- نویسنده: ملیکا برزوئی
- مهاجرت تحصیلی
درخواست مشاوره رایگان مهاجرت
مقاله ISI، مقاله علمی معتبری است که در یکی از مجلات علمی مورد تایید پایگاه داده ISI منتشر شده باشد. یکی از معیارهای تولید علم در هر کشوری، مقالات علمی است که توسط دانشجویان و متخصصان نوشته و در پلتفرمهای مختلف منتشر میشوند. هر چه کیفیت این مقالات بیشتر باشد، امید به آینده علمی کشور بیشتر میشود. در حال حاضر مقالات علمی براساس موسسات مختلفی اعتبارسنجی میشود. مقاله ISI در جامعه دانشگاهی اعتبار بالایی دارد؛ زیرا ISI معیاری معتبر برای سنجش ارزش یک مقاله علمی است. بنابراین نوشتن مقاله ISI با سایر مقالاتی که باید مورد توجه قرار گیرند کمی متفاوت است. در این مطلب به طور کامل در مورد اهمیت و نحوه نوشتن مقالات ISI برای متقاضیان مهاجرت تحصیلی و یا برای دیگر کاربردها صحبت میکنیم.
ISI به چه معناست؟
ISI مخفف عبارت Institute for Scientific Information و نام یک موسسه علمی است که توسط یوجین گارفیلد در سال 1960 تأسیس شد. این موسسه به دلیل توسعه پایگاه دادهای معروف به Web of Science و شاخصهای ارزیابی علمی مانند ضریب تأثیر (Impact Factor) شناخته میشود.
مجلات علمی ISI از اعتبار بالایی برخوردار هستند و مقالههایی که در این مجلات منتشر میشوند، عموماً از کیفیت علمی بالا و داوری دقیق برخوردارند. ضریب تأثیر یک معیار است که نشان میدهد مقالات یک مجله علمی تا چه حد توسط سایر محققان ارجاع داده شده است.
به طور کلی، زمانی که میگویند یک مقاله در مجلات ISI منتشر شده، به معنای آن است که مقاله در یکی از مجلات معتبر علمی که در پایگاه داده ISI تایید شده، منتشر شده و از لحاظ علمی ارزشمند است.
مقاله ISI چیست؟
مقاله ISI به مقالهای گفته میشود که در یکی از مجلات علمی معتبر در پایگاه داده Institute for Scientific Information (ISI) منتشر شده باشد. این مقالات از لحاظ علمی معتبر هستند، زیرا مجلات ISI از سیستم داوری دقیق و استانداردهای بالای علمی پیروی میکنند.
دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری با کلمه ISI آشنا هستند؛ زیرا برای تکمیل دوره تحصیلی و ارتقای رتبه علمی خود باید مقالاتشان را به مجلات علمی معتبر ارسال کنند. تمامی مقالات ISI به زبان انگلیسی نوشته میشوند، بنابراین دانشجویان باید دانش و مهارت بالایی در نوشتن مقاله علمی به زبان انگلیسی داشته باشند.
مزایای نوشتن مقاله ISI چیست؟
انتشار مقاله در مجلات ISI به دلایل مختلف برای دانشجویان، پژوهشگران، دانشگاهها و مؤسسات علمی بسیار مهم است. مهمترین مزایای نوشتن مقاله ISI عبارتند از:
- آسانتر شدن مسیر اخذ پذیرش در مقطع دکتری
- اخذ بورسیه تحصیلی از دانشگاههای معتبر بین المللی در سراسر جهان
- امکان استخدام در تمامی ادارات و سایر مراکز دولتی و خصوصی
- امکان فعالیت به عنوان هیئت علمی در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی
- امکان عضویت در بنیاد ملی نخبگان
- شناخته شدن به عنوان یک متخصص در یک زمینه خاص
- امکان دریافت پروژههای تحقیقاتی با درآمد بسیار بالا
- حس افتخار و اعتماد به نفس در نویسندگان مقالات
- نظریه پردازی و بیان دیدگاههای شخصی در زمینههای تخصصی
- ارائه تحقیقات و مطالعات انجام شده به نام نویسندگان و حفظ حقوق آنها
- ارائه دستاوردهای تحقیقاتی و علمی به بسیاری از مردم در سراسر جهان
- افزایش اعتبار علمی
- ارتقا شغلی
ویژگیهای مقاله ISI چیست؟
برای اینکه یک مقاله در یک مجله ISI منتشر شود، باید معیارهای خاصی را داشته باشد. مهمترین ویژگی های مقاله ISI عبارتند از:
- دقیق و نوآورانه: مقاله باید حاوی اطلاعات جدید و نتایج اصیل پژوهشی باشد.
