
چگونه ویزای آمریکا بگیریم؟
- نویسنده: زهرا قمی
- آموزشی
درخواست مشاوره رایگان مهاجرت
سوالات متداول چگونه ویزای آمریکا بگیریم؟
انواع ویزای آمریکا برای ایرانیان کدامند؟
ویزای خانوادگی آمریکا، ویزای سرمایهگذاری، ویزای نخبگان، ویزای نیروی کار متخصص و ماهر، ویزای تحصیلی و ویزای توریستی آمریکا از رایجترین ویزاهای این کشور برای ایرانیان است.
کدام نوع ویزای آمریکا برای ایرانیان راحتتر است؟
در حال حاضر اخذ ویزای تحصیلی و سرمایهگذاری آمریکا به نسبت دیگر نوع ویزاها برای ایرانیان راحتتر است.
میزان سرمایه برای ویزای سرمایهگذاری آمریکا چقدر است؟
برای اخذ ویزای سرمایهگذاری آمریکا به سرمایه 1.8 میلیون دلار (و یا 900 هزار دلار برای مناطق روستایی، کم جمعیت و یا کم امکانات با نرخ بیکاری بالا) نیاز خواهید داشت.
کشور آمریکا مقصد رویایی بسیاری از افرادی است که قصد مهاجرت در سر دارند. اما به دلیل قطع روابط دیپلماتیک ایران و آمریکا، به ویژه در سالهای اخیر، اخذ ویزای این کشور فرآیند نسبتا پیچیدهای پیدا کرده است. در دوران ریاست جمهوری ترامپ، به دلیل فرمانهای منع ورود شهروندان کشورهای مسلمان (از جمله ایران) به خاک آمریکا، امکان اخذ بسیاری از ویزاهای این کشور برای ایرانیان از بین رفت، اما با آغاز ریاست جمهوری بایدن به نظر میرسد که شرایط تا حدود قابل توجهی بهبود یابد.
به طور کلی ایرانیان میتوانند برای چندین ویزای آمریکا اقدام کنند:
- ویزای خانوادگی آمریکا
- ویزای سرمایهگذاری آمریکا
- ویزای نخبگان آمریکا
- ویزای نیروی کار متخصص و ماهر
- ویزای تحصیلی آمریکا
- ویزای توریستی آمریکا
ویزای خانوادگی آمریکا
شهروندان آمریکایی و یا دارندگان اقامت دائم این کشور میتوانند برای اعضای خانواده خود درخواست ویزای خانوادگی آمریکا یا حتی گرین کارت کنند. نامزد یا همسر، فرزندان زیر 21 سال، والدین، خواهر و برادر از جمله افرادی هستند که میتوانند از این طریق ویزای خانوادگی آمریکا را دریافت کنند. توجه داشته باشید که برای اینکه بتوانید برای اعضای خانواده خود این ویزا را دریافت کنید باید بیش از 21 سال سن داشته و از وضعیت شغلی باثباتی نیز برخوردار باشید. پرونده متقاضیان واجد شرایط پس از تکمیل فرمهای مربوطه و ثبت درخواست خود، به اداره مهاجرت آمریکا ارسال شده و اگر اعضای خانواده آنها خارج از این کشور زندگی کنند، میتوانند از طریق مراجعه به سفارت آمریکا برای تکمیل پرونده و اخذ ویزای خود اقدام کنند.
ویزای سرمایهگذاری آمریکا
ویزای سرمایهگذاری آمریکا EB-5 یکی از مهمترین روشهای مهاجرت به آمریکا و اخذ اقامت دائم این کشور است که شهروندان ایرانی میتوانند از طریق آن اقدام کنند. متقاضیان به منظور شرکت در این برنامه باید حداقل 1800000 دلار سرمایه وارد این کشور کرده و یا 900000 دلار در مناطق روستایی یا دارای نرخ بالای بیکاری سرمایهگذاری کنند. این سرمایهگذاری باید در طول مدت دو سال باقی مانده و حداقل 10 شغل در این کشور برای شهروندان آمریکایی یا دارندگان گرین کارت آن ایجاد کند. توجه داشته باشید که ویزای سرمایهگذاری آمریکا به صورت سالانه تنها برای شمار محدودی از افراد صادر شده و رقابت شدیدی نیز از سرمایهگذاران سراسر جهان برای دریافت آن وجود دارد، پس نمیتواند به عنوان روشی سریع و آسان برای مهاجرت به آمریکا در نظر گرفته شود.
ویزای نخبگان آمریکا
افراد مستعد در زمینههای مختلف هنری، علمی، ورزشی، تحصیلی و تجاری میتوانند از طریق اخذ ویزای نخبگان آمریکا به این کشور مهاجرت کنند. به منظور آنکه واجد شرایط دریافت این ویزا شوید باید در یکی از این زمینهها دارای سوابق درخشانی باشند، به طور مثال در سطح بینالمللی چندین مدال ورزشی برده، در حوزه علمی مورد نظر دارای اختراع یا نظریات معتبر باشید و یا از نخبگان علمی شناخته شده در رشته تحصیلی خود هستید. نخبگان هنری و یا هنرمندان برجسته تلویزیون و سینما نیز برای دریافت این ویزا باید نوعی تمایز خود را در این زمینه اثبات کنند، یعنی در سطحی عمومی شناخته شده بوده و از رزومه بسیار ارزشمندی نیز برخوردار باشند. متقاضیان پس از ثبت درخواست خود و ارسال تمامی مدارک مربوطه باید منتظر بررسی پرونده خود توسط اداره مهاجرت آمریکا مانده و در صورت تایید، میتوانند ویزای نخبگان آمریکا را دریافت کنند.
