شوید که از میان آنها میتوان به افزایش کیفیت زندگی، دستیابی به اهداف کاری و تحصیلی، افزایش درآمد، امکان تحصیل در دانشگاههای با رتبه برتر، فراهم شدن امکان مهاجرت خانوادگی، بهبود مهارتهای شغلی، بهرهمندی از سیستم درمانی و آموزشی پیشرفته، افزایش آزادیهای فردی و مدنی و تجربه زندگی مستقل اشاره کرد.
چگونه مهاجرت کنیم؟
ابتدا کافیست بهترین روش و کشور را برای مهاجرت انتخاب کنید. سپس باید اقدام به بررسی شرایط و جمعآوری و ترجمه مدارک کنید. در مرحله بعد درخواست خود را به صورت آنلاین همراه با مدارک و فرم مورد نظر به اداره مهاجرت کشور ارسال میکنید. پس از مدتی پاسخی مبنی بر موافقت یا رد درخواست ویزا دریافت میکنید. در صورت موافقت ممکن است از شما خواسته شود که در مصاحبه سفارت شرکت کنید. در پایان نیز همراه با تمام وسایل و مدارک به کشور مقصد مهاجرت کنید.
آیا مهاجرت سخت است؟
این موضوع بستگی به شرایط کشور مقصد شما و روش مهاجرتی انتخابی دارد. برخی کشورها نرخ مهاجرپذیری پایینی دارند. همچنین ممکن است کشور مقصد شما (مانند آمریکا و انگلیس) سیاستهای مهاجرتی سختگیرانهای داشته باشد. توصیه میشود که قبل از هر اقدامی حتما در رابطه با آسانی یا دشواری مهاجرت به کشور مورد نظرتان تحقیق کنید.
سلام من متولد اتحادیه جماهیر شوروی هستم توانایی مهاجرت دارم؟ ۲۰