- استفاده از روشهای پژوهشی معتبر: مقاله باید از روشهای علمی دقیق استفاده کرده و از تحلیلهای آماری قوی برخوردار باشد.
- استناد به منابع معتبر: استفاده از منابع علمی معتبر و بهروز از اهمیت بالایی برخوردار است.
- ساختار مشخص: مقاله باید شامل بخشهایی مانند چکیده، مقدمه، روش پژوهش، نتایج، استدلال و منابع باشد.
- اعتبار بینالمللی: به دلیل قرارگیری در پایگاههای داده بزرگ و معتبر، مقالات ISI دسترسی جهانی دارند و توسط پژوهشگران در سراسر جهان مطالعه میشوند.
- انتشار در مجلات معتبر: مقالات ISI در مجلات علمی معتبر منتشر شده، از اعتبار بالایی برخوردارند و با معیارهایی مانند ضریب تأثیر (Impact Factor) رتبهبندی میشوند.
ساختار مقاله ISIچگونه باید باشد؟
مقاله ISI ساختار مشخصی دارد که باید به ترتیب نوشته شوند. با وجود اینکه هر مجله علمی قوانین خاص خود را از نظر تعداد کلمات و ساختار مقاله دارد، اما ساختار کلی مقالات ISI به صورت زیر است:
- عنوان
- چکیده
- مقدمه
- روشهای پژوهش
- نتایج تحقیقات
- قدردانی
- منابع و مراجع
عنوان مقاله ISI
در قدم اول شما باید یک عنوان مناسب و غیرتکراری برای مقاله خود انتخاب کنید. هنگام انتخاب عنوان مقاله ISI باید نکات زیر را در نظر بگیرید:
- عنوان مقاله باید کوتاه، واضح و دارای کلمات کلیدی باشد.
- عنوان نباید بیش از 20 کلمه باشد، در این صورت نمره ارزیابی ایده آل ISI شما را کاهش میدهد.
- عنوان مقاله باید بیانگر آنچه موضوع اصلی تحقیق باشد و بتواند محتوای مقاله را با کمترین تعداد کلمات گزارش کند.
- محقق باید از نوشتن عناوین طولانی و استفاده از کلمات اختصاری ناشناخته در عنوان مقاله خودداری کند.
- باید به اشتباهات املایی و گرامری عنوان مقاله ISI توجه شود.
- عنوان مقاله باید به سه مؤلفه اصلی از جمله متغیرهای مورد استفاده، نوع رابطه بین متغیرها و جامعه هدف اشاره کند.
چکیده مقاله ISI
چکیده از مهمترین بخشهای مقاله ISI است. این بخش باید بسیار قوی و دقیق نوشته شود و اطلاعات کلی در مورد تمام مراحل مربوط به محتوای اصلی مقاله را ارائه شود. چکیده باید خوانا و عاری از هرگونه ابهام باشد. چکیده باید عنوان، روش کار و مراحل آن و در نهایت نتایج به دست آمده را به صورت مختصر و مفید بیان کند. چکیده مقاله ISI باید در یک پاراگراف یا حداکثر 250 کلمه نوشته شود.
مراحل نوشتن چکیده برای مقاله ISIعبارتند از:
- ابتدا باید با متن مقاله و موضوع تحقیق آشنا باشید.
- محتوای اصلی را از سایر مطالب جدا کنید.
- آنچه که از این فرآیند آموختید را یادداشت کنید.
- یک پیش نویس از چکیده تهیه کنید.
- پیش نویس را بخوانید و آن را از نظر املایی و نگارشی تصحیح کنید.
- چکیده نهایی را بنویسید.
ساختار چکیده مقاله ISI
- بیان مسئله: این بخش حدود 2 تا 3 خط از چکیده را پوشش میدهد و با یک مقدمه شروع میشود. در این قسمت باید موضوع را در قالب پرسش و بدون ابهام مطرح کنید.
- روشهای پژوهش: در این قسمت حدود 2 تا 3 خط باید نوع تحقیق، محل تحقیق، دوره تحقیق، روش انتخاب نمونه و نوع آزمون آماری ذکر شود. یک محقق باید از روشهای قابل استناد استفاده کند.
- نتایج تحقیق: این بخش شاملحدود 3 تا 4 جمله چکیده و نتایج فرضیههای تایید شده یا رد شده است.