ویزای نیروی کار متخصص و ماهر
افراد متخصص کسانی هستند که در حوزه شغلی خود دارای سابقه کار و مدرک تحصیلی عالی رتبهای هستند. این افراد میتوانند برای اخذ ویزای نیروی کار متخصص آمریکا اقدام کنند. متقاضیان باید دارای مدرک دانشگاهی کارشناسی و بالاتر بوده و حداقل 5 سال سابقه کار مرتبط با رشته تحصیلی خود داشته باشند. نیروی کار ماهر نیز شامل افرادی میشود که دارای حداقل 2 سال سابقه کار مرتبط با تحصیلات خود هستند و مانند نیروی متخصص نیازی به مدرک دانشگاهی ندارند. واجدین شرایط در هر دو حالت میتوانند همراه با این ویزا، اقامت دائم آمریکا را نیز دریافت کنند. توجه داشته باشید که بررسی پروندههای مربوط به این ویزا با حساسیت بیشتری صورت گرفته و برای نیروی کار متخصص باید متقاضیان تواناییها و سوابق درخشانی از خود نشان دهند.
ویزای تحصیلی آمریکا
یکی از سادهترین روشهای مهاجرت به آمریکا از طریق اخذ ویزای تحصیلی است. متقاضیان باید ابتدا از یکی از دانشگاهها و موسسات آموزش عالی این کشور پذیرش تحصیلی دریافت کرده و سپس برای اخذ ویزای آن اقدام کنند. تحصیل در آمریکا مزایای بسیاری داشته که از آن جمله میتوان به نظام آموزشی برجسته، امکان دریافت بورسیههای فراوان، تنوع قومی و فرصتهای شغلی متعدد اشاره کرد. فارغالتحصیلان دانشگاههای آمریکا به دلیل اعتبار بالای مدرک تحصیلی خود میتوانند برای موقعیتهای شغلی مختلفی درخواست داده و پس از چندین سال اشتغال به کار در این کشور، اقامت دائم آن را دریافت کنند.
برای آشنایی با انواع بورسیههای تحصیلی آمریکا برای دانشجویان بینالمللی بیشتر بخوانید.
ویزای توریستی آمریکا
شهروندان ایرانی برای سفر به آمریکا باید ویزای توریستی این کشور را دریافت کنند. اخذ این ویزا چندان ساده نیست و متقاضیان باید از طریق مراجعه به سفارت آمریکا قصد خود را از سفر به این کشور مطرح کنند. اهداف تجاری یا گردشگری از دلایل اصلی سفر به آمریکا بوده و متقاضیان در هر دو دسته باید مدارک مرتبط را به سفارت ارائه دهند تا درخواست آنها مورد بررسی قرار گیرد. توجه داشته باشید که ارائه مدرک زبان برای اخذ این ویزا ضروری نیست، اما سوابق سفر شما، سوء پیشینه، تمکن مالی، و دیگر مدارکی که نشاندهنده قصد شما برای بازگشت به ایران باشد، الزامی است. توجه داشته باشید در حال حاضر به دلیل وضعیت کرونا ویزای توریستی آمریکا در حالت تعلیق قرار دارد.
مهاجرت به آمریکا از طریق لاتاری
لاتاری یا ویزای تنوع فرهنگی آمریکا از جمله روشهای محبوب مهاجرت به آمریکا در میان ایرانیان است. جالب است بدانید که حتی در سالهای ریاست جمهوری ترامپ، سهمیه ایرانیان در این ویزا حفظ شده و متقاضیان قادر به اخذ آن بودهاند. این نوع ویزا به منظور حفظ تنوع قومی و فرهنگی در آمریکا صادر شده و قرعهکشی آن به صورت سالیانه برگزار میشود. افرادی که در مرحله اول انتخاب گردند باید برای مصاحبه حضوری به سفارت آمریکا مراجعه کرده و مدارک مورد نیاز را ارائه کنند. مهاجرت به آمریکا از طریق لاتاری به طور رسمی نیازمند مدرک تحصیلی به خصوص، سوابق کاری یا حتی مدرک زبان ندارد، با این حال داشتن هر یک از آنها امتیاز افراد را در مرحله دوم گزینش افزایش خواهد داد.
اخذ ویزای آمریکا از طریق سفارت آمریکا در کشورهای همسایه
کشور آمریکا در حال حاضر دارای هیچ سفارت فعالی در خاک ایران نیست، به همین دلیل متقاضیان اخذ انواع ویزای آمریکا باید به کشورها همسایه جهت ثبت درخواست، مصاحبه یا امور بایومتریک مراجعه کنند. کشورهای ترکیه، امارات و ارمنستان اصلیترین مقصدهای ایرانیان برای اخذ ویزای آمریکا محسوب میشوند. از آنجایی که شهروندان ایرانی برای سفر به این کشورها نیازی به دریافت ویزا ندارند، تنها کافیست قبل از سفر نسبت به رزرو وقت سفارت و پرواز خود اقدام کنند. جالب است بدانید در سفارت آمریکا در این کشورها کارشناس زبان فارسی نیز وجود داشته و شهروندان ایرانی نیاز نیست که نسبت به سطح زبان انگلیسی خود نگرانی داشته باشند.
مدارک مورد نیاز برای وقت سفارت آمریکا
- مدارک شناسایی همچون پاسپورت
- فرم تکمیل شده وقت سفارت
- دعوتنامه و مدارک اقامتی صادر کننده آن (در صورت امکان)
- رسید پرداخت اپلیکیشن فی
- فرمهای مربوطه سفارت آمریکا با توجه به نوع ویزای درخواستی
سلام ايا در زمينه ويزاى توريستى امريكا الان فعاليت داريد؟