- نویسنده: ملیکا برزوئی
- مهاجرت به آمریکا
درخواست مشاوره رایگان مهاجرت
دریافت ویزای آمریکا اگرچه پروسهای پیچیده دارد، اما قطعا ارزش زمان و هزینهای که صرف میکنید را دارد. اداره مهاجرت ایالات متحده آمریکا بیش از 185 نوع ویزا برای افرادی که قصد دارند با اهداف مختلف وارد خاک آمریکا شوند، در نظر گرفته است.
فرقی نمیکند که با چه هدفی قصد مهاجرت به آمریکا را دارید، تا زمانی که شرایط لازم برای مهاجرت به این کشور را فراهم کنید، درهای ورود به آمریکا به روی شما باز است. اما انواع ویزاهای آمریکا کدامند؟ برای دریافت ویزای ایالات متحده آمریکا چه مراحلی را باید بگذرانیم؟ حداقل تمکن مالی برای دریافت ویزای آمریکا چقدر است؟ چنانچه شما هم رویای زندگی در آمریکا و مهاجرت به کشور فرصت ها را دارید، این راهنمای ویزای آمریکا را از دست ندهید.
انواع ویزای آمریکا
به منظور ورود به خاک ایالات متحده آمریکا و اقامت در این کشور، انواع مختلف ویزای آمریکا تعریف شده است. اما به طور کلی انواع ویزاهای آمریکا را میتوان به دو دسته ویزاهای مهاجرتی (IV) و ویزاهای غیرمهاجرتی (NIV) تقسیم کرد.
با توجه به اینکه هدف شما از ورود به ایالات متحده چیست، باید برای دریافت ویزای مناسب اقدام کنید. بسیاری از افراد با دریافت ویزای غیرمهاجرتی (NIV) وارد خاک آمریکا میشوند و سپس بر اساس قوانین این کشور وضعیت اقامت خود را تغییر میدهند.
مهمترین تفاوت ویزای مهاجرتی و غیرمهاجرتی، پروسه مصاحبه آنها است. به طوری که مصاحبه ویزای غیرمهاجرتی دشوارتر از ویزای مهاجرتی است و در صورت بروز کوچکترین اشتباه، درخواست ویزای شما ریجکت میشود.
ویزای مهاجرتی (IV) آمریکا: ویزای مهاجرتی آمریکا برای افرادی مناسب است که قصد دارند به طور دائم در ایالات متحده زندگی یا کار کنند. برای دریافت این نوع ویزا اغلب به حمایت مالی کارفرما یا یکی از اعضای خانواده ساکن در آمریکا نیاز است، اما شرایط خاصی هم وجود دارد که بدون نیاز به حمایت مالی هم میتوان ویزا دریافت کرد. برای دریافت ویزای مهاجرتی، متقاضی یا حامی او باید درخواست خود را به اداره مهاجرت ایالات متحده ارائه دهند.
درخواست ویزای مهاجرتی اولین اقدام برای دریافت گرین کارت یا اقامت دائم آمریکا است. چند نمونه از ویزاهای مهاجرتی آمریکا عبارتند از: ویزای همسر یک شهروند ایالات متحده (IR1 یا CR1)، ویزای کاری (E1، E2، E3، EW3، C5، T5، R5، I5، یا S) و...
ویزای غیرمهاجرتی (NIV) آمریکا: اگر قصد دارید به طور موقت به ایالات متحده سفر کرده یا در این کشور زندگی کنید، نیاز به دریافت ویزای غیرمهاجرتی آمریکا دارید. افرادی که قصد سفر به آمریکا، تحصیل در این کشور یا کار به صورت موقت را دارند، باید برای دریافت ویزای غیرمهاجرتی اقدام کنند.
تنوع ویزاهای غیرمهاجرتی آمریکا زیاد است اما به عنوان نمونه میتوان به ویزای ورزشکاران (B-1 یا P)، ویزای توریستی (B-2) و ویزای دیپلمات یا مقالات دولتی (A) اشاره کرد.
در ادامه مهمترین ویزاهای مهاجرتی و غیرمهاجرتی آمریکا را بررسی میکنیم.