- کلید واژهها: کلمات کلیدی بین 3 تا 5 کلمه هستند و باید با کاما از هم جدا شوند. در این بخش، شما باید کلماتی را از عنوان مقاله انتخاب کنید که خواننده ممکن است موقع جستجو، کلمات موجود عنوان مقاله را سرچ کند.
انواع چکیده مقاله ISI
به طور کلی دو نوع چکیده به شرح زیر وجود دارد:
1- چکیده توصیفی: چکیدههای توصیفی در حوزههای علوم انسانی، اجتماعی یا روانشناسی به کار میروند. این نوع چکیده ها حدود 50 تا 100 کلمه هستند. ساختار یک چکیده توصیفی به طور کلی به شرح زیر است:
- تاریخ
- هدف
- محدوده تحقیق
2- چکیده اطلاعاتی: چکیدههای اطلاعاتی معمولاً در مقالات مهندسی، علوم یا روانشناسی استفاده میشوند و تمام استدلالهای اصلی و نتایج مهم را ارائه میدهند. این چکیده حدود 200 کلمه دارد و شامل بخشهای زیر است:
- تاریخ
- هدف
- روش (متد)
- یافتهها
- نتایج
مقدمه مقاله ISI
مانند سایر مقالات، مقدمه مقاله ISI نیز باید به گونهای نوشته شود که خواننده را به خواندن مقاله ترغیب کند. ابتدا موضوع مقاله خود را از روی منابع مشخص کنید. هر چه منابع معتبرتر باشد، خواننده بیشتر به خواندن آن علاقهمند میشود. سپس تحقیق خود را با زیرسوال بردن مقالات سایر محققین توضیح دهید. ارجاع دادن به دستاوردهای علمی سایر محققین در این مفید است. شما میتوانید تحقیقات قبلی را تکمیل کرده و به منابع مربوطه مراجعه کنید در غیر این صورت مقاله شما اعتبار کافی برای تبدیل شدن به مقاله ISI نخواهد داشت.
نکاتی که در مقدمه مقاله ISI باید لحاظ شوند، در ادامه قید شدهاند:
- بیان مشکلات و مسائل مربوط به موضوع
- پرسیدن سوالات و فرضیات مربوط به موضوع
- اهمیت موضوع (اینکه عدم توجه به آن چه پیامدهای منفی دارد و نتایج مثبت اجرای موضوع چیست)
- بیان مروری بر تحقیقات قبلی توسط محققان دیگر
نکته: در مقدمه مقاله ISI به طور مکرر به یک نفر اشاره نکنید زیرا ممکن است به نظر برسد که شما از منابع بسیار کمی استفاده کردهاید.
روشهای پژوهش (Materials and Methods)
نوشتن بخش مواد و روشها میتواند خسته کننده باشد اما اگر به خوبی توصیف شود، نتیجه گیری شما را تقویت میکند و میتواند شانس چاپ مقاله شما را در یک مجله خوب افزایش دهد. در این قسمت کلیه کارهایی که محقق برای نگارش مقاله انجام داده است بیان میشود. مطالبی که استفاده شده یا نمونههایی که برای تحقیق به کار گرفته شدهاند در این بخش لحاظ میشوند.
شما میتوانید تا حد امکان تستها و آزمایشهای آماری را در این بخش بگنجانید. اما از اشاره به مزایا و معایب روشها یا نتایج خاص خودداری کنید. روش پژوهش برای چاپ مقاله ISI بسیار مهم است. برای نوشتن روش پژوهش حتماً با کارشناسان آمار مشورت کنید. حجم کار علمی در مطالعات آزمایشگاهی عموماً زیاد است و گامهای مختلفی برای تحقیق برداشته شدهاند. در نتیجه، میتوان یک صفحه تا دو صفحه را برای بیان روشهای پژوهش اختصاص داد.
نتایج تحقیقات
در این قسمت از مقاله ISI باید به نتایج فردی و نتایج تحقیقات قبلی در مورد موضوع اشاره شود. این نتایج باید کامل و خوانا باشند. نویسنده در این بخش نتایج خود را با سایر محققان مقایسه میکند. برای افزایش اعتبار علمی مقالات ISI، بهتر است تا آنجا که میتوانید در این بخش به بحث درباره تحقیقات فعلی بپردازید. همچنین محدودیتهای تحقیق را لحاظ کنید و برای تحقیقات آتی پیشنهاد دهید.
تفسیر و استدلال
این بخش به تفسیر و تحلیل نتایج و دستاوردهای پژوهشی میپردازد، بنابراین نیاز به دانش گستردهای از سمت محقق دارد. در بخش تفسیر نویسنده باید تحقیقات قبلی مرتبط با موضوع مقاله (ذکر شده در مقدمه) را تشریح کند و روشها یا نتایج آن مقالات را با موارد موجود در مطالعه حال حاضر مقایسه کند.
همچنین لازم است مزایا و معایب تحقیق حاضر و سازگاری یا عدم سازگاری یافتههای فعلی با یافتههای قبلی به دقت توضیح داده شوند. زمان افعال استفاده شده در این بخش در گذشته است.
قدردانی
این بخش کاملاً اختیاری است و ضرورتی برای نوشتن آن نیست. بهتر است قبل از بیان منابع، با یک سپاسگذاری مقاله را به پایان برسانید. در پایان مقاله خود میتوانید در چند جمله کوتاه از اساتید، دوستان و آشنایان خود تشکر کنید. همچنین میتوانید از مؤسساتی که حمایت مالی یا تجهیزاتی را برای مطالعه تحقیقاتی شما فراهم کردهاند، تشکر کنید. از داورانی که به ارائه اطلاعات ارزشمند در مورد چگونگی بهبود مقاله شما کمک کردهاند نیز قدردانی کنید.
منابع و مراجع
همانطور که در پایان تمامی کتب و نوشتهها به منابع اشاره میشود، این بخش نیز یکی از مهمترین و اصلیترین قسمتهای نگارش مقاله ISI است. مراجع باید به طور کامل نوشته شوند و نباید کوچکترین منبعی از قلم بیفتد. کوچکترین اشتباه در این قسمت میتواند مقاله شما را برای پذیرش به عنوان مقاله ISI بیاعتبار کند.
نکته: به خاطر داشته باشید که محتوای مقاله ISI شما باید به گونهای باشد که تمام قسمتهای آن از جمله صفحه اول، متن اصلی، فهرست منابع و جداول بیش از 15 صفحه نباشند.
انواع مقالات ISI
مقالات ISI به چندین نوع تقسیم میشوند که هرکدام اهداف و ویژگیهای خاصی دارند. انواع مقالات ISI شامل موارد زیر میشوند:
- مقاله پژوهشی(Original Research Article): مقالهای که یافتههای جدید پژوهشی را ارائه میدهد.
- مقاله مروری(Review Article): مقالهای که به مرور جامع پژوهشهای گذشته میپردازد و وضعیت کنونی یک موضوع را بررسی میکند.
- مقاله کوتاه(Short Communication): مقالهای که یافتههای مختصر و جدید پژوهشی را ارائه میدهد.
- پژوهش موردی(Case Study): مقالهای که یک مورد خاص یا یک موضوع پژوهشی ویژه را تحلیل میکند.
مراحل پذیرش مقاله ISI
پذیرش مقاله در یک مجله ISI شامل مراحل زیر است:
- ارسال مقاله: مقاله باید مطابق با دستورالعملهای مجله آماده و ارسال شود.
- داوری (Peer Review): مقاله توسط داوران متخصص بررسی و نظرات اصلاحی ارائه میشود.
- اصلاحات: نویسنده باید تغییرات مورد نیاز را اعمال کرده و مقاله را دوباره ارسال کند.
- پذیرش نهایی: پس از تأیید نهایی، مقاله در مجله منتشر میشود.
معیار سنجش مقالات ISI
موسسه تحقیقاتی تامسون از معیارهای مختلفی برای ارزیابی مقالات استفاده میکند. اما مهمترین معیار، ضریب تاثیر (IF) است. این ضریب میانگین تعداد دفعاتی است که مقالات یک مجله طی دو سال گذشته ارجاع یا رفرنس شدهاند. ضریب تاثیر برای مجلات ثبت شده در پایگاه مجلات تامسون رویترز به صورت سالانه محاسبه میشود. سپس بعد از محاسبه، در پایان هر سال برای مجلاتی که در فهرست نویسی ISI نمایه (Index) شدهاند اعلام میشود. این ضریب مهمترین شاخص ارزیابی علمی مجلات است.
به طور کلی، مراحل ارزیابی مقاله ISI توسط سه شاخص زیر انجام میشود:
- شاخص تاثیرگذاری: توانایی مجله و هیات تحریریه را در جذب بهترین مقالهها نشان میدهد.
- شاخص آنی: شیب رشد منحنی ارجاعات را بیان میکند (مربوط به سال جاری است).