انواع ویزاهای مهاجرتی آمریکا
برای مهاجرت به آمریکا باید نوع ویزایی که واجد شرایط دریافت آن هستید، مشخص کنید. تنها در صورتی قادر به دریافت ویزای مهاجرتی آمریکا هستید که از طریق یکی از روشهای زیر اقدام کنید:
- ویزای خانوادگی آمریکا
- ویزای کاری آمریکا
- ویزای لاتاری آمریکا
- ویزای سرمایه گذاری آمریکا
ویزای خانوادگی آمریکا
بیشتر گرین کارتهای آمریکا برای اعضای خانواده شهروندان این کشور صادر میشود. شهروندان ایالات متحده میتوانند برای اقامت دائم همسر، فرزندان، والدین و خواهر و برادر خود درخواست دهند. در ضمن افراد دارای گرین کارت آمریکا (اقامت دائم) نیز میتوانند برای اقامت همسر و فرزند خود در ایالات متحده درخواست دهند. انواع ویزاهای خانوادگی آمریکا برای شهروندان این کشور شامل موارد زیر میشوند:
- IR1 و CR1 برای همسر
- IR2 برای فرزندان
- IR5 برای والدین
- ویزای F1 برای فرزندان مجردی که 21 سال یا بیشتر دارند
- ویزای F3 برای فرزندان متاهل
- ویزای F4 برای خواهر و برادر
انواع ویزای خانوادگی آمریکا برای افراد دارای اقامت دائم (گرین کارت) این کشور شامل موارد زیر میشوند:
- ویزای F2A برای همسر و فرزندان مجرد زیر 21 سال
- ویزای F2B برای فرزندان مجردی که 21 سال یا بیشتر دارند
ویزای کاری آمریکا
متقاضیان با داشتن تحصیلات، تخصص، مهارتهای خاص در یک حرفه و برخورداری از سایر شرایط میتوانند برای دریافت ویزای کاری آمریکا درخواست دهند. دولت آمریکا سالانه بیش از 140 هزار گرین کارت برای افراد واجد شرایط ویزای کاری (به همراه همسر و فرزندانشان) در نظر گرفته است.
البته برای دریافت ویزای کاری آمریکا، به آفر از سوی کارفرمایی نیاز است که گواهینامه وزارت کار ایالات متحده آمریکا را دارد. همچنی کارفرما باید تایید کند که کارگرانی با مهارتهای مورد نظرشان در ایالات متحده وجود ندارد. به طور کلی 5 نوع ویزای کاری آمریکا وجود دارد که شامل موارد زیر میشوند:
ویزای EB-1: این ویزا به افرادی با تواناییهای خارقالعاده مانند متخصصان حوزه تجارت، دانشگاهیان و محققان، دانشمندان، هنرمندان یا ورزشکاران تعلق میگیرد. برای دریافت این نوع ویزا نیازی به گواهی کار نیست. از طرفی خانواده افراد دارای ویزای EB-1 میتوانند برای دریافت E-14 یا E-15 درخواست دهند.
ویزای EB-2: این ویزا به افراد دارای مدرک تحصیلی پیشرفته یا افرادی با حداقل 10 سال سابقه کار قابل اثبات تعلق میگیرد. در واقع ویزای EB-2 برای افرادی در نظر گرفته شده است که استخدام آنها در راستای منابع ایالات متحده باشد. خانواده دارندگان ویزای EB-2 می توانند برای دریافت ویزای E21 یا E22 درخواست دهند.
ویزای EB-3: این ویزا برای افراد دارای مدرک لیسانس، کارگران ماهر و غیرماهری که پیشنهاد کار غیرموقت از یک کارفرمای آمریکایی دارند، در دسترس است. در صورتی که متقاضی واجد شرایط دریافت ویزا باشد، باید گواهی کار نیز دریافت کند.
ویزای EB-4: این نوع ویزا برای دسته گستردهتری از مهاجران کاربرد دارد و شامل کارکنان مذهبی، کارمندان سازمانهای بین المللی، اعضای نیروهای مسلح و کارمندان بازنشسته ناتو میشود.
ویزای لاتاری گرین کارت آمریکا
ویزای DV یا گرین کارت آمریکا هر ساله توسط دولت این کشور از طریق قرعه کشی به متقاضیان داده میشود. در واقع دولت ایالات متحده برای تنوع بخشیدن به جمعیت مهاجران این کشور، لاتاری آمریکا را برگزار میکند. در این قرعه کشی، از میان میلیونها متقاضی، 55 هزار نفر برنده لاتاری آمریکا میشوند. شرایط شرکت در لاتاری آمریکا به شرح زیر است:
- متقاضی باید متولد کشورهایی باشد که طی سال گذشته کمترین درصد مهاجرت به آمریکا را داشتهاند. (کشور ایران هر ساله در لیست کشورهای مجاز به ثبت نام لاتاری آمریکا قرار میگیرد.)
- متقاضی باید حداقل مدرک دیپلم یا دو سال سابقه کار طی 5 سال گذشته را داشته باشد.
- ثبت نام لاتاری رایگان است و هر ساله از ماه اکتبر تا نوامبر برای ثبت نام لاتاری مهلت دارید.
- برندگان لاتاری آمریکا 7 ماه بعد از ثبت نام لاتاری اعلام میشوند.
ویزای سرمایه گذاری آمریکا
ویزای سرمایه گذاری آمریکا که ویزای EB-5 نام دارد، به سرمایه گذارانی که شرایط خاصی دارند، اعطا میشود. این ویزا برای کمک به اقتصاد، رشد اشتغال و جذب سرمایه خارجی در نظر گرفته شده است. البته باید این موضوع را در نظر بگیرید که پروسه اخذ ویزای سرمایه گذاری آمریکا طولانی است و حداقل به 3 سال زمان نیاز دارد. برای دریافت ویزای سرمایه گذاری آمریکا یا ویزای EB-5 باید یکی از شرایط زیر را فراهم کنید:
- سرمایه گذاری حداقل مبلغ 1050000 دلار (معادل یک میلیون و پنجاه هزار دلار آمریکا) در یک پروژه
- ایجاد یا حفظ 10 شغل تمام وقت برای کارگران ایالات متحده
- سرمایه گذاری حداقل 800 هزار دلار در یک پروژه واقع در منطقهای با نرخ بیکاری بالا
افرادی که موفق به اخذ ویزای سرمایه گذاری آمریکا میشوند، به مدت 2 سال گرین کارت مشروط دریافت میکنند. دارندگان این ویزا میتوانند برای اقامت همسر و فرزندان زیر 21 سال خود درخواست دهند. بعد از ایجاد یا حفظ مشاغل در ایالات متحده، متقاضیان میتوانند برای دریافت اقامت دائم آمریکا اقدام کنند.
انواع ویزای غیرمهاجرتی آمریکا
ویزاهای غیرمهاجرتی آمریکا نیز خود شامل چندین زیرمجموعه می شوند که در ادامه به چند مورد از مهمترین آنها اشاره می کنیم.
ویزای تحصیلی آمریکا
دانشجویان میتوانند پس از اخذ پذیرش از دانشگاههای آمریکا، برای اخذ ویزای تحصیلی این کشور اقدام کنند. هر دانشگاه شرایط خاص خود را برای پذیرش دانشجو دارد، اما به طور عمومی باید معدل بالا و تسلط کافی بر زبان انگلیسی داشته باشید. انواع ویزای تحصیلی آمریکا شامل موارد زیر میشود:
ویزای F: این ویزا برای دانشجویانی است که در موسسات آموزشی معتبر ثبت نام کردهاند. تا زمانی که دوره آموزشی دانشجویان ادامه داشته باشد، دانشجویان اجازه کار (به جز سال اول تحصیل) را دارند. در طول سال اول تحصیل، دانشجویان اجازه کار در خارج از دانشگاه را ندارند، اما میتوانند تحت شرایط خاصی در دانشگاه مشغول به کار شوند. بعد از سال اول تحصیل دانشجویان دارای ویزای F میتوانند خارج از محوطه دانشگاه و تنها برای مشاغل زیر استخدام شوند:
- آموزش عملی دروس (CPT)
- آموزش عملی اختیاری (OPT)
- علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات (STEM)
نکته: ویزای F-2 برای خانواده دانشجو شامل همسر و فرزند در دسترس است.