- شاخص نیمه عمر ارجاعات: سرعت کاهش میزان ارجاعات به مجله را بیان میکند (تعداد سالهایی است که از تاریخ محاسبه IF کنونی باید به عقب بازگردیم)
کدام مجلات مقاله ISI منتشر میکنند؟
مجلاتی که مقالههای ISI منتشر میکنند توسط پایگاه داده Web of Science تایید شدهاند. این پایگاه داده بیش از 12000 مجله معتبر علمی را شامل میشود که در زمینههای مختلف علمی فعالیت دارند. این مجلات توسط هیئتهای علمی معتبر و با استفاده از فرایند داوری مقالات را بررسی و منتشر میکنند. برخی از مشهورترین مجلات ISI عبارتند از:
- مجله Nature (علوم پایه)
- مجله Science (علوم پایه)
- مجله IEEE Transactions (مهندسی)
- مجله The Lancet (پزشکی)
- مجله Journal of Finance (علوم مالی)
نام مجله علمی |
حوزه فعالیت |
ضریب تأثیر (Impact Factor) |
Nature |
علوم پایه |
42.778 |
Science |
علوم پایه |
41.845 |
The Lancet |
پزشکی |
60.392 |
IEEE Transactions |
مهندسی |
14.187 |
Journal of Finance |
علوم مالی |
6.455 |
موضوع فعالیت مجلات ISI
مجلات ISI در زمینههای مختلف علمی فعالیت میکنند و موضوعات گستردهای را پوشش میدهند. حوزه فعالیت این مجلات شامل زمینههایی مانند علوم طبیعی، مهندسی، علوم اجتماعی، علوم انسانی و هنر میشود. برخی از حوزههای پرطرفدار برای انتشار مقالات ISI شامل موارد زیر است:
- علوم پزشکی و بهداشت: شامل تحقیقات پزشکی، داروسازی و سلامت عمومی
- علوم پایه: شامل فیزیک، شیمی، زیستشناسی و زمینشناسی
- مهندسی: شامل مهندسی برق، مکانیک، عمران و نرمافزار
- علوم اجتماعی: شامل روانشناسی، جامعهشناسی، اقتصاد و علوم سیاسی
رتبهبندی مجلات برای مقاله ISI
رتبهبندی مجلات ISI بر اساس شاخصهایی همچون ضریب تأثیر، شاخص استناد (Citation Index) و H-Index انجام میشود. این شاخصها نشاندهنده میزان ارجاعاتی هستند که مقالات یک مجله دریافت میکند و معیاری برای ارزیابی کیفیت و اهمیت مجلات به شمار میروند.
ضریب تأثیر (Impact Factor)
یکی از مهمترین شاخصهای رتبهبندی مجلات، ضریب تأثیر است. این شاخص نشاندهنده میانگین تعداد ارجاعاتی است که مقالات یک مجله در طی دو سال گذشته دریافت کردهاند. هرچه ضریب تأثیر بالاتر باشد، نشاندهنده اعتبار بیشتر آن مجله است.
شاخص H (H-Index)
H-Index نشاندهنده تعداد مقالات یک نویسنده یا مجله است که حداقل به اندازه همان عدد مورد ارجاع قرار گرفته است. مثلاً اگر یک مجله H-Index برابر 30 داشته باشد، بدین معناست که 30 مقاله از آن مجله حداقل 30 بار مورد استناد قرار گرفتهاند.
هزینه نوشتن مقاله ISI
نوشتن مقاله ISIزمانبر و هزینهبر است و به همین خاطر است که این نوع دستاوردها ارزش زیادی دارند. به طور کلی هزینههای نوشتن یک مقاله ISI را میتوان به دو بخش تقسیم کرد:
- هزینههای پژوهشی: نوشتن یک مقاله پژوهشی ISI معمولاً مستلزم انجام تحقیقات دقیق و زمانبر است که ممکن است شامل هزینههایی همچون خرید تجهیزات، آزمایشها و جمعآوری دادهها باشد.
- هزینه ارسال و چاپ (Article Processing Charges): بسیاری از مجلات ISI، خصوصاً آنهایی که مقالات دسترسی آزاد (Open Access) را منتشر میکنند، از نویسندگان هزینهای برای چاپ مقاله دریافت میکنند. این هزینهها میتواند از چند صد دلار تا چند هزار دلار متغیر باشد.