ویزای M: این ویزا برای دانشجویانی مناسب است که در موسسات آموزش حرفهای و غیرآکادمیک ثبت نام کردهاند. به عبارتی ویزای M برای دورههای فرصت مطالعاتی در نظر گرفته شده است.
نکته: ویزای M-2 برای خانواده دانشجویان شامل همسر و فرزند در دسترس است.
ویزای J: این ویزا برای افرادی که قصد دارند در دوره های مبتنی بر کار و مطالعه شرکت کنند، مناسب است. در واقع ویزای J برای کارآموزان، مشاوران، اساتید و... که قصد دارند در دوره های فنی و حرفهای شرکت کنند، در نظر گرفته شده است. از جمله شرایط اصلی اخذ این ویزا، تسلط به زبان انگلیسی است.
نکته: ویزای J-2 برای خانواده دارندگان ویزای J-1 در نظر گرفته شده است.
ویزای توریستی آمریکا
افرادی که با اهداف توریستی، درمانی، گردشگری، بازدید از شرکتها و... قصد دارند وارد ایالات متحده شوند، باید برای دریافت ویزای B-1 یا ویزای B-2 اقدام کنند. اعتبار این نوع ویزاها بین 3 ماه تا 10 سال متغیر است و با دریافت این نوع ویزا میتوانید چندین بار وارد خاک ایالات متحده شوید.
حداکثر مدت زمانی که افراد با دریافت ویزای توریستی میتوانند در خاک ایالات متحده بمانند، 6 ماه است. البته امکان تمدید اعتبار ویزا در آمریکا وجود دارد، به شرطی که 45 روز پیش از فرا رسیدن انقضای ویزا اقدامات لازم انجام شود.
ویزای B-1: این نوع ویزای برای تجارت کاربرد دارد و دارندگان آن میتوانند 180 روز در ایالات متحده آمریکا اقامت داشته باشند.
ویزای B-2: این نوع ویزا برای توریستهایی کاربرد دارد که قصد دارند حداکثر 180 روز در ایالات متحده اقامت داشته باشند.
ویزای کاری موقت آمریکا
ویزای کاری موقت آمریکا برای افرادی مناسب است که قصد دارند برای مدت زمان معینی در ایالات متحده کار کنند. برای اخذ این نوع ویزا، یک کارفرما باید به اداره مهاجرت ایالات متحده درخواست دهد. همسر و فرزندان متقاضی کار موقت در آمریکا نیز باید پیش از ورود به خاک ایالات متحده درخواست ویزای خود را ثبت کنند. انواع ویزای کاری موقت آمریکا (ویزای غیرمهاجرتی) را در ادامه معرفی میکنیم.
ویزای H آمریکا: ویزای H-1B برای افراد متخصص در یک زمینه خاص که دارای مدرک دانشگاهی یا تجربه کاری هستند، کاربرد دارد. مدت زمان اقامت این ویزا 3 سال است و متقاضی برای دریافت آن برای از شرایط زیر برخوردار باشد:
- داشتن آفر از یک کارفرمای آمریکایی برای شغلی که نیاز به دانش تخصصی دارد
- داشتن مدرک لیسانس در رشته مرتبط با شغل
- نبود متقاضی شغل مورد نظر در ایالات متحده
ویزاهای H-2A و H-2B برای کارگران موقت فصلی در حوزه کشاورزی یا غیرکشاورزی کاربرد دارد. مدت اعتبار این ویزاها حداکثر یک سال تعیین شده است.
ویزای H-3 برای افرادی مناسب است که به دنبال یادگیری و آموزش هستند. به عبارتی این ویزا برای افرادی کاربرد دارد که میخواهند در خاک ایالات متحده آموزش ببیند، اما شغلی در خارج از این کشور دارند.
ویزای I آمریکا: این نوع ویزا برای اعضای واجد شرایط مطبوعات خارجی مانند خبرنگاران، گروه های فیلمبرداری، سردبیران و در کل نمایندگان یک رسانه خارجی در حوزه چاپ، رادیو، فیلم و سایر اطلاعاتی کاربرد دارد.
ویزای L آمریکا: این ویزا به شرکتها این فرصت را میدهد که مدیران و متخصصان خود را به شرکتهای وابسته در خاک آمریکا انتقال دهند. هدف از این ویزا تسهیل و تقویت همکاری های تجاری است.
ویزا O آمریکا: این ویزا برای افرادی در نظر گرفته شده که دستاوردهای خارق العاده و استثنائی در صنعت داشتهاند. این افراد میتوانند همراه یکی از اعضای خانواده وارد خاک آمریکا شوند.
ویزای P آمریکا: این ویزا مناسب افرادی است که عملکرد ورزشی یا هنری قابل توجهی دارند. مدت زمان اعتبار این نوع ویزا بسته به رویدادی که قصد شرکت در آن را دارند، متغیر است.
مدارک لازم برای اخذ ویزای آمریکا
یکی از اصلیترین مراحل اخذ ویزای آمریکا، آماده کردن مدارک و اسناد مورد نیاز است. سفارت آمریکا برای بررسی درخواست ویزای شما به یک سری مدارک نیاز دارد که عبارتند از:
- فرم درخواست ویزای غیرمهاجرتی (فرم DS-160)
- پاسپورت معتبر
- عکس با پس زمینه سفید
- نامه دعوت (در صورت نیاز)
- مدارک مربوط به برنامه سفر
- نامه تمکن مالی
- مدارک تحصیلی
- رسید پرداخت هزینه
- رزومه کاری
- گواهی ازدواج
مراحل اخذ ویزای آمریکا
اخذ ویزای آمریکا پروسه نسبتا پیچیدهای دارد. فرقی نمی کند که برای گردشگری، تجارت، کار، تحصیل یا حتی مهاجرت دائم قصد دریافت ویزای این کشور را داشته باشید، هرگونه اشتباه در فرایند اخذ ویزا باعث ریجکت شدن درخواست شما میشود. به همین دلیل بهتر است به صورت دقیق مراحل اخذ ویزای آمریکا را به ترتیب زیر دنبال کنید:
- انتخاب نوع ویزای آمریکا با توجه هدفتان
- پر کردن فرم درخواست ویزای آمریکا
- جمع آوری مدارک و اسناد مورد نیاز
- تعیین وقت مصاحبه ویزا
- پرداخت هزینه ویزا
- شرکت در جلسه مصاحبه
- تعیین نتیجه پرونده ویزا
انتخاب نوع ویزای آمریکا با توجه هدفتان
در قدم باید مشخص کنید که هدف شما وارد شدن به خاک ایالات متحده آمریکا چیست. پیشتر در مورد انواع ویزاهای مهاجرتی و غیرمهاجرتی آمریکا توضیح دادیم و میتوانید با توجه به هدف خود، مناسب ترین نوع ویزا را انتخاب کنید.
تکمیل فرم درخواست ویزا
فرم درخواست ویزای مورد نظر خود را در سایت اداره مهاجرت ایالات متحده پر کنید. در این فرم سوالاتی مطرح شده است که باید به آنها پاسخ دهید. اگر پاسخ سوالی در فرم، گزینه هیچ کدام می شود، عبارت “none” را در کادر مشخص شده وارد کنید و هیچ سوالی را بدون پاسخ نگذارید.
جمع آوری مدارک و اسناد مورد نیاز ویزا
برای اخذ هر نوع ویزایی به یک سری مدارک نیاز دارید که مهمترین آنها شامل موارد زیر می شود:
- پاسپورت
- صفحه تایید فرم DS-160
- عکسی با پس زمینه سفید 5×5 سانتی متر که طی 6 ماه گذشته گرفته شده باشد
بسته به اینکه برای دریافت چه نوع ویزایی اقدام میکنید، باید مدارک و اسناد تکمیلی را نیز به اداره مهاجرت ایالات متحده ارسال کنید. چند مورد از این مدارک شامل موارد زیر میشود:
- هدف شما از سفر به ایالات متحده
- تمکن مالی و توانایی شما برای پرداخت هزینه های سفر
- گواهی پذیرش از دانشگاه های آمریکا (برای دانشجویان)
- و...