نکات نوشتن مقاله ISI
برای نوشتن یک مقاله ISI بهتر است نکات زیر را به یاد داشته باشید:
- انتخاب موضوع مناسب: موضوع انتخابی شما باید جدید و جذاب باشد و مهمتر اینکه در حوزه مدنظرتان از اهمیت بالایی برخوردار باشد.
- استفاده از منابع معتبر: برای نوشتن مقالهای معتبر باید به پژوهشهای قبلی معتبر و بهروز استناد کنید.
- رعایت دستورالعملهای مجله مدنظر: هر مجله ISI دستورالعملهای خاصی برای نویسندگان دارد که هنگام نوشتن مقاله باید این استانداردها را در نظر بگیرید.
- پشت گوش ننداختن نوشتن مقاله: هر چه زودتر نوشتن مقاله را شروع کنید، به همان اندازه استرس کمتری خواهید داشت و فرصت کافی برای آزمایش کردن ایدههای خود دارید.
- در نظر داشتن سوال مقاله: در بخش چکیده یک سوال مهم مطرح میشود و هنگام نوشتن مقاله باید این سوال را جلوی چشم خود داشته باشید و در راستای پاسخ به سوال مدنظر مقاله بنویسید.
- عدم نیاز به نوشتن مقاله از ابتدا تا انتها: نیازی نیست حتما مقاله را از ابتدا تا انتها کامل کنید. با بخشهایی شروع کنید که اطلاعات کافی از آنها را دارید. حتی میتوانید با نوشتن یک نکته مهم، پروسه نوشتن مقاله را شروع کنید.
- اشاره به سایر مقالات: در بخش مقدمه میتوانید به دستاوردهای سایر پژوهشگران در موضوع مدنظر خود اشاره کنید.
- بازبینی مقاله: حتما مقاله خود را بارها بازبینی کرده و مطئن شوید که مقاله حالت یکپارچه ای دارد و پاراگرافها به صورت منظم در کنار هم قرار دارند.
اخذ بورسیه با نوشتن مقاله ISI
هنگامی که تصمیم میگیرید برای مجلات دانشگاهی مقاله بنویسید، با یک کار بسیار رقابتی و چالش برانگیز روبرو خواهید شد. به دلیل که باید تمام قوانین و اصول را در نظر بگیرید تا مقالهای عالی بنویسید که از رد شدن مصون بماند. تمام مقالات علمی و پژوهشی روشی را برای دانشمندان فراهم میکند تا با سایر دانشمندان در مورد نتایج تحقیقات خود ارتباط برقرار کنند. آنها دارای همان قالب کلی و بخشهای متمایز هستند که نوع خاصی از اطلاعات را نشان میدهند. تعداد و عناوین بخشها ممکن است در مجلات متفاوت باشند اما در بیشتر موارد، شما باید یک ساختار اولیه را حفظ کنید.
با نوشتن مقالات ISI شانس شما برای پذیرش در بهترین دانشگاههای جهان و اخذ بورسیه تحصیلی بیشتر میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر برای تحصیل در کانادا، استرالیا و... با گروه مهاجرتی ادب تماس بگیرید.
سوالات متداول مقاله ISI چیست؛ ویژگیها، نکات و اصول نوشتن مقاله ISI
معنا و تاریخچه مقاله ISI چیست؟
کلمه ISI مخفف Institute for Scientific Information و به معنای «موسسه اطلاعات علمی» است. این موسسه در سال 1960 توسط فردی به نام یوجین گارفیلد و سپس در سال 1992 توسط موسسه تحقیقاتی تامسون موسوم به Thomson ISI تاسیس شد. کار این موسسه ارائه خدمات مرتبط با انتشار مقالات و نشریات علمی است.
بخشهای اصلی یک مقاله ISI چیست؟
عنوان مقاله ISI، چکیده ISI، مقدمه مقاله ISI، روشهای پژوهش (Materials and Methods)، نتایج تحقیقات، بحث کردن، قدردانیها و منابع و مراجع، بخشهای اصلی یک مقاله ISI هستند.
چگونه بفهمیم یک مجله قابلیت انتشار مقالات ISI را دارد؟
فهرست تمامی مجلات ISI که به مجلات معتبر تامسون رویترز نیز معروف هستند، سالانه توسط موسسه تامسون در اختیار دانشمندان و محققان سراسر جهان قرار میگیرد. لیستی در سایت تامسون رویترز وجود دارد که میتوانید آن را پیدا کنید تا بفهمید که کدام یک برای مقاله ISI شما مناسبتر است.
دیدگاه ها (0 پاسخ)