تعیین وقت مصاحبه ویزا
همه متقاضیان اخذ ویزای مهاجرتی آمریکا که بین 14 تا 79 سال سن دارند، باید در جلسه مصاحبه ویزا شرکت کنند. برای شرکت در جلسه مصاحبه باید از سفارت آمریکا در کشورهای همسایه وقت بگیرید. از آنجا که بیشتر سفارتهای آمریکا حجم کاری بالایی دارند، ممکن است تعیین وقت مصاحبه ویزا روزها و حتی ماهها طول بکشد. با این حال اگر شرایط خاصی داشته باشید، میتوانید نوبت اضطراری برای دریافت ویزا بگیرید.
به منظور تعیین وقت مصاحبه ویزا باید هنگام تکمیل فرم درخواست ویزا قرار ملاقات خود را مشخص کنید. در نهایت نامه تاییدیه مصاحبه را دریافت میکنید که در روز مصاحبه باید به همراه داشته باشید.
پرداخت هزینه ویزا و مصاحبه
برای درخواست ویزای آمریکا باید هزینه بررسی پرونده خود را پرداخت کنید. هزینه ویزای آمریکا بسته به اینکه برای دریافت چه نوع ویزایی درخواست می دهید، متغیر است، اما معمولا بین 185 تا 315 دلار خواهد بود.
توجه کنید که در صورت لغو جلسه مصاحبه یا رد شدن درخواست ویزای شما، هزینه ویزا قابل استرداد نیست. البته به غیر از هزینه درخواست ویزا، متقاضیان باید برای صدور ویزای آمریکا نیز هزینهای جداگانه بپردازند. در ادامه به صورت جداگانه در مورد هزینه ویزای آمریکا بیشتر صحبت خواهیم کرد.
شرکت در جلسه مصاحبه ویزا
در تاریخ و ساعت تعیین شده، به سفارت آمریکا مراجعه کنید. برای شرکت در جلسه سفارت آمریکا باید تمام مدارک شناسایی و سایر مدارک مورد نیاز را همراه خود داشته باشید و نیازی به همراه داشتن وسایل الکترونیکی نیست.
در طول جلسه مصاحبه، افسر کنسولگری تعیین میکند که آیا شما واجد شرایط دریافت ویزا هستید یا خیر. در صورتی که واجد شرایط ویزای آمریکا باشید، افسر شما را راهنمایی میکند که چه نوع ویزایی متناسب هدف شماست. به طور معمول مصاحبههایی که برای اعطای ویزای کاری برگزار میشوند، طولانیتر مصاحبه برای ویزای توریستی هستند.
تعیین نتیجه پرونده ویزا
پس از اتمام جلسه مصاحبه، باید منتظر بمانید تا درخواست شما بررسی شود. مدت زمان پردازش درخواست ویزای شما، بسته به نوع درخواستتان، از چند روز تا چند ماه متغیر است. در نهایت تایید یا ریجکتی ویزا به اطلاع شما خواهد رسید.
تمکن مالی مورد نیاز برای اخذ ویزای آمریکا
ارائه تمکن مالی برای افرادی که با هر هدفی قصد ورود به خاک ایالات متحده را دارند، الزامی است. این نکته قابل ذکر است که هیچ مبلغ مشخصی برای تمکن ویزای آمریکا تعیین نشده است. اما بر اساس تجربه ویزاهای موفق تا حدودی میتوان مبلغ تمکن مورد نیاز را پیش بینی کرد. در ادامه تمکن مالی مورد نیاز برای مهمترین ویزاهای آمریکا را بررسی میکنیم.
تمکن مورد نیاز ویزای تحصیلی آمریکا: اگر قصد دریافت ویزای دانشجویی آمریکا را دارید، باید بتوانید هزینههای تحصیل و زندگی در آمریکا را تامین کنید. این هزینهها شامل شهریه دانشگاه، هزینه اقامت و هزینههای روزمره زندگی میشوند. به طور معمول برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا به حداقل 10 هزار دلار تمکن مالی نیاز خواهید داشت.
تمکن مورد نیاز برای ویزای کاری آمریکا: نمیتوان مبلغی را برای ویزای کاری آمریکا تعیین کرد. تمکن مورد نیاز ویزای کاری ایالات متحده به عواملی مانند حقوق و درآمد افراد، هزینه زندگی در آمریکا و داشتن پشتوانه مالی (اسناد سرمایه گذاری، حساب بانکی و...) بستگی دارد.
تمکن مورد نیاز ویزای توریستی آمریکا: برای اخذ ویزای توریستی آمریکا باید اثبات کنید که از پس هزینههای مسافرت شامل هزینه بلیط، رزرو هتل، بیمه مسافرتی، خورد و خوراک، حمل و نقل و هزینه تفریحات در ایالات متحده برمیآیید. به طور دقیق مبلغی برای نشان دادن تمکن مالی ویزای توریستی آمریکا مشخص نشده است.
تمکن مالی ویزای همراه آمریکا: هنگامی که درخواست ویزای همسر یا فرزند خود را میدهید، باید ثابت کنید که از پس هزینههای اقامت، خورد و خوراک، بهداشت، حمل و نقل و درمان آنها بر میآیید. به این منظور، ارائه گواهی نامه بانکی یا گواهی نامه از سایر موسسات مالی الزامی است. در کل حداقل تمکن لازم برای حمایت مالی از ویزای همراه همسر 13403 دلار و برای فرزند زیر 21 سال 6701 دلار است.
تمکن مالی مورد نیاز ویزای سرمایه گذاری آمریکا: برای اخذ ویزای سرمایه گذاری آمریکا، اثبات تمکن مالی به مبلغ حداقل یک میلیون دلار الزامی است. به منظور اثبات تمکن مالی میتوانید مدارکی از قبیل ترازنامه شخصی، سوابق سرمایه گذاری یا نامه تاییدیه از بانک و سایر موسسات مالی را به سفارت نشان دهید.
هزینه اخذ ویزای آمریکا
برای دریافت ویزای مهاجرتی و غیرمهاجرتی آمریکا جدای از بحث تمکن مالی، باید هزینهای به منظور بررسی پرونده خود بپردازید. در ادامه هزینه درخواست ویزاهای مهاجرتی و غیرمهاجرتی آمریکا را بررسی میکنیم.
هزینه ویزاهای غیرمهاجرتی آمریکا
نوع ویزا |
هزینه به دلار آمریکا |
ویزای توریستی آمریکا (ویزای B-1 و B-2) |
185 دلار |
ویزای دانشجویی آمریکا |
185 دلار |
ویزای خبرنگاران و رسانه ها (ویزای I) |
185 دلار |
ویزای کار موقت آمریکا (ویزای H-1B، ویزای H-1B1، ویزای H-2A، ویزای H-2B، ویزای H-3، ویزای H-4) |
205 دلار |
ویزای انتقالات درون شرکتی (ویزای L-1، ویزای L-2) |
205 دلار |
ویزای سرمایه گذاری آمریکا (ویزای E-1، ویزای E-2، ویزای E-3) |
315 دلار |
ویزای همراه آمریکا (ویزای K) |
265 دلار |
هزینه ویزاهای مهاجرتی آمریکا
نوع ویزا |
هزینه به دلار آمریکا |
ویزای همراه خانوادگی (درجه دو) آمریکا |
535 دلار |
ویزای همراه خانوادگی (درجه یک) آمریکا |
325 |
ویزای همسر یک شهروند ایالات متحده آمریکا |
265 |
ویزای کاری آمریکا |
345 |
ریجکتی ویزای آمریکا
با وجود اینکه سالانه میلیونها متقاضی موفق به دریافت ویزای آمریکا میشوند، اما همچنان آمار ریجکتی ویزای آمریکا بالا است. دلایل زیادی وجود دارند که باعث ریجکتی ویزای ایالات متحده میشوند که بسیاری از آنها قابل اجتناب هستند. مهمترین دلایل ریجکتی ویزای آمریکا شامل موارد زیر میشوند:
خطا هنگام پر کردن فرم درخواست ویزا
اولین مرحله در فرایند اخذ ویزای ایالات متحده، پر کردن فرم درخواست ویزا یا فرم DS-160 است. برای پیشگیری از ریجکت شدن درخواست ویزا، سعی کنید به سوالات صادقانه و دقیق پاسخ دهید. درج اطلاعات ناقص و نادرست باعث ریجکتی ویزای شما میشود.
درخواست از کشور ثالث
احتمال ریجکت ویزای آمریکا به خصوص زمانی که از یک کشور ثالث (کشوری که در آن زندگی نمیکنید) باشد، بسیار بالا است. البته با ارائه درست مدارک و رعایت نکات مصاحبه سفارت آمریکا حتی با وجود اقامت در کشور ثالث میتوان ویزای آمریکا را دریافت کرد.
مشخص بودن جزئیات سفر به آمریکا
فرقی نمیکند که قصد شما از مهاجرت به آمریکا، توریستی، کار موقت یا حتی تحصیلی باشد، باید برنامهای واضح و مشخص برای اقامت در این کشور داشته باشید. افرادی که محل اسکان، مدت زمان سفر، زمان بازگشت و مواردی از این قبیل را مشخص نکردهاید، ممکن است با ریجکتی ویزا مواجه شوند.
مسائل مالی
فردی که قصد مهاجرت به آمریکا را دارد، باید توانایی پرداخت کلیه هزینهها را داشته باشد. روشهایی مختلفی برای اثبات تمکن مالی وجود دارد و با جمع آوری اسناد پشتیبان میتوانید مانع ریجکت شدن ویزای خود به خاطر مسائل مالی شوید.
نداشتن دلایل موجه برای بازگشت به کشور مبدا
اگر قصد دریافت ویزای غیرمهاجرتی آمریکا مانند ویزای توریستی، تحصیلی، کار موقت و... را دارید، باید با دلایل قانع کننده به افسر مهاجرتی نشان دهید که قصد بازگشت به کشور مبدا خود را دارید. در صورتی که افسر با دلایل شما برای بازگشت به کشور مقصد قانع نشود، درخواست ویزای شما ریجکت خواهد شد.
سابقه ریجکتی ویزا
در حالتی که پیشتر از طریق روشهای دیگر اقدام به درخواست ویزای آمریکا کردهاید و درخواست شما ریجکت شده است، احتمال رد شدن مجدد ویزای شما بالا است.
نداشتن آمادگی برای شرکت در جلسه مصاحبه
ناتوانی در پاسخ به سوالات افسر مهاجرتی، ارائه اطلاعات نادرست و در یک کلام قانع نکردن افسر مهاجرتی در جلسه مصاحبه باعث ریجکت شدن درخواست ویزای شما میشود.
مصاحبه سفارت آمریکا
کشور آمریکا در حال حاضر دارای هیچ سفارت فعالی در خاک ایران نیست، به همین دلیل متقاضیان اخذ انواع ویزای آمریکا باید به کشورها همسایه جهت ثبت درخواست، مصاحبه یا امور بایومتریک مراجعه کنند. کشورهای ترکیه، امارات و ارمنستان اصلیترین مقصدهای ایرانیان برای اخذ ویزای آمریکا محسوب میشوند.
از آنجایی که شهروندان ایرانی برای سفر به این کشورها نیازی به دریافت ویزا ندارند، تنها کافیست قبل از سفر نسبت به رزرو وقت سفارت و پرواز خود اقدام کنند. جالب است بدانید در سفارت آمریکا در این کشورها کارشناس زبان فارسی نیز وجود داشته و شهروندان ایرانی نیاز نیست که نسبت به سطح زبان انگلیسی خود نگرانی داشته باشند.
سوالات متداول ویزای آمریکا؛ شرایط دریافت، مراحل و هزینه 2024
انواع ویزای آمریکا برای ایرانیان کدامند؟
ویزای خانوادگی آمریکا، ویزای سرمایهگذاری، ویزای تحصیلی، ویزای نیروی کار متخصص و ماهر، ویزای وقت کاری و ویزای توریستی آمریکا از رایجترین ویزاهای این کشور برای ایرانیان است.
کدام نوع ویزای آمریکا برای ایرانیان راحتتر است؟
در حال حاضر اخذ ویزای تحصیلی به نسبت دیگر نوع ویزاها برای ایرانیان راحتتر است.
میزان سرمایه برای ویزای سرمایهگذاری آمریکا چقدر است؟
برای اخذ ویزای سرمایهگذاری آمریکا به سرمایه 1 میلیون دلار (و یا 800 هزار دلار برای مناطق روستایی، کم جمعیت و یا کم امکانات با نرخ بیکاری بالا) نیاز خواهید داشت.
سلام ايا در زمينه ويزاى توريستى امريكا الان فعاليت داريد